Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@dulkagabulka Ahaaa, to az tesne pred porodom sa lezka na lavej strane? Tak dobre, dakujem 🙂
@willy_wonka perfektni ty pismenka🙂 jeste se z toho da vytvorit masko, kamos... ale Samko bude asi nejlepsi🙂
@qtinka77 no..je to vhodna poloha..ale ak by ti nevyhovovala,alebo by babatko velmi protestovalo, tak si treba najst to,čo bude tebe vyhovovat
@hobit ten používam, zo začiatku mi pomáhal, bola som prekvapená tou úľavou po natretí ale teraz už nezaberá nič ☹
@jankastubka tiež to riešim takto, tak hádam keď si občas dáme lokálne tú masť neublížime bábätku
Ahojte! Maminy, ktore budu rodit v BA/ale aj ine/ pripravujete si porodny plan? Poznate niekoho kto ho mal napr. v Ruzinove a ako to prebiehalo? Dakujem. Ja si ho prave spisujem /resp. zistujem ake su moznosti porodu/. 🙂
Ahoj @dulkagabulka, chcem sa opytat ci nieco nevies o tom ISIS centre prirodzeneho porodu...vraj by sa malo otvarat zajtra, vramci konferencie Inspired Women (videla som, ze si nominovana, gratulujem), ale nikde nie su aktualne informacie, tak zacinam byt skepticka, ze tam do v juni uz porodit nestihnem :( nemas nejake aktualnejsie ifnormacie? Dakujem!
@romikiki nemam žiadne informacie o tom...ale čo sa tyka juna, tiež som nejaka skepticka..aj ked jeden nikdy nevie..uvidime cez vikend
@martoska nemam teda skusenost s ekzemom, len viem, ze alergia v tehotenstve sa bud uplne zlepsi, alebo uplne zhorsi i ked neviem ci tvoj ekzem je nejaka alergia, lebo nemusi byt. A skus sa spytat koznej, dermatolog., veru hormonalne, radsej nie!!! To, ze robi galibu... aj mimo tehot., lebo organizmus, ze si na tu hormon. mast zvykne a potom ked sa to uz nemasti, tak nezabera nic. Ale inak ved kalciova masticka je vyborna, len zalezi co mas ☹, drzim palce!
@dulkagabulka inak aj mna tak nejako laka na poloha porodu na 4, ja mam pocit, ze to musi byt ovela lahsie prezite, ako lezat na chrbte a prevalovat sa z boka na bok, plus, ked nohy este spevnia ☹, no co uz... 😒
@katkalubkova ano, je to tak..
Dokument WHO „Starostlivosť v priebehu normálneho pôrodu“, v časti o polohe matky pri pôrode, označuje rutinné využitie polohy na pôrodnom lôžku s opierkami alebo bez opierok počas pôrodu za praktiku jednoznačne škodlivú, ktorá by mala byť eliminovaná. Citujeme: "Veľa štúdií naznačuje, že vzpriamená (vertikálna) poloha, alebo poloha na boku, má väčšie výhody, ako poloha v ľahu... Dá sa zhrnúť, že v I. aj II. dobe pôrodnej by ženy mali mať možnosť zvoliť si akúkoľvek polohu s tým, že je dobré neležať dlhú dobu na chrbte. Mali by byť povzbudzované k tomu, aby si vyskúšali, čo je pre ne najpohodlenjšie a ich voľba by mala byť podporená. Pôrodné asistentky potrebujú výcvik k vedeniu pôrodov v iných polohách, než je poloha v ľahu na chrbte, aby neboli vo výbere polohy inhibujúcim faktorom." Skúsenosti zahraničných pôrodných asisteniek, ktoré dodržujú vyššie popísaný postup, dokazujú, že ženy si najčastešie vyberajú polohu na kolenách a vertikálne polohy. Naproti tomu, všetky mamičky, ktoré sa zapojili do prieskumu "sprievodca pôrodnicami", svorne uvádzajú, že možnosť zvoliť si polohu počas druhej doby pôrodnej nemali a všetky teda rodili v klasickej polohe na pôrodnej posteli..
