Ako si vybudovať sebadisciplínu pri chudnutí?
Ahojte dievčatá. Chcela by som sa podeliť a možno nájsť nejakú radu ako si vybudovať pevnú vôľu, príp.ako sa to vám podarilo ak ste chudli. Ide o to, že behom polroka som pribrala 10 kg a cítim sa nechutne. Úplne som sa rozožrala, jem 5 cez 9 a neviem prestať. Poviem si, že od zajtra začnem zdravo žiť, vydrží mi to max.2 dni a zas som kde som bola. Strašne to na mne vidieť, hnusím sa sama sebe. Manžel športuje, zdravo žije, nepovie mi nič, ale som si istá že ani jemu sa to nepáči. Mám 33 rokov 166 cm a 65 kg. Vždy som mávala medzi 53-55 a nechápem čo to so sebou robím a prečo neviem prestať. Ako sa vám podarilo nakopnúť? Ako proste toľko nejesť keď som furt extremne hladná? :(
@cukroska Vďaka za podporu. Veď dáme to všetky aj ty, len keby sa to dalo za týždeň. Ja som netrpezlivá a chcem hneď výsledky 😀 inak tú vodu aspoň skúsime zaradiť. To je jednoduchší návyk ako nežrať 😅
@nevenka No máš toho dosť, to sa fakt ťažko hľadá energia na zmenu . Ja si to tiež neviem v hlave prestaviť. Resp.viem na 2 dni a tam to končí, potom zas pocit zlyhania, obžerstvo a takto dokolečka dokola až to došlo k tomu, že hľadám rady na MK 🙂
Áno tak je máš pravdu 😀 Len keby s tej vody nebolo treba stále behať na wcko 😅
@cukroska ano, vecer je najhorsi. Ja cez den jem relativne normalne a zacne to poobednou kavou a po veceri, ked ulozime deti, tak k telke furt daco. Ja napriklad aj daco robim, ak je daky serial nenarocny a aj tak. Ja viem, ze cesta bude o dohode s muzom take nekupovat a nevytahovat. Ako sme spravili z chipsami kedysi. Tak musime aj so sladkym.
Dám sem aj môj príbeh. Pred tromi rokmi som mala presne 70 kg pri 166 cm. Zaťala som sa a začala svoju premenu. Už v júni som mala 57 kg. A tri roky ich držím. Som na to patrične pyšná.😅 A tento mesiac som začala aj s mojím domácim pásom na chodenie. Možno sa takto prepracujem aj na tých mojich vysnenýchv54 kg. A áno, chce to kopec sebazaprenia, disciplíny,..ale výsledky sú veľmi motivujúce ..len treba vydržať. Držím palčeky. Toto je za posledný mesiac. A tých 55.20 bolo presne pred týždňom po brušnej viróze.😧😅😀
Ale ja som začala s premenou pred päťdesiatkou a išlo to ..😊
@nevenka minule som videla v televízí, že sa chudne aj v spánku. Preto človek aj ráno najmenej váži. A preto treba aj kvalitný a dostatočne dlhý spánok.
@nevenka No to je aj môj problém..akoby opadol všetok stres a keď sa dám do kľudu k telke,alebo ak popritom robím tak mám extrémne chute na sladké, alebo čokoľvek co ma napadne. Ale zdravé to rozhodne nie je..skúšala som tisíc krát zdravé a potom kým do polnoci idem spať ma prepadnú také chute, že si musím dať dačo..a väčšinou sladké, alebo tyčinky, slané niečo. čipsy nejem,ake všetko je horšie ako čipsy .
@cukroska no ja to mam rovnako. O polnoci chodim bezne spat, takze aj keby som vydrzala od 6-7, co bola vecera, tak uz tak ci tak som hladna a neviem zaspat.
No a ja tiez trubicky z Lidla, tycinky, chipsy vynimocne raz za tyzden s muzom k filmu.
Presne, opadne stres a toto je take vypnutie, ci odmena, ci co. Akoze nepoviem si, ze sa idem odmenit, ale asi to takto podvedome mam. Cely den v 1 kole a potom...
Skusala som KT aspon orientacne, ale ja to nedokazem zapisovat vsetko, vazit. Aj pri vareni mam problem, za surova. Ja si aj dam mensie porcie, len co s tym vyzieranim. A nedaj Boh, ze mame doma kolu, vineu, este aj to si dam. Tak uz len mineralku muz kupuje. On robi nakupy, mame taky zdielany zoznam.
@elenajezova no toto je problem, stale sa mi dieta budi v noci, skoro rano vstava, ak chcem daco stihnut, tak vecer, ked deti zaspia, take ako hobby napriklad.
A este ten nas nestastny dom pri hlavnej, z toho som na prasky uz od leta...😑
@elenajezova Ak cvičíte, tak telo sa v noci regeneruje. 🙂 Preto po cvičení je najlepšia kombinácia bielkoviny + kvalitný spánok.Vtedy sa tvorí svalstvo a to svalstvo spaľuje. Čiže akokeby sa "zrýchli metabolizmus". Ak niekto má nekvalitný spánok a cvičí, tak z toho nemusí mať veľký úžitok. Proste ten spánok robí dosť veľa.
