Ako sa stravovať a nepribrať?
Ako sa stravujete aby ste nepriberali ? Ja som z toho zúfalá veď len jedna žena so šunkou a syrom má skoro 500kcal veď keď sa chcem dostať na 1500 kcal to mám hneď prekročené a stále som hladná. Nic dobre si človek nemôže dať. Život neni fér.
Vies, ale preco? Lebo potrebujes telo zvyknut na mensie porcie a aby siahlo na tuk. Ak mas pri 1500 kcal hlad, pridaj pohyb. Ked zjes 2 000 kcal a odbehnes -500kcal, si spat na 1500 kcal.
Inak ten hlad je len na zaciatku a obcas, kym si telo nezvykne ...
Len toto ta v zivote krivdi? Si potom stastny clovek. Na tuto temu mas nespocet videi od vyzivovych poradcov. Za jedno poobedie si to dokazes preluskat, co a ako.
Máš jesť jedla čo majú veľký objem a malo kcal, tak budeš mať plný žalúdok a kcal v norme. Dostatok bielkovín, ovocia, zeleniny.
Najdi si vyzivoveho poradcu - kvalitny ti vie zostavit jedalnicek tak, aby si nehladovala. Zohladni veci, ktore mas rada a ktore nie.
Sunka nie je ako sunka - bravcovu vymen za kuraciu. Zemlu tiez za nieco menej kaloricke - napr. celozrnny chlebik. Malo usetris napr. na kaloriach, ale viac zasyti.
Cukor v kave, caji vymen za sacharin (na chut si zvyknes). Plnotucne vyrobky za nizkotucne - tam sa chut vobec nelisi. Bravcove maso vynechaj, kup si sprej na olej a miesto lyzice oleja, panvicu len postriekaj. Daj si vajicka - dve komplet a z dvoch daj len bielka. Vela zeleniny - ta zasyti, zaplni zaludok a doda vlakninu.
A hlavne - je to o zvyku. Ked prestanes jest sladke, casom ti vobec nebude chybat. Ja som este na mensich kaloriach ako ty. Moj denny limit je 1.194 kcal a po mesiaci ho nemam problem dodrzat. A to ja som este limitovana intoleranciou mliecnej bielkoviny a soje. No a ak napr. cely pracovny tyzden vydrzis v limite, tak v nedelu si kludne daj aj kolacik.
Platok sunky 20g? Akol pise kocka vyssie - malo kalorii, velky objem, to je to, co potrebujes... byt syta a nie hladna...
Nema az tolko. Ale suhlasim, ze to nie je fer. Tiez by som zjedla viac.
@simsalabim prosím akú máš appku na kalórie?
Skúsim ti opísať jedlo čo by možno malo pre teba zmysel, bolo ho dostatok a aj kalórie cca tak sadli aby dobre bolo.
Raňajky si daj vajíčko, protein fit krajec chleba (napr v lidli to volajú proteínový alebo večerný chleba) a k tomu tona zeleniny a proteinový plátkový syr napr z lidla (kľudne majú aj šunku )
Na obed napríklad pstruh, zelenina plus konzervovaná fazuľa ( tú si môžeš dať aj celú plechovicu)
Večer napríklad volské oko, tvaroh etc etc
Platok sunky 20g? Akol pise kocka vyssie - malo kalorii, velky objem, to je to, co potrebujes... byt syta a nie hladna...
@anonym_eaa03f Kaloricke tabulky. S ich pomocou som schudla 20kg, uz cca 2 roky iba udrziavam, takze ich nepouzivam, len sem tam daco skontrolujem. Vsetko som poctivo vazila.
@anjelicek26 pravudpovediac, neviem, kolko vazi platok sunky - nejem ju. Ale ten syr som tam dala realne - platok ma 15g, tak sa mi ta sunka zda tiez realna hmotnost... ci to tak nie je?
Len toto ta v zivote krivdi? Si potom stastny clovek. Na tuto temu mas nespocet videi od vyzivovych poradcov. Za jedno poobedie si to dokazes preluskat, co a ako.
@tato_ daj tipy ktorí poradcovia konkrétne?
Vykašli sa na kalórie. Môj muž schudol 13kg za pár mesiacov len tým že vynechal pečivo. Dal si šunku bez žemle :D A fakt to šlo dolu. Dnes namiesto sledovania jedla máme inú stratégiu. Dáme si aj pečivo, ale hýbeme sa. Šport musí byť. Taký aby nás bavil. Jeme všetko (akože mcDonald určite nie, ani klobásy, salámy, syry, to nám ani moc nechutí takže áno keď je v polievke tak zjeme ale inak to nevyhľadávame). A po 18:00 nejeme. Najeme sa až najskôr o 7 ráno. A časom sme si tak zvykli že ani porcie také veľké nezjeme. Dajme tomu že ráno praženicu alebo žemľu s džemom, na obed si dávame len polievku a večer pizzu napoly a stačí nám to 🙂
Prípadne by som ešte dodala, že ideálne je pridať silové cvičenia, nabrať svaly a potom môžeš jesť viac než keď žiadne svaly nemáš a musíš žiť na 1100 kaloriach.
@anonym_eaa03f Kaloricke tabulky. S ich pomocou som schudla 20kg, uz cca 2 roky iba udrziavam, takze ich nepouzivam, len sem tam daco skontrolujem. Vsetko som poctivo vazila.
@anjelicek26 pravudpovediac, neviem, kolko vazi platok sunky - nejem ju. Ale ten syr som tam dala realne - platok ma 15g, tak sa mi ta sunka zda tiez realna hmotnost... ci to tak nie je?
@simsalabim tak sa volá appka Kalorické tabuľky?
