icon

Išli by ste do ČR aj bez pasu miminka?

24. feb 2022

Máme batoľa a o dva mesiace ideme do Čiech na rodinnú veľkú udalosť. Popravde sa mi vôbec nechce ísť vybavovať dieťatku pas. Riskli by ste to len s rodnym listom?

yvoneta
25. feb 2022

@viestta op pre mladšie dieťa? To existuje?

annaanca
Autor odpoveď zmazal
autor
25. feb 2022

@blondiee83 nie je to polhodinovú záležitosť. Pokiaľ viem nie všetci bývajú vedľa polície kde sa to vybavuje 😉

autor
25. feb 2022

@nyphadora pretože pri staršej som ho NIKDY NIKDE NEUKAZALA A CHODIME TAM PRAVIDELNE

autor
25. feb 2022

@sissy27 nikdy som ho nikde neukazovala pri staršom decku, chodíme tam x rokov a kvôli jednej oslave sa mi do toho ani moc nechce.... Takže nie, nie je to z finančného hľadiska... Proste mi to príde do čiech úplne nepodstatné, pretože na hraniciach nezastavuju a v súkromnom rezorte pochybujem že nás zastavia 😉

autor
25. feb 2022

@tifi2324 koľkokrát si tie pasy v Čechách ukazovala? Lebo ja nikdy a preto má to odrádza strašne... Neznášam tieto vybavovačky 🤦😑😑😑

autor
25. feb 2022

Dobre, ďakujem za odpovede vsetkym 🙂
Nemyslela som to že chcem riskovať sociálku, ale ženy veď nikdy ma nikde v ČR nikto nezastavil a nepýtal si nič, ani na hraniciach. Keby to aspoň kontrolovali keď už si dávam tú námahu sa s tým prplat 😀

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
autor
25. feb 2022

@simca06022011 áno, na hranici HU bývajú, do čiech chodíme pravidelne a nikdy, nikdy,nikdy nikoho z našej celej rodiny nezastavili a ideme do súkromného rezortu uzatvoreného... Ale poriešim, musím sa na to pripraviť, neznášam tieto papierovačky z duse .....

nafka0483
25. feb 2022

Autorka cize podla tvojej logiky by aj soferovat mohol hocikto bez vodicaku ved mna za 15 rokov nikdy policajti nezastavili a nepytali si doklady. Tak naco si robit autoskolu? To len sadnem do auta a idem, to je zbytocne urobit si vodicak a ludom sa to nechce vybavovat.

bluemoon24
25. feb 2022

@patka06
@viestta
Víte mi poradit, kde se dá OP vybavit? Na policii, urade? Musi to byt v miste trvaleho bydliste ditete (napr, dite ma TP v BA s vybavovali by jsme v Pezinku?)

zuzanaete
25. feb 2022

Polozila si uplne zbytocnu otazku, kedze si presvedcena, ze vas ani nikdy kontrolovat nebudu. Takze kludne cestujte aj dalej bez dokladov. Nahoda je blbec. A mozno budete mat opat stastie.

luliu
25. feb 2022

@bluemoon24 tak kde sa vybavujú doklady, nemusí to byť podľa bydliska

mon895
25. feb 2022

Nas zastavili a ukazovali sme aj maleho doklad . Je to o stasti koho zastavia a koho nie ja by som neriskovala.

vroni
25. feb 2022

Mňa v Čechách kontrolovali. Normálne policajti v Znojme, keď som odstavila auto. Na hraniciach nebolo ani nohy a v meste všetko zavreté, o siedmej ráno a drb, hliadka. Nezaujímalo ich auto, ja, len pasy deti.

luliu
25. feb 2022

Ja osobne nepochopím človeka ako ty. Česko je cudzí štát, tieto kydy co tu pises, že vás nikdy nezastavili. Si normálna? Riskovať pohodu deti a rodiny lebo ty si lemrava ísť vybaviť doklad? Môžete mať nehodu, tukanec, príde polícia a bude žiadať doklady. Nechcem byť sprostá, ale osobe ako ty by som to priala aby sa jej otvorili tie zaslepene ocka

bluemoon24
25. feb 2022

@luliu díky nebyla jsem si jistá, v Česku se to zařizuje na úřadě, na Slovensku jsem o TP a průkaz žádala na cizinecké policii 🙂

diewcatqoo
25. feb 2022

My sme sli s dietatom cez hranicu bez pasu 2x, resp. 3x. Prvykrat, ked sme sli z Ceska na Slovensko vybavit pas. To som len trpla, aby nas nahodou nezastavili. A naposledy sme sli z CR na Slovensko pocas zimnych prazdnin a to, ze nemame pre maleho pas, sme zistili, az ked sme sa vratili naspat domov do Ceska. Takze sme 2x presli hranicou a nic sa nestalo 🤷‍♀️
V sucasnej dobe, kedy je svet v takej prdeli, v akej je, by som to ale bez pasu vedome urcite neriskovala.
Btw, pocas covidu sa nasim znamym x krat stalo, ze ich na hraniciach kontrolovali. Vzdy ale slo smerom z CR na SR, nie naopak.

