Ako schudnúť s obmedzeniami kvôli pruhu?
Ahojte. Už som dosť vytočena. Viete mi niektorá poradiť. Už som tu v poslednej diskusii písala, že som sa dala na chudnutie. Hlavný dôvod je to, že mám pruh. A odmietli operovať pruh lebo som obézna. Aj sama som už mala plné zuby z svojej váhy. No ale k veci. Som v kontakte z pani čo mi pomáha z chudnutím. Povedala, že mám chodiť plávať. Prechádzky. Pohyb. Keď že mám pruh klasické cviky nemôžem. Len Max bajk. Na ten som chcela, že budem chodiť do fitka. No keď že mám 3 deti a manžela ktorý robí na 3 zmeny nedá sa to. Voľné ma len víkendy. To je fitko do 12 len otvorené. To nemôžem tiež. Lebo najmenší vstáva o 8 a ide spať o 12. Čiže nemal by kto byť s ním. A bus do mestá kde je fitko mi nechodí. Plávať chodím. Ale tiež finančné sa to nedá aby človek každý deň chodil na kúpalisko. Tak čo mám už robiť? Cvičiť nemôžem. Fitko nemôžem. Kúpať sa chodím ale nedá sa stále tak ako mám schudnúť? Chcela som trénera. Ale časovo sa to nedá. A ak by som aj mohla tak už má 2 odmietli. Lebo mám pruh.
Upraviť hlavne stravu,to je najdôležitejšie. A potom pohyb, klasika rýchla chôdza, prechádzky,a nezabúdať na pitný režim.
A na chôdzu a cvičenie doma máš akú výhovorku?
chudne sa v kuchyni…
@petra372016 Strava, strava a ešte raz strava. Takže nahoď kalorické tabuľky, sú aj verzie zdarna. Cvičenie ber ako doplnok ku chudnutie. Snaž sa všade pešo, plávanie keď sa bude dať, v lete bicykel…
K tým kalorickými tabuľkám - mne pomohlo na 1 mesiac objednať tzv. Krabičkovu diétu, kde som videla tie porcie a inšpirácie na jedlo priamo “ušité” na mňa.
Chôdza je zadarmo.
A nechudne sa len pohybom, gro je strava.
@laskonkaa1 keď ja už neviem. Každý inak. Jeden povie, že gro je pohyb. Ďalší strava. Tak ktoré? A áno pohyb je zadarmo. Teda prechádzka. Mali vstane o 13:30 boj aj do 15 kým dostanem do neho obed. Lebo jesť nechce. A potom idem pre staršieho do škôlky. Prídeme domov je 15:30-16:00 to spravím z staršou úlohy. To je cca okolo 18.00 spravím večeru lieky. A je 20.00 to idú spať. Mali zaspí cca okolo 22-23. (Vôbec nechce spať) A to už určite v noci na prechádzku nemôžem ísť.
Upraviť hlavne stravu,to je najdôležitejšie. A potom pohyb, klasika rýchla chôdza, prechádzky,a nezabúdať na pitný režim.
@jaskolka no a to je ďalší problém. Keď že kôli pruhu veľa surovín nemôžem. Lebo mám potom dosť silné kŕče. V tehotenstve som veľa krát skončila v nemocnici. Z kŕčmi.
A na chôdzu a cvičenie doma máš akú výhovorku?
@janai1 prečo hneď to beriete ako výhovorku bohužiaľ je to tak. To čo som napísala je čistá pravda.
@laskonkaa1 keď ja už neviem. Každý inak. Jeden povie, že gro je pohyb. Ďalší strava. Tak ktoré? A áno pohyb je zadarmo. Teda prechádzka. Mali vstane o 13:30 boj aj do 15 kým dostanem do neho obed. Lebo jesť nechce. A potom idem pre staršieho do škôlky. Prídeme domov je 15:30-16:00 to spravím z staršou úlohy. To je cca okolo 18.00 spravím večeru lieky. A je 20.00 to idú spať. Mali zaspí cca okolo 22-23. (Vôbec nechce spať) A to už určite v noci na prechádzku nemôžem ísť.
@petra372016 Treba oboje, aj stravu, aj pohyb. Ale hlavne treba naozaj chciet a nehladat vyhovorky.
@petra372016 strava je klucova. Kaloricke tabulky a zapisuj.
@petra372016 Treba oboje, aj stravu, aj pohyb. Ale hlavne treba naozaj chciet a nehladat vyhovorky.
@dskjhfdlkdjhl ja chcem! To nie sú výhovorky. Snažím sa. Cez leto som chodila z malím večer ho von uspavat. Ale už sa nedá.
@janai1 prečo hneď to beriete ako výhovorku bohužiaľ je to tak. To čo som napísala je čistá pravda.
@petra372016 som podla foto myslela, ze to pise @viestta , asi tu ma dvojnicku.
