Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@silsil no uvidime, ja rodit este nechcem,.najblizsiu dlhu dobu :D lekar hovoril, ze to boli nepravidelne kontrakcie, tak som ho upozornila, aby tomu nehovoril kontrakcie, ze to vo mne evokuje porod a ja este nechcem rodit...tak sa usmial, ze ale ochvilu budem....
@misza1 to je na porazenie, preco to nemoze byt jasne dane,teda: napr. Ked vas pichne tri krat v pravom boku,zacinate rodit:D takto ked neviem co mozem cakat som ako uzlicek nervov :D
@willy_wonka taky jsi technicky tip? ja bych potrebovala cely zivot presne podle nejakeho harmonogramu a pravidel🙂
hlavne kdyz ctes, ze nektere dosly na poradnu, ze jen tak trosku citi tlak a dr jim oznamila ze rodi, jine zas jsou v agonii xhodin a zadna vidina ze by to uz mohlo prejit...
@anjelicek26 nevies mi prosim povedat nejake fajn stranky odkial objednavas oblecenie 🙂
@willy_wonka ahoj, takže si viac tehotná 🙂)))) parádna správa, čo? Ja tiež neviem, čo je kontrakcia a čo je tvrdnutie brucha poriadne, Iba trochu si myslim, že čo to je :D. No aspon mesiac ešte musíš vydržať, to je jasnačka.
@misza1 aj ja pozerám z okna, najmenej ešte dva týždne budem 🙂))))) inak už som zabudla, aký to máš kočiarik?
@misza1 praveze ani mie, mne je viac menej jedno ako veci v beznom zivote idu, ale toto je pre mna velmi dolezite, preto potrebujem vediet co a ako ma byt.. na druhej strane,ked sa prehupnem aspon cez 36-37tt,tak ma to uz nebude tak stresovat, ja mam len paniku ze by som,mala porodit skor ako by mi bolo prijatelne... neviem ci som to napisala jasne, aby ma aj druhy pochopl...:D
@willy_wonka jasne, tehu chape tehu🙂 me jsou nektere veci uplne ukradene, ale na nektere bych potrebovala presne instrukce🙂
ale vsak uz jsi 34tt, to uz jsi v pohode, kriticky tyden(32) jsi presla, takze uz ikdyby se narodil, tak z nej bude kluk jako buk🙂
@delica ahoj Tani :D je to na zblaznenie, bud rada, ze to este nepoznas, nie je to teda nic prijemne... ja som si dala hranicu od 12.5.na den matiek:D.to by bolo pekne. Ked mi povedal,ze som "viac tehotna" tiez som ostala kukat,.ale maternicu mi nahmatal dost vysoko :D bola som u dr. Scholza,neviem ci poznas, no je to fesak🙂)) a normalne sme sa.rozpravali, ja.zvyknuta, ze budem musiet povedat co ma trapi na jeden vydych, som ostala milo prekvapena, ked ma usadil a 10min so mnou rozoberal tie bolesti,tvrdnutie atd... este so mnou debatoval, ze ci chcem ist lezat, ze on to nepovazuje za potrebne, ale ak by som sa citila lepsie, ze ma necha hospitalizovat 🙂 mily 🙂
kočky..tak ma napadlo, spominam si ze ste tu raz riesili monitory dychu.. mne ide o taky ten co sa dava akoze na plienku..a napada ma taka prakticka vec..ze ved babo v noci nespi len v plienke.. t.z. ze ked ten monitor je na plienke pripnuty tak potom sa babo na to este oblieka? ze to tak funguje potom? sory ak sa pytam ako hotentot ale fakt si to neviem prakticky predstavit.. 😝 povodne som mysella ze by sme si kupili taky ten podlozkovy, ale nas maly bude raz spat s nami hore, a raz dolu v vdetskej..takze by sme potrebovala dva co mi pride zbytocne,a lebo nieco take praktickejsie..
@misza1 cim dlhsie v brusku, tym lepsie..aj ked si niekedy uz poviem, ze by aj stacilo, ked Samko kope do rebier tlaci na mechur a podobne neprijemnosti, este si ho tam predsa chcem nechat...no nepopieram, ze ked porodim nemyslim si, ze mibrusko bude chybat... 🙂
@silsil - my sme mali monitor na plienku a teda siel rychlo z domu :( Do kocika ci do autosedacky super vec, ci ked zaspal v lehatku, ale 1. pouzivas ho len kratko, ked sa babo zacne otacat, tak to pada dolu okamzite 2. v noci, ked mas dieta, co ju spi celu alebo polku sa obvod bruska zmensi aj o 3-4cm a uz nedolieha a mas falosne alarmy, co je na hysak kazdy raz, ked to pocujes. 3. neda sa pouzivat od narodenia, az ked sa zahoji pupcek.
My ideme kupit podlozky, najprv do kosika, do postielky nie - cez den je riziko SIDS male, ved ho budem kontrolovat... na noc to bude mat zapnute.. ked bude spat v postielke aj v noci, presunieme to tam.
@silsil aha, to mas dobru pripomienku :D ja mam snuzu halo na plienku, a kupujeme aj AC 401 podlozkovy, ale teraz rozmyslam, ze ako tu.snuzu vyriesit, chcela som to pouzivat ked pojdeme von, alebo bude krpec mimo postielky, no pochybujem ze vonku cez oblecenie.budem nieco pocut..nepipa to sice potichu, ale vonku je vonku, budem musiet otestovat
@anjelicek26 riziko SIDS je u deti, ktore su krmene (dokrmovane) flašou, u matiek, ktore fajčili (fajčia), pili alkohol alebo su zo slabych socialnych pomerov..
