Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@pifina musim skusit aj ja. Mne sa na pravom boku neda, to ma hned pali zaha. Len na lavom a to sa vzdy zobudim na bruchu. Dnes v noci som to ako tak vyriesila, naskreckovala som si pod seba perinu, ale rano sa stazoval mm, ze mu celu noc bojovat o perinu a takmer sa nevyspal. 😒
@nena13 normalne rozmyslam nad tehotenskym vankusom, kdesi som ho videla v katalogu. Este si spomenut kde to bolo 😀
@pifina my mame obycajne len dva 😉 takze asi kupim rovno ten tehotensky. Mame len to, co potrebujeme...co sa uz ukazalo ako pruser, lebo prisla navsteva a ani papuce sme im nemali ake dat 🙂. Pomaly uz pozeram aj nejake dalsie kusy nabytku, hlavne take s dvierkami. Obavam sa, ze pri dietati otvorenemu polickovemu systemu na dlhy cas odzvoni 🙂
Ahojte baby, takze hlava ma prestala boliet.. Zistili mi, ze to bolo od zuba.. Mala som uplne zly jeden zub, osmicku a musela mi ho vytrhnut.. :( Ale teraz sa bojim, lebo injekcie by sa nemali davat v tehotenstve, zubarka mi povedala, ze je to lepsie, ako ked je pokazeny zub, ze nech sa nebojim tak... ale aj tak mam stres, asi az do 4 D budem rozmyslat, ci je vsetko ok... :(
@nena13 ja zatial len sondujem, ze co by sa mi pacilo a kam by to islo. Ale komodu budeme potrebovat aj my, do spalne na spodne pradlo a ponozky, lebo teraz to ma drahy po celej skrini a rano zacina den slovami...milacik, nevies kde mam... 🙂 Ja som u kamosky videla komodu pre babatko, hore to malo zabudovanu vanicku alebo prebalovaci pult, uz nepamatam a dalo sa to prikryt vrchnou doskou. Take fajn multifunkcne. Uz len zistit odkial to maju 🙂. Ja som povedala, ze nakupy budu az ked budem v 7mom mesiaci a viac. Ale buduci tyzden sa chystam na nakupy pre seba...spodne pradlo uz zacina tlacit, vcera mi drahy nie moc taktne oznamil, ze aj podprsenku by to chcelo novu, nejake nohavice, lebo rifle uz musim rozopinat, ked sedim a tak.
@nena13 ja chcem prave normalne elasticke babske boxerky. Jedny mam, tie som si kupila kedysi davno v Grecku a su aj dost vysoke, take fajne na zimu. Tak dufam, ze tu najdem nieco podobne. A komenty draheho si nebudem vsimat, lebo presne viem, co mi povie. 😉
Akurat cakam na tu vlnu energie, co ma dojst vo 4tom mesiaci. Vsetky baby mi presviedcaju, ze pride, ale ta moja bud zabludila alebo ma meskanie.
@nena13 mne sa zda, ze dnes je to uz trosku lepsie. Pred dvoma tyzdnami mi prestalo byt zle od zaludka, tak som sa pustila jest vsetko na co som mala chut a za tri dni som skoncila zase na toastoch s maslom a pomarancovom dzuse. Teraz ficim na Gouda zemli z Lidlu, dzuse a paradajkovej polievke 🙂 a drahy si vari sam. O nejake dva tyzdne budem musiet zacat vypekat, tak sa to hadam spravi, lebo ako som tehotna tak mi chyba ten spravny cit.
@nena13 mne moc nechuti a zatial len stale chudnem, co tiez nie je na skodu, lebo bola trosku vyssia vaha ako by som si predstavovala 🙂. Ja som prave nezvracala ani raz, ale stale mi bolo zle ako tesne pred zvracanim..taky trojmesacny po-opicovy stav. Ako som sa pustila jest tak to bolo ok, ale mala som strasne kyslo v ustach a potom mi bolo zle z toho (nehovoriac o tom, ze som sa bala, ze pridem o zuby, tak som ich drhla kazdu hodinu). Teraz tak cvicne pokukavam aj po inych jedlach, ale poucena minulou skusenostou uz skusam veeeelmi opatrne a hlavne v minidavkach. A maso nemozem ani vidiet ani citit.