keby si šla napriklad do Hainburgu, čo je toť čo by si kamenom hodila, povedali by ti, že jedinú polohu, ktorú ti neodporučaju, je stoj na hlave a že oni si k tebe aj lahnu, aby si to ty mala lahšie (a to prosim pan primar tam takto rozprava)
zajtra cukrovkovy test predo mnou 🤐
@katkalubkova ďakujem za radu, ono ja viem že tie hormonálne veci robia šarapatu preto sa snažím vyhýbať sa im ale keď je to taký extrém..a mastičky som už vyskúšala úúúplne že všetky aj všetky možné diéty, altern.medicínu..neva, ideme ďalej, niekedy trošku pomôže aj také vyžalovanie sa 😉
@dulkagabulka no, ja som mala prvu sekciu, uvidim ako to bude teraz, nejak nemam strach, uz to musi ist von 🙂, porodnicu mame fajn, umiestnila sa druhom mieste v SR a bola som aj spokojna " celkom " prvy krat. Neviem ci sa tam zmenilo aj rodenie, teda polohy pri rodeni, lebo to tam este vynovovali. Ale viem, ze zeny tam nejak nedrzali na posteli, az teda pred rodenim! Hej, myslela som tu polohu na kolenach, logicky to vychadza asi pohodlnejsie! No uvidim, ako dopadnem ja.
Co ma hneva je to, ze mi sestricka zabudla spomenut profilaxiu a ja som uz za cca 5 rokov toho vela zabudla... A prednaska prebehla. 😠
@martoska mozno more by pomohlo..... , ale ked je teraz miminko na ceste, tak asi nie! 😒
@katkalubkova ved ale ja som myslela prave na to "až pred rodenim"- tak je to myslene aj v tom dokumente WHO
@dulkagabulka ano ja rozumiem 🙂
@hobit ak ma stretneš, kludne sa prihovor..aj ja tam budem..cele tri dni 😵
podobam sa na tuto (vyretušovanu) fotografiu 😀 😀 😀 😀
a mam hnede okuliare
@dulkagabulka oki 🙂
Utz za nami, krpec ma 1500g, placenta a prietoky ok.
@katuska54 o epi neviem nic,lebo mal srandista naponahlo,hore mal rodicky v progresse, ale o tyzden mam poradnu tak to preberieme 🙂
@hobit
@dulkagabulka no dakujem za infosky, aj ked nie velmi pozitivne :( ak by ste sa cez vikend nieco nove dozvedeli, urcite dajte vediet...
ja teda neviem co mam robit ked chcem rodit prirodzene, podla svojich predstav, kam ist aby mi vyhoveli...moj doktor, (s kt. som velmi spokojna) rodi v ruzinove, co teda nie je vyhra a to co si ja pri porode predstavujem tak s tym mi v ustrety nevyjdu urcite :( zvazovali sme aj heinburg, tam by som asi nevahala, len vraj to stoji aj 5000eur, co uz je ozaj dost...nemate niektora aktualny cennik nahodou? strasne, ze tu vobec nemame na vyber, len sa podrobit nejakym pravidlam, aj ked sa s nimi vobec nestotoznujeme
@romikiki ambulantny pôrod dam určite nestoji 5000€, ved si tam zavolaj,alebo chod na den otvorenych dveri
@anjelicek26 ahoj, ty si taka zbehla, zhana sa tyrkysova hackovana deka pre babo, mas nejaky tip?🙂
@dulkagabulka ano, ambulantny stoji vraj menej, ten by bol samozrejme idealny, ale spoliehat sa na to asi neda, ak by nastala nejaka komplikacia a musis ostat dlhsie...a za cisarsky zaplatis este viac, a nedajboze nastane situacia ze musia urobit urgent cisarsky a treba byt pripraveny aj na tu moznost financne, lebo potom uz nespravis nic 🙂 aj ked na taku moznost mysliet nechcem! skusim ten cennik niekde zohnat
@willy_wonka maly je riadny valibuk 🙂 ale len nech pekne rastie a pribera 😀
a na tu Epi som sa pytala teraz kamosky a ta mi posle tel.cislo aby som sa objednala..potom ti napisem.

@jankastubka v TN to vcelku propagujou, zkus se zeptat u svoji(svojeho) gynekologicky. maji to dokonce i v Ilave a to uz je co rict🙂 tak to bude asi vsude🙂