Skus si nastudovat kaloricke tabulky. Na tvojom mieste chudnem najskor stravou a rychlou chodzou. To zvladnes aj s detmi.
@dskjhfdlkdjhl ja chcem! To nie sú výhovorky. Snažím sa. Cez leto som chodila z malím večer ho von uspavat. Ale už sa nedá.
@petra372016 Keby si naozaj chcela, tak nepises, co vsetko sa neda. Rychla chodza sa da vzdy.
@petra372016 na prechádzky môžeš chodiť aj s deťmi. Podľa fotiek by to ani im neblížilo...
Od rána do cca 12 robíš čo kým ide spať? Najmladší môže spať aj v kočari nie?.
@petra372016 na prechádzky môžeš chodiť aj s deťmi. Podľa fotiek by to ani im neblížilo...
Od rána do cca 12 robíš čo kým ide spať? Najmladší môže spať aj v kočari nie?.
@janai1 uvarím obed upracem a tak klasické roboty. Lebo keď je hore venujem sa jemu.
@janai1 uvarím obed upracem a tak klasické roboty. Lebo keď je hore venujem sa jemu.
@petra372016 Treba dieta zobrat aj dopoludnia von, potom aj lepsie zaspi, ked sa trochu vybeha a na Tvojom mieste by som ho po obede dala do kocika a zvolila svizne tempo. Budete vsetci zdravsi.
@janai1 presne to ma napadlo, výhovorka za výhovorkou. Aký je probíém vytiahnuť bike vtedy, keď je muž doma a ísť si na hodinu zabicyklovať?
@petra372016 Kalorické tabuľky sú zdarma. Nechce to nič iné, len nehľadať, ako sa nedá, ale hľadať, ako sa dá.
@janai1 presne to ma napadlo, výhovorka za výhovorkou. Aký je probíém vytiahnuť bike vtedy, keď je muž doma a ísť si na hodinu zabicyklovať?
@petra372016 Kalorické tabuľky sú zdarma. Nechce to nič iné, len nehľadať, ako sa nedá, ale hľadať, ako sa dá.
@anonym_e783a9 na bicykel som chodila v lete presne tak ako hovoríte
@petra372016 a ako sa ti od leta darilo s váhou, zišlo čosi?
Ja chudnem od januára, už to je cca 33kg dole, posledné 2,5mes som nič necvicila (okrem prechádzok), lebo som mala zdravotné problémy, ktoré vyústili do operácie a teraz zase rekonvalescencia, tak opäť žiadne cvičenie, ale stále pomaličky chudnem stravou s použitím kalorickych tabuliek. Darí sa ti so stravou? Na pohyb sa vo svojom stave nespoliehaj, váha ti pôjde dole aj stravou, aby bola postava pekne vyformovana treba aj cvičiť, ale ty potrebuješ schudnúť kvôli operácii a tam stačí aj strava a prechádzky.
Koľko asi musíš zhodiť?
Držím palce
@petra372016 nemáš to dobre zorganizované. V prvom rade by som nabehla na tie kalorické tabuľky, príjem veľmi netlačila dolu, lebo to dlho nevydržíš a prekopala stravovanie celej rodiny. Žiadne sladké nápoje, sladené čaje, kupované sladkosti, chrumky a podobné blbosti. Ale ovocia bude doma vždy dostatok. Žiadne vysmážané jedlá, hranolky, polievky zahusťovať strúhanpi zeleninou, alebo zemiakom, žiadne zásmažky. V jedlách, ktoré varíš zredukovať tuk na minimum. Perkelt pre 5 ľudí uvaríš aj na 2 polievkových lyžiciach oleja, aj na 2 kávových. Môžeš doň pridať 33% smotanu, aj smotanu na varenie, prípadne v kombinácii s kyslou. Toto máš plne vo svojich rukách. Ak si aj chodila ma bicykel a neupravila stravu, je to zbytočné, musela by si denne najazdiť desiatky km, aby sa to na váhe prejavilo.
Píšeš, že najmenšie ti vstáva o 8,00, samozrejme, že potom ide večer spať neskoro. Zobuď ho pred 7,00 a ty vstaň o 6,00 a môžeš cvičiť, kým deti spia. Veľa žien behá ráno o 5,30. Štíhla postava nie je zdarma. Prečo dieťa obeduje až po obedňajšom spánku? Ved mu daj obed pred ním. A na čo kŕmiť hodiny? Zješ, zješ, nezješ, nezješ, ideme von. Keď sa vyspí, šupnem mu jogurt alebo banán a hajde von. A aktívny pohyb vonku na ihrisku, nie sedenie v kočíku cestou po súrodenca do škôlky. Keď sa vybehá doobeda aj poobede, zaspí lepšie. Navar na viac dní, veľa vecí sa dá strčiť do mrazničky, prílohu dorobíš ľahko. A získaš čas, kedy môžeš byť s dieťaťom vonku. Má to viac výhod - otužovanie, nerozhadzuje doma, ty nezobeš s jedla, lebo ho nemáš po ruke a pohyb. A naštuduj si niečo o chudnutí https://www.chudnutie-ako.sk/ako-schudnut
@petra372016 Doobeda prechádzka,poobede prechadzka
Prospeje to aj deťom, aj tebe
Strava je úplný základ
Môžeš cvičiť ako kôň, ak vela ješ,nikdy neschudnes
Zameraj sa najprv na pravidelnú stravu,vela zeleniny, dostatok ovocia,bielkovin,tekutin.
