@zero1 ja len nechápem ze vždy som mala 58 kg max a mohla som jest co len chcem a nikdy som viac nepribrala. Začala som jest lieky a bum 75 kg. Cvičím zatiaľ este len krátko tak dúfam ze to pôjde dole. Mala som obdobie ze som cvičila 2 roky postava super a naraz som začala priberat tak som si dala pauzu lebo som sa nemohla pozerať na seba vo fitku.
@anonym_autor autorka, velmi zlu platformu si si nasla na taketo rady a fotku, tu su uz casto zeny natlakovane zo vsetkeho, vsetky su bohate, zdrave, fit, stihlunke, prirodzene krasne, podla fotky vidia, ze mas ruku ako 60r? no moja potom vyzera tak na 120:D Clovek co priberie, je vyzraty atd.. tu diskusii najdes milion s rovnakymi odpovedami dookola.
NO v prvom rada si sama zanalyzuj, ake lieky beries a ake mas ochorenie, v pribalovm letaku ma vela liekov naberanie na vahe alebo aj chudnutie. Z ochorenia, moze vyplyvat aj nabeh na priberanie. KOlko mas stresu, velke brucho je casto na nete spajane s kortizolom, kolisanim cukru/inzulinu. Prestuduj si, kludne si to hod do chatgpt, pekne ti rozpise veci okolo... To su tie take zdravotne veci. POotm mas vplyv = sedavy zivotny styl, vysoky prijem kalorii, malo spanku (a to inak suvisi potom aj s kortizolom). CIze to prve by som si zhodnotila, a zaroven si skus realne pisat co zjes, vypijes napr. tyzden, dva bez zmeny= pre svoju informaciu, vsetko.. a uvidis ci fakt proste len vela nejes. AK ano, tak potom lahka pomoc, zmenit jedalnicek, a pridat ako vzdy sport, nech nechudnes len ale si aj svalovu hmotu zase vytvoris.
@mizoko Ten tuk práveže spôsobuje xy zdravotných problémov miesto " ochrany " vnútorných orgánov. Ako hlavné by som spomenula zvýšený cholesterol, vyššie riziko infarktu a mozgovej príhody, cukrovka 2.typu, visceralny tuk zhoršuje schopnosť tela reagovať na inzulín, zvyšuje sa hladina cukru v krvi, tukové bunky produkujú zápalové látky... v neposlednom rade tuková pečeň, zápal pečene etc etc až na konci tu máme rakovinu hrubého čreva a pankreasu.
@procrastique no to určite nie. Ten tuk ( a tým myslím jeho normálne prirodzene množstvo) chráni vnútorné orgány. Prosím vás ženy prestaňte s takýmito rečami! Naozaj je normálne mať malé bruško,pozrite si čo o Tom hovoria lekári. Takýmito rečami sa akurát dostanete do zdravotných problémov.
@mizoko Ten tuk práveže spôsobuje xy zdravotných problémov miesto " ochrany " vnútorných orgánov. Ako hlavné by som spomenula zvýšený cholesterol, vyššie riziko infarktu a mozgovej príhody, cukrovka 2.typu, visceralny tuk zhoršuje schopnosť tela reagovať na inzulín, zvyšuje sa hladina cukru v krvi, tukové bunky produkujú zápalové látky... v neposlednom rade tuková pečeň, zápal pečene etc etc až na konci tu máme rakovinu hrubého čreva a pankreasu.
@procrastique ja nepíšem o tuku ktoré naberies lebo sa vyjedas sladkým alebo tučným,ale o normálnom množstve tuku ktoré ženy majú a majú ho jednoducho viac ako muži. Veď aj prsia sú len tuk! Či toto ti nič nevravím? Keď vidíš tie športovkyne čo na sebe mega makajú tak buď nemajú prsia alebo majú umelé. Prečo asi? Takže nie,normálne množstvo tuku na spodnom brušku je ok,má tam byť. A to bruško je tiež aj z toho dôvodu vypuklejsie,že tam máš maternicu čo muži nemajú. To vieme že hej? No a áno,sú ženy ktoré majú aj úplne ploché brucho - genetika k nim bola veľmi ústretová. Ale to je veľmi malinké percento. Chcieť urobiť zo ženy niečo čo nie je - to zaváňa poruchou príjmu potravy a ďalšími zdravotnými nepríjemnosťami
@procrastique viscelarny tuk je nieco uplne ine, to nemas sancu ani na fotke vidiet a zhodnotit..