tatianna56
25. feb 2022

pri babatku ti bude podla mna stacit rodny list. neraz sme tak cestovali a po pravde nikto nidky od nas ziadny doklad nechcel

mondolina
25. feb 2022

určite neriskla, teraz budú na hraniciach kontrolovať viac, aj kvôli utečencom.

ibrunova
25. feb 2022

Pas sa ti nechce vybavovať ale na oslavu sa ti chce ísť, radšej viac nekomentujem, že niekto vôbec takúto otázku položí.
A ak idete byť ubytovaní v rezorte, tam číslo dokladu bude treba.

luliu
25. feb 2022

@tatianna56 prosím ťa nevyjadruj sa, keď píšeš takéto sprostosti. Ako dokážeš že to je RL toho dieťaťa? Nikto by nemal prejsť hranicu, ísť do iného štátu bez pasu či OP. A v tejto dobe tym duplom

ibrunova
25. feb 2022

@tatianna56 ak to nikto nekontroloval, neznamená to, že to netreba, resp. že stačí rodný list, neraď blbosti, prosím.

guiseppinka
25. feb 2022

@tatianna56 to, ze podla teba staci je uplne irelevantne... Rodny list nie je doklad totoznosti, pretoze NEMA fotku. A babo jd batola, takze novorodenec to nue je a idu o 2 mesiace... Minimalne pol rok bude mat. Bohzna co bude o 2 mesiaca, kedze este predvcerom sa nic nedialo a vcera drb... Pred 2 rokmi tiez nic nic a zo dna na den zatvorene hranice...

iwesska
25. feb 2022

Podla mna by si mala ist. Ked vas budu kontrolovat na hranici tak im povies to,co tu :"Nema doklad,nechcelo sa mi ho vybavovat" A potom budes cakat,ci a na ako dlho ti dieta zadrzia. Aspon budete mat dobrodruzstvo. Take jednoduche 🤷‍♀️

ibrunova
25. feb 2022

Potom len začne to nenávidené vybavovanie 😂
@iwesska

autor
25. feb 2022

@luliu ja som posledná ktorá ich má zaslepene 😀 ja ich mám iba realisticke 😉 preto som sa pýtala či niekto takto cestoval 🙂 aj keď žena ide rodiť do Čiech tak nemá doklady potom dieťaťa a prežije a dieťa jej jej nevezmu... 😀 Škoda reči.
Odpovede som dostala. Ďakujem
@cocolino234 teba na nič sa nepytam 😉

travelllerka
25. feb 2022

S malým dieťaťom máte na úrade prednosť, treba sa tam pri vstupe rovno na to opýtať. A nechystáte sa neskôr v lete aj na dovolenku? Prípadne budúci rok? Ja by som si spravila pas alebo občiansky, teraz tam ani nebudú také rady ako pred letom, keď všetci robia pasy na dovolenky

basska_b
25. feb 2022

Akoze oni ti mozu dieta zobrat s tym, ze ide o unos... od takych Rakusakov by som to kludne cakala. Cesi by asiboli zhovievavejsi. My chodime do ciech za rodinou a vybavili sme za 4.5 ten obciansky pre dieta... das ho tam odfotit a hotovo, kurier mi to doviezol, plati 2 roky. Je maly a prakticky...

dskjhfdlkdjhl
25. feb 2022

Uz sa to tu riesilo tolkokrat, ze by clovek cakal, ze sa tato otazka nezopakuje. Kdeze, zopakuje a je mi jasne, ze toto nie je naposledy. Nepotrebujes ziaden doklad, ak si uzrozumena s tym, ze mozu vzniknut problemy (a v tomto pripade dost velke). Statna hranica nie je susedovo humno, ked raz treba doklady, tak treba a je jedno, ci mas 1 alebo 100 rokov. Ale ak mas rada problemy, chod do toho, nedaj sa odradit🙉