Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@nena13 ja som sa ay tak nepozorovala moj kazdoecerny ritual je natieranie bruska oejcekmom a vtedy som msi to vsimla
@katuskaaa29 Už aj ja budem musieť začať s tým natieraním,lebo by som nerada prišla k striám-ale či to pomôže...?Moka sestra a kamoška sa dosť natierali a v poslednom mesiaci aj tak strašne poraskali-hlavne sestra-ale to bola mladučká,chudučká-nie ako ja 😀
@nena13 treba verit, ze to pomoze 🙂
@nena13 dakujem za opytanie, zatial klop klop velmi dobre, brusko trosku rastie, ale inak som zatial len schudla a drzim si vahu 🙂 takze fajn, malinke poslucha, je to take zlaticko, 2.12. ideme zasa na ultrazvuk a na testy, tak snad bude vsetko OK. Ako sa citis? Aj citis, co by si mohla mat? ja som na sto pro presvedcena, ze budem mat chlapca, proste moj vnutorny hlas, pocit mi to hovori. Ja sa s nim uz aj bavim ako s chlapcom 🙂
Dnes sme boli v poradni , tak mame 130 g a vsetko je v poriadku, drobca som videla , ale zatial nevieme co
to bude, musime pockat mesiac na 3D, tam sa hadam ukaze 🙂
@av ja mam tu istu vahu ako na zaciatku tehotenstva, takze som zatial spokojna. Neviem si predstavit ako budem fungovat s bruchom, takze si zatial uzivam momentalny stav. Druhy trimester je vraj najkrajsie obdobie, tak si to uzime 🙂.
My budeme vediet az 18.januara, ze co to bude. Mne je to celkom jedno, ale svokricka uz zhavi ihlice a strikuje o106 a chce vediet aku vlnu ma nakupit. Aj ked osobne si myslim, ze novorodencovi je srdecne jedno, aku farbu ma na sebe 😀
@av ahoj mozem sa opytat male sa nechcelo ukazat alebo doktor to este nevedel rozpoznat?ja idem v stredu na sono tak som zvedava ci nieco bude vidiet 🙂
@ni_pe áno,tak mi to vypočítali,ale niečo na NT mi vraveli,že to bude asi skôr,lebo aj ženské som mávala 25 dní-ešte mi to upresnia🙂Na tom Nt mi vravel,že keby musel povedať čo to bude,tak povie,že chlapec...Skoro som odpadla,my sme samé dievky v celej rodine aj som chcela dievčatko-najprv,ale teraz mi je to jedno,len nech sa drží drobček🙂Ale aj tak doktorovu prognózu neberiem važne,lebo to bolo tak na 50%🙂
Pripravujem reportaz do TV Markiza o pocitoch a ocakavaniach buducich oteckov (porovnanie s minulostou, cvicenia s mamickami, ucast na porode na gyn. prehliadkach). Bol by niektori z vašich partnerov, manzelov ochotni podelit sa so skusenostami s ocakavania babatka? Prosim BA a okolie. Velmi pekne dakujem a tesim sa
@kisasonka83 drobec sa nechcel vobec ukazat , asi to bude nejaka hanblivka 😀
Ahojte májovky;),
držím vám všetkým palce.čítam vás stále len nestíham písať.
Moje novinky: Prvá poradňa za mnou, cítim sa už lepšie, maličké je ok, spokojne si cmúľalo palček. No trochu som sa vystrašila -mi našli v moči zvýšené leukocyty a stopy krvi + mám mykózu - gynekologička mi okrem antimykotík predpísala aj jednodávkové ATB Monural. Snáď to nepoškodí bábätku. A už konečne sa mini bruško vydulo, no vážim sa a nepribrala som ani kilo - nechápem tomu 😖 Má niekto podobnú skúsenosť? Pohlavie neriešim, no manžel chce veľmi dcérku :D budeme to asi vedieť až v 20.tt.
@alohim Určite priberieš-buď rada-ja priberám ako besná a som z toho hotová,ale čo už...Tie ANT Ti určite predpísala také,ktoré neuškodia bábatku a si v 2 simestri,tak neboj-ono su nebezpečné hlavne v prvom.Určite by Ti také nedala,ktoré by boli nebezpečné-ono to treba liečiť a ANT su menšie zlo.Držím Palčeky.
ahojte majovky 🙂 ako sa vam dari? ja som v poslednom case strasne smutna , melancholicka, a neviem preco, stale si najdem nieco kvoli comu sa mozem trapit, viem, ze to nie je najlepsie pre babenko,, len sa proste neviem ovladniut, hlava si robi co chce. Cim si zlepsujete vy naladu, aby ste zabudli na zle veci a mysleli pozitivne?
@dadikadodik ahoj, asi to je normalne. Ja mam tiez navaly smutku, potom ma chyti totalne infantilna nalada (keby sme mali detske hracky, tak sa s nimi dokazem v pohode vyhrat 🙂 ), o chvilku som nervozna, lebo nejaka totalna blbost, co by ma normalne donutilo sa tak maximalne pousmiat a tak stale dookola.
Zlepsovaky nalady su u mna overene komedie, romanticke komedie (pozor, nie romanticke filmy, lebo tie prerevem a to som nikdy pri filmoch neplakala), dobra kniha - nieco na styl Betty MacDonaldovej, pripadne Boris Filan a jeho Tam Tam, hranie sa so psom, alebo nejaka kreativna aktivita (vyroba kadecoho, pecenie na sviatky) a dobre jedlo 🙂
@nena13 tak a moje hrdlo sa zmenilo na nikdy nekonciacu nadchu. Sice sa vyhnem ATB, ale inak si to uzijem na 100 %. V noci som uz bola zufala, tak reku idem si trosku naparit dutiny..horuca voda a dve kvapky eukalyptoveho oleja. A na flasticke napis...ak ste tehotna konzultujte pred pouzitim s vasim lekarom. Normalne mam strach co najdem napisane na Otrivin spray do nosa. 🙂
@av ani nam sa neukazal prcek🙂 ,boli sme teraz 23.nov.a nic🙂 a tak som uz chcela vediet pred vianocami,lebo nezijema na sk a chcela som si priniest z domu nejake veci po krstniatkach ,ale teraz neviem ci dievcenske alebo chlapcenske🙂),,,no neva hlavne nech je zdrave//a kedy mas dalsie sono?ja idem 3 januara tak snad sa nam uz ukaze

@nena13 Hej, tak to mas moju velkost. Ja mam bude DD alebo E, zalezi od strihu. Teda mala som, to je uz minulost. Drahy mi zahlasil, ze si mam behnut do turistickeho obchodu a kupit dva stany a zosit dohromady. Nohavicky som vyriesila elastickymi boxerkami..velkost 16-18, pre istotu. Teraz netlaci nic a mali by vydrzat az do konca. Horsie je, ze posledne dva dni ma brutalne svrbia bradavky ☹