@pifina Dakujem velmi pekne, uz som prehladal vsetko na nete a pisali, ze by sa to nemalo, ale neviem preco... Ale vela zenam v tehotenstve trhali zuby, a nemali problemy, aj zubarka povedala, ze nech nestresujem, ze to bude v poriadku... TAk duuuufa, ale tie nervicky mam stale 🙂 Ale dakujem za upokenie 🙂
@stvura Tak ja som tiež bola dosť v kontakte so zvieratkami od detstva (psy, mačky, morské prasiatka, zajace...)
@pifina No neprekonala ale sestricka mi povedala, ze nemam prichadzat do styku so zvieratami...snad hladkat psa co mame u mojej mamy mozem;)
@lucyfuk77 Gratulujem;) A zavidim priberanie,,,na mne zatial nic nevidno, nepribrala som, iba horne partie sa zvacsili, co som rada. Uz velmi chcem brusko 😉
@27zuzka Vdaka za objasnenie, tiez si myslim, ze sestricka ma len vystresovala :D
@cobhan Tak ja mäso tiež jem nasilu,radšej som aj predtým mala bezmäsité jedlá a ostalo mi to.Kyslu chuť som mala v prvých 2 mesiacoch aj ja,teraz len občas.Ja by som tiež potrebovala schudnuť-za 3 mesiace som pribrala 2 kg-to je asi dosť a to som aj tak už fajna-157 výška a 77 kg-nádhera-som sa tento rok vypásla 😀 Veď mna tem smiech prejde....
@pifina Musím si aj ja z vankúša urobiť talizman,lebo inak ho budem stále naháňať po celej spálni a v noci sa nevyspím 😀 Drahý mi sľubil ,že mi oblečie ďaľšiu perinu,lebo po ňom sa vykladám a ešte mu aj rozkazujem-nehýb sa,neotáčaj sa a podobne-z neho som si urobila fajnový vánkúš pod nohy a aký sabilný-ten nemusím naháňať po posteli,stačí si len vyložiť nohy 😀 😀 😀 Len ráno je viac dolámaný ako ja-no čo už ,nech si so mnou užije to tehotenstvo 😀
@alohim Jasné,že hladkať môžeš,len treba poriadne potom dodržiavať hygienu,ja mam psíka a akoby to bolo,keby som ho naraz prestala hladkať-aj zaočkovať sa dá a nebezpečnejšie sú mačičky-ale neterba sa báť,len hovorím poriadne poumývať a nedať sa poškriabať🙂
@cobhan ten tehu vankus je super,aj ja si ho chcem kupit,uz som ho bola obzriet vo viacerych obchodoch, maju ho skoro v kazdom, len nie v kazdom ten dlhy, ja chcem aspon 190cm, cena je okolo 30e, ale ja tiez spavam na brusku,teraz uz viac na boku tak sa nan velmi tesim..potom sa da aj rpi kojeni dobre vyuzit 😉
@nena13 ja si tiez myslim,ze s tym psikom je to ok, my mame havinka a ja sa s nim maznam kazdy den, ako by to bolo,keby nie,on si to vyzaduje 🙂 snazim sa ho uz ale nepusinkovat a tak..aj kocurika sme mali pred rokom, kym nezomrel a vsetko vraj ok, nemam ani toxo ani nic take..treba si len tie ruky poumyvat,ale aj tak ked mavate dlhsie psa,myslim,ze clovek ma iste protilatky..my sme mali od detstva psov..podla mna najlepsie prostriedok proti alergii je ked aj dieta sa od malicka streta so zvieratkami a buduje si imunitu..samozrejme ale ze havko alebo macka musia byt riadne odcerveny a ockovany
@suzan1111 Ahoj, myslim, ze ten vankus kupim co najskor. Dnes som sice noc prezila, ale mam pocit, ze som bola vylebedena na drahom 🙂
@nena13 My mame hafana, tak toho hladkam a skrabkam v pohode. Kupeme ju v podstate kazdy tyzden tak sa nemusim bat. Teraz strazime psa kamaratovi, ale to je pes a nie fenka ako nasa a mne strasne smrdi. Drahy ho uz na moj rozkaz kupal, ale moc to nepomohlo. Smrdi aj tak ☹ Dalsia kamoska si teraz zaobstarala macicku, ale cez veterinara, takze je zaockovana a vsetko okolo toho a navyse ju maju zatial len doma. Vzdy sa snazim si hned umyt ruky, ale uz ma aj parkat poskrabala, tak hadam to bude v pohode. Spolieham sa na protilatky vypestovane za tych 25 rokov spoluzitia so zvieratkami.
