icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

andelik8
28. apr 2010

ja uz pomalicky zacinam zhanat nejake veci... postielku uz mame, pozicanu od sesterky aj s matracom, tak len cakam kedy ju dovezieme ku nam, aby som ju pomerala a objednala supravicku ku nej. Prebalovaci pult do splne tiez uz mame, len neviem ci ho vyuzijem, resp. ci sa mi tam po presune nabytku vobec vojde k tej postielke. Ak nie, kupim taku tu prebalovaciu podlozku s pevnym spodkom, ktora sa da namontovat priamo hore na postielku. Pult do kupelne mi zmajstruje tatik, vanicku vraj tiez mame nejaku po sestre (este som ju nevidela tak neviem co je to zac), elektricky ohrievac mame od nasich pozicany, tak uz len zo dve policky na serepeticky hygienicke a aj kupelka je hotova. Zajtra ideme pre to krasne vibracne lehatko co som nasla, tak zas sa budem mat chvilu z coho tesit...
jedina velka polozka bude asi uz len kocik, no stale este neviem aky. Kupovat ho ale pojdeme az v juli, tak dovtedy casu dost.

jazmina83
28. apr 2010

ako ste tu spominali o tej pozitivnej energii a komunikacii s babetkom, tak som si lahla na gauc ze sa idem s malym rozpravat a tak si hladkam brusko a bavim sa s nim a ten nas maly "hajzel" je natolko ziarlivy, ze sa tam musel nasackovat, polozil si labku na moje brucho ...no nie je drzy? 😀 😀 😀 co bude robit ked pride male...

estterka
28. apr 2010

no nasa mala si na detsku izbu bude musiet pockat,budeme mat postielku v spalni a tam moze spat aj cez den aj v noci..vy pripravujete uz detske izby?

miriatko81
28. apr 2010

janica81... ja som zo stredneho slovenska a k doktorovi chodim do Banskej Stiavnice...
pohyby uz citim ale len take jemnucke a su to skor take tlaky v brusku co vybublinkavaju ...aspon si to tak predstavujem..

ladywitch26.. ja sa nebojim ze bude babu zima, len som mala pocit, ze ten kos je idealne prostredie po narodeni, ked mu to cosi pripomina ( prostredie )... co sa tyka tych velkosti kosov, tak su rozne. Ja myslim, ze by si tam spratala aj vacsie babo, len je fakt otazka, ze na ake dlhe obdobie...

estterka
28. apr 2010

a prebalovaci pult...vsetky ho planujete kupit? lebo ja budem prebalovat na posteli,nam sa do kupelni nezmesti nic,pracku mame v kuchyni,takze to jedine,ze by som rovno na kuchynskej linke prebalovala a to asi nebudem..

miriatko81
28. apr 2010

jasmina83... no, to budete mat tazke 😉

estterka... mi detsku vobec este nezariadujeme, ale mame 4 izbovy byt a byvame v nom 2. tak sme jednu izbu vyclenili ako detsku. Zatial by tam stacila postielka, komody a prebalovaci pult...aspon si myslim.... tie 2 veci mame, ale postielku este nie..

miriatko81
28. apr 2010

estterka... ja prebalovaci pult volam taky vyvyseny gauc, na ktorom je pevnejsia podlozka. Ja urcite original prebalovaci kupovat nebudem. Som toho nazoru, ze by som to vyuzila len na par mesiacov a potom dost, nakolko je babo neskor zive a bolo by to skor o stresoch, aby sa nevysmyklo a nie o prebalovani..( aspon pre mna )

andelik8
28. apr 2010

estter... my mame sice trojizbak, ale pracovnu drahemu zrusim az ked prerobime nasu megapivnicu na biliardovu hernu, nech je spokojny ze ma tiez svoj kutik 🙂
postielku budeme mat tiez v spalni urcite aspon rok, mozno potom, ked zacne mala sama chodit a bude potrebovat svoj priestor na hranie, tak tu pracovnu definitivne zrusim.