Niekedy stačia mensie zmeny a ide to
Namiesto salamy-sunku s vyšším % masa
Namiesto bravcoveho-kuracie/morčacie
Prílohy ktoré jedávaš (zemiaky,ryža,cestoviny,..) uber na začiatok aspoň 30%,doplň to zeleninou.Parenou, dusenou, varenou.
Do toho pridaj prechádzky,rýchlu chôdzu
Zmeň myslenie zo slov -nedá sa,na slová všetko sa dá
Držím prsty
Ozaj
Ja si veľmi rada meliem kuracie prsia.
Podelím do sačkov do mrazaku a vyberám
Deťom a mužovi varim co chcú
Sebe,ak nestíham a potrebujem niečo rychle,ráno do wooku hodim to mäso,zeleninu, trosku prílohy,trebárs ryžu
Bylinky,soľ,korenie, podlejeme vodou
Zdusi sa to všetko spolu,kým sa nachyatam do prace, mam to hotové
Nemusím pri tom stať
Ak mam chuť na "krémové ",dám tam malu lyžičku chessecream, rozpustí sa hned
Milujem tieto obedy
Prílohy a zeleniny mením podla chuti
To je naozaj taka rýchlovka ak nestíham
Nahadzem všetko dokopy a vari sa
@petra372016 a ako sa ti od leta darilo s váhou, zišlo čosi?
Ja chudnem od januára, už to je cca 33kg dole, posledné 2,5mes som nič necvicila (okrem prechádzok), lebo som mala zdravotné problémy, ktoré vyústili do operácie a teraz zase rekonvalescencia, tak opäť žiadne cvičenie, ale stále pomaličky chudnem stravou s použitím kalorickych tabuliek. Darí sa ti so stravou? Na pohyb sa vo svojom stave nespoliehaj, váha ti pôjde dole aj stravou, aby bola postava pekne vyformovana treba aj cvičiť, ale ty potrebuješ schudnúť kvôli operácii a tam stačí aj strava a prechádzky.
Koľko asi musíš zhodiť?
Držím palce
@tersanas ty si iná macherka!!!! Klobúk dolu!!! 👍
Poviem ti tajomstvo, tie čo si urobíme čas na cvičenie často odkrojime napr z toho, že v ten deň nebude upratané alebo jeme jedlo z predošlého dňa. Takže buď si nájdeš spôsob alebo výhovorku. Neraz chodím behať s 2 synmi. Jeden beží somnou, druhý je na bicykli. Do fitka som chodila doobeda, keď tam bolo minimum ľudí a vzala som si aj syna. Nikdy nebol problém. A teda môžeš otecka zapojiť do všetkých aktivít. Navariť, upratať a aj pohrať sa s deťmi zvládne určite po rannej a s jedným dieťaťom doobeda, keď pôjde na poobednú 🤷🏼♀️.
manžel robí čo,keď nie je v práci?
Najmladšiemu zmeň režim a viac času buďte vonku. Ty sa budeš hýbať a on skôr zaspí.
@petra372016 ja som si na materskej kúpila bežiaci pás. Aby som nemusela nikde chodiť a behať v každom počasí. Vždy keď som dala cez obed malú spať išla som behať, pól max 40 minút. 3x do týždňa a teda schudla som pekne ☝️ Zobrala som si zo sebou pestúnku a išla som. Ak nemáš na bežiaci pás (inak stal ma okolo 370€ čo vôbec nieje veľa) tak si kúp len taký na rýchlu chôdzu. Začni kým si na materskej teraz už pracujem a jedna škola , druhá škôlka a už sa mi tak často nedá 😬🙏
@luccys ani jedno s toho už dobre 3 roky nejem 😭
@petra372016 napíš svoj jedálniček, napríklad, čo si jedla včera. Nie je možné, aby si neschudla, keď by si išla podľa kalorických tabuliek a pridala keď len prechádzky a bicykel. A dobré si je naozaj niečo o chudnutí naštudovať, aby si netápala v tom, či je dôlkežitejšia strava alebo pohyb. Strava je 80% úspechu, takže ak nechudneš, problém je tam. Na Modrom koníku je aj skupina Cesta k mojej premene, ženy tam majú výborné výsledky. Pripoj sa k nim.

Chôdza je zadarmo.
A nechudne sa len pohybom, gro je strava.