Výhody bývania v dome oproti bytu
Casto tu citam, ze zijete v bytoch. Ale ved kazda zena chce svojej rodine a detom dopriat to najlepsie, nie? Nedokazem pochopit co na tych bytoch vidite, Hlavne ak mate partnera ci manzela, musi byt uplne jednoduche a samozrejme lepsia volba domcek. Trava, zelen, kvety, to mne dava energiu a nie v panelakoch s tisicmi oknami.
To je čo? Nejaký rýpavičný príspevok? 😂 Trápny. Vymysli niečo iné 🙂
Je tu sto tem byt vs.dom... ano suhlasim, ze ak mat dom v meste idealna parada, ale nezaplatitelne... dom na vidieku - vozenie, dlhe cestovanie celkovo, zapchy smer mesto, pretoze praca je hlavne tam...deti daleko skolka, skola, kamarati, kruzky a ked nebodaj robi sport ako hokej no dovi dopo...nie kazdy miluje zelen a chce mat sliepky ci miluje susedoveho ubrechaneho psa, co mu preskakuje cez plot..nie kazdy miluje ked sused pali v krbe ci griluje tri krat do tyzdna ozraty v zahrade.. byt mas tiez milion nevyhod, dupajuci neprijemni susedia, menej sukromia, ale zasa vsetko blizko... ziadna rezia okolo po vonku, ale zasa nevybehnes von a nevysmaris deti do zahrady do piesku... rozdielne potreby malych deti ale pubertiaci sa podakuju... sto argumentov za a proti kazdej varianty... nech si kazdy vyberie to co potrebujes... ale ako pise kocka vyssie, hadat sa tu dnes nepotrebujeme...
@anonym_autor nuž každý má iné sny a potreby. Dom nie je žiaden svätý grál. Mam dom lebo ho chcel muz. Mna vobec nezaujíma. Mame krásnu záhradu ale bola som tam za poslednych 12 mesiacov presne raz aj to len preto ze sme robili grilovacku s partiou. Nie som domovy typ. Dve z mojich troch detí tiež nie. Na záhradu vôbec nechodia. Len ten najmensi aj to len s mužom. Nie všetci to majú nastavene tak ako ty. Mna dobijaju úplne iné veci.
@anonym_autor
1, su ludia, ktori preferuju "ruch mesta" a byt (nestaranie sa)...
2, dom je vzdy drahsi ako byt a nie je ani samozrejmost, ze 2 pracujuci si mozu dovolit dom... To sa len tak hovori, ze "tie byty su take drahe, ze si uz dom mozem kupit"... to plati ak spravis velke kompromisy...
A teraz si predstav VSETKY tie rodiny z panelakov a bytoviek v rodinnych domoch. Do zahradami. Dostatocne velkymi.
Kolko ich potrebujes? Aku plochu im musis dat?
AKO to chces zabezpecit?
Nejaky inteligentny navrh? Riesenie?
Toto je tak okato napisane 😃
Sa nudis doma ?
Mne dava energiu sväty pokoj ,nie zelen ,trava ani kvety ktore neznasam, rovnako hmyz.Milujem rozruch, kopec ludi, kaviarne,restiky,centrum mesta ,prist domov, porobit len co treba a nezatazovat sa ze treba este nieco robit na dvore lebo okolo domu kopec roboty. Aj na dome som bola isty cas, nikdy viac
Byt, v absolutnom centre milionoveho mesta. Dom nieze nie je realny, ale ani neexistuje. Takze za mna byt je vyhra. My milujeme mestsky styl zivota. Kultura, vyzitie, kaviarnicky a necestovanie do roboty 2 hodiny denne z toho "domceka so zahradkou niekde od pola".
Ale zase uzijeme si aj zahradu (v lete), 2 mesiace stacia. 😉
Ak máš peniaze nazvyš, ak nemáš obe ľavé ruky a ak máš čas, tak áno dom je dobrá voľba. Inak nemá opodstatnenie.