@procrastique no to určite nie. Ten tuk ( a tým myslím jeho normálne prirodzene množstvo) chráni vnútorné orgány. Prosím vás ženy prestaňte s takýmito rečami! Naozaj je normálne mať malé bruško,pozrite si čo o Tom hovoria lekári. Takýmito rečami sa akurát dostanete do zdravotných problémov.
@mizoko Bez toho aby som hodnotila priamo autorku, henten tuk z fotky je už nadmerný a má opačný efekt než ochranný :D Nehovoriac o tom, že viď foto má to brucho celé vyduté a nemá ani chrbát štíhly.
@procrastique viscelarny tuk je nieco uplne ine, to nemas sancu ani na fotke vidiet a zhodnotit..
@simca06022011 presne tak.
@simca06022011 Do štíhlej postavy sa nezarývajú gate, podprsenka ani legíny. Čiže je toho tuku nadmerne a určite je tam teda aj nadmerny viscelarny.
@mizoko Bez toho aby som hodnotila priamo autorku, henten tuk z fotky je už nadmerný a má opačný efekt než ochranný :D Nehovoriac o tom, že viď foto má to brucho celé vyduté a nemá ani chrbát štíhly.
@procrastique ja píšem ale všeobecne,nie o autorke. Všeobecné má byť bruško na spodku vypuklejsie a áno,opäť spomeniem že malinké promile žien ho má úplne ploché. Že ty si to poňala inak je tvoje zle pochopenie. A mne autorka nepríde obézna,do toho má ďaleko.
@procrastique ja píšem ale všeobecne,nie o autorke. Všeobecné má byť bruško na spodku vypuklejsie a áno,opäť spomeniem že malinké promile žien ho má úplne ploché. Že ty si to poňala inak je tvoje zle pochopenie. A mne autorka nepríde obézna,do toho má ďaleko.
@mizoko Ja tiež nehodnotím autorku, tebe som odpísala že bez toho aby som hodnotila autorku... ja som písala, že jednoducho nadmerný tuk nemá čo na bruchu hľadať lebo spôsobuje samé problémy miesto ochrany.
@simca06022011 Do štíhlej postavy sa nezarývajú gate, podprsenka ani legíny. Čiže je toho tuku nadmerne a určite je tam teda aj nadmerny viscelarny.
@procrastique no to sa teda zaryvaju 🤣🤣🤣 omg,keď už toto ma evokovať štíhlosť tak dovi dopo. Ja som na výške vazila cca 40 kíl a i tak sa mi vedela podprda zadrať do kože 😌 a mala som spodné brusko.momentálne tie veci ktoré som ja nosila na vyske nedokáže obliecť ani moja 12 ročná dcéra 🤣🤣🤣 a ona je športovec,cvičí od 4 rokov gymnastiku a je štíhla 🙂 ale má viac kíl a proste nezapne sa do nohavíc a nanvlwcie tričko. A to som ich nosila ja keď som mala 22 rokov 😌
@mizoko Ja tiež nehodnotím autorku, tebe som odpísala že bez toho aby som hodnotila autorku... ja som písala, že jednoducho nadmerný tuk nemá čo na bruchu hľadať lebo spôsobuje samé problémy miesto ochrany.
