Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
maminy mám otázku evríte na urieknutie?objednala som cervene špecialne špagátiky,,,ešte nedorazili a aj toto ma napadlo ked mala stále plače a nemá dovod....máte skusenost?
@lady511 no ja som ho tiez uz musela hodit par x manzelovi do naruce, lebo by som asi rozpucila... ked mal obdobie, ze sa asi tyzden v kuse budil aj v noci na jedenie kazde dve hodiny...pol hodinu jedol a zaspaval a pootm hodina, hod. a pol spanku a zase...ma skoro porazilo, teraz sa to trochu zlepsilo, ale tak tiez zavidim tym, ktore sa budia 1-2x v noci🙂
a ako si to zistila že ta niekto uriekol?ako sito rozpoznala že je to ono?lebo mala plače od rána,,nema pokoj pomrnkáva stále občas histericky občas nie,.,,nič jej nechýba
Ahojte, ako citam, tak vo vacsine rodin je veselo a u nas tiez 😒. Carlicka zacina byt poriadne nespokojna. Pokial nespi, tak vacsinou place 😠. Dnes tolko jedla, ze sa 3x pozvracala, takze od hladu to zrejme nebude 😒. Zajtra zavolam nektorej z laktacnych poradkin a pozvem ju k nam. Som zvedava, co mi povie... Mam totiz pocit, ze sposob akym ju kojim nie je dobry...
Uz ste skusali stretnut sa s laktacnou poradkinou? Diky za info 😉
@kaia nas bola kuknut, lebo som mala pocit, ze mam menej mlieka a ci je maly spravne prisaty, ukazala mi aj ako pouzit cievku a urobila mi to na flaske keby bolo treba dokrmit...pouzili sme to zatial raz.... ale bola som rada, povedala mi ze maly je spravne prisaty a skor som sa len tak uistila, ze do kojenie je ok
a vysavac z youtoube zabral aj dnes (bez fit lopty, bez naruce,len sme mu to z notebooku pustili a supli do postielky a chrni) az sa to bojim vypnut...no ale idem skusit a uvidime🙂
@lady511 naposledy som sla po meste a taky chlap s babou na mna cumeli az mi to bolo neprijemne. Dosla som domou a ostalo mi tazko od zaludka uplne na vracanie a take mdloby na mna dosli. Tak som sa s trickom postierala a lahla som si. Potom mi uz ostalo dobre. Ale hned som vedela kde co ako... Ja maleho kazdy den pretriem po ockach tak letmo ociknou plienkou 3 x....
Vraj urieknurie je to ked niekto kuka ze boze aky je krasny a v duchu si mysli opak. tak mi to povedala mama.
@lady511 aj ja verim an urieknutie. moje krsniatko kd malo asi mesiac tak ju prvkrat vzali na nakup no aked dosli vrisekala asi 10 hodin vkuse no a ked ju pretreli plienkou 2x vsmere od oci prec zrazu ticho a spanok. viackrat sa mi to potvrdilo, svagor dokonca bol urieknuty na vlastnej svadbe. ja maleho vzdy po hocijakej navteve - aj rodicov pre istotu pretriem ocikanou plienkou
My sme este hore od osmej zaspsls uz asi styri krat asi na desat minut. To bude super den
@lady511 ahoj moja. Tak vidím, že nie som sama. Už som tu na MK pár príspevkov so žiadosťou o pomoc mala 🙂 U nás je to tak isto. Stále iba plač. Predtým to bolo takmer celý deň a celú noc. Malý dokázal plakať ak 4 - 5 hodín vkuse. Pospal hodinku a opäť plač. Teraz je to o niečo lepšie, aj sa posmeje, ale náhle začne opäť bez dôvodu plakať. Teda ja ten dôvod nepoznám. Jediné čo sa zlepšilo je, že už cca týždeň prespí takmer celú noc. Ani sa mu nedivím po celodennom plači. Plače, spí 10 minút, smeje sa, plač, spí 20 minút, plače, smeje sa, plače spí 20 minút........ Proste des. Ale ono to je rev. Baby mi tu radili druhú izbu. A ja to aj praktizujem. Predtým som sa veľakrát pristihla ako sedím na posteli a zapchávam si uši. Bola som úplne mimo. Proste som už nevládala. Teraz Adamka nechám aj vyrevať sa. Samozrejme rozpoznám o aký plač ide. Ak sa zachádza, idem radšej k nemu. Niekedy aj zaspí, alebo sa sám ukľudní. Nachvíľku. Alebo idem vedľa do izby s neskutočnými nervami a vrátim sa pokojnejšia a aj malý to cíti. Skôr sa upokojí. Treba iba veriť, že z toho raz vyrastú. Určite bude lepšie a aj ty čoskoro zbadáš zmenu. Držím ti palce. A za tie myšlienky sa nehanbi. 😉
@lady511 ja na to verim, neviem ci musia byt speci snurky, ale mi mame cervenu stusku na kociku, na vajicku.... pri synovy som nemala, raz sme stretli jedneho znameho (dost alkac) a tak zaganil na maleho a ten odvtedy vkuse plakal a plakal a plakal, bola som zufala.... stara mama mi poradila, ze ho mam dat vycikat na bavlnenu plienu a tym mu potriet ocka .... urobila som to v zufalstve a ono to zabralo (alebo som si to ja tak zdovodnila), ale odvtedy bol zase vpohode usmiate babatko, fakt v tej sekunde presiel plac a prisiel usmev. Nikomu som to doma nepovedala radsej, nech si nemysilia, ze som sibnuta, iba starej mame 🙂 🙂 🙂
uz nejdem prepisovat moj prispevok, ale som rada , ze sibnuta nie som a ze je to OK s tou ocikanou plienkou 🙂 🙂 🙂
@tina233 Nasa sa narodila s porodnou hmotnostou 3680g, teraz v 8,5 tyzdni mala 5,5 kg, za dva tyzdne mi pribrala okolo 500 gramov.
