♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
takze futbalova romantika :D ked ten moj nemec ma vo finale po vcerajsku svoj team,tak musi sledovat,s kym to budu hrat 😝 ale tvrdi,ze zatial o nicom dnes..
hej,jednorazovy prispevok 2500euro na kazde dieta,niekto novy u nich v parlamente sa o to postaral minuly rok ci tak dajak.. tak konecne tu aspon nieco mame dobre;)
no tak tu rodicovsky prispevok nie je. byval do troch rokov veku dietata, stvrtrocne 250€, ale ked sa narodila stanka, tak ho kvoli krize akurat znizili na 41€ mesacne a od tohto roku je zruseny uplne. takze smola.
tam je asi nula navyse, nie? 😀
a to este neviem,ako je to potom s rodicovskymi prispevkami,ale malo by byt nieco polrocne..netusim..
esterka to mate fakt super 🙂
idem do hajan,uz nevladzem 😔 ,zelam vam vsetkym dobru nocku
papa zajtra
Dadu, tipy na spolocne vecery...sex,sex,sex 😀 masaze noh, pol hodinku ty, hodinku on, lustenie krizoviek, jejda mna tiez nic nenapada, lebo ja travim cas tu na konikovi a drahy sa hra s mobilom :D no pekne 😀
estterka a to je ako jednorazovy prispevok pri narodeni dietata a potom mesacne sa uz nic nedostava?
no a jednorazovy prispevok som ziadala na slovensku, lebo tu o takom dacom ani nechyrovali. len to bolo papierovaciek. darmo clovek vysvetluje, ze ako mozem zdokladovat, ze som ho nedostala, ked tu ani neexistuje. iri na mna pozerali,ze co to vlastne od nich chcem. ani mi to potvrdenie nedali a slovenske uradnicky su fakt padnute na hlavu niektore. darmo kamaratka, co robi na ambasade volala do blavy, ze nech to nepytaju od mamiciek, ze vsak tu nic take neexistuje. oni to potrebuju od kazdej jednej zvlast. ze co ak by nahodou jedna dostala. no hlavne v case krizy urcite budu rozdavat....
andelik,nie je..ja som sa baby nechcela chvalit,neberte to tak,ked tu to pride kazdemu take samozrejme uz,tak aj mne 😒 ..no ale vy mate zadarmo gynekologa,co ja nemam..
jazmin, mi to mame podobne rozdelene. ja som za laptopom, muz na gauci sleduje telku. vacsinou mu davaju futbal, tak mu nic nechyba 😀
kuriatko,vravim,neviem,musim zistit,neviem ci rocne nie je cca 500,a vyplacaju to polrocne na dvakrat,ale mozne je,ze som uplne vedla..
estterka ako kto ma zadarmo gynekologa. ked chces poriadnu starostlivost tak si pekne zacvakas aj tu 😒
kuriatko,tak ale ked nechces platit,mas na nho narok,lenze ja keby si nezaplatim,tak ma nevidi gynekolog celych 9 mesiacov a ani potom urcite..len vseobecny lekar..
teraz ste mi dali chrobaka do hlavy.. 😀
mini ... vsetko dostanem nastastie 😉
a co sa tyka futbalu, tak MM to ma cele na haku aj celkovo sportove prenosy v TV nepozera ... ako tvrdi, treba sport robit a nie pozerat sa nan 😀 ... a konecne domajstroval tu skrinu ... zajtra bude vrtat do steny, este si to teraz zameriava co a ako ... len bude musiet zhodit bike zo steny, co tam ma zaveseny ... som zvedava, kde ho da, lebo do garaze urcite nie, to by neprezil 😝
estterka akeho chrobaka?
ester, tu je to to iste.chodim akurat ku vseobecnej a 4x za tehu do nemocnice, ale tam ma sice vidi lekar-gynekolog, ale som u neho 5 minut a maximalne mi tak pomacka brucho zvonku. sono som mala akurat v 12tt a dalsie moze, ale aj nemusi byt v 32tt. vysetrenie na koze? to je akoze co? so stankou ma prvykrat videl doktor aj zvnutra az na porodnej sale. mozem ist aj ja ku gynekologovi, k poliakovi na polsku kliniku, jasne, ze za sono a vysetrenie 100€, ale kaslem na to. nepotrebujem, aby sa kazdu chvilu vo mne vrtal nejaky doktor. irky rodia aj bez toho. keby som sa citila zle, tak ma zoberu do nemocnice bez problemov, ale pokial je tehu bezproblemove, tak sa tu chodi len k vseobecnemu.