@procrastique ale ty stále operujes s nadmerným tukom 🤦🏼♀️ a ja píšem o normálnom množstve ktoré tam má byť. Či aj prsia sú nadmerný tuk? O Matka Zem
@procrastique ale ty stále operujes s nadmerným tukom 🤦🏼♀️ a ja píšem o normálnom množstve ktoré tam má byť. Či aj prsia sú nadmerný tuk? O Matka Zem
@mizoko bavíme sa o tučnom bruchu a problémoch spôsobených tučným bruchom alebo tučných kozách? nech sa zorientujem :D
@mizoko bavíme sa o tučnom bruchu a problémoch spôsobených tučným bruchom alebo tučných kozách? nech sa zorientujem :D
@procrastique bavim sa o tuku na ženskom tele 🙂 a ten je ako na spodnom brušku tak aj na prsiach. Nemáš argumenty tak hľadáš únik,chápem. A prsia som len uviedla ako ďalší príklad tuku na ženskom tele ktorý je normalny
@procrastique bavim sa o tuku na ženskom tele 🙂 a ten je ako na spodnom brušku tak aj na prsiach. Nemáš argumenty tak hľadáš únik,chápem. A prsia som len uviedla ako ďalší príklad tuku na ženskom tele ktorý je normalny
@mizoko hovorím stále, že brucho takého typu nemá žiadne zdrav.benefity a ak si myslíš niečo iné nech sa páči, nemam sa o čom baviť 🙂 mysli si svoje, ja si budem svoje život bude krásny ďalej pre obidve
@procrastique o čom sa ty bavíš netuším. Reagovala si na moju poznámku o Tom že majetku tuk na spodnom brušku teda má byť. A ty si napísala že nemá byť a že robí problémy 😌 ty si zle pochopila čo som písala a teraz sa len točis v kruhu
@mizoko hovorím stále, že brucho takého typu nemá žiadne zdrav.benefity a ak si myslíš niečo iné nech sa páči, nemam sa o čom baviť 🙂 mysli si svoje, ja si budem svoje život bude krásny ďalej pre obidve
@procrastique brucho typu - som zdravá žena - nemá podľa teba zdravotné benefity? 🙃 Ok. Opýtaj sa lekara
@anonym_autor ano zrala som. Mam taku istu vysku ako ty a mala sol tolko kg ako ty. Uz mam o 10kg menej. Tym sa mozem pochvalit ja. Ty sa cim mozes pochvalit? Lebo vlasy a postava to nie je..
@klarissa25 ale teda slušnou komunikáciou sa pochvalit nemôžeš, evidentne ti komplexy ostali keď potrebuješ druhých dourážať. Síce si schudla, ale komplexy treba tiež riešiť 😜
@klarissa25 ale teda slušnou komunikáciou sa pochvalit nemôžeš, evidentne ti komplexy ostali keď potrebuješ druhých dourážať. Síce si schudla, ale komplexy treba tiež riešiť 😜
@ria_sprout nikoho som neurazala, len som expresivne vyjadrila co si myslim… ano mohla som dat uvodzovky… 🥹
@ria_sprout nikoho som neurazala, len som expresivne vyjadrila co si myslim… ano mohla som dat uvodzovky… 🥹
@klarissa25 vieš že expresívne slová sa delia však a medzi ne patria hanlivé, či hrubé a presne to si ty pisala. Povedať niekomu že má vlasy ako metla a že sa nemá čím pochváliť, zatiaľ čo ty áno je jediné - povysovanie sa a pramení to jedine z tvojho nízkeho sebavedomia. Nikto vyrovnaný nepríde na sociálne siete urážať ostatných kvôli postave či vlasom. Je to úbohé. A je úplne jedno či by si použila uvodzovky.
@mirage nie,ono všetko je to o genetike. Môžeš mať geneticky úžasné ploché bruško ale koľko žien ho také má? Všimni si aj ženy ktoré majú tehličky na bruchu a aj tak majú také malé bruško dole. Fakt je to čisto genetika a nič iné 😌 ak nemáš geneticky dané ploché brucho tak ho mať nebudeš aj keď sa roztrhnes 😁 tým myslím brucho ako dosku 🙂 je zbytočne brat si za príklad malé promile žien ktoré majú úplne ploché brucho keď zvyšných xy percent ho také nemá a mať nebude
@mizoko ja ti odpovedam o tvojom tvrdeni, ze tuk chrani vnutorne organy.
Na to brucho, tam uz ide aj insulin resistance. Tam to pojde dole iba s intermittent fasting. Plus vyhodit cukry a ubrat carbohydrates.
Cvicenim neschudnes, tam si udrzis svalovu hmotu.