Lebo nechces.. pokial si nenaplanujes rezim zbytocne
Ja som začala od Nového roka😁prvýkrát v živote aj s pravidelným cvičením 4krat do týždňa..inak som sa s cvičením nekamarátila nikdy..bola som na tom podobne ako ty..169 CM a cez 65 kg a manžel tiež zdravo žije a cvičil ale teda občas ma vedel podpichnut a teraz som mu za to vďačná..od januára mám dole 5 kg a ešte chcem 3, 4 kg zhodiť a cvičenie som si zamilovala 😍neviem ako som bez cvičenia mohla roky fungovať..cítim sa super, mám lepšiu náladu a už sa stal z toho zvyk a najlepšie je že na postave začínam vidieť zmeny k lepšiemu...zatni sa a už nepoľav..zamestnaj sa nejakou činnosťou, keď budeš mať chuť na blbosti..alebo si uvar džbán nesladeneho čaju a popíjaj..prvé dni sú najhoršie no ak vydržíš , žalúdok sa ti stiahne a už to pôjde lepšie..držím palce
@elenajezova môj sen toto po rokoch opäť vidieť na váhe 🙂krásna premena🙂
Ja som si minulý rok v januari proste postavila hlavu, skončila som so sladkosťami a hlupostami a schudla 20 kíl. Tiež som jedla piate cez deviate, ale teraz ak mam dosť bielkovin, tak hladna nebývam. Všetko je to v tvojej hlave a iba ty to dokážeš zvrátiť. A prestať kupovať hovadiny, lebo keď ich nemáš tak ich nezozeres
Dievčatá, emocionálne jedenie je to najhoršie. Poznám. Po náročnej liečbe som pribrala desať kg, z 59 na 69 a teda mám len 162 cm, takže vyzerám ako slon. Ale pred 3 rokmi som schudla za pol roka 12 kg, viem ako na to, len neviem nikde nájsť energiu.
A po ďalšie, aj Ozempic je cesta 😀 😀 Keď môžu selevriti, prečo nie ja 😀
Ja som mala motivačné rifle spred 10 rokov 😁
Mne pred rokmi pomohli KT a krabickovanie si jedla den pred tym. Schudla som -32kg ( zo 79kg na 47kg)... A potom buuuum neplanovane som otehotnela 🤣 a 23kg hore. Drzi sa ma este 10kg, ale zacala som zasa zapisovat a krabickovat. Tak do leta to snad pojde ❤️🤣
Ja som mala problem s tym, ze ked bola blba noc s malou, vyjedala som cez den sladkosti. Teraz jem vela bielkovin a chut na sladkosti ma konecne presla.
Baby, vsetkym vam mooooc drzim palce. Najhorsie je ZAČAŤ... Potom to uz pojde ❤️
Foto na ukazku krabiciek na den 🙂
Dievčatá ďakujem že to tu zdieľate, veľmi to pomáha 🙂 dnes mám tretí deň na zdravej a pravidelnej strave, no macherka budem keď poviem, že už mám za sebou aspoň 3 týždne 🙂 Ja neviem nájsť ani presnú príčinu prečo som začala s týmto obžerstvom, no vychádza mi to jedine na to emocionálne jedenie - keďže s manželom sme sa dosť odcudzili a asi si to kompenzujem jedlom. No už som si povedala DOSŤ! Nechcem sa vyžrať, tak, že sa už začnem úplne izolovať pred ľuďmi a moje potešenie bude len čokoláda a Netflix. To ma desí, takže stačilo, chcem sa cítiť dobre vo svojom tele a mať späť svoju kondičku. Držím nám všetkým palce 🤍
@drahomirrra lebo si precitaj neziaduce ucinky
Ja osobne poznam dvoch ludi co skoncili na are z ozempicu a to ich brali pod dohladom elkarov
Nečítala som všetky komentáre, ale napadlo mi, či máš v poriadku štítnu žľazu, pripadne či nemáš iný zdravotný problém.
@elenajezova To máte dobré keď spíte,ja po 45 ke nespím.Zobudim sa buď o druhej alebo o tretej a už neviem zaspať .Ráno vstávam o piatej do práce.A čo tu píšu že do polnoci hore,to vôbec nie.Neviem kedy potom vstávajú asi o deviatej Ja do polnoci nevydržím a ani môj chlap po 12 ke nie je do polnoci hore.A k chudnutiu ja mám 56kg po troch deťoch a potrebovala by som 50kg.Tiež sa mi cvičiť nechce.Akurat sa neobžieram ale sladké si dám hlavne keď mám svoje dni.K telke oriešky s brusnicami.
Skús na začiatok zaradiť nejaký pohyb aspoň 30minut 2x týždenne a veľa bielkovín. Napr 2 x proteínový nápoj ( prášok + voda ,nie mlieko) . Nie je to ideálne , ale začneš pomaly a myslím si,že tie bielkoviny ti budú brániť v chuti na sladké. Poznám to a mala som veľmi veľmi podobnú situáciu + výška 160cm a váha bola 70kg... Teraz mám 53 kg a idem ďalej .
