Aký veľký kufor si vybrať na rodinnú dovolenku?
Ahojte. Potrebujem kupit domov kufor, ale neviem s rozhodnut, ci velkost M (cca 66cm, sttedny) alebo az L (77cm “lodny”). Chystame sa na dovolenku na tyzden k moru letecky. Sme 4 clenna rodina, deti su zatial male. Mame jeden kufor M a este S (55 cm prirucny). Rozmyslam, ze dokupim este jeden M. Len neviem ci to bude stacit? Hlavne aj do buducna aby sme sa vsrtci zbalili do 2 kufrov. Lebo L mi pride uz dost velky, no zas mozno to lepsie uskladnime ked zapadnu vsetky 3 kufre do seba 😅
Vy mate ake skusenosti? Vdaka
@adri266 minuky rok cyprus z ke maku 17 len do podlalubia uz neviem aka spolocnost to bola..hladala som last tak to na mna vyskocilo
@slavomira236 asi Air Horizont má tak menej. Cez Corendon sme mali myslím 20 kg a 23 kg má Smartwings.
Ja mám L, látkový lebo si tam dávam šnorchlovaciu masku, plutvy a nafukovačku. Do menšieho by to nevošlo ani náhodou.
My sme tiež 4-clenna rodina a manžel s deťmi majú každý svoj kufor veľkom M a ja chodím s kufrom L.
ja M, manzel S, dcerka M; ideal podla mna 🙂 Lko mi pride obrovske a neprakticke 🙂
Za mna M. Radsej dva M, ako jeden L. Tiez som kupila celu sadu a L som pouzila dva krat - raz to islo autom a riesil to muz. Raz som isla lietadlom - presne som si povedala vezmem jeden kufor, deti su male, aspon jedna prazdna ruka - nikdy viac. Opacha tazka, tu zdvihnut, tam vylozit, hentam zlozit - stacilo. Dokupila som jeden Mkovy a jeden Skovy (ale to aby som ladila 🙂 ) a bohato staci.
Ako bolo spomenute, treba s tym dost manipulovat pocas celej dovolenky, nie je to len o zbaleni. Bezne som seba a dvoch teenegerov zbalila do dvoch M a maly prirucny kufrik. Vratane snorchlov, okuliarov, nafukovacky. Mkovy kufor obsluzi aj 6 rocne dieta. Preto hladaj kufor s dobrymi otocnymi kolieskami, potom ide takmer sam. Tricka a kratasy nezaberu vobec vela miesta a pokial nemas zadok ako slon - lebo poniektore tu taky maju, kedze nevedia zbalit 7 gaciek do Skoveho kufrika), tak sa v pohode na tyzden pobalite. Ja si balim saty na kazdy vecer ine a vzdy sa zmestim.
@anonym_2a559f u nas nie je problem oblecenie ale topanky ja 43, muz 43 a syn 45. Teraz sme boli na horach a jedna obrovska cestovna taska len nase topanky 😀 lebo clenkovu turisticku nespucis aj ked sa rozpucis.
Dcera ma nohy 36 a oblečko XS ta sa na 2 tyzdne zbali aj do papierovej z Yeme.
@slavomira236 asi Air Horizont má tak menej. Cez Corendon sme mali myslím 20 kg a 23 kg má Smartwings.
@andrejka2424 ano presne. Viem ze rip travel s nim lietal minukybrok cyprus
Mame roky klasicky ten stredny,ziadny extra velky,a ani ten malinky.Proste stredna velkost a niekolko.A vzdy to stacilo,naposledy sme ale dokupovali dalsie 2,lebo sme v Turecku nakupili kopec veci,tak aj kufre.

@muchotrafka298 Hm, zaujimave, ze nizsia vaha je o tom, ako si to objedna CK, aspon to mi nasla AI
Hoci je pre tradičných charterových dopravcov bežný limit 23 kg, niektoré cestovné kancelárie a zdroje uvádzajú, že pre veľmi krátke charterové lety sa môže uplatňovať nižší limit, napríklad 15 kg. Tento limit však býva stanovený cestovnou kanceláriou, ktorá si let objednáva, a nemusí ísť o pevné pravidlo danej leteckej spoločnosti.
@adri266 minuky rok cyprus z ke maku 17 len do podlalubia uz neviem aka spolocnost to bola..hladala som last tak to na mna vyskocilo