Nekŕmte trolla 🤦
Kazdy nech byva kde mu je hlavne dobre.Ci je to dom,ci byt je jedno.Netreba prehovarat ani 1 stranu,lebo kazda ma svoje plusy aj minusy.
Keby bol náš byť väčší, tak z neho nejdeme. Dom sme hľadali s čo najmenšou záhradou. Predstav si, aj v byte sme mali zeleň, ihrisko, skatepark, autobusovú zastávku hneď pri byte, do mesta na skok, deti mali kamošov, malé zlaté potraviny, do ktorých chodíme nakupovať doteraz... Si si chcela nenapadko kopnúť do bytových obyvateľov? Nevyšlo.
Lenže. Nie každý partner, manžel je ochotný a schopný starať sa o veci okolo domu. Poznám mužov, ktorý nevedia ani šrobovák používať, vymeniť kolesá na aute, proste nič. Na zavesenie jedného obrazu potrebujú inziniersky titul. Takže nie každý človek je suci do domu.
Nie každý si môže dovoliť dom. Je to večný žrút peňazí. A všetci chceme aj garáž ,nejakú terasu alebo altánok ,zámkovú dlažbu plus vždy pekný zelený trávnik,pekné oplotenie. A jasné ,že nie všetko vydrží večne ,veci sa kazia a nie sú to práve malé investície. Ak máte ešte aj veľkú záhradu,pestujete a chováte tak si to vyžaduje veľa času. Ľudia v bytoch majú viac času na výlety,dovolenky ,behania po návštevách,atď. Viem to porovnať lebo sme bývali aj v byte a teraz sme v dome. Ale samozrejme zatiaľ to neľutujem ,ja mám rada ten kľud ,ktorý sme my v byte v centre mesta nemali. No tých pre a proti je veľmi veľa a záleží od toho kde sa nachádza dom/byt ,či sú normálni susedia ,lebo tí nemusia byť ani v dome 🤷🏻♀️
@anonym_autor
1, su ludia, ktori preferuju "ruch mesta" a byt (nestaranie sa)...
2, dom je vzdy drahsi ako byt a nie je ani samozrejmost, ze 2 pracujuci si mozu dovolit dom... To sa len tak hovori, ze "tie byty su take drahe, ze si uz dom mozem kupit"... to plati ak spravis velke kompromisy...
@anonym_7ba4c3 No neviem či je drahší lebo my platíme menej na dome , ako naši v byte
@anonym_autor a aký máš dom
@anonym_7ba4c3 No neviem či je drahší lebo my platíme menej na dome , ako naši v byte
@sisska96 naklady mesacne ano... ak teda neratas "fond oprav"... lebo strechu si platis sama... ale ano, to hej... ale "porizovaci" cena... cena zariadenia apod...
Ak je rodina tak za mňa je lepšia varianta určite dom, ak je teda možnosť výberu ..ale má to aj svoje nevýhody záleží od polohy, kúrenia, veľkosti domu, záhrady..sú domy ktoré sú s maličkým dvorom a hneď pri hlavnej ceste že sa bojíš dieťa pustiť von🤷
@anonym_autor 😂 tak ja ako clovek ktory presiel z bytov do domu, ti poviem ze DOM pre pracujucu rodinu s detmi v skole nema ZIADNU podsattnu vyhodu. Ano nedupe mi sused, mozem vysavat aj o polnoci = ale tym to hasne. Zvacsa uz ak dieta nie je male ani po dvore nechodi, vonku cas sa travi malo (a nie len u nas, vidim u susedov, mame tu mlade rodiny novostavby tu nestrednes ani dusu zvacsa)
Roboty ako na kostole, naklady ak sa nieco pokazi su neporovnatelne vyssie, v podsate na rozlohu su podla mna aj naklady a energie vyssie, lebo to sa neda pozerat len na voda+elektrika.. a kedze nie je to v meste samozrejme = vsade sa treba vozit, dochadzat... na dochodok, ked nema clovek male deti... ok... porobka si, zabavka to je, da si kavu, ale inak = nie. Ja osobne by som uz NIKDY v zivote do domu nesla a tak lutujem toto rozhodnutie ze az. Je to rposte o preferenciach. A ano aj velkost domu je podstatna ALE je to vec diskustabilna, lebo kazdy hned berie izieb viac, kazdemu dietatu, rodicom, pracovnu ak treba atd... a hned je to velky dom :D ale za par rokov nikto v nom.