Inak ja mam asi 65 kg a 170 vysku, ale stale pocuvam, ze moja vaha by mala byt tak okolo 55 kg. Nuz, drahy je fitness trener a ten a nezaprie. Myslim, ze teraz bude rad, ked sa nedostanem nad 80 kg 🙂)) a ja dufam, ze to nebude viac ako 75, kvoli klbom.
@cobhan urcite ten vankus najdes v kazdej vacsej predajni s kociarmi a detskymi vecickami..ja zatial mozem spavat, hoci brusko mi uz vykuklo,ale este nie je velke a chcem aby mi ju mamina kupila na vianoce,lebo nechcem velke dary a aj tak neveim co by som chcela..tak som jej povedala,nech mi kupi ten vankus 🙂 to uz by osm aj mohla mat pekne brusko po vianociach..ale kup si ho isto teraz,ked sa ti uz zle spava...tych skrabancov s aneboj, ja som od nasho kocurika byvala permanentne doskriabana a vsetko ok, macky su veelmi cistotne, hoci niektori ludia tomu neveria a nemaju pre ne pochopenie..nas si cistil aj pazuriky pekne,kazde rano si ich ohryzkaval a lizal, aby ich mal pekne vycistene 🙂 ..k tej vahe:nemusis sa riadit podla nejakej "idealu"vahy, podla mna vazis tolko,co tvoje telo potrebuje..ja mam 169cm a 52kg,teda teraz som rpibrala na 53.6 ale hoci mam vahu ok,necvicievam a som fakt velmi unavena aj imunitu mam slabu, mne zas nasi hovoria abz som pribrala ale nejde to ☹ ..pomalicky teraz zacinam,aj to je tehotenstvom..inak by som to nepribrala
@suzan1111 vyzera to, ze v stredu po sone pojdeme na vacsie nakupy 🙂. Ja som nad vianocami este ani nerozmyslala, len teraz bol Helloween a nejako mi to nedoslo. Akurat viem, ze budem musiet zacat vypekat 😉. Nejaky ideal vahy som zavrhla odkedy som prestala cvicit a prestahovala sa do Irska. Ta strava tu mi hned pridala 5 kg. Akurat som volala susede, aby zasla do nasho bytu a nasla mi tam moje stare rifle na traky..tie by mohli pomoct preklenut krizu priberania. Drahy mi dnes navrhol, nech idem do kancelarie v teplakoch, ze sak ved sefovia vedia o co sa jedna..ale aj to som zistila, ze teplaky s povolnejsim pasom mam len jedny a aj tie nosim doma. A stejne, dnes mame meeting, takze by mi teplakova kultura asi nepresla. Zatial to vyriesil dlhy sveter a pod nim rozopnute a rozzipsovane rifle 🙂
@cobhan hihi, ja osm si tak gate rozopinala v kancli,lebo ked som sedela,tlacili ma gombiky do bruska a ked sedim 9hodin v kancli,tak si hovorim,aj tak ma nikto nevidi, len vzdy ked som isla na wc a postavila sa,musela som zapinat gate a to neviem co si myslel kolega v knacli ze robit,ked sedim s rozopnutymi riflami, tak sme cez vikend nabehli do obchodu a kupila osm si v h/m pekne tehotenske rifle,su super na krize vysoke, netlacia ma a len sa tak nasupnu 🙂odporucam kupit tehu gate,je to vynalez 😀
@suzan1111 nejake si urcite kupim. Teraz mi posiela suseda moje stare rifle na traky, tak sa na ne tesim ako na spasenie 🙂. Na stredu uz mam naplanovane nakopovanie..Mothercare, Next a ako vidime tak pridam aj H&M 🙂. Uz minule som pozerala tehotenske gate v Debenhams, ale nejako sa mi zdalo, ze by to chcelo este jedneho cloveka do nich, take boli obrovske. Odkladala som takyto nakup kym sa dalo, ale uz sa viac neda a ja budem musiet ist nakupovat, co z duse neznasam...ale co uz, jeden den prezijem 🙂

@cobhan ja spim na poloboku a pod koleno si davam vankus, aby som si netlacila velmi na brusko 😅