Ako schudnúť bez cvičenia iba zmenou stravy?
Ahojte ...chcela by som sa spýtať či sa dá schudnut bez cvičenia iba zmenou stravy 🙂 má s tým niekto skúsenosti?😃 Veľmi by som potrebovala schudnúť aspoň 15 kíl ..ale problém je v tom že ja cvičiť nemôžem zo zdravotných dôvodov ...a tak neviem či stačí iba strava 😉
Budem vďačná za každú odpoveď 😊
@domcu69 Poraď sa s lekárom 🙂 on ti najlepšie poradí čo môžeš a čo nie.
@domcu69
Ahoj mne susedka poradila recepty od antonie macingovej, cim viac zjes tym viac schudnes, ma taky jedalnicek ze si stale napapana a kila idu dole, je tam 28 dnovy program kadzy den co treba jest a potom recepty ake chces, ja som 28 dodrzala, sice ma hlava aj bolela, nakolko mi sladkosti chybali a kym si telo zvykne zrazu na zeleninove jedla, no ale za tri mesiace 7 kg a necivila som a samozrejme na oslave som si dala co mi slo na chut, vikned s manzelom pri televizii,- pohar, dva vinka a ked budem po porode tak urcite sa vratim k tej metode, skus popozerat na nete, antoniu macingovu a recenzie a ono to naozaj funguje len malokto to dokaze, vzdat sa masa, tukov... moje okolie ked sa zimne bundy zhadzovali a dala som sa do mikiny si to hned vsimlo a citila som sa uzasne,lebo brucho, boky som mala riadne ovalne
@barbellka ano, ja sa tiez tak stravujem. ale to nema nic spolocne s chudnutim. kludne sa da chudnut aj ked to mas opacne. akurat, ked zacnes rano sacharidmi, tak mas potom na ne chut cely den, lebo Ti kolise hladina cukru. pokial doobeda jes len tuky a bielkoviny, tak nemas chut na sladke a vyzieranie, si syta.
@soldi jasne, ved ja píšem najmä o chudnutí, lebo téma je ochudnutí, viem, že sa tak da stravovať stále....ja som si o tom dosť čítala - bielkoviny zasýtia človek menej počas dna je, na druhej strane sacharidy majú vplyv na tvorbu serotonínu, čo zlepšuje kvalitu spánku....úprimne mna vytáča, ked niekde vidím radu - nemôžeš jesť ovocie poobede...:D všetko je to len rovnica príjem - výdaj
@soldi môžem sa opýtať akp nato? potrebujem dat dole aspon 5 kg a viac...
@anicka2211 no, ako na to. to je na dlho. ziadny univerzalny navod neexistuje. zakladom je byt v kalorickom deficite. pri tom su velkym pomocnikom kaloricke tabulky 🙂
@domcu69 dá sa samozrejme schudnúť aj bez cvičenia...Dôležité je vyberať si, čo budeš jesť, piť dostatočné množstvo vody a naučiť sa správne nakombinovať potraviny. Mne v tom dosť pomohla kniha od Antónie Mačingovej - Najedzte sa do štíhlosti 1...Za 3 mesiace som schudla 7 kíl a pokracujem dalej...
@ki_wi Strašne veľa ľudí vďaka tej knihe schudlo, ale trošku sa tomu čudujem, ja som držala tú knihu v ruke a mňa ti to ani len nezaujalo :/
@monicka144 úplne súhlasím . Avsak moj otec podľa nej schudol 12kg za 4-5mesiacov👍👍👍
@monicka144 ono to chce hlavne zmeniť myslenie, veriť tomu, že ti tá kniha a múdrosti z nej pomôžu a potom už ,,len" byť naozaj disciplinovaná 🙂
@nelinka888 môžte poradiť ako na to?
@domcu69 skús pozrieť niečo z jogy, či by ti tam nesadli nejaké cviky, naťahovačky a tak. A skúsila by som asi delenú stravu. To by teoreticky mohlo fungovať.
@lenka150190 no poviem ti, že mne mnohé jedlá nesadli. Skúšala som 28 dňovú. Ja nemôžem surovú zeleninu na lačno, mala som krče, preháňalo ma. A bola som stále hladná.
@nelinka888 môžte mi napísať aj mail?
@domcu69 ahoj, áno, určite sa to dá 🙂 Cvičenie je skvelá dopomoc, ale nie je to nevyhnutné. Nepíšeš, aké máš zdravotné problémy, no aj obyčajná prechádzka dokáže veľa zmeniť - najmä ak je každodenná a pravidelná.
Čo sa týka chudnutia stravou, je dobré, keď sa človek v tejto problematike trochu zorientuje. Najlepšie je mať prehľad o tom čo a koľko ješ.
Keby to bolo naopak - a síce, že by si nebola ochotná obmedziť alebo zmeniť stravu, iba cvičiť, bolo by to asi náročnejšie 🙂 "Pretrénovať" zlú stravu je oveľa ťažšie, než ubrať kalórie z jedla a necvičiť.
Pre všetkých z nás platia tie isté fyzikálne zákony - a teda aj zákon zachovania energie. To, čo zjeme, premeníme v tele na energiu - a tá sa veru nikam nestratí. Buď ju využijeme (pohyb, regenerácia, dýchanie, udržiavanie polohy...) alebo... ju využijeme - ale tak, že si ju uložíme 🙂 🙂
Ak by si mala nejaké ďalšie otázky, pokojne mi napíš. Mám Bc. zo športovej výživy, teraz si dorábam Mgr. kondičné trénerstvo 🙂
@kvetinka75 no ja som.nabrala riadnu vahu a tas si vravim ked som.sa vyjedla idem cosi robit...mne nechutili iba fazulove struky,ale najedena som bola stale,lebo ked aj prisiel hlad dala som si este z obeda alebo 2x vecera,ale bolesti hlavy som mala dost,skoro 2tyzdne,nix prijemne,teraz som.tehotna tak jem co mi chuti,a potom zas ked bude treba tak zas urcite pojdem na tu stravu
ahojky, určitě se dá.aspon ja mám se svými klienty hodne zkušeností, kterým se upravil jidelnicek a trosku neco pozmenilo v hlave (mysleni) a vae slo krasne dolu. i 30kg👌 mrkni na me stranky a vysledky s lidmi www.terezaplasgurova.cz hezky den🙂

Podľa mňa prechádzky a zmena stravy a tiež to dokáže divy, napríklad ja sa neriadim tým, že sladké akože ovocie len doobeda, mne ho treba poobede, ja si neviem predstaviť napríklad, že by som si nemohla dať poobede, na olovrant akože banán, šak by som zošalela :D