Ako skrotiť vlčí hlad?
Čaute kočky a krásavci,
nikdy som toto nemala, hlad zvládam veľmi dobre, roky rokúce držím IF.
No ale posledné dni ma prepadáva doslova vlčí hlad. Keď sa nenajem a nejako to zapijem vodou, urobím si proteiňák alebo umyjem zuby, ešte sa to dá, ale akonáhle začnem jesť, koniec, neviem sa dojesť, musím sa strašne krotiť.
Ako zastaviť to jedenie? Ja som stále hladná aj keď sa najem. Neviem sa najesť, nezasýtim sa. Nezmenila som nič v stravovaní, dávam pozor na bielkoviny, veľa zeleniny a pod...
Nie si prilis dlho v kalorickom deficite?
Inak na toto mi pomaha (okrem sledovania bielkovin, co robis), ak si pripravujem jedla, ktore nie su kaloricky vydatne, ale objemom velke. Kupim si napriklad sacok umyteho nasekaneho salatu a z celeho si pripravim obed. Dam do salatu dalsiu nakrajanu zeleninu, varene vajicko / tuniaka / tofu, semienka, dressing... Vznikne tak naozaj objemovo velky salat, ktory ma dost bielkovin na to, aby zasytil, dost vlakniny a zaroven ho jes dlhsie a je objemovo velky... Podobne sa snazim oklamat hlad.
@anonym_d9a95c nemyslím si, že som v deficite, nesledujem si kalórie, ale keďže priberám, v deficite asi nebudem 🙊
@tilly Od januára som v kalorickom deficite,stále v pohode všetko,ale september je nejaký začarovaný🙄 Tiež som nič nemenila.A niekedy sa neviem dojesť.

@tilly Ale teda, mas vobec nadvahu ? Asi ani nemas, ze ? Mas dobru vahu. Nepotrebujes schudnut, resp. Nemusis sa bat ze priberies.
@anonym_74a340 nemám dobrú váhu. Už sa necítim dobre. Nejde mi ani o vzhľad, skôr potrebujem rýchlo vyletieť po schodoch, rozbehnúť sa, behať bez bolesti kolien a zadychania sa.