@majoslava @veronika1610 @tasiko @stellamiapiccola @luppita ja som zase povaha, že s usmevom mu to davam všetko vyžrať 😎 mohol mi jedinou jednoduchou vetou dokazať, že o nič nejde. vravim mu, odpiš jej že si sam, a podla toho čo napiše, buď nato zabudneme, alebo uvidime...no hystericky zachvat dostal, že on nebude zo seba robiť ko...ta...tak sa pytam, akeho ko...ota?! na otazku si sam odpovieš som, no nie, robil tu sceny. a to ma presvedčilo. fakt stačilo urobiť iba toto. takže, teraz nech tvrdi uplne čokolvek. neverim mu ani slovo. mam jej tel. čislo, stale zvažujem či volať, alebo nie. nie, aby som jej urobila scenu, aby som sa jej spytala, či ma rodinu a deti, alebo priatela, a ake by to bolo, že sa dva roky o niekoho stara, aby si mal čo nadžgať do ust keď pride z roboty, aby mal čiste a oprate veci a skače mu okolo riti a on si poza jej chrbtom piše s nejakou čuzou, ktora o tej jeho rodine vie a aj tak si vypisuje. že či by sa citila prijemne a čo od toho čaka. či by bola rada, e by ju takto oje...al !
inak, aspon maly poslucha, musim si zaklopať. o pol osmej ho zanesiem do postielky, potom sa zobudi o druhej a potom rano okolo 7,30 😎 hadam nam to vydrži 😝
@lady511 ja som gynekológovi na kontrole po šestonedelí povedala, či ju nechce naspäť a on že kľudne, že už sa pol roka snažia o bábo 😀 sú to normálne myšlienky, nepochybujem, že ju lubiš. skus sedatif p - homeopatia, mne pomohol. a k tým uškám - ja to nechám na ňu, je to jej telo, nech si povie kde chce mať diery a koľko
@lenka1108 Povinné očkovanie pre deti:
4. deň života: tuberkulóza - toto teraz už zrušili od januára
3.-4. mesiac: záškrt, tetanus, čierny kašeľ, detská obrna, žltačka typu B, hemofilová infekcia, pneumokok
5.-6. mesiac: opakuje sa znova
11.-12. mesiac: opakuje sa znova
15. mesiac: osýpky, mums, rubeola
6. rok života: záškrt, tetanus, čierny kašeľ, detská obrna
11. rok života: osýpky, mums, rubeola, tuberkulóza
13. rok života: záškrt, tetanus, detská obrna
Rotarix nie je povinný
@kaia sú to skvelé baby, už len rozhovor s nimi a povzbudenie ti pomôže, ja som rozprávala s tromi a všetky boli super
@dominika_sk nerob zo seba primitíva a nevolaj jej, veď ona ti môže byť ukradnutá, ten kto ti ublížil, je priateľ. jej sa to vráti, ja verím tomu, že čo do vesmíru vyšleš, či dobro alebo zlo, ono sa to odrazí a zasiahne ťa to, už sa mi to veľakrát splnilo
baby prosim vas co by ste mi odporucili, baby vak alebo baby satku??? diky za rady
@kaia ja idem buducu stredu na laktacnu poradnu, kedze mi maly cmuka na prsniku 🙂
inak my mame asi rastovy sprint, kedze maly uz 4 dni by bol len na prsniku a je stale nejaky nervoznejsi, dokonca sa v noci budi kazde 3h, co on zvykol prespat aj 6h a nase kojenie trva aj 30-40 min...neviete kolko by to asi malo trvat? nastastie mliecka mam dost aj na jeho caste kojenia
@liat najlepšie by bolo, keby si si to mohla vyskúšať u niekoho, ja mám obidve, malá nechce byť vo vaku, len v šatke, ale len vonku. v šatke môže byť aj vo vertikálnej polohe a dá sa ísť s ňou aj von - pod manželovou bundou. dať do vaku je rýchlejšie
inak ja som minule malú kúpala vo veľkej vani, dala som toľko vody, aby mohla voľne hýbať ručičkami aj nožičkami, držala som jej ruku len pod hlavou, bola to super zábava, malá si lebedila, skúste to 😉
@afra kup si odsavacku na vysavac a sprej physiomer baby. my sme s tym na silvestra utekali na pohotovost a toto nam poradili, nasivin vraj vysusuje strasne sliznicu. a uz je to milionkrat lepsie 😀 odsavame pred kazdym papanim a neda sa rovnat s tou obyc odsavackou, vsetko vytiahne, maly je az taky spokojny 😀
@janulkan dĺžka kojenia nie je podstatná, dôležité je, či dieťa pije
http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content...
bradička sa musí hýbať tak, ako keď piješ slamkou, inak bábo len dudluje
@veronika1610 ja viem, otazka bola ako dlho trva rast. sprint a nie kojenie 😀 blbo som to tam napisala 🙂

@lady511 nestrácaj nádej raz hádam bude spať poznám tú vyčerpanosť aj ten hnev ale skôr ako na ňu sa hnevám na seba že neviem čo robiť určite aj ty sa hneváš na seba ale najprv ťa napadne že na ňu je to normálne 🙂 neboj všetko bude ok a bude mať aj lepšie dni keď ju budeš chcieť od samej lásky stískať aká je dobrá ale nebudeš môcť aby si ju náááhodou nezobudila 😉