Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@anjelicek26 fuha, tak to ja nemam ziadne mlieko v porovnani s tebou, to az tolko toho ma byt? podprdu mam iba posledne dva dni, a to preto aby som nebola cela mokra, lebo sice ho mam malo a malo strieka aj, ale za to tecie stale nejaka kvapka a bola som stale mokra, tebe to nekvapka ked nemas podprdu? ja mam iba taku latkovu, nic vystuzene ani podobne
@anjelicek26
@janka_k
@willy_wonka
ahojte baby..a ako to riesite v noci ked spite? lebo ja mam postielku pre malu nachystanu pri okne...a neviem ci je dobre mat otvorene okno aby na nu netahalo celu noc..no neviem si vsak predstavit v horucavach spat pri zatvorenom okne..ako to riesite vy? a spavaju vase babatka v ciapockach? dakujem 🙂
@janka_k - tak ja som obe prve kojenia odsavala aj 260ml z kazdeho prsnika, hotove sialenstvo, teraz odsavacku vytahujem len ked je to fakt nutne, ze mi idu prsia prasknut.... uz sa ta nadprodukcia unormalnuje... ani jedno neni dobre, ani malo, ani vela, ja mam uz druhy zapal, zimnicu, bolavy prsnik a to sme na svete este len dva tyzdne 😝 Mne prsia nekvapkaju, len pri kojeni ked sa prisaje sa mi naleju, to si pritlacim druhu bradavku a je to ok...
@hexina - no ja mam kosik na spanie pri posteli a okno na druhej strane spalne, tak tam problem nie je, ciapocku na spanie nemame ;) Je dost teplo a nefuka ;)
@anjelicek26 dakujem..rozmyslam, ze ci budeme otvarat to okno na druhej strane...ale neviem ci jej nebude zima 🙂
@hexina my sme mali dnes prvykrat otvorene okno, mame 10 dni, ale to len preto ze bol strasny hic a kedze bolo otvorene tak ciapku sme nechali, predsalen u babatka to je tretina tela a najviac tepla, aj zakryty dekou bol, a nebol ani prehriaty ani zima mu nebola. ked sme prisli z nemocky a nebolo tak teplo tak sme neotvarali tie prve dni, otvorili sme si na druhej strane bytu
a kolisku mam na opacnej strane ako je okno
ale tak to je individualne uvidis ako bude vasmu, ako bude prave teplo a podobne, ale babatko si to teplo neudrzuje prvy mesiac vobec
@willy_wonka on nemusi byt hladny, ked hlada prsnik....moze sa chce len pestovat, prebalit, prdnut si nemoze. Aj my to tak mame....popravde mat dieta 8h denne na prsniku najmenej ma celkom vyšťavuje a čaro kojenia sa mi vzdialilo do nenavratna....ak som ho teda niekedy aj objavila 😎 😢
@willy_wonka tak Samko je uz aj pokrsteny 🙂)))))))) pekne, je to maly šikovníček, ked to tak krasne zvladol.
Ja na krst odvahu veru nemam 😀 😀 pán farár nemá prso záchrany
@janka_k
su dve možnosti - bud ju zaved do kutika úst,ked sa prisaje, a ved smerom dohora k podnebiu...ak to nepojde, ak si ju prilep nad dvorcom zvrchu kolmo dolu- pričom by koniec mal vyčnievať asi tak 1 cm pred bradavku - dokrm vo flaške si zastrč do podprdy - do druheho prsnika..píšem ako hotentot,ale snad je to zrozumitelne
@anjelicek26 cumel mi vypluva 🙄 ked zisti, ze netecie vypluje a zacne rumazgat.. :-/ a kedy sa to cca zvykne zlepsit ?🙂
@janka_k u nas je poslednu dobu velky problem s grckanim, strasne pahltne pije a potom vela vygrcka, aj ked ho dam odgrgnut... ☹
@delica Tanicka, ja som sa tiez toho bala, ze ci nebude m musiet tasit cicik:D ale mm ho cely cas homprtalal na rukach, tak pokojne spal, aka som bola stastna🙂 a bol tam najmladsi, aj farar ho pochvalil, krstil ho ten isty co nas takto presne pred rokom sobasil, aj si nas pamatal, tak nam zagratuloval,ze nam tak skoro pan Boh pozehnal 🙂
@willy_wonka - fakt to chces pocut 😀 U Sasky az po roku, dovtedy kazdu hodinu hore 😀 😀 😀 Maly spaval od porodnice super, 1x za noc hore a Benji je hore tak 3x... vsetci deti kojene... toto neni jedlom, kazde dietko je ine, treba dufat, ze dostane rozum xixi
@hexina no uvidíme som zvedavá čo mi zajtra povie, potom zajtra napíšem 🙂 keby mi zajtra povedal že mám ostať tak s velkou radosťou 😀
@janka_k mlieka odstriekam na jeden krat z oboch aj 150, islo by asi aj viac, ale uz nevladzem a nechcem sposobit este vacsiu nadprodukciu ☹ ked si malu vezmem do narucia tak mi to tecie prudom po obleceni, ale ona nic. Tiez sme skusali s cievkou na prse, ale proste sa neprisaje, nepacia sa jej asi bradavky 😒 a neviem ani kolko jej davat. Davame jej tak 60-70 ml
@dulkagabulka no len ona nechce to prso ani s cievkou... A zase nemozme ju ruciacu prikladat hodinu, potom sa tak vycerpa, ze by spala aj 5 hodin a my ju stale musime budit.
