Jazdia slovenské autá po českej diaľnici zadarmo?
Ahojte je niečo pravdy na to že Slovenke auta jazdia v cz po diaľnici zadarmo? Vysvetlím. Známy chodi časti Žilina - Ostrava a že si nikdy diaľničnú nekúpil, no po spoplatnených úsekoch isiel. V cz nemaju kamery na vyhodnocovanie? On to odôvodnil tým že nič také nemaju a že by mojom dostať pokutu jedine keby ho priamo na diaľnici zastavia.
hovadina, pride mu pozdrav aj 3r po funuse tak nech sa necuduje. aj v obci ked prekroci rychlost a maju tam merac tak mu pride z obce pozdrav ze ma zaplatit pokutu.
su useky bezplatne ale to je napr brno ako obchvat cast useku.
ako to je aj na slovensku aby sa odlahcilo centrum tak obchvat je zadarmo.
@anonym_autor akože keby nechodil vo vlaku sprievodca, nekúpiš si lístok? Je veľa špekulantov, ale mne osobne sa takí ľudia hnusia.
Slovaci zadarmo? 🙂
V CZ plati, ze pokial nemas dialnicnu znamku, musia ta vylozene zastavit policajti a az ti ti udelia pokutu, nefunguje to tak ako na Slovensku - vid clanok vyssie. Takze privilegium jazdit zadarmo po dialnici v CZ nemaju len Slovaci. Akurat teda, neviem, ci by mi stalo za to riskovat.
@anonym_autor nie, neexistuje nič také, že Slováci jazdia po CZ dialniciach zadarmo. Je povinnosť jazdiť s platnou dialničnou známkou. Ak dotyčný nie je imbecil a chmulo, tak si ju kúpi, preto, že je povinná a nebude riešiť prípadné pokuty.
ale ved on mozno je iba tlchuba a prave jazdi po obchvate co je zadarmo.
hovadina, pride mu pozdrav aj 3r po funuse tak nech sa necuduje. aj v obci ked prekroci rychlost a maju tam merac tak mu pride z obce pozdrav ze ma zaplatit pokutu.
su useky bezplatne ale to je napr brno ako obchvat cast useku.
ako to je aj na slovensku aby sa odlahcilo centrum tak obchvat je zadarmo.
@bykaterina nie je to hovadina. Česká legislatíva neumožňuje poslať niekomu pokutu na základe toho, že ho kamera zachytila na diaľnici bez platnej známky. Môžu pokutovať iba tých, ktorých polícia fyzicky zastaví a skontroluje známku. Takže nie, z ČR pokuta z diaľničnú známku nepríde, ak ťa nezastavili fyzicky.
@bykaterina nie je to hovadina. Česká legislatíva neumožňuje poslať niekomu pokutu na základe toho, že ho kamera zachytila na diaľnici bez platnej známky. Môžu pokutovať iba tých, ktorých polícia fyzicky zastaví a skontroluje známku. Takže nie, z ČR pokuta z diaľničnú známku nepríde, ak ťa nezastavili fyzicky.
@melanta to sa mi veru nezda. u nas to bol problem ale cesi su uplne inde ako slovaci. a neverim že by si nechali ujst a ze by boli tak blbi , niekolko milionov,
my sme mali vzdy dialnicnu takze nemam odskusane. ale pokuta nam uy prisla z obce ked moj muz myslel ze jedobry napad na konci obce pridat 😀
ale ved on mozno je iba tlchuba a prave jazdi po obchvate co je zadarmo.
@anonym_464f2c píše, že chodí zo ZA do Ostravy, takže určite nechodí iba po obchvate, ale po bežne platenom úseku.
@melanta to sa mi veru nezda. u nas to bol problem ale cesi su uplne inde ako slovaci. a neverim že by si nechali ujst a ze by boli tak blbi , niekolko milionov,
my sme mali vzdy dialnicnu takze nemam odskusane. ale pokuta nam uy prisla z obce ked moj muz myslel ze jedobry napad na konci obce pridat 😀
@bykaterina je úplne irelevantné, že sa to tebe nezdá. Je to tak. Naštuduj si českú legislatívu v tejto oblasti a bude sa ti to zdať. Takže ešte raz - v ČR je možné za jazdu po spoplatnenom diaľničnom úseku bez diaľničnej známky pokutovať iba vodičov, ktorých polícia zastaví fyzicky. Áno, unikajú tým milióny ročne na možných pokutách. Pokuta za rýchlosť je niečo iné, tie chodia rovnako u nás.
@anonym_464f2c píše, že chodí zo ZA do Ostravy, takže určite nechodí iba po obchvate, ale po bežne platenom úseku.
@melanta prosim ta poznas cestu ? kde v ziline je dialnica smer cechy ? a ten kusok co tam je nemusis absolvovat.
@bykaterina je úplne irelevantné, že sa to tebe nezdá. Je to tak. Naštuduj si českú legislatívu v tejto oblasti a bude sa ti to zdať. Takže ešte raz - v ČR je možné za jazdu po spoplatnenom diaľničnom úseku bez diaľničnej známky pokutovať iba vodičov, ktorých polícia zastaví fyzicky. Áno, unikajú tým milióny ročne na možných pokutách. Pokuta za rýchlosť je niečo iné, tie chodia rovnako u nás.
@melanta nechodia rovnako ako u nas . tam ti pride pokuta od obce napr. u nas to este nemame.
@melanta nechodia rovnako ako u nas . tam ti pride pokuta od obce napr. u nas to este nemame.
@bykaterina ja som nepísala o tom, kto pokutu posiela. Písala som, že rovnako u nás, aj v ČR sa posielajú pokuty za prekročenie rýchlosti. Bez ohľadu na to, či ich posiela obec, polícia alebo santa. Proste pokuty za rýchlosť sa v ČR posielajú. Pokuty za chýbajúcu diaľničnú známku nie.
