icon

Ako byť spokojná so svojím telom po štyridsiatke?

24. júl 2024

Mám 40,v tvári nevyzerám,ale telo..Trápi ma to veľmi a trápi ma aj,že nedokážem sa nad to povzniesť a tešiť sa z hocičoho iného.Pohľad na seba alebo obliecť si niečo mi vždy pokazí celý deň.Starám sa o seba,ale 3 pôrody asi už začína byť vidno.Nikdy som nemala problém s postavou,stále mám okolo 53 kíl.Na cvičenie mám málo času,ale aspoň 3x do týždňa si dám takú hodinkovu trasu na bicykli,že zo mňa leje a pália ma stehná.Doma cvičím silovo asi 2-3x do týždňa.Okrem toho záhrada,myslím,že sa hýbem dosť.Ale aj tak som neskutočne ochabla,ovisla,zmäkla.Posledny pol rok asi.Vyhovarat sa na hormóny je asi v 40tke skoro.Tak neviem kde robím chybu,nevládzem už viac cvičiť a drilovat sa.Asi je to povrchné a mala by som sa tešiť z rodiny,že mám pekný život,deti,ale nedokážem to a hanbím sa za to a hanbím sa aj za svoje telo,je leto a ja mám hrôzu dať sa do plaviek a niekam ísť

kuko55
24. júl 2024

Bože, to glorifikovanie čísla na váhe je až desivé ...53 kg váhy, -53kg sebavedomia....hlavu hore,autorka.
Pozri na fotku Sofi Loren a je celosvetovo považovaná za sexbombu!!!!

Spomínam si na jednu fotku,kde bola krásna Loren a jej vyrok:„Radšej by som jedla cestoviny a pila víno než nosila veľkosť nula.“

cafelatte
24. júl 2024

Jé to tým, ze vekom človek stráca objem ci v tvári ci v krivkach, preto starším ženám pristane pár kíl naviac. Chudé telo je pekne keď je pevne. Nie mlandrave s celulitídou a ochabnotou kozou. Neber to tak vážne, si stále mladá žena, skus jednodielne plavky😉

scorpionflower1
24. júl 2024

Podaktore maju 50 kg a vyzeraju hrozne, podaktore vyzeraju vyborne aj ked maju 60 ci 65 kg. Ja este nemam 40, mam kusok menej, ale sem-tam vidim vrasku na sebe a nemam s tym problem. Paci sa mi to. Ja uz by som 20 mat nechcela. Kila mam navyse, pracujem na tom, aby som zhodila zopar, ktore som v tazkom obdobi nabrala, ale uz vobec nie som taka prisna k sebe ako kedysi. Ked som mala 25 a kila navyse (nikdy som nebola chuda) tak som sa za to doslova nenavidela. Teraz uz nie. Pracujem na sebe, ale odpustam si, ze som pribrala. Nikto nezije moj zivot - nova robota, stale chore dieta, nevyspatost, uzkosti sa na mne podpisali.
Moja sestra mala 42 ked mala perimenopauzu a strasne pribrala vtedy. Teraz ma 45 a vyzera ovela lepsie ako ked mala 42. V zivote su jednoducho tazsie a lahsie obdobia.
Niektori ludia su v tejto dobe az chorobne posadnuti vzhladom, zeny su umele, uz aj chlapi s tym zacinaju...mne sa to nepaci, hlavne neznasam, ked ludia, ktori su viac vo fitku ako doma poucuju druhych o zdravom ziv. style ako keby vsetko co nema konfekcnu velkost max. 36 (zeny hlavne) bolo cosi nezdrave.

rozkvet1
24. júl 2024

Naprosto ta chápem. Ja mám síce o dosť menej rokov, kíl mám rovnako, som chudá avšak do plaviek by som sa nedala ani keby čo bolo (už je tomu tak pár rokov). Ono je pekne byť chudá- v oblečeni je to pekné ale nikto si neuvedomuje že pod oblečenim aj ten chudý človek môže byť ochabnuty, mat celulitídu, niečo ovisnuté a nespevnene telo. To ale nikto nevidí lebo v oblečeni je chudý človek väčšinou pekný. Nemôžme mať asi všetci peknú postavu

scorpionflower1
24. júl 2024

@rozkvet1 skúšala si silovo cvičiť? S ťažšími váhami? Mne to dost pomohlo. Ja som po porode schudla 25 kg, no mala som skredy, ovisnuty zadok, zacala som doma cvicit s jednoruckami podla jedneho online programu (mozem ti poslat link, ak chces) a pomohlo to. Ale tie vahy musia byt aspon trochu tazsie, cca 15 - 20 kg v jednej ruke.

