icon

Ako nahradiť maslo na zníženie tuku?

11. nov 2024

Prosim cim nahradit? Dnes tuky na 150% katastofa, davam na ranne hrianky ci toasty- fakt teeeenucka vrstva, dnes aj aj do zemiakovej kase davala
Ked som rozklikla tuky v KT tak maslo na prvom mieste

luciador
11. nov 2024

@simik22 Môžem sa opýtať,z čoho máš tak veľa vlákniny?wau 👏👏👏 v akých jedlách ju prijímas? Ďakujem 🙂

rozculena
11. nov 2024
simik22
11. nov 2024

Páči sa

simik22
11. nov 2024
simik22
11. nov 2024

Energetická hodnota na 100g výrobku

andaluzia12
11. nov 2024

My sme prešli na ricottu, chuti skvele a ma podstatne menej kalórií

autor
11. nov 2024

@simik22 ano ale to mam prepocitavat?

simik22
11. nov 2024

Veď na to nas tie tabuľky , zadáš množstvo a vypočítajú ti to. Však v obchode keď si budeš chcieť niečo kúpiť , porovnás si energetické údaje a zoberieš produkt ktorý ich ma menej.

simik22
11. nov 2024

Tu to máš uvedené

kavasmliekom
11. nov 2024

Lucina obyčajná ma na 100g 273kcal, Lucina línie ma len 189kcal. Nezjes celú. Ja si dávam tak možno 15g na raňajky, na to šunka, uhorka, paradajka, alebo avokádo.

autor
11. nov 2024

@kavasmliekom vdaka moc

nelka93
11. nov 2024

Maslo je 82%tuku. V lucine ak máš 10%tak je veľa.

autor
11. nov 2024

@nelka93 dakujem

autor
12. nov 2024

Byvam na okraji takze nemam moznost do velkych obchodov len tuto lokalne a velky vyber nemaju no
Ale musim nieco vymysliet pretohe dnes rano bez masla no normalne ma drhlo az

autor
12. nov 2024

@abcabcada neznasam pachut olivoveho oleja az ma natahuje

h2
12. nov 2024

Zemiakové pyré je kalorická bomba. Toto by som pri chudnutí určite vynechala.

milanemila
12. nov 2024

Maslo ako “natierku” v redukcii uplne vynechavam a teda ani do zemiakovej kase ho nedavam pre seba 🙈 Skus nahradit roznymi natierkami jogurtovymi (aj klasicke v obchode ako banovecka, lucina…maju aj light varianty). Dobre su aj vege natierky z dmky v takych sklenenych poharikovh napr baklazanova a toskanska je moja naj, pripadne si rob natierky sama (tvaroh+vajice na tvrdo+trochu horcice a dochutit). Jednoducho chleba s maslom a salamikom nie je kamarat kalorickych tabuliek 🤷🏼‍♀️😂 tym ale nechcem povedat, ze maslo je nejake zlo, len ked mas znizeny kaloricly prijem, tak je tie kalorie lepsie vyuzit na nieco s vacsim objemom alebo ovela menej kaloricke, nech ta to zasyti.

milanemila
12. nov 2024

@luciador ja mam na den 25g vlakniny, primarne zo zeleniny, ale teda dobre su aj celozrnne potraviny a plus cakankovy sirup. On je moj favorit, lebo vela vlakniny, malo kalorii a cukru a pritom vyborne dosladi bez nejakej pachuti roznych sladidiel. Netreba to ale prehnat, lebo ta prezenie 🙈😂
Vcera napr takto, kedze som nemala tak vela zeleniny, tak posluzil pohankovy chlieb a cakankovy sirup, 27g vlakniny:

falbala132
12. nov 2024

ja neviem, ale z tukov nepriberam vobec, zjem bezne na veceru aj 1/4 masla, a za posledne 2 mesiaca som schudla 4 kg, a mam uzasnu pokozku.
jedine na co si davam pozor su sacharidy.

milanemila
12. nov 2024

@falbala132 priberas zo vsetkeho co ti sposobuje kaloricly nadbytok a je jedno ci je to kaloria zo sacharidu, tuku alebo proteinu. Ak sa bavime cisto v kontexte ubytku vahy.

katka700
12. nov 2024

@simik22 Ak by ťa to veľmi nezaťažovalo, mohla by si pridať screenshoty z 2-3 obedov a večeri? Ak nechceš tu kľudne v IP.
Bielkoviny ako tak dodržím, sacharidy (keď nezozerem to čo je uvarené pre ostatných) tiež. Len tie tuky a vlákninu vždy presvihnem a to varím na vode, mäso jem iba kuracie 2-3x v týždni, sem tam nizkotucny cottage, občas lyžicu bieleho 3% jogurtu do šalátu (pokrajana trochu osolena zelenina). Orechy vážim na gramy lebo co sa tých týka som slečna zravka 🙈
Súrne potrebujem inšpiráciu na jedlá kde tie tuky budú v norme. Vopred ďakujem ❤️

sisska96
12. nov 2024

@falbala132 Presne tak, na tom spôsobe funguje aj keto dieta
Preto sú debility tieto tabuľky

autor
12. nov 2024

@falbala132 sacharidy si ako tak drzim, bielkoviny tiez celkom slusne raz horsie raz lepsie
Len tie tuky proste… vlaknina u mna jedna velka katastrofa ale chudnem takze az tak mi toho vela nespravia

autor
13. nov 2024

No chapete? Ja uz neviem co s tym tukom zeny

autor
13. nov 2024

Najviac mi to urobila kolozvarska kapusta, snazila som sa najst podla coho to vypocitali kedze niekto dava smotanu do kolozvarskej kapusty ci toto bemohlo urobit ten brutalny skok ja nedavam

simik22
13. nov 2024

Preboha tak ju nejedz? Darmo ti tu budem fotiť moje záznamy z KT. Keď chceš chudnúť tak tomu prispôsob jedálniček, snáď si nedám na obed ryžu klobásu, bravčové mäso či čo ide do kolozvarskej

simik22
13. nov 2024

Úplne zle ten jedalnicek , keď to je záznam za celý deň

autor
13. nov 2024

@simik22 malo bielkovin a vela tuku viem

autor
13. nov 2024

@simik22 pozri mne trener povedal ze mam jedt vsetko, inak si nevytvorim spravny navyk na jedlo a po schudnuti budem mat jojo efekt

autor
14. nov 2024

@simik22 pozri obed mam vselijaky kedze nebyvam sama a nevari sa len pre mna
Mam dieta, nemam cas stat pri 5 hrncoch a varit extra jedlo pre seba ked potrebujem urobit aj ine veci v domacnosti a postarat sa o dieta ( nie , chlapa bohuzial nemam) a som rada, ze mam navarene dopredu aspon na 2 dni a nebudem si odopierat vsetko jedlo a nemozem si dovolit jest len vlocky a mlieko a skyr lebo mi zachvilu svihne