@bykaterina ja som nepísala o tom, kto pokutu posiela. Písala som, že rovnako u nás, aj v ČR sa posielajú pokuty za prekročenie rýchlosti. Bez ohľadu na to, či ich posiela obec, polícia alebo santa. Proste pokuty za rýchlosť sa v ČR posielajú. Pokuty za chýbajúcu diaľničnú známku nie.
@melanta jaj lebo si to na prd napisala, ale chapem.
to su ale babraci ze by neposielali pokuty za tu dialnicnu... ako ja nasi mantaci. a dialnice v hroznom stave , my si zaopltime 90 € a ostatni ani prd
@melanta jaj lebo si to na prd napisala, ale chapem.
to su ale babraci ze by neposielali pokuty za tu dialnicnu... ako ja nasi mantaci. a dialnice v hroznom stave , my si zaopltime 90 € a ostatni ani prd
@bykaterina áno, sú to babráci, myslím tých v ČR s tými pokutami. Zrejme im tie ušlé milióny nechýbajú.
@bykaterina áno, sú to babráci, myslím tých v ČR s tými pokutami. Zrejme im tie ušlé milióny nechýbajú.
@melanta no akoaj nam 😀
Necitam komentare ale tak zamysli sa trochu logicky....
Obyvatelia CR ktori platia dane maju dialnicu spoplatnenu a pre nas slovakov (co ani tie sproste dane pre nich neplatime) daju dialnicu zadarmo... ved to je jak story od skolkara... posli znameho s takouto vecou do riti...
Bud chodi na nespoplatnenych cestach, alebo ma inde trvaly pobyt ako kde byva a raz ked ho ceska policia najde, tak mu vezmu aj rodny list...
Aha takže teda môže to tak byť, ako hovoril, že keď ta nezastavia priamo tam tak pokutu nedostaneš. Len ma to zaujímalo, lebo tak jazdí asi 5 rokov minimálne 2x týždenne a pokutu nedostal ani raz. Zasa v obciach je to iné, tam majú úsekoch merania, radary.
Necitam komentare ale tak zamysli sa trochu logicky....
Obyvatelia CR ktori platia dane maju dialnicu spoplatnenu a pre nas slovakov (co ani tie sproste dane pre nich neplatime) daju dialnicu zadarmo... ved to je jak story od skolkara... posli znameho s takouto vecou do riti...
Bud chodi na nespoplatnenych cestach, alebo ma inde trvaly pobyt ako kde byva a raz ked ho ceska policia najde, tak mu vezmu aj rodny list...
@katkaseiner zle si to pochopila, ja som nemyslela že by mohli legálne sloveci využívať diaľnicu zdarma. Ale ako je vysvetlené pod tým. Chodí po platených cestách
@melanta To je jen poloviční pravda. V ČR za jízdu po dálnici bez známky skutečně nemůže být pokuta udělena na základě fotky. Může být uložena při fyzické kontrole (5000 Kč) nebo ve správním řízení ( 20 000Kč) To znamená že pokud vás vyfotí bez známky pokuta vám poštou nepřijde, ale přijde vám předvolání k přestupkovému řízení a až tam vám bude pokuta udělena.
Pokud jezdí na trase Žilina Ostrava tak tam je hodně nezpoplatněných úseků.
Rýchlosť a diaľničná známka sú dve úplne rozdielne veci. Na doposielanie pokút pre porušenie pravidiel cestnej premávky do zahraničia existujú medzinárodné dohody na doposielanie pokút za diaľničné známky nie. Takže ak jazdíte v zahraničí bez známky a nezastavia vás v krajine, je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že pokuta nepríde ani v prípade, že majú zodpovední kamerovy záznam. Jedini, kto (masovo) pololegalne pokuty za známky v zahraničí naháňa, sú Maďari.
Rýchlosť a diaľničná známka sú dve úplne rozdielne veci. Na doposielanie pokút pre porušenie pravidiel cestnej premávky do zahraničia existujú medzinárodné dohody na doposielanie pokút za diaľničné známky nie. Takže ak jazdíte v zahraničí bez známky a nezastavia vás v krajine, je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že pokuta nepríde ani v prípade, že majú zodpovední kamerovy záznam. Jedini, kto (masovo) pololegalne pokuty za známky v zahraničí naháňa, sú Maďari.
@anonym_87ea0c na niektorých úsekoch už kamery sú.
@vroni to si na omyle, aj z rakúska v pohode príde pokuta za diaľničnú
@anonym_87ea0c na niektorých úsekoch už kamery sú.
@vroni to si na omyle, aj z rakúska v pohode príde pokuta za diaľničnú
@sissy27, nepríde. Príde maximálne pokuta za rýchlosť a keď si zároveň nemala zaplatenú diaľničnú, tak to pridajú ako bonus. Ale samostatná pokuta za známku nepríde. Nie je na to zmluva a táto pokuta ich neoprávňuje na získanie udajov o majiteľovi auta. Iba ak o ňom majú práve otvorené interné konanie (čiže inú pokutu).
A další možnost je, že pokud bude příště zastaven na území ČR, zaplatí zpětně.
@bykaterina my sme boli v Zlíne, vybrali sme si cestu mimo diaľnice, ale v jednom úseku nás to doviedlo na diaľnicu, keď sme sa ubytovali tak sme sa pýtali domácich či nám príde pokuta, povedali nám že nie že by nás museli zataviť a že niektoré úseky nemajú poriadne zaznačené že je v tom trochu chaos, nie sú v tomto vpredu pred sk

@anonym_autor https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dalnicni-zna...