Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@hexina my sme boli vonku hned, ako sme sa vratili z porodnice 🙂 tak nam kazala doktorka. A urcite nie do perinky, ked je takto teplo. Uplne staci body s kratkym rukavom, ciapka a ponozky, zakryt plienockou (my ani tu ciapku nenosime, ma averziu 😉 ) a aby nefukalo do kocika.
Espumisan som davala 25 pred kojenim, ked bol problem, teraz uz nie. Tak pisali v navode
Do socialnej vraj musim este ist kvoli tomu, aby za mna dochodkove poistenie platil stat, to zamestnavatel nevybavuje. Neviem ci je to to, na co sa pytas.
A na tom prebalovani po kojeni asi nieco bude, lebo u nas je to takto: prebalim, nakojim, potentuje sa, prebalim, pogrca sa, place, place, stipe ju asi ta grcka v krku, potom zisti, ze je znovu hladna, nakojim....takto dokola 😒 az kym nepadne od uplneho vycerpania. Tak skusim risknut a dam ju spat pokadenu?
@domeli @anjelicek26 inak u nas je najvacsi fanda nosenia moj muz 😀 stale si to pochvaluje, ake je to super a ze kocik je otravny... No snad mo to dlho vydrzi 🙂 aj ked ho podozrievam, ze sa mu na tom najviac paci, ako sa vsetky zenske nanho usmievaju.
A je pravda, ze uz teraz mi v tej elastickej obcas padne na pupok. Potom odporucate pevnu satku, alebo radsej nosic kvoli rychlosti? Tento by sme chceli. http://www.brendon.sk/Products/Details/42453
Kedy mi prestane to mlieko len tak vytekat? 😒
@janka_k ja mam tento a Tobi aj ja sme ho milovali 🙂 satku som nakoniec objednala tuto tak som zvedava na ten zazrak http://www.klingacik.sk/detail/717/elasticka-sa...
@hexina my sme isli von ked mal 9 dni a to len preto, ze 3 dni predtym strasne fucalo, inak by sme isli aj skor, ve je leto...a mam aj druhe dieta, ktore nemozem vaznit doma
@anjelicek26 to je aka lacna...ak budem kupovat pevnu, objednam 🙂
@slavka_a_maros nuž s tým mliekomˇŤa nepoteším - ja som ten typ (jedna z mála), ktorá pri 26 mesačnom dojčení dcérky behala s prsnými vložkami takmer do pozvoľného ukončenia dojčenia... Mne vždy zopár kvapiek vyšlo, ak nie z oboch, tak z pravého prsníka vždy. Takže biele tričká mne nehrozia, lebo mi vždy presvitajú "krúžka".
Čo sa týka nosičov, tak ja mám bondolíno. Ten nosič, čo si dala link, nepoznám. Niekomu sedí viac šatka, lebo ju môžeš použiť aj ako prebaľovačku, aj ako prikrývku + nosiť v nej dieťa fakt na veľa spôsobov. Ja som si odskúšala aj šatku, aj manducu aj bondolíno a rozhodla som sa pre posledné. Odporúčam túto využiť možnosť vyskúšania - ponúkajú ju napr. latkovky.sk alebo nosime.sk.
@slavka_a_maros dakujem, ano pytam sa presne na to dochodkove poistenie...lenze mne v praci povedali, ze do 15 dna od narodenia dietata si to musim vybavit...a v socialnej poistovni mi povedali, ze do konca roka na to mam cas..kym neskonci materska...tak terazneviem ci to mam poslat alebo nemam
a to s tym prebalovanim..no skus to tak..mne doktorka povedala, ze kludne ju mam nechat pokakanu..ved kolko krat sa stane ze ani neviem ze sa pokakala..v noci..mala som tu svokru a ona nepocuvla..som ju nakojila..ona isla prebalit aj ked sme jej hovorili, ze nie..a ona povedala ze to sa da urobit aj setrne aby brusko sme velmi nepucili 🙂 a jak prebalila tak sa tak zgrcala..ze som mohla znova kojit..chudak moje bradavky :D
no tak mozno zajtra uz pojdem s nou von..sa tesim ...uz mi to doma ide na mozog :D
@hexina my sme tiež boli vonku hne´d ako sme prišli z pôrodnice, ale snažím sa aby vonku nebolo príliš rozdielne počasie, takže ho dávam von ke´d je max 26-27 stupňov, potom šup dovnútra a zase až večer. Ale my sme prišli domov keď boli tie 34. Náš má stále studené ruky a nohy, tak ja dávam dlhé body, ponožky a tepláky, deku podľa potreby, v krátkom body bol len keď sa teploty blížili už k tridsiatke, dnes má napr. len krátke body a tepláky a ponožky, ale už máme v sobotu mesiac.
@hexina mne teta v socialnej poistovni povedala, ze ked budem mat s babom nejaky rezim, za nejake dva mesiace, nech sa zastavim...
