Termín pôrodu v júli 2010
ahojte sice tehu nemam potvrdene lekarom ale pravdepodobne tehulka som.. s terminom na konci juna/zaciatkom jula... a v teme junoviek je vela tehuliek na zac. mesiaca.. tak by som chcela najst nejake cerstvejsie novopecenejsie tehulky 😅 😵
@adelaine ano, dala som sa na tu 90 dnovu - a poviem ti, v pevnej voli sme na tom rovnako - ani ja nemam ziadnu 😒 ale uz som sa na tu moju pneumatiku nemohla pozerat, okrem toho nosim stale dokolecka jedny rifle a to este so stahovacimi gatkami, tak ma to vytocilo, ze som sa zatala a zatial sa drzim 😉
baby mne ta moja teda cez den nespi skoro vobec,len ked idem s nou von,tak cosi pospi,tak hodinku a pol niekedy potiahne aj 3hodiny a v noci prespi aj 6 hodin.mne je jedno,ze nespi,ale ona vyzaduje stalu pozornost.musim sa jej venovat a nic nespravim.bud spi,alebo place:(,ze by si kludne lezkala,to nie.a hlavicku na brusku vobec nechce dvihat,to hned place,ale ked ju dam vzpriamene,to ju drzi...
to moje sidlo male tak isto,no musime to len vydrzat,hadam z toho vyrastu 🙂
@kafoditka @adelaine: ja som dostala knihu, vola sa (ne)schopna matka a zaobera sa stravou, cvicenim mamiciek po porode - su tam cviky, ktore zaberaju cca 20 min denne - jednoduche, co sa daju cvicit aj doma, striedaju sa s rychlejsim kocikovanim kazdy druhy den. Je to fajn - k strave - nejde o dietu ale o zdravu stravu, ktoru dodrziavam, odkedy mi skoncila chemoterapia a mohla som prejst na tuhu stravu - to poznam, len som si osviezila pamat - ked si na ten system navyknes, ide to lahko. Odporucam...
@katty este nepisala ako bolo vo fitcurves, vsak?
@tinaki1275 ako nosic myslis klokanku? uz davas? ja som este alberta nedala, tere som tusim od 3 mesiacov davala
☹ ahojte babulky,,prisli sme zo sono obliciek, a som sa tam skoro zrutila,,ja som stale nechapala, preco mame ist na sono, ja ze sa to ma v 3. mesiaci a mala ma nejaku strbinku na oblicke, tak ju vraj musia pozorovat, sice ma doktorka upkojila- ta co robila sono, ze to nic nieje a v podstate to ma ok,,ale som zarazena, ze doteraz som o tom netusila a vobec ma emmina pediatricka naa to neupozornila ☹ ☹ ☹ ☹ ,,,aspom som sa vam vyzalovala-idem si vas precitat, co ste popisali a pozhanat dake info o tej strbinke na oblicke,,kedze netusim o co ide,,,
@tinaki1275 vidim, ze uz davas, kukla som tvoj album a nebojis sa o hlavicku?
Ahojte dievcata, idem sa i ja pozalovat....
ja uz som taka vycerpana z Danka, ako sa zmenil..... v noci od 1.30 - 4.30 bol hore, vyzdereny na mna.....2 hodiny na prse, stale akoby hladny, urobila som aj UM a nic, vypil len 30 ml....
TEraz opet rev, aj by chcel jest ked vidim jeho cmulanie paste, krici, jeduje sa. KEd mu dam prso (mlieka mam tak ze strieka z neho), tak sa sponuje, vystiera a po 3 sekndach vypluje prso, stale reve a reve. AJ som odsala sopliky-nic, zmenila polohu kojenia - nic , proste neviem co mu je. Kakal rano, takze by mal byt v pohode, vyspaty je, ved teraz vstal...no neviem co s nim....so myslite, cim to je????? Mam zarobit UM ci by si dal? JA uz neviem co robit, ked tak sa jeduje a reve..... 😉
@mojalili ale nedavaj mu UM,ved ked mas plno svojho,tak to hlad nebude si m yslim..to asi zubky,nie???a preto asi chce akoze jest,lebo nevie co so sebou ☹ moj tiez posledne dni sa zobudi presne o tretej a ani nahodou aby zaspal.tak sa mrvi,rozprava,smeje a vsetko mozne,len nespi ☹ a tak pospi pol hodinku a uz je hore zasa.proste vyspaty.no nechapem,preeco.ja chcem spat aspon do tej 6tej ked uz viac neda 😀
a k tym dieetam,no mne nehrozi,ja jem strasne rada,ale akosi mi tie kila zosli dole ani neviem ako 😕 velmi sa cudujem,ze ako je to mozne pri mojom stravovani.a to na buducu sobotu sa zeni brat 😲 a to som chcela byt uplne fit,no co uz vej ja tam nebudem podstatna 😀 😀
@merikac nehľadaj nič na nete, len sa zbytočne budeš báť a stresovať.aj my sme mali štrbinku v hlavičke a povedali mi v pôrodnici, že to nemusí nič znamenať..tak som tomu chcela veriť a vyhnúť sa stresu z toho, že by som na nete našla kadečo extrémne brutálne..a na kontrole po 2 mesiacoch na sone hlavičky povedali, že je všetko ok..
@mojalili ak si vylucila, ze by ho nieco bolelo a mas mliecko ja by som UM nerobila,,venuj sa mu rozpravaj na neho, snaz sa ignorovat plac,,moc ho nenatriasaj v snahe utisit, ho - na vacsinu deti to nezabera a vycitia zufalost maminy a je to este horsie,,,iste to je len nejake prechodne obdobie,,,chce to len vydrzat,,,,ani my nemame kazdy den super naladu a byvame podrazdene, placlive, urazlive,,,, 😉
@mirka285
@monline asi mas pravdu,,ak by som nieco nasla, tak by ma to len vydesilo,ale ked ja vobec neviem co to je ta strbinka,,,,Mirka, snazim sa nestresovat, len ma to vzalo- mam prirodzeny strach a viacmenej som nasrdena, ze som o tom do teraz nevedela a nebola na to upozornena,alebo aspom nejakym naznakom mi mohla uz moja lekarka co to o tom povedat, co to znamena,co je toho pricinou...ked ma vedela upozornit, ze ked bude zima a bude v deke, aby som vybrala novorodenecku vlozku z vajica- ako keby swom bola dement a nevidela, kedy sa mi dieta nezmesti do vajica,,tak ako nech sa nehneva,,,,,,,,,,,,,,v nemocnici sa so mnou moc nebavili, len povedali, ze je to ved nebojte je to ok

@tinka349 na to su rozne nazory ,v podstate sa na siroko bali len v strednej europe,vraj mame geneticky zvysene rizika ochoreni klbov..niektori lekari dnes hovoria ze to uz nie je nutne lebo aj pampersky su uz anatomicky tvarovane a davaju nozky do spravnj polohy ..akurat treba ist na kontrolu kazdy mesiac..ini zase hovoria ze to nemoze poskodit len dobre urobit a klasicky zotrvavaju pri baleni na siroko ,je to na tebe..mne moj detsky ortoped u ktoreho som bola minuly tyzden povedal ze sa jej vsetko pekne vyvija a nie je nutne vobec nic, ani na noc.a vraj velmi dobre robi ked je dieta aj v nosici kedze tam ma nozky na siroko ,co ja malu casto davam...(samozrejme v spravnom ergonomickom nosici ,nie v babyvaku !!!)