mandzula
24. júl 2024

@autor vahu mas fajn, hybes sa dost, skus zapracovat na strave, lebo zbytocne sa mordujes, ak jes vela cukru a malo bielkovin.

pralinka25
24. júl 2024

@rozkvet1 no ak mas rada vodu a rada plavas (okrem ineho plavanie je super cvicenie a pohyb) tak je do neba volajuci zlocin oberat sa o tuto radost kvoli mindrakom. navyse vasine ludom si ukradnuta a tym ktorym nie tak ta to v podstate nemusi zaujimat.
chodime k moru kazdy rok. tam som videla tisicky tiel a maloktore bolo pekne. a vies co? bolo to jedno. ale ze uuuuuuuplne. zivot si treba vediet uzit. je len jeden jediny. a nezijeme 500 rokov. keby si videla ludi v hospicoch pochopila by si co tym myslim. nejake kilecko, faldik alebo celulitida by ti bola u riti a dala by si vesmir za to moct si niektore chvile este uzit. proste je to smutne takto sa mindrakovat.

simsalabim
24. júl 2024

@pralinka25 suhlasim 👍 Naco sa oberat o radost z plavania a vody… nechapem. Pri vode su ludia stari aj mladi, tucni aj chudi a len blbec tam ide na to, aby sudil druhych. A nazor blbca stoji za nic.

lily246
24. júl 2024

@domiklik hej? Tak čítaj jej príspevok kúsok pod tvojím, mýliš sa. Dokedy to majú ženy zvládať a ešte sa aj tváriť ako je super zabíjať čas rátaním kalórií len aby bol výzor tip top. Niektoré to môžu aj okašlať, pretože v dnešnej dobe povrchnosti internety dotiahli požiadavky na krásu do bizarných extrémov. Ak má v 40tke po pôrodoch 53 kíl a stále to nestačí k spokojnosti, tak potom je už fakt niekde chyba. Úplne už ľuďom šibe.

katy084
24. júl 2024

ŠŤASTNÝ ČLOVEK JE KRÁSNY...a prišla som nato teraz, keď mám 40tku na krku a mám oveľa viac kg ako ty autorka...ale nikdy som nemala tak pozitívny ohlas na moju postavu ako teraz a každý sa ma pýta ako to robím,že tak dobre vyzerám a ja odpoviem len toľko...,,ďakujem ja si to nemyslím(lebo tiež som bola vždy ako prútik a aj mladá)ake, viem že som šťastná a za všetko a všetkých okolo mňa vďačná, milovaná a mám zdravé deti,rodinu...zato každý deň ďakujem...

luccija
24. júl 2024

Máš 3 deti a výbornú váhu, dokonca si nájdeš čas cvičiť.Asi si na seba príliš prísna neverím, že to môže byť tak zle.Schudla si veľa kg?

subartic
24. júl 2024

Tento rok mám 50 rokov , 6 pôrodov za sebou a 50 kg pri výške 160 cm. Behám . Mám celulitídu pod zadkom aj na stehnách , na pupku riadnu a škaredú prasklinu z tehotenstiev, prsia poklesnuté vykojením a aj môj dekolt už prezrádza že čo to prežil . Objavujú sa aj vrásky aj pomaly šedivé vlasy . Nemám problém sa vyzliecť do plaviek , ani dvojdielnych, netrápi ma celulitída a ani tá prasklina na pupku a ani to že moje bruško nie je úplne dokonalé ,ideálne , vysekané ale také no popôrodné a ešte aj perimenopauzálne. U mňa je 50 rokov absolútne oslobodzujúca méta od vzhľadových kritérii na seba alebo okolie, aj na mužov už sa dívam inak . Ja som rada že každé ráno vstanem bez problémov z postele , namiešam si svoj zelený jačmeň s kolagénom , nakvapkám gynex , umyjem zuby a postarám sa o deti a som za to nesmierne vďačná prírode alebo tam hore niekomu kto na mňa dohliada. Ty máš poroblém predovšetkým v hlave , psychický , popracuj na tom .