A musíš mať nejakú motiváciu samozrejme. Napr ,že čokoládu sú daj len v nedeľu,alebo keď schudnes 2kg kúpiš si niečo alebo ja neviem ,to je na tebe ,čo by ťa mohlo motivovať.
Ja meriam 162cm a váha je 60. Príde mi to akurát, ani veľa, ani malo. Pri tebe tiež veľa netreba, možno 2-3 kg. Pred pôrodom som mala 57 kg, keď už menej, nebolo to pekné. Po pôrode 69 kg a to už pri mojej výške bolo moc. 9 kg som zhodila za pol roka. Vyradila som pečivo, sladkosti a začala každý deň prechádzky rýchlou chôdzou, cca 5-7 km. Máme s mužom taký svoj okruh, ktorý dáme za hodinu. Striedame do kopca a z kopca a chodíme vždy spolu, pretože zistil aj on, že mu rýchla chôdza vyhovuje, nezaťažuje kolená ako beh a tepová frekvencia je presne taká, ako potrebujeme na spaľovanie. A navyše je nám takto fajn, porozprávame sa v kľude, bez požiadaviek našich detí 😊Posledné jedlo jem okolo piatej a väčšinou je to omeleta. Raňajky vždy ovsené vločky. Keď dáš telu čo potrebuje, tak sladké ti nepríde na chuť. Keď som mávala chuť na sladké, bolo to buď v strese, alebo len tak, lebo mi to chutilo a kolegyne furt niečo núkali. Zaťala som sa a povedala si, že nejde ani tak o postavu, ako o zdravie. Máme deti, treba sa o nich postarať a nie chodiť po lekároch a liečiť to, čo sme zanedbali a nemuseli sme. Urob to pre seba, maj sa rada!
Možno je chyba práve to, že ješ 5 cez 9.
Daj si poriadne raňajky, poriadny obed čo ťa zasýti a nebudeš mať potrebuje kombinovať somariny. A samozrejme za jedlom nezabudni na sladkú bodku, bez nej to nejde. Tým padom si nič neodoprieš a máš poriadnu stravu. Držím palce! 🙂
@jajanka31 ja som tiež nechala v nemocnici menej kg, ako môj novorodenec+plodová voda, tiež som nechápala.... Domov som prišla s vyše 72kg.... Cez víkend mal malý rok, a ja mám 60kg, ešte by som chcela 5kg schudnúť. Kebyže nevyjedam každý večer čokolády a oriešky, tak určite mám aj o 10kg menej..... Tie mesiace, keď som si dávala pozor na stravu, tak som schudla 2-3kg mesačne v pohode.
Najhoršie je to začať. Ale pokiaľ kojis a máš vlči hlad, tak neviem. Ja som pri druhom dieťati práveže nebola viac hladná (pri prvom áno, tam som tiež pribrala trocha pocas kojenia). Sle ja som celkovo na sladké a tiež som zajedala negatívne pocity a stres.
@veronikaszabova presne toto je ta cesta, pripravovat si jedlo dopredu. Nezastihne ta hlad a nebudes jest hluposti.
jest vsetko aj sladke, ale zdrave neznemena ze ked chces chudnut nemozes si dat cokoladku 🙂
netreba ist do extremov
@autor
@misulka47 presne. Mne to velmi pomaha, lebo si viem vecer nakombinovat jedla, aby som sa stala do kcal a zaroven mala dost bielkovin.
A tiez sa tak nedostanem do stavu, ze nieco si dam, ved potom to nahodim. A buuum, nahodim to naraz vsetko uz po funuse, ked uz som vsetko zjedla a islo ma prekotit. Kcal vystrelili a tuky svietili ako cervena na semafore 🤣🤣

Tak ja aj malo spim, permanentne som unavena a kus uz asi vyhorena zo stereotypu. Prestahovali sme sa v lete z bytu do domu a mesiac ma nadrapovalo z kazdeho susta, depka, 2 mesiace som chodila ako bez duse. To je dlhy pribeh, preco, nechcem to tu az tak rozoberat a potom, ako som troska schudla, tak to alo s tym vyjedanim este do horsich rozmerov a od oktobra doteraz mam 7 kil viac. S tym byvanim tu nie som spokojna, ale ja som sa musela zatat a potlacit vsetko to negativne a fungovat, ako zacala skola, deti nove prostredie, tretie dieta do skolky nastup. Ale toto je dan za to vsetko. U mna je to zvyk a emocionalne jedenie, psycho obrana. Mala som v mladosti stavy, ze som zo stresu chudla, malo jedla celkovo. Mam inak este dokafranu stitnu, vysoky tlak. Takze dake kardio ja nedavam, cvicim s vlastnou vahou po troskach doma. Do posilky v tomto stave ani omylom. Vcera som sa videla pri cviceni v zrkadle, nooo, uff. A zase je skolkar vhory s horuckou, presiel mesiac od poslednej chripky, co ma dost zlozila. A znova...Tak to vecne zaciatky toto.
Co ma stve, ze ani oblecenie neviem zohnat, podprsenky male, ledva dycham. No chce to zmenu. Len ja neviem, ako prestavit hlavu.