O grcani mi ani nehovor, u nas doma je uz vsetko ogrckane 😀
hlasim ze kontrola po 6-nedeli za mnou...
vse je ok ale tusim me pani doktorka pripravila o panenstvi 😀
@silviami ved to ze vonku je mozno viac horuco ako doma a mi pride divne, ze mam otvorit okno a dat jej este aj ciapku...ved sa uvari podla mna :D
@slavka_a_maros uz mam v tom chaos 🙂 no asi tam este zavolam abo co 🙂 uvidim...
btw ako casto kupete v tych horucavach? kazdy den? davate aj vodicku okrem mlieka?
Zdravím všetkých... Som tu nová a tak sa chcem opýtať, či mi náhodou neviete povedať koľko ma bude stáť taký pobyt v pôrodnici Košice-Saca. Mám vybaveného doktora a chcem aby bol pri mne manžel pri pôrode a aj nadštandartnú izbu na šestonedelí. Veľmi by ste mi s tým pomohli. Idem rodiť svoje druhé dieťa, no len pri prvom som taketo služby nevyužila. Ešte raz dik.
Baby nasa nekakala uz 37 hodin. Viem, ze dieta nemusi kakat kazdy den, ale ked predtym kakala niekolko krat do dna. Mam to riesit? Doobeda som dala aj espumisan, ale nepomohlo. Rektalnu rurku zial doma nemam.
@nikoletaant ahojky, za manzela pri pôrode sa platí 20 eur ... a nadstandardne izby na sestonedelí podla toho či na novom alebo na starom .... na starom su izby za 10 eur, za 18 eur a na novom za 35, 50 a apartmán za 70 ak dobre viem .. to su ceny uvedene za jednu noc. Ale zálezí od toho čo bude v tom čase volne .. ja som chcela izbu na novom za 35 ale nebolo nič volne tak som bola na starom za 18, aj to sa dalo .. 4 dni sa dá vydrzat aj tam 😉
@jankastubka ak je čisto dojčena, tak po zhruba mesiaci môže nekakat velmi dlho...radovo aj desat dni...doktor Newman vravel aj 39 dni- taku mal klientku
bombulka200, dakujem ti veľmi pekne. A mala si vybaveneho doktora? Kolko sa platí doktorovi? Nemam ponatia. Ked som bola rodit pred 6timi rokmi tak to bolo okolo 5000sk ale len neoficialne. Teraz,neviem. Vyšla som z cviku 🙂
@nikoletaant ak si oficiálne zazmluvnís tak 230 eur a ak po dohode s lekárom, tak potom je na tebe kolko mu dáš po pôrode ako dakovné, ja som mala neoficiálne dr. Dosedlu 😉
@dulkagabulka ano je len dojcena. Takze nemam robit vobec nic a len cakat? Nevadi, ze sa puci a snazi sa tlacit len jej nic nejde?
@bombulka200 Aj ja ho budem mať, tiež neoficialne, tak dobre vedieť. Dakujem ti za rady. A ako si s nim bola spokojná?
@azmuk profilovka s bruskom je fuc 😉 pekna mamina
@dulkagabulka 39 dni nekakat nemusi, ale mohla by zredukovat tych 10 kakani za den 😉
@jankastubka skus nosit vo zvislej polohe- v šatke- to zabezpeči, že sa jej budu hybat črievka- tie sa hybu vtedy,ked sa hybeme my...môžeš pocviit nožičkami- ak vidiš na babatku, ze ma nejaky problem, takto mu môžeš pomôct...ale primarne sa znepokojovat pre nekakanie u vylučne dojčeneho 5 tyzdnoveho babatka sa netreba
@slavka_a_maros zrejme dobra nadprodukcia 😀 😀
@slavka_a_maros - aj nas kakal do predvcera 10x za den, dnes len 4x, normalne po nom pokukujem, kedy to z neho vyleti 😀
@dulkagabulka - Saska bola taka, jej rekord bol 12 dni bez kakania, inak bezne 4-10 dni bez kakania... to setri plienky 😀 Zatial kupujeme a prebalujeme ako na beziacom pase.
nemate nektera zkusenost s infakolem? zmenili jsme to misto espumisanu a Oskar je jako sileny krici, reve... ani cicik nepomaha. a to za nami prijela ceska babi at si ho uzije:(

@anjelicek26 to je pravda - voľné ruky a flexibilita pre všetko ostatné - hranie s ďalším dieťaťom, deťmi, jednoduché domáce práce a iné "radosti" 🙂 Ja som dcéru nosila iba na rukách, trúba, že som sa o nosenie nezaujímala skôr! Veď toto je také praktické a pohodlné! A pre dieťa úžasné. Tá investícia sa ozaj oplatí.
Inak: ja som bola na takom stretku o nosení v našom MC a tam nám tá baba ukazovala všelijaké vychytávky, čo kde potiahnuť, kedy tričko narovnať, lebo potom to už nebude možné... Fakt dobré tipy dala. Tam som mala aj tú elastickú šatku a to rovno povedala, že už som to švihla, keď videla môjho Simona 🙂 No poukazovala kopec úväzov v pevnej šatke a kámošky si to nevedia vynachváliť, ako im "skľudneli" deti. Tak krásne nosenie 🙂