@willy_wonka neboj, chalanum se od maminky nechce, jeste si tam pohovi🙂 presne to si i ja obcas rikam, ze uz se i tesim az bude venku ale zas mi bude to tehu chybet🙂 mam to jako aladinovu lampu, staci pohladkat a vsechno jde😀
@dulkagabulka - to riziko je u vsetkych deti. Len u tych mamin a deti, ktore pili, fajcili, tam je proste vyssie... rovnako moze prasknut cievocka v mozgu ci dieta prilis tvrdo zaspinkat, ze sa zabudne nadychnut, ja budem radsej s kludnym svedomim a babom na podlozke, ta investicia za to urcite stoji.
@anjelicek26 @willy_wonka.. dakujem za info : )) no prave guuglim a nasla som aj ja ten AC 401 a ten sa mi pozdva lebo je to 2v1...a my budeme potrebovat aj tu opatrovatelku-vysielacku aby som maleho pocula ked by plakal hore a my dolu.. a zase v koliske bude cez den..tam by sme tu podlozku nemali, iba teda hore v detskej..dufam teda ze na noc by to stacilo.ze cez den to nema az taky vyznam..ako ste mi pisali : )) len zase sa "obavam" toho ze ked male bude vrestat v noci od hladu napr. ze ho rychlo zoberiem von s postielky tak ci furt nebudem zabudat na to to vypnut:D
@anjelicek26 souhlasim s tebou v rodine se to stalo holce, co nikdy nefajcila, nepila, zivotosprava jako vrcholovy sportovec a bim ho, malicka umrela par dni po porode..
@silsil - ak ta potesim - najprv sa bude mrvit od hladu, potom si bude zuzlat pästicky od hladu, vrestat bude az niekedy dlho po tom 😀 Tak stihas hadam v klidecku vypnut, ja som chodila uz pri tom mrveni za nim, mi to nedalo 😀 😀
@willy_wonka jj, poznam, to je tiez taky zlaty lekár, ten mi dokonca aj brucho poutieral, ked ma doultrazvukoval. Ja ta uplne chapem s tým vydržaním, ja si tiež hovorim, nech je aspon 36 tt, potom uz nech je ako chce.
@misza1 nastastie zapalove parametre od stredy sa mi znížili, dostala som antibiotika na tie bakterie, do nemocky som nemusela ist na infuzky, tak som doma.
@anjelicek26 jaaj jasne..len vies ja taka neskusena.. v tom strese o babo, aj zabudnem tu pestunku dychu vypnut..uz sa vidim ako to v noci pisti a zobudi ja manzela 😝 hlavne na zaciatku to budu urcite aj stresy..ale strasne sa uz tesime na maleho.. :D:D
@anjelicek26 fu, no teraz mam stres navyse. Fajcit som prestala cca rok pred tehu..ale zas som nebola uuuplne tuhy fajciar.. tak 7 cigariet denne 😖
@willy_wonka 😅 sakris, ja mam ty ruce porad na brise🙂 ale budu se hlidat...
@misza1 davam ti STOP, ale polozenu ruku mat mozes, ja si podbrusko vzdy pridrziavam ked chodim,.no nemala by si hladkat. Ja sa natieram tak, ze si vylejem vela.olejceka na.brucho a iba tak popacam, nech sa to vpije :D
@willy_wonka aj ja si tak natieram brucho :D haha. Len ked mi trci noha a tlaci ma, tak ju posuniem naspat do brucha.
JJ, co nam ine ostava, len vydrzat. Akoze mne aj dala sestricka vychadzku, ale sedim doma, ked pokojovy rezim, tak pokojovy rezim.
@delica :D a co tvoj chrbat? ako zvlada rastuce.brusko ? nemavas bolesti? mna zacal bolievat, zrejme kvoli tomu stalemu nezaniu, a je to prast ako uhod, lebo ked.chodim, zacnu ma tahat krize :D
@willy_wonka pokial nerobim somariny, tak ma neboli chrbat. Som chcela nieco hodit do popolnice, mame ju pod schodami, som sa natiahla po nej a skoro som padla zo schodov, tak ma seklo. Alebo vcera som vyberala liatinovy pekač z rury, samozrejme nie ako normalny človek, podrep, zobrať pekáč a postaviť sa, som sa musela zohybat a uz som sa skoro nenarovnala.
No a s ležanim je to morda. Na pravej strane nemam lezat, lebo si stlacam tu oblicku, v lavej strane mam dieta, zdá sa, ze je tam nejak priecne zakliesnený, ked lezim na chrbte na rovnom, tak mi dochadza mdlo....tak to sa musim vzdy tak vypodlozit, manzel to vola "hniezdo" a do toho si vliect a mozem lezat.. Najlepsie sa mi sedi v tureckom sede s vyvalenym bruchom.
Inak este som chcela k tym kontrakciam: lezala som s takou zlatou dievčinou, čo vtedy bola v 31.tt a došla do nemocky s tým, že ma krček 0,5 cm, hlavicka v porodnych cestách a rodí. A ona nič necítila, či jej tvrdne bruško, či má kontrakcie, jej to došlo len že sa maly hybe. Sem tam si napiseme cez fb a kočka je stale 2 v 1, síce prísny kludovy rezim, ale hádam porodí v polke mája, tak ako má aj termín 🙂🙂)).

@silsil tak to masfajn🙂 ja uz jsem tu i nabizela ze to tu necham, ale jsem jedina kdo takove caje pije🙂 a ty suchare by asi nejedl nikdo, mam tu same hubenoury 😀