Ako sa vám podarilo schudnúť?
Ako sa vám podarilo schudnúť?
@elizabet173 veď jasné, samozrejme, ja som si tak zmenila zivotospravu, ako to vyhovuje mne a vôbec nemám priblem. Proste som vylucila veci, ktore mi chybat nebudu a nahradila som ich inymi potravinami. Ja diétu nedrzim, diety su blbost, treba si proste zostavit taky jedálniček,ktory clovek dokaze dodržiavať nastalo.
Strava 5x za deň, 2,5 litra tekutín, rotoped 30-45 min/deň.. akurát mám napr. obed - šalát s dressingom zo skyra, anglická slanina a krutony z celozrnného chleba. Snažím sa jesť všetko, ale bielu múku nahradiť celozrnnou a tučné potraviny nízkotučnými... Ide to akosi... Veľa ľuďom vyhovujú KT, ja som sa s nimi doteraz neskamaratila, ale stoja za vyskúšanie.. držím päste ✊✊😊
@elizabet173 ja som velmi na zeleninu, v podstate som ako kozliatko😂😂😂Ono ide o to, aby to človeku chutilo. Toto je moja bezna vecera, no velmi casto si zeleninu aj dusim, na to nastrúham syr, pouzijem pesto a mnam. A clovek toho moze zjest aj kilo a nepriberie
@elizabet173 áno, mali tam aj byť pôvodne kuracie prsia, ale zabudla ich vytiahnuť z mrazničky a hlad bol veľký.😂😂 Tak som dala cca 30 g opraženej anglickej... inak tento druh je v mini množstve aj pri redukcii hmotnosti povolený. 😊 aaa, veď bielkoviny 😀😀
@elizabet173 to je uplne idealne stravovanie.
@elizabet173 Veru, ja sa bez zeleniny nenajem, ja tiez jem zemiaky, aj ryzu, jasminova je uplna topka. A jem vela strukovin, do salatu si varim cicer, mňamka, a zasyti to fest. Ja jem co mam rada, no to pečivo ozaj nepotrebujem.
@bajka16 nie nepripravovala som sa ,začala som to zo dňa na deň a to pred menštruáciou,lebo vtedy nemávam chuť do jedla som taká nafúknutá nechutí mi jest vtedy ....tak som začala ... Veľa vody a čaje pijem . Konkrétne 2mesiace som pila pestrenec mariánsky čaj to bola taká očista ako keby sem tam ho aj teraz pijem a potom rôzne zihlavivy čaj a tak mám rada čaje .
Ja denne vypijem 2l -2,5l čaj +voda čistá
Takže keď obmedzim pečivo pridám zeleninu bielkoviny a takto tak by to malo ísť dole..a pohyb
Základné pravidlo vyšší výdaj ako príjem. KT boli pre mňa viac depresia ako radosť. Zo stravy som nevylúčila nič, ani pečivo a váhu si držím už roky. Strava musí byť vyvážená, musíš mať v nej všetko zastúpené...bielkoviny, sacharidy, tuky, vitamíny, minerály, vláknina...
Pravidelne sa stravovať a jesť vedome, nezobkat!
Ja som si prepojila bežnú stravu s výživovými doplnkami a mám kopec energie, som schopna každý deň cvičiť, už som začala aj behať ...kľudne to môžeme prebrať podrobnejšie
sulasim s @jostiak
jedne co sa da vynechat, su tie najviac kaloricke mnamky. to k zivotu fakt netreba. no ked nevieme odolat, tak sa da urobit kompromis. dat si mnamku,a le menej, priapdne ubrat niekde inde ( pozor, nei stale, lebo to su prazdne kalorie a telu nic nedavaju, naopak koli niim potomuberame z hodnotnych potravin ).
tie KT niekoho stresuju, ja zapisujem uz par rokov a v pohode, ale teda nejak sa mi uz viac kao rok dieta nedari, predtym som schdula 22kg, potom som nieco nabrala. vacsinou ańaberam cez sviatky, po sviatoch sa mi podarilo minuly rok zhodit aspon to, co som na sviatky nabrala, resp iba cast, takze teraz vazim rovnako, ako pred rokom o takomto case.
a teda ked vidim, ze jem vela, nedairi sa mi, tak si v ten den hodim do KT len jednu hodnotu - 3000kcal a nezapisujem konkretne uz len koli tomu, ze si nepamatam, ze aj tka som to presvihla a ked aj spatne kotrolujem, aj podla tej hodnoty a zapisu viem, ez v ten den som to presvihla.
zaujimave je, ez je tolko roznych sposobov stravovania -dietovania, no hoci sa mnohe diety tvaria, ze funguju na konkretnom principe, taktom je, ze ak si niekto kontroluje stravovanie, pretoze zacal s nejakou dietou, tak prestane zobkat, nedava velke porcie a pod. teraz pisem ao uspesnej diete. a v konecnom dosledky vacsina diet je aj tak zalozena na kalorickom deficite. ten deficti tam vacsinou aj tak vznkne, kedze si dietujuci kontroluje jedlo a neprejeda sa. tym ymslim celodennu stravu, nei ze zje na obed 1500kcal -cize sa prejedol a mimo to cely den skoro nic. dolezity je prijem za den.
Autorka - pokiaľ sa nevieš orientovať čo a ako, nechce sa ti riešiť recepty a celkovo jedálniček, odporúčam ti na mesiac program schudnisdave.sk. Vypočítajú ti podľa vyplneneho dotazníka kaloricky deficit a zostavia presný jedálniček s receptami aj nákupným zoznamom na celý mesiac. Stojí to 49,90 €. Veď pozri ich stránku či by sa ti to pozdávalo.. mne nesmierne na začiatku pomohli. Sú s nimi klienti, ktorí majú voči nim totálnu závislosť a fungujú s nimi dlhé mesiace bez prestávky...
Nikdy som nedokázala dodržať diétu.Myslim si,že z dlhodobého hľadiska je to nemožné.Iba zmeniť životný štýl, nastálo.Ja jem všetko,dám si aj sladkosti skoro každý deň.Jedine neznášam mastné a vyprážané veci.Neskoro večer už mi nechutí.Zato veľa sa hýbem.Pracu mám fyzicky náročnú,doma tiež neobsedím a cvičím so záťažou tak každý druhý deň,nič náročné.Za mňa je super vychytávka stepper,keď už nič iné dám si 20min s nižšou záťažou a 10min s maxi a celé telo to pocíti.Za necelý pol rok som zhodila zo 65 na 52

Aj este by som dodala (sorry ze kuskukem), že ked schudnes len zo stravy, tak väčšinou ti to nespraví takú tú krásnu postavu, pekne tvarovanu. Budes len štíhlejsia. Len cvicenie ti pomoze k tomu wau efektu vytvarovanej postavy. 🙂