esterka ja gynekologa uvidim na sr,ale aj ja si ho zaplatim.. 😉
ale vobec som ta nepochopila,ze sa vytahujes,lebo vzdy sa najdu plusy a minusy,v nijakej krajine (si myslim) to nie je tak,ze by sa niekto vyjadril,ze je so vsetkym spokojny....
ja ti to len zelam,peniazky sa vzdy zidu
jazmin okrem toho sexu som myslela 😉 ,babo je velmi nizko polozene,takze nehrozi,ze by som nieco take riskovala 😀 😀
baby ja ziram, to akoze ziadna starostlivost? ved to je des
tu keby sme nechodili na vysetrenia a pravidelne do poradne tak sa s peniazkami mozme rozlucit.
zuzka, no mas aj take pripady, ked muz sportuje, pride z treningu a este sa posadi za telku a pozrie si ten futbal. stale nema dost. ale co, vsak viem,co som si zobrala. esteze uz teraz nemusim chodit na zapasy s nim. kedysi som "povinne" mrzla este aj vo februari na ihrisku, ked hrali pripravny zapas. no ti poviem, riadne mi nohy omrzli, ale aky bol stastny, ze ma frajerku, co sa chodi nanho pozerat na kazdy zapas 😀 😀
no baby ja to dnes balim dobru noc vam prajem 😉
dadu, moja stanka bola tiez nizko polozena, kazdy mi vravel, ze ju urcite predcasne porodim, aj sme sexovali, a teda nie raz za mesiac, ale aj tak som ju prenasala nakoniec. 😀
kuriatko, starostlivost je, vsak tiez musim chodit kazdy mesiac na kontrolu k tomu vseobecnemu, ale akurat popocuva malemu srdiecko, skontroluje tlak, moc a prehmata brucho. skontroluje ako je ulozene babo, akurat, ze pohmatom, nie pohladom. v nemocnici na kontrole spravia to iste v podstate, len mi este navyse zoberu z prsta krv na zelezo.
inak co som sa rozpravala s uradnickou na socialke, tak tam dali podmienku ohladne tych penazi, ze musis chodit na kontroly hlavne kvoli romkam. inak ich nemas ako donutit, aby chodili k doktorovi. ale pre prachy to spravia.
estterka.. neber to v zlom. nikto ti tu asi nezavidi (mozno len trosicku 😉 ) ja ti to prajem, je to krasna sumicka. Podla mna to s tymi peniazmi (materska, prispevky a co ja viem co este) na SR nie je uplne najhorsie... ja teraz ako studentka mam brigadnicky tiez cca 250 eciek, co po pol roku budem dostavat tak ci tak, tak hadam nejako prezijeme aspon rok. Potom mozno najdem este volaco na polovicny uvazok (aj ked neviem ako to spravit tak, aby mi nevzali aj ten rodicovsky prispevok) a malu supnem k rodicom ak bude mat MM dennu vtedy... ale rok sa od nej urcite nepohnem, no najradsej dva. a potom si spravime druhe 😀
kuriatko,rozmyslam nad tym,kde zistim,na ktorom uzasnom urade,ako je to s prispevkami takymi,ked uz mala bude tu,na slovensku myslim mesacne je nejaka suma,netusim.
ladywitch,my tu mame sono v nemocnici trikrat a kazdy mesiac poradkynu,co je vlastne zdravotna setra,ale to by som radsej ani nechodila keby nemusim,lebo je to zbytocne,nic to nepomohlo zatial,odvazi ma,zmeria tlak a inak sa ma ani nedotkne.
a v nemocnici na pohotovosti sa o mna "postaral" lekar,neviem aky,ale nie gynekolog prvykrat a druhykrat ma horko-tazko poslali na gynekologicke oddelenie,neviem,co ich presvedcilo nakoniec..ja verim,ze to tu moze bez gynekologa fungovat,ale ja som mala problemy a plno bolesti a jedina odpoved vseobecneho lekara bola"nie je to normalne,neviem preco je to tak,neviem pomoct",tak som si zaplatila lekara sukromneho potom..
