Ako schudnúť s obmedzeniami kvôli pruhu?
Ahojte. Už som dosť vytočena. Viete mi niektorá poradiť. Už som tu v poslednej diskusii písala, že som sa dala na chudnutie. Hlavný dôvod je to, že mám pruh. A odmietli operovať pruh lebo som obézna. Aj sama som už mala plné zuby z svojej váhy. No ale k veci. Som v kontakte z pani čo mi pomáha z chudnutím. Povedala, že mám chodiť plávať. Prechádzky. Pohyb. Keď že mám pruh klasické cviky nemôžem. Len Max bajk. Na ten som chcela, že budem chodiť do fitka. No keď že mám 3 deti a manžela ktorý robí na 3 zmeny nedá sa to. Voľné ma len víkendy. To je fitko do 12 len otvorené. To nemôžem tiež. Lebo najmenší vstáva o 8 a ide spať o 12. Čiže nemal by kto byť s ním. A bus do mestá kde je fitko mi nechodí. Plávať chodím. Ale tiež finančné sa to nedá aby človek každý deň chodil na kúpalisko. Tak čo mám už robiť? Cvičiť nemôžem. Fitko nemôžem. Kúpať sa chodím ale nedá sa stále tak ako mám schudnúť? Chcela som trénera. Ale časovo sa to nedá. A ak by som aj mohla tak už má 2 odmietli. Lebo mám pruh.
@tersanas no takto. Celé leto som chodila na bajk. Alebo prechádzka. Aj do fitka. Len že ako ostala zima na bajk si netrúfam. Prešla som si z veľa zlomeninami. Ďalšiu nepotrebujem. Od začatá chudnutia prešlo cca nejaké 1 možno. Zatiaľ som z 119 schudla na 108 len že teraz 2 tizdne váha zastala. Na prechádzku a na plávanie chodím. A nič. Stojí. Preto som sem písala. Na bajk sa naozaj bojím. Aj v zime budem fungovať z veľkým strachom. Už som mala dokopy 7 zlomenín.
@petra372016 a mám teda 108 a chcela by som sa vrátiť na 80 alebo aspoň 90
@tersanas no takto. Celé leto som chodila na bajk. Alebo prechádzka. Aj do fitka. Len že ako ostala zima na bajk si netrúfam. Prešla som si z veľa zlomeninami. Ďalšiu nepotrebujem. Od začatá chudnutia prešlo cca nejaké 1 možno. Zatiaľ som z 119 schudla na 108 len že teraz 2 tizdne váha zastala. Na prechádzku a na plávanie chodím. A nič. Stojí. Preto som sem písala. Na bajk sa naozaj bojím. Aj v zime budem fungovať z veľkým strachom. Už som mala dokopy 7 zlomenín.
@petra372016 úbytok na váhe máš od leta pekný, akú máš výšku?
A ako to máš so stravou, zapisujes napríklad cez kalorické tabuľky alebo sa snažíš intuitívne?
Ja som sa kedysi snažila jesť intuitívne, aby som schudla, to sa dalo 5-10kg, ale 30kg mi teda na intuitivnom stravovaní nešlo, naozaj ako to aj takmer každý hovorí, KT mi veľmi otvorili oči na rôzne potraviny, či množstvo bielkovín a tukov v potravinách, ale aj celkovo porcie, pri používaní KT jem oveľa väčšie porcie ako kedysi a stále každému hovorím, kto sa ma spyta na chudnutie, že toto je moje najľahšie chudnutie a je to zároveň obrovská úľava jesť, nehladovat a chudnúť. Boli sme na viacerých dovolenkách, kde som jedla ako zvyšok rodiny a žiaden jojo efekt sa nekonal, lebo telo nebolo vyhladované.
Ak nepouzivas KT, veľmi, veľmi ti ich odporúčam, aspoň na na nejaký čas, kým sa naučíš niečo o kalóriách, ktoré počas dňa prijímas.
@petra372016 ahoj. Písala som ti súkromnú správu
Ahoj, ale kým neleje ako z krhly alebo nemrzne, nemáš prečo viacej padať na bicykli ako v lete. Alebo aj keď sa bojíš aj tak, stále máš aj na jeseň dni, kedy je sucho vonku, to neexistuje aby sa na suchej ceste šmýkala viacej ako v lete. Ja chodím stále aj na bicykel aj beh aj keď sa ochladilo. Keď si doma s mladším synom, ak chodi spávať o jednej, o 11tej choďte aj spolu na bicykel, daj si ho do sedačky, to už nebude taká zima. Na nejaké ihrisko, pobehať s ním, kolečko dookola stromov, pozbierať a hádzať list, naspäť na bicykli domov, máš unavene dieťa a aj ty máš pohyb
Kúp si chodiaci pás na doma. A vybavené
@petra372016 Aky je rozdiel v bicyklovani na jar, v lete a na jesen, pokial ide o pripadne zranenia? Je potrebne sa akurat primerane obliect, dbat na nezodrate plaste a nastavene brzdy.
Bol cas, kedy som mala nariadene lekarom bicyklovanie, ale kvoli tomu, ze som nevedela chodit, som musela doma. Kopec ludi predava stacionarne bicykle, pretoze je to blbost. Takze som si tuto blbost kupila z druhej ruky a ked som to uz nepotrebovala, posunula zas dalej.
Ale zdravej mi je lepsie jazdit denne alebo prejst sa rychlou chodzou peso. Ci prsi, snezi, mrzne... idem. Kvoli kardiovaskularnemu zdraviu 🙂 Nebadam, ze by sa z toho chudlo. To treba vyvazenou stravou.

@petra372016 a ako sa ti od leta darilo s váhou, zišlo čosi?
Ja chudnem od januára, už to je cca 33kg dole, posledné 2,5mes som nič necvicila (okrem prechádzok), lebo som mala zdravotné problémy, ktoré vyústili do operácie a teraz zase rekonvalescencia, tak opäť žiadne cvičenie, ale stále pomaličky chudnem stravou s použitím kalorickych tabuliek. Darí sa ti so stravou? Na pohyb sa vo svojom stave nespoliehaj, váha ti pôjde dole aj stravou, aby bola postava pekne vyformovana treba aj cvičiť, ale ty potrebuješ schudnúť kvôli operácii a tam stačí aj strava a prechádzky.
Koľko asi musíš zhodiť?
Držím palce