sevrin
24. júl 2024

40tka je ešte fajn vek.
Potom príde 45 a lepšie to už nebude

123369
25. júl 2024

Ja ťa uplne chápem,o mesiac mám 38 ešte som na RD s druhou dcérou. Pred rokom som sa rozhodla , že začnem zo sebou niečo robiť . Mám 168 CM a mala som 55,5 kg. Nie som tučná,ale všetko mám okolo brucha a tým , že som v tehotenstve 2x po sebe pribrala skoro 20 kg a následne schudla som celá mlandrava. Takže som začala 3x do týždňa behať a každý deň cvičiť na brucho. Najskôr na diastazu a potom keď sa mi spravila, som začala podľa internetu rôzne cviky. To mám tak 30-40 minút denne. Schudla som 3 kilá a vidím že vrch postavy sa mi celkom rysuje. Ale ten spodok 🙏 stehná,zadok ,brucho...
Stále roztrasené,a mlandrave a na bruchu dosť natiahnutá koža po tehotenstve. Keď som oblečená v nohaviciach nič nevidno, všetko zapravené,ale akonáhle sa dám do plaviek je to pre mňa des.
Akože všetko hore spomenuté beriem,ja sa mám rada , taká aká som ,a áno veľa mladých dievčat je omnoho väčších. Mňa len steve , že dávam námahu do cvičenia, o ktorom som si myslela , že ma spevní a hrubé 💩
Na posilňovne a trénera nemám čas ani peniaze.

iwesska
25. júl 2024

Problem mas v psychike nie v tele,hladas na sebe len nedostatky. Inak,neviem ci vies,vsetci starneme. A aj ked zvonku budes vyzerat na 20,tvoje organy uz davno 20 nemaju a ano bude ti aj koza dalej ovisat,aj kosti rednut...starnutie nezastavis. Cesta je ho prijat.

ketrin1984
25. júl 2024

Choď sa prosím pozrieť na kúpalisko a sľubujem ti,že tvoje sebavedomie vystrelí hore.Keď uvidíš tie reálne postavy bez retuše- budeš na tom úplne inak.A ver mi,že strčíš do vrecka aj dvadsiatky.
Veľa robí opálenie- je to fakt rozdiel.
Uvidíš,že budúce leto budeš niekde úplne inde.Bude vidieť cvičenie,ktoré teraz robíš a ešte ho nieje vidno.

alazala
25. júl 2024

Veľmi ti odporúčam skúseného tenera. Keď sa hýbes takto veľa a bez výsledku, niečo je zle. A ani z toho nemáš žiadnu radosť . Ja sa teším do posilky každý jeden raz. Mám o dosť viac rokov aj kíl. Trvalo to vyše roka ale už to ja na sebe začínam vidieť. Nevzdávaj to !

beronsche
25. júl 2024

Autorka, @rozkvet1 ženy, prečo si toto robíte??
Ja keď vidím spojenie, že "hanbím sa dať do plaviek..."
Čo ďalšie si odopierate, kvôli hlúpym očakávaniam?
To je naozaj tak dôležité, vyzerať dokonalo?

Skúste sa mať rady, aké ste, je to neuveriteľné povznasajuce a oslobudzujuce...

Inak, mna keď chyti moment - dor*ti , to telo by mohlo byť lepšie - vždy si pripomeniem, že s veľkou pravdepodobnosťou už bude len horšie.. 🤪🤪

pralinka25
25. júl 2024

@beronsche mne vzdy napadne ze kolko ludi na smrtelnej posteli riesi ze 25.7.2024 videlo neznamu zenu na plazi v plavkach a mala 4 vrasky, celulitidu a jeden fald.
alebo koko ludi v starobe chorobe alebo so smrtou na jazyku uvazuje nad tym ze chvalabohu ze si tie saty nedali ked mali 41 rokov lebo im boli vidiet 2 milimetrove chlpy, alebo ze chvalabohu ze si nedali plavky ked bolo vonku 40 stupnov lebo by svet neprezil pohlad na ne. lebo za mna radsej spominat na vietor vo vlasoch alebo pod suknou 😀, na blaznive vlny v mori, kvapky na kozi ako na mindraky z nicoho.
akoze ja sa tiez snazim. cvicim, staram sa o seba ale s mierou. zivot mame len jeden mali by sme si ho uzit, vychutnat, vydolovat z neho vsetko co sa da a nie len nejak prezit a dozit.

kuko55
25. júl 2024

https://www.instagram.com/reel/C6aze4ZrkeC/?utm...