a dadu,mala by si si to zistit,lebo sa mi zda,ze niekto spominal,ze tam u vas to nie je vobec zle s pridavkami a podobne.
no tak asponze tu mam super doktorku vseobecnu. inak celkovo to vsetko nechavaju tak na prirodu, ale akonahle sa vyskytne nejaky problem, tak v momente posielaju do nemocnice na kadejake testy a vysetrenia. aj tu mi stale vravia pri kazdej poradni, ze vsetko ok, uvidime sa o mesiac, ale keby akakolvek bolest, prip. krvacanie, tak okamzite do nemocnice. a pri stanke som slabo krvacala a mala bolesti v 6tt, tak ma hned doktorka poslala do nemocnice, aj mi este z ambulancie zavolala tam priamo nejakej odbornicke, ze ma posiela, dohodla mi u nej termin, lebo som to mala hodku cesty tam, ze aby ma cakala. takze tu sa nejako nebojim. zas to aj tak beru oni, ked som sa pytala, preco nevysetruju aj zo spodu. ze naco, ked je vsetko v poriadku, ze nahodou by tam mohli nechtiac infekciu zaviest. a tiez teda nejako extra netuzim liezt na kozu. pri stanke som mala sono 3x, ak teda neratam aj to prve v 6tt a potom kontrolne v 8tt, aby sa uistili, ze je vsetko v poriadku. teraz som bola len v 12tt, zaradili ma medzi pacientky s velmi nizkym rizikom, takze dalsie sono mi budu robit podla potreby az po 30tt. nemam s tym problem, akurat, ze som zvedava,co to bude, lebo mam tri plne krabice veci po stanke, prevazne ruzovych, tak neviem, ci ich mam nechat, alebo rozdat kamoskam,co su tiez tehu. skladovat ich nebudem, ak to je chlapec. takze idem teraz na sr na sono, ked budeme na dovolenke.
tak ja ked som bola prvykrat na pohotovosti,tak som krvacala a tam ten lekar ma poslal domov s paralenom a vseobecna ma poslala robit na druhy den..minuly tyzden po kontrakciach to vzali trochu vaznejsie uz a nechali ma doma. velmi sa tu stazuju tehotne zeny,spanielky len tie,ktore vedia,ze na pevnine je to inak a cudzinky vsetky..urcite som tu uz spominala niekde,ze kolegyna mala cele tehotenstvo zapal mocovych ciest a lekar je cely cas hovoril,kazdy tyzden,ze on je chlap a ona je tehotna ,takze on nevie ako je pomoct a chudatko potom isla k poradkyni,co bola pani manzelka tohto lekara(uz tu nepracuju chvalabohu). a ja som sa v utorok dozvedela,ze mi zabudli spravit krvne testy v druhom trimestri..ale uz to najhorsie mame za sebou urcite,uz nebudu ziadne komplikacie a podobne,rozhodli sme sa🙂
no tu do 12tt tiez krvacanie velmi neriesia. vraj ak dieta nema byt zdrave, tak je lepsie, nech to priroda zariadi sama. mna poslala doktorka na pohotovost kvoli tomu, ze som mala aj bolesti a vtedy je podozrenie na mimomaternicove, a tam treba hned operovat. keby som len krvacala, tak ma poslu domov lezat a o par dni na kontrolu, ci to babo prezilo. ak nie, tak zrejme nebolo v poriadku. a co sa mi paci, ze cakaju aj dva mesiace po potrate, kym sa maternica sama nevycisti. jedine ak su nejake komplikacie, tak vtedy cistia operacne. a to je dobre, lebo na sr automaticky operacne a tym sa oslabi krcok a hned mas pri dalsom tehu problemy.
bre ránečko 😉
cavicek baby ja uz od pol 7 perem obliecky nech sa pekne na dvore preluftuju 😀 aj v obchode som bola.no dnes som vstala do krasneho rana a mam vela energie tak si ju idem vybit v upratovani 😀

esterka tak to mate uuuuzasny prispevok,tu je 190 libier v 25tt a potom okolo 500 libier,v porovnani s tebou o nicom..