ladywitch26
28. apr 2010

miriatko, baby si do postielok kupovali take tie hniezda, ale napr. moja stanka od narodenia potrebovala vela priestoru. ona mi s nami v posteli ani nezaspala, proste sa potrebovala vyvalit s rukami nasiroko. 😀 a ani zavinovacku som nemala, ale mozno to bolo tym, ze v brusku nemala miesta, mala som male brucho a ona bola velka, tak mi aj doktor vravel, ze tam musela byt riadne naskladana. takze mozno si povedala,ze v bruchu sa tiesnila, tak aspon po narodeni si uzije dostatok priestoru. 😀

esterka, ja tiez nemam prebalovaci pult. na poschodi prebalujem malu na posteli a na prizemi na gauci a bez problemov. tiez mam pracku v kuchyni, v kupelni nemam ziadny stolik, kde by som ju mohla polozit, tak ju hned z vane prenasame aj tak do spalne.

janica81
28. apr 2010

Miriatko ja som zo Zvolena.. 🙂 takze niekde blizko...

jej Jazmi to je super partak... 🙂 keby moj domaci milacik vysiel na moje bruško tak neviem neviem ... mame totiz Bordoresku a Tibetsku dogu... 🙂

tí dvaja by ma asi zvalcovali 🙂

andelik8
28. apr 2010

a inac, v spalni mame taky ten prebalovaci pult z ikei, co je vlastne komoda, ktoru teraz vyuzivam ja a na nu sme za 20eciek dokupili len nadstavec... cize ziadna velka investicia.
a do kupelne pultik som si vcera vymerala a nakreslila, tatik povedal ze to pojde, tak sa z toho tesim. mame sice malu kupelnu, ale zmesti sa nam vedla pracky, kde mame teraz kos na spinave pradlo a taky ten na ciste pradlo ked idem vesiat, cize priestor sa nam nijako nezmensi tam...

ladywitch26
28. apr 2010

janica, tak to si tvoje deti aspon uziju, budu sa moct hrat na kona 😀 my mame len jack russell teriera, a ten svina totalne ignoroval moje brucho. on sa nan ani nechcel pozerat, co tak ziarlil. ale teraz ma respekt pred malou, hlavne ked mu lezie do pelechu tahat ho za usi 😀

miriatko81
28. apr 2010

janica81..to je riadne, ja som konkretne z Hlinika nad Hronom, ale chodim do Zvolena casto, lebo tam mavam porady v ramci prace... 🙂 Da sa povedat, ze kazdy utorok.
A ty budes kde rodit? Uz si sa rozhodla?

miriatko81
28. apr 2010

ladywitch26...to je riadne, aj ja mam este male brusko, tak dufam, ze babo tam ma miesta dost 😒 Si ma teraz vystrasila, ze ma vlastne dieta bude vyhadzovat z postele, ak mu bude kos ci postielka male 🙂

mywiel
28. apr 2010

Aha aka som sikulka, bola som kupit smykacku a uz som ju aj zmontovala... 😀 mala bude nadcena ked pride vecer domov od starej mami 🙂

janica81
28. apr 2010

ja??? vies co asi vo Zvolene... čo naspekulujes??? vies ked to pride budem rada ze stihnem dojst.. mala som kamaratky zo Ziaru co chceli v Banskej Štiavnici a ked to prislo boli radi ze stihli v Ziari
🙂

ja uvidim ako co bude..ak budem v poriadku aj s drobcom nebudem spekulovat...len keby sa nieco komplikovala čo teda dufam nehrozi 🙂

ladywitch26
28. apr 2010

miri, nas mala nevyhadzuje z postele, ona s nami nechce spat. proste sa len mrvi, prehadzuje, mrnci a akonahle ju ulozim do jej postielky, tak je kludna. a to bolo uplne od prveho dna od narodenia

miriatko81
28. apr 2010

ladywitch26...no som zvedava, ake bude to nase dieta🙂🙂

miriatko81
28. apr 2010

mywiel...krasna, teraz si maminku neda za nic na svete🙂

ladywitch26
28. apr 2010

baby, ved nestresujte, ak je to prve, tak stopercentne stihate dojst. ja som to mala do nemocky hodinu, plus sme este 15minut stali v zapche. a aj tak som stanku porodila az za 12h po prichode do porodnice. s druhym to uz pojde rychlejsie, tak to budeme mat asi fofry. 😀

miriatko81
28. apr 2010

janica81...ja mam ziarsku porodnicu najblizsie od domu, ale aj tak chcem v b.stiavnici ( aj keby som mala cestou v sanitke ci aute rodit ). Ved preto som si tam aj vybrala doktora..... 😀

miriatko81
28. apr 2010

ladywitch26...12hodinovy porod?! a to co ta tam tak dlho trapili????