Tak daj praženicu z 3 vajec a k tomu kajzerku a si na tom istom, akurát budeš dlhšie sýta.
Tvaroh s malinami a škoricou a tiež ťa to zasyti a nezješ viac kalórií ako pri jednej žemli. Niekedy nevladzem zjesť 1700kcal, čo bežne jedávam, lebo si vyberám jedlá, ktoré ma zasýtia, nie chuťovky, z ktorých nemám po hodine nič.
@simsalabim ďakujem ☺️
@anonym_autor skôr si daj otázku ako si sa stravovala doteraz, nemôžeš od tela žiadať veľké skoky v strave aj dobrý výsledok.
Vykašli sa na kalórie. Môj muž schudol 13kg za pár mesiacov len tým že vynechal pečivo. Dal si šunku bez žemle :D A fakt to šlo dolu. Dnes namiesto sledovania jedla máme inú stratégiu. Dáme si aj pečivo, ale hýbeme sa. Šport musí byť. Taký aby nás bavil. Jeme všetko (akože mcDonald určite nie, ani klobásy, salámy, syry, to nám ani moc nechutí takže áno keď je v polievke tak zjeme ale inak to nevyhľadávame). A po 18:00 nejeme. Najeme sa až najskôr o 7 ráno. A časom sme si tak zvykli že ani porcie také veľké nezjeme. Dajme tomu že ráno praženicu alebo žemľu s džemom, na obed si dávame len polievku a večer pizzu napoly a stačí nám to 🙂
@sisamisaaa Ale aj to vynechanie pečiva je len o kaloriach. Proste ich zješ menej. A takýto jedálniček že ráno praženica, obed polievka a večera pizza fakt neni príkladné.
@sisamisaaa veď to je kaloricky strava tak pre 1-2ročné dieťa… takže rada nad zlato. Padanie vlasov, zastavenie cyklu, PPP a pod. sú tiež super🤦♀️
Baby ďakujem, že toľké reagujete. Napíšem ešte to, že som tehotná zatiaľ iba na začiatku 6tt. Pred tehotenstvom som schudla 15kg ale vzhľadom na to, že mám morbídny obezitu chcem chudnúť ďalej ale aj chcem aby malo dieťa potrebné živiny. Nechcem mu ublížiť ale ani nechcem byť takáto a ešte priberať.
za dva mesiace - 5kg, kalorický príjem 1600, nie som hladná
dbám hlavne na príjem bielkovín. ten musím mať splnený.
skus len vymenit bezne potraviny za zdravsie - namiesto chleba si daj chleba od znacky penam (maju viac druhov bielkovinovych), namiesto ochuteneho jogurtu si daj grecky jogurt/skyr a mrazene ovocie, namiesto sladkosti radsej ovocie alebo proteinovu tycinku, k obedu vela bielkovin (maso, ryby, tofu..), vela zeleniny a aj nejake sacharidy s mierou.. a ver ze ked si upravis jedalnicek takto budes ovela dlhsie syta a nebudes stale hladna.. a raz za cas ked si das za tyzden cheat meal (nie cheat day) tak sa nic nestane 😉
To že si tehotná je úplne iná situácia 🫣
Neviem či je to tým tehotenstvom ale mám stále akokeby hlad
@anonym_autor nečítam komentáre, ale jedna žena so šunkou určite nemá 500kcal. A ak má, tak nie so šunkou, ale salámou, alebo slaninou a kopou masla.
Zapisuješ si do kt?
Treba si zvyknúť na ten pocit polosýta, nie jesť do prasknutia.
Je to nový pocit, človek sa cíti ľahší, má viac energie, stále eviduje že by si niečo dal, ale nie je to hlad a teda nehladuješ.
Je to o hlave, treba sa s niečím zamestnať, utiecť od zdroja(chladničky) po pár rýždňoch to bude znesiteľné, cítiť to budeš, ale bude ťa ten pocit baviť a nebudeš rozumieť tomu prečo si sa prejedala, bola stále plná, unavená, s výčitkami.
@sisamisaaa veď to je kaloricky strava tak pre 1-2ročné dieťa… takže rada nad zlato. Padanie vlasov, zastavenie cyklu, PPP a pod. sú tiež super🤦♀️
@a0 Mám cyklus ako hodinky a vlasy mi nepadajú 🙂 Fungujeme takto už pekných pár rokov, proste som si už tak zvykla že neriešim. Keď som hladná, dám si celý obed a na večeru len nejaké ovocie, keď nie so, tak si dám na obed len polievku a na večeru niečo väčšie. Večera je u mňa max do 18.
@sisamisaaa Ale aj to vynechanie pečiva je len o kaloriach. Proste ich zješ menej. A takýto jedálniček že ráno praženica, obed polievka a večera pizza fakt neni príkladné.
@anonym_54379d To bol len príklad keď som fakt hladná :D
Bežne si dám raňajky, obed, večer už len ovocie. A 2-3x do týždňa na obed len polievku a večer niečo väčšie, napríklad polku pizze. Alebo vajíčka. Veď záleží.
Sorry, ale riesis kaloricky deficit a svoju morbitnu obezitu ako tehotna...toto nie je naozaj to najlepsie nacasovanie. Ak si schudla 15 kg, tak asi vies, ako sa mas stravovat, aby si bola v deficite. Aktualne sa skus stravovat hlavne normalne a zdravo. Vahu si aspon skus z casti udrzat, teraz je hlavna tvoja psychicka pohoda a babatko. Po porode sa daj znova do deficitu a mozes pokracovat s chudnutim. Drzim palce.

Nema az tolko. Ale suhlasim, ze to nie je fer. Tiez by som zjedla viac.