@slavka_a_maros - ani cez klobuciky sa neprisaje? My sme tak Sasku kojili tri mesiace, mala som vpadnute bradavky, potom sa to upravilo same...
@slavka_a_maros jej to mas fakt dost mliecka, aj ja chcem tolko, aj by mi nevadilo krmit flasou, len nech ma moje mliecko, len ked nemam mlieko tak ani to prisavanie sa neda celkom
skus mozno v inej polohe, ale asi si uz vsetko skusala ked vravis ze si mala laktacnu, tak hlavne ze pije tvoje mlieko, to je hlavne
@anjelicek26 klobuciky som pouzivala, ale rozkrvavilo mi to bradavky... Ona sa aj prisaje, ale je leniva sat. Proste pecene holuby do huby by chcela. Mam plochsie bradavky, tak asi preto. Ale musim sa pochvalit, teraz sa mi prisala a zvladla sat asi 20 minut, ale len na pravom. Lavy odmieta ☹
@janka_k ved to, ze mozem byt rada, ale je to boj, kazde krmenie trva hodinu a pol ☹ ona je z toho asi zblbnuta, ze raz bradavka, raz prst. Ja som riadne vydepkovana, ale dolezite je, ze sa snazime. Mne sa mlieko rozbehlo ako dive po homeopatikach ricinus communis. Ale mozno by sa rozbehlo aj bez...
Maminya cakatelky, hlasim nasho mattia, ktory sa narodil 12.6.s3500 g a 51 cm.len malu otazocku. Je normal, ze maly prespi 6-7 hodin skoro v kuse, len raz si cucne tak na 10 minut a potomked sa zobudi tak cuca aj 2 hodinyv kuse.
@anjelicek26 to som rada. A netieklo ti mlieko len tak? Lebo mne obcas dost vyteka, tak sa bojim ako budem mat plavky bez tych prsnych vloziek.
Ahojte zienky,tak konecne mam dolu kanilu,tak sa mi lepsie pise cez mobil. Drobcek dnes dostal zltacku,to nevadi,ale hlavne,ze sa krasne prisava. Mlieko este nemam,ale zajtra verim tomu,ze nabehne. Pekne po poriadku,vo stvrtok som trosku hnackovala,slabe bolesti ako pri ms raz vpravo a raz vlavo,no pohoda. Este som sa vecer napraskala s plnenou kapustou,s tym,ze rano ma caka poradna. Mm mi vravel,ze v noci som nahlas vzdychala,ale ja si nic nepamätám,len ze som sa otocila a spala dalej. V piatok som sa vyparadila na poradnu,vyfukane haro,vymalovana. Len ma mrzi,ze som sa neodfotila. Bolesti som mala,ale pohoda,na poradni vysmiata,dali ma na pasy a tam,ze hele pani vy mate kontrakcie. Tlak 150/80 a doki pri vysetreni,ved vy ste na 4 palce,ideme rodit. Cooooo? Vypisala papiere na prijem a davaj do babatkova. To uz som po ceste trosku predychavala kontrakcie po 10min.
@slavka_a_maros to som tiez brala a nic ☹ ten boj poznam
@willy_wonka Kristinka este ma napadlo ze teraz v lete moze byt maly smadny, preto sa viac budi a chce jest, neviem to ma len tak napadlo
@bombulka200 som zvedava aj ja..urcite mi napis..mozno sa fakt stretneme v nemocke :D
Tam to uz islo ako na beziacom pase. Otazky,otazky a zase otazky pomedzi to vysetrenia,ult.,pasy,zaviedli mi cievku a podho na sal,ani som sa nestihla poriadne porozhliadat. Tam mi pichli spinal na prvu supu a bolelo to snad aj menej ako obycajna injekcia a islo sa nato. Najviac som citila tlaky,ked ho vyberali. Obrovske dakujem patri lekarom,lekarkam,ktorí tam pri mne boli. Som najstastnejsia mama na svete.
@janka_k janka,to mi ani nehovor, ako by som to potom riesila, ked mi pediatricka povedala, ze pokial je plne kojeny, tak nic ine nemam davat... 🙄
@hexina jasne napíšem 😉

@azmuk Aj ja si to myslím, že môžu ísť hneď von, teda nie úplne na slnko, veď aj keby bolo 33, tak boli v brušku pri teplote 37, tak ak sú naľahko oblečené, tak je to ok.