A mimochodom ja tie krabicky s kvazi "zahradnou" 3 krat par metrov" a obohnane murom betonovym ani nepovazujem za plnohodnotny dom. Za mna dom ma mat pozemok minimalne 500m2, ideal 700-1000 a tu v okoli sa uz pomaly stavia na pozemkoch vo velkosti tych bungalovov, cize susedia si pozeraju zo steny na stenu a okolo tych domov sa da doslove prejst s niecim a to je vsetko... travnik sa ani neoplati, to aj koberec zakryje ten kusok medzi nimi...
Byt, v absolutnom centre milionoveho mesta. Dom nieze nie je realny, ale ani neexistuje. Takze za mna byt je vyhra. My milujeme mestsky styl zivota. Kultura, vyzitie, kaviarnicky a necestovanie do roboty 2 hodiny denne z toho "domceka so zahradkou niekde od pola".
Ale zase uzijeme si aj zahradu (v lete), 2 mesiace stacia. 😉
@anonym_2e6232 😍 presne, kiez by som mala rozum pred 10r a nedala sa ukecat :D
@anonym_autor To ako ty bývaš v dome a ideš ponižovať ľudí, čo bývajú v bytoch? Či ako máme chápať zadanie?
Tema zbytocne konfrontacna, ale ja taky obrazok k tomu:
V byte som byvala vyse 20 rokov, myslela som, ake super prakticke ale kvoli sukromiu by som nesla uz naspat, iba ak by to bolo nevyhnutne alebo ked budem babka...
@basska_b ja som tiež bývala dlho v byte, a potom na dome. No už by som sa nevrátila do bytu. Ale zase niekto by nešiel do domu.
@anonym_autor " ak mate partnera, musí byť lepšia voľba domček". Autor, na čom fičíš?Dnešná dávka bola buď malá, alebo až príliš veľká 😵💫
Tema zbytocne konfrontacna, ale ja taky obrazok k tomu:
V byte som byvala vyse 20 rokov, myslela som, ake super prakticke ale kvoli sukromiu by som nesla uz naspat, iba ak by to bolo nevyhnutne alebo ked budem babka...
@basska_b 👍🫣😆😆😆😆😆 to je krásne vysvetlené, až mi slzy tecu od smiechu 👍😂. Inak žijem na dedine v rodinnom dome, nemenila by som, od jari do jesene sme vonku v záhrade, na dvore, nám ani televízor netreba. No už sa ochladilo, tak sme dnu, prikurujeme krbom, ☕ po práci dobre padne, ale to aj v byte by chutila ta ☕.
Byvam sice v dome ale nechapem.
Dom je drina a makačka.
Beriem ze ak je byt tak ma clovek viac casu. Aj financii.
@anonym_autor akoze sorry, ale mnohi su radi, ze vobec nejake byvanie maju. My sme v byte, lebo sme sa nechceli zatazit hypotekou na dom a vrazania financii do oprav strechy, plotu atd. Peniaze davame radsej na cestovanie, platime synovi kruzky, doprajeme mu lyzovacku. Ano, pekna predstava sediet si v zahradke za pekneho pocasia, ale proste nie kazdy si to moze dovolit.

Keď sa chceš hádať napíš to lepšie 😁