Ako efektívne schudnúť a spevniť postavu?
Ahojte, chcela by som sa poradiť. 😊
Mám 170 cm a vážim 75–76 kg. Mojím cieľom je schudnúť približne 10 kg a zároveň spevniť postavu. Najviac ma trápia stehná, zadok a brucho.
Viem, že základom je kalorický deficit, ale neviem si úplne poradiť s tým, ako si ho správne nastaviť. Koľko kcal denne by som mala približne prijímať? A koľko bielkovín by som mala zjesť za deň?
Pracujem z domu (HO), takže mám skôr sedavý spôsob života. Jediný pravidelný pohyb sú dlhšie prechádzky so psíkom, nachodím približne 10 km denne, podľa počasia. Myslíte si, že na chudnutie a spevnenie tela to môže stačiť, alebo je potrebné zaradiť aj fitko? To by slm vedela možno 2/3x do týždňa.
Budem vďačná za vaše skúsenosti, rady a tipy.
@anonym_f6c437 🤣 nie, nie je to pravda.
@anonym_bd3265 ano, je to pravda
Pohyb a strava je 50%:50%. Mozes sa hybat, ako chces, ak je zla strava, tuk nezhodis. Budes pevna, silna, ale tucna. Ak chudnes iba jedlom, mozno schudnes, ak sa poriadne potrapis hladovkou, ale budes mat na konci mlandrave zhrbene telo. A po kazdom chudnucom cykle stratis viac a viac svalstva.
1.Cvicenie (fitko) pre formovanie a udrzanie svalstva 2.beh, chodza kvoli vyssiemu kalorickemu deficitu 3.strava - napchat do jedalnicka co najviac bielkovin (maju najmenej kcal, potrebujes ich na udrzanie svalov a najviac zasytia). Potom je to cista matematika. Ak bude vydaj vyssi, matematika nepusti a budes chudnut. Ak nechudnes, nieco je zle (stale privela jes, podcenujes prijem jedla a nadhodnocujes, prehanas vydaj). Ak uz nevladzes jest menej, stale nechudnes, mozes vytvorit deficit pridanim behu. Kludne 10km kazdy (druhy) den (-300kcal) a 2fazovo 2x10km (-2x300kcal) cez vikend. Chudnut tempom 2kg mesacne je uplne ok.
@anonym_e66f44 kludne 10km behu kazdy druhy den? A cez vikend dokonca dvojfazovo? Pre niekoho co nebeha/necvici a hned ma zacat behat 10km kazdy druhy den?
Fuha, tak mna by asi slahlo hned po prvom behu🤣
@anonym_e66f44 kludne 10km behu kazdy druhy den? A cez vikend dokonca dvojfazovo? Pre niekoho co nebeha/necvici a hned ma zacat behat 10km kazdy druhy den?
Fuha, tak mna by asi slahlo hned po prvom behu🤣
@anonym_f29fee nahrad beh rychlou chodzou a pripadne obcas ju striedas behom, kym sa ti nezvysi tep. 100km vies prejst na aute pomaly aj rychlo. Oboje spali palivo.
@anonym_autor k chudnutiu -chudnúť rýchlou chôdzou môžeš, lebo zvýšiš energetický výdaj...ale stále platí že výdaj musí byť vyšší ako príjem.....spevnenie chôdzou nie, tam musí byť cvičenie.....
90% je strava a 10 % pohyb. Takže všetko závisí od stravy
@anonym_74e8f0 inak toto je vec co aj mna zaujma, nehovorim ze s tym nazorom nesuhlasim ..ale vzhladom na to ked sa pozriem na seba a jem co chcem (ale bielkoviny musia byt) a popritom cvicim tak si myslis ze vyzeram super dokonca aj svaly mi je vidno 🤔
Ako sa hovori ked tucny schudne, chudy zdochne.
Neviem si predstavit upravou stravy schudnut viac ako 2-3 kila- mam 179 a 60 kil. Ked niekto ,,zere,, a napchava sa a ma 90 kil tak ked zacne jest zdravo schudne hned. Ak clovek je viac menej vyvazene tak proste neschudne 10 kil zo stravy🫣
@anonym_a6972e presne. Musis makat aby si schudol 2 kila za mesiac

Ako sa hovori ked tucny schudne, chudy zdochne.
Neviem si predstavit upravou stravy schudnut viac ako 2-3 kila- mam 179 a 60 kil. Ked niekto ,,zere,, a napchava sa a ma 90 kil tak ked zacne jest zdravo schudne hned. Ak clovek je viac menej vyvazene tak proste neschudne 10 kil zo stravy🫣