Ked uberies z cukrov, tak to skonci aj chronicle zapal v creve a brucho SA ti zmensi.
Co berries za lieky, ze so nabrala 20 kg?
Teraz je Nova tabulka, obrateny trojuhplnik nutricnych potrieb. Tak sa na to pozri
@oslo1
Tam to pojde dole iba s intermittent fasting
To tazko ak nebude v kal.deficite.
@anonym_autor to je škoda reči. Niektoré tu fakt majú pocit že len ploché brucho alebo až trčiace bedrové kosti sú tá správna miera štíhlosti. U ženy je nejaké percento tuku normálne. Ale nech sa páči,nemám náladu sa tu hádať so ženami ktoré majú svoju pravdu že žena nemá mať čo nejaký tuk. Tak pevne verím že ste všetky ploche na bruchu aj hrudi lebo veď normálne množstvo tuku je zle. Fakt mám dosť týchto názorov
@mizoko s tým tukom, ktorý chráni orgány to nie je tak jednoznačné, to akoby štíhle ženy mali orgány bez ochrany 🙂
@mirage stihla žena nerovná sa trčiace bedrové kosti. Omg ja píšem o normálnom množstve tuku ktoré má žena mať. Veď už si aspoň niečo o Tom prečítajte alebo sa opýtajte svojho lekára! Ženy spamatajte sa. Alebo sa naučte lepšie čítať.
Na to brucho, tam uz ide aj insulin resistance. Tam to pojde dole iba s intermittent fasting. Plus vyhodit cukry a ubrat carbohydrates.
Cvicenim neschudnes, tam si udrzis svalovu hmotu.
Ked uberies z cukrov, tak to skonci aj chronicle zapal v creve a brucho SA ti zmensi.
Co berries za lieky, ze so nabrala 20 kg?
Teraz je Nova tabulka, obrateny trojuhplnik nutricnych potrieb. Tak sa na to pozri
@oslo1 nemôžeš písať po slovensky? Samozrejme že rozumiem, dá sa to preložiť, len ma zaujíma prečo??
@oslo1
Tam to pojde dole iba s intermittent fasting
To tazko ak nebude v kal.deficite.
@natalka13 ma vysoky cortisol, nasledne ma vysoky insulin. Insulin insulates, tak zas Len priberie.
Preto potrebuje intermittent fasting, aby ten insulin stiahla na minimum, vdaka tomu jej klesne aj chut na jedlo a nasledne moze ist aj do kalorickeho deficit.
Nie vsetko je o kaloriach. Treba obmedzit carbs, zvysit prijem bielkovin a tukov a zacat silove cvicenia. Ziadne kardio, silove cvicenia a ist SA po jedle na 10 minutes prejst.
Slecna je krasna, ja neviem, co na nej Len chyby hladate. Mam podobny koleginu, tiez ma aj take vlasy. Vsetci v robots sme radi, ze konecne mozes zo zdravotneho hladiska chodit do roboty. V zivote by ma nenapadlo riesit jej vlasy, skor som jej doniesla bylinkove preparaty na zhustnutie objemu.
A aj brusko u zien je zdrave, ten tuk tam chrani organy a hlavne maternicu. Ked Bude mat unlove brucho, tak strati menstruaciu a potom Bude mat problem s infertility.
@oslo1 nemôžeš písať po slovensky? Samozrejme že rozumiem, dá sa to preložiť, len ma zaujíma prečo??
@anonym_f104e0 lebo zijem cez dve dekady rokov v UK a odborne clanky a skolenia mam iba v anj. Taktiez ucim iba v anj. Velmi zle SA mi to preklada do slovenciny. Uz takto musim opravovat autocorrect v telefone.

@laskonkaa1 ano viem ze su hocijaký ľudia. Nerobím si z toho nic len ma skor zarazilo ze som sa pýtala na brucho a kazdy tu riešil vlasy a moje ruky a šatník. A ďakujem🙂
@anonym_autor pri stukovanej pečeni sa ukladá tuk na bruchu, zameraj sa na jej očistu potravinami ako citrusy, drobné ovocie, fermentované potraviny, ryby, pestrec mariánsky..