zuzanockamt
28. apr 2010

miriatko ... ale to sa pocita od vtedy ako ti zacnu kontrakcie, to preto sa zda tak dlho ... ale to samotne vytlacanie dlho netrva

miriatko81
28. apr 2010

ale aj takk...12hodin?!to sa asi zblaznim....dufam,ze su aj pripady ked to tak dlho netrva a ide pritom o prvorodicku!

mywiel
28. apr 2010

Hmm ja som rodila ako prvorodicka 22 hodin... 😅 😀

ladywitch26
28. apr 2010

miri, dokopy od zacatia kontrakcii to bolo 16h. inak u prvorodiciek sa rata priemerne tak 12h. ak porodis do 7hodin, tak to mas extra rychly porod na prvorodicku. druhe pojde uz ovela rychlejsie. moju druhu segru porodila mama behom hodiny. mala stastie, ze bola akurat v nemocnici, starku po operacii bola pozriet, ked jej zacali kontrakcie, tak ju len supli na vozik, previezli do budovy oproti a segra bola na svete. 😀

inak to len tie kontrakcie trvaju nekonecne hodiny.samotne tlacenie je kratke. resp. ako u koho, niekto zatlaci trikrat a male je na svete, ja som tlacila hodinu a pol. ale dlhsie ako dve hodky tlacit nebudes, lebo vtedy uz robia urgentne cisarsky. aj mne uz doktor pozeral trosku nervoznejsie na monitor, ale nakoniec sa to malej podarilo.

zuzanockamt
28. apr 2010

miri ... no u prvorodiciek je to zvycajne takto dlho ... ja mam skusenost 8 hodin u prvorodicky

estterka
28. apr 2010

takze nebudem sama,ktora nebude mat prebalovaci pult🙂 a tu detsku izbu neviem ako doriesime potom casom..asi sa prestahujeme,lebo tu mame take hrozne murovane schody strme,ze sa mi to velmi nepozdava pri takom loziacom krpcovi..

ja mam nemocnicu 80km,ale povedala mi kamoska spanielka,ze to sa robi tak ked ma clovek "pohotovost" v aute,ze biela satka sa vytrci nejak z okna a trubi sa a ma to efekt ako sanitka a pustia nas auta a prideme rychlejsie..inak som to zabudla povedat MM,co na to povie,lebo on je nazoru,ze sanitku radsej zavolat...lenze to on nechce pochopit,ze tu to nie je velka vyhra,kedze na juh ostrova je len jedna sanitka,tak asi 20km od nas by ma vylozili a zavolali sanitku zo severu(lebo vsak juh nemoze ostat bez sanitky) a kym by ta prisla a ma odviezla..zevraj tam na polceste uz dost zien porodilo..

miriatko81
28. apr 2010

baby nestraste...ved ja sa bolesti bojim...au au .... mna boli aj ked mi beru krv zo zily, tak si to radsej ani nepredstavujem ze ako ja porodim...dufam, ze ma uspia, alebo budem v takom soku, ze si to nestihnem uvedomit.... ja mam najvacsiu hrozu z toho nastrihnutia a sitia, tak dufam, ze tomu sa aspon vyhnem...

ladywitch26
28. apr 2010

inak mne sa zacali kontrakcie o desiatej rano, ale do nemocky som sla az o jednej. aj to by som nesla tak zavcasu, ale mam to 60km, hodku cesty, byvaju tam zapchy, nakolko je to druhe najvacsie mesto v irsku, tak ze radsej vcassie ideme. inak nam odporucali ist do nemocky, az ked su kontrakcie kazdych pat minut, ze vcassie je zbytocne chodit. radsej, ked si da zena v klude doma vanu.