Ak pôjde otvoriť, odporúčam sa tým riadiť 🤩

kuko55
Autor odpoveď zmazal
autor
25. júl 2024

@123369 presne tak do bodky.A už ma nebaví a frustruje makať a potiť sa a v podstate zabíjať čas cvičením,ktoré nemá efekt.Malo ešte donedávna,ale teraz už veru nie.Mozno ma to udržiava v akom takom stave,ale pre lepší výsledok treba poriadne pridať a to je pre mňa akoby nereálne,nedokážem to
@alazala výsledok bol ešte tak rok dozadu.Prisla som do inej práce,rozhádzany rytmus,vlastne úplná zmena mojich zvykov a to cvičenie je nepravidelne,keď mám viac smien za sebou,večer o ôsmej už sa naozaj znásilňovať nebudem.Takze som 2-3 dni bez cvičenia,na ktoré som bola zvyknutá predtým.A ostatné dni to proste neviem dohnať.Frustruje ma to,iné ženy stíhajú a vladzu,prečo ja nie?Aj muž má blbé poznámky,že aj iní pracujú na smeny a všetko stíhajú.Ze on si neľahne skôr ako nemá spravené všetko čo si zaumieni.Tak ako,pritvrdiť na seba a ísť naozaj až večer do fitka a priznám sa,že už s úplnou nechuťou,keď zas ráno vstávam,neviem si to zorganizovať tak aby som nebola zničená a zároveň neupadala.

letfenixa
25. júl 2024

@autorka tvoj manžel sa na vašej domácnosti podieľa rovnakým dielom ako ty?

iwesska
25. júl 2024

@pralinka25 Presne,ja ked pocujem kolegyne ako riesia,ze ma konecne o 100g menej ako min.tyzden a ma 45kg,tak si hovorim,ze stastny to zivot,ked len taketo somariny riesia. Ja ked idem k vode s absolutne nedokonalou kozou a postavou, tak sa aj tak stale pozeram na deti,ci sa netopia a ludi si vsimam len tych,co sa pri nas zlozia. Inak mi je uplne jedno,ktora ma co na sebe,ake tetovanie,ake brucho,stehna. Ja sa tam nechodim zoznamovat😂 Co si ale vsimnem vzdy, je,ked niekto smrdi ako skysnuta handra. Na tom by ludom malo hlavne v lete zalezat, aby inych z ich smradu nenapinalo😂

lily246
25. júl 2024

"Frustruje ma to,iné ženy stíhajú a vladzu,prečo ja nie?Aj muž má blbé poznámky,že aj iní pracujú na smeny a všetko stíhajú."
Ani jedna z týchto viet nie je pravda!
Koľko žien čo majú deti, prácu a sú po 40tke chodí cvičiť? Väčšina nechodí do žiadneho fitka. Sú rady že sú. Odkiaľ máte takú blbosť.

subartic
25. júl 2024

nájdi iné cvičenie, pokojnejšie , také aby tebe vyhovovalo. Daj sa do kľudu a vykašli sa na takéto frustrujúce myšlienky, muža uprac. Ja som asi pred 4-5 rokmi preživala veľmi ťažké obdobie a začala som behať, kvôli sebe aby som ten strašný stres čo som prežívala ventilovala . Behám dodnes a ako vidím aj dlho budem ak budem zdravá , ale behám kvôli sebe , zdraviu a duševnej pohode. Máš IBA 40 rokov, ak pôjdeš s takýmito myšlienkami do dekády smerujúcej k 50 tke tak sa zblázniš. Žiť celý život a musíš a musíš a musíš a toto nesmieš a nesmieš , by som to tak vieš čo sral.....Je toľko cvičení kde si pretiahneš a spevníš svaly a cvíčíš doma , nepotíš sa vo fitku , kde mňa mimochodom nikto nedostane, príroda je to čo mne vyhovuje alebo potom terasa u mňa doma . Začni si budovať voči sebe pozitívny vzťah a dobré vzťahy s okolím , deťmi a priateľmi , to je to čo má v živote najvyššiu hodnotu vo vzťahu k vlastnej spokojnosti .

tiezjedna
25. júl 2024

silový tréning nie je cesta pre každého, skús trenéra alebo výživového poradcu

lily246
25. júl 2024

Autorka, nerobíš na seba takýto nátlak kvôli mužovi? Keď čítam tvoj posledný príspevok, myslím si to.

betulinka1
25. júl 2024

Podla mna pri takomto tréningu musis vyzerat stale dobre. Ja neverim, ze nie. Ak chces vyformovať nejake konkretne casti, tak odporucam pilates.

rozkvet1
25. júl 2024

@beronsche ja to neberiem tragicky. Som ten typ človeka ktorý si radšej odoprie niečo, ako ísť do niečoho kde sa budem cítiť zle. Mám milión iných záľub