icon

Ako ste shudli po ukončení dojčenia?

10. sep 2026

Ahojte 😊

Počas tehotenstva som pribrala 30 kg a dostala som sa na váhu 85 kg. V pôrodnici som nechala asi 13 kg, ale potom sa váha počas dojčenia veľmi nehýbala. Dojčila som dva roky a počas toho som sa neprejedala ani nijako extra neriešila váhu, no stále sa držala okolo 70 kg.
Až po ukončení dojčenia som konečne začala chudnúť. Je tu niekto, kto to mal podobne? Lebo všade som stále počúvala, že dojčením sa chudne, ale ja teda očividne nie som tento prípad. 😂

anonym_b8e53d
10. sep 2026

@anonym_autor no ty si celkovo extra pripad. Pribrat 30kg pocas tehotenstva teda rozhodne bezne neni a je to dvojnasobok toho, co je standard

anonym_43b159
10. sep 2026

ja som to mala naopak, nevedela som že kojením "chudnem" tak som mala 49kg. Prestala som kojiť niečo cez 2roky a vaha išla hore nie rapidne ale na 52kg

anonym_986abd
10. sep 2026

dojcenim sa nechudne ale jedine kalorickym deficitom 🤣

anonym_93c45e
10. sep 2026

Vobec nie je pravda ze dojcenim sa chudne. To Ti povie tych par stastnych. Tukove zasoby sa chudnu deficitom. Proste zacni 2-3x do tyzdne s nejakou aktivitou na 1hod a vyrad vsetko sladke, slane, nezdrave, jedz trochu menej. Garantujem Ti, ze schudnes 🙂 Ak sa zapres.

kiki68
10. sep 2026

@anonym_autor moja kolegyna bola ten pripad. Vsetko zhodila po dojceni. Ale ze komplet. Dalsia zase zhodila nieco, tak 10kg a tamale to stoji. Ma pred 50tkou uz a proste to telo asi nejako dalej nepusti. Neviem, nepoznam tak dobre jej zivotospravu

maryetta
10. sep 2026
@anonym_986abd

dojcenim sa nechudne ale jedine kalorickym deficitom 🤣

@anonym_986abd nikdy som nebola taka chuda ako pocas dojcenia. Takze aj na mna to plati. Ako som prestala dojcit za kazdym 5kg hore. A to mam stravu rovnaku 15 rokov.

anonym_986abd
10. sep 2026
@maryetta

@anonym_986abd nikdy som nebola taka chuda ako pocas dojcenia. Takze aj na mna to plati. Ako som prestala dojcit za kazdym 5kg hore. A to mam stravu rovnaku 15 rokov.

@maryetta udrziavat si stihlejsiu postavu hoc aj bez namahy pocas dojcenia a vedome chudnut = znizovat svoju hmotnost pocas dojcenia nie je to iste. Ty si nechudla ale mala/udrzala si stihlejsiu postavu zaco mozu okrem ineho aj hormony preco to tak bolo ale ja som pisala o chudnuti.

maryetta
10. sep 2026
@anonym_986abd

@maryetta udrziavat si stihlejsiu postavu hoc aj bez namahy pocas dojcenia a vedome chudnut = znizovat svoju hmotnost pocas dojcenia nie je to iste. Ty si nechudla ale mala/udrzala si stihlejsiu postavu zaco mozu okrem ineho aj hormony preco to tak bolo ale ja som pisala o chudnuti.

@anonym_986abd tak po porode islo dole 15 aj viac kg. Takze ja to beriem ako chudnutie pocas dojcenia 😉 lebo inac to tak lahko neslo.

anonym_986abd
10. sep 2026
@maryetta

@anonym_986abd tak po porode islo dole 15 aj viac kg. Takze ja to beriem ako chudnutie pocas dojcenia 😉 lebo inac to tak lahko neslo.

@maryetta mas nastudovane nieco o hormonoch? To je odpoved preco to tak lahko islo a preco po dojceni si sa dostala na +5kg na kazdu zenu inak vplyvaju jedna nepohne s vahou, druha pribera tretia chudne. Napisala si este predtym, ze 15rokov jes uplne rovnako, to je dalsi fakt preco zato mohli primarne tie hormony ked niekto je 15rokov rovnako a fyzicku zataz ma +-rovnaku vaha mu neklesa ani neprirasta (ako tebe po ukonceni dojcenia) s vynimkou zdravotnych problemov, niektorych lieciv, tehotenstva alebo prave dojcenia. Ale ak niekto chce chudnut musi sa dostat do kalorickeho deficitu bud stravou alebo pohybom alebo kombinaciou oboch, nie rovnakou stravou pocas 15 rokov.

maryetta
10. sep 2026
@anonym_986abd

@maryetta mas nastudovane nieco o hormonoch? To je odpoved preco to tak lahko islo a preco po dojceni si sa dostala na +5kg na kazdu zenu inak vplyvaju jedna nepohne s vahou, druha pribera tretia chudne. Napisala si este predtym, ze 15rokov jes uplne rovnako, to je dalsi fakt preco zato mohli primarne tie hormony ked niekto je 15rokov rovnako a fyzicku zataz ma +-rovnaku vaha mu neklesa ani neprirasta (ako tebe po ukonceni dojcenia) s vynimkou zdravotnych problemov, niektorych lieciv, tehotenstva alebo prave dojcenia. Ale ak niekto chce chudnut musi sa dostat do kalorickeho deficitu bud stravou alebo pohybom alebo kombinaciou oboch, nie rovnakou stravou pocas 15 rokov.

@anonym_986abd jasne ze viem ze velku ulohu zohrali aj hormony... asi len neviem spravne podat co tym myslim. Kazdopadne si na vahu a na to co zjem davam vzdy pozor.

anonym_8d9647
10. sep 2026

Pri dojčení sa spotrebúva dosť veľa energie na tvorbu mlieka, preto je to tak. Každopádne vždy ide o matematiku, kde ak prijmeš viac ako vydáš, logicky priberieš a naopak.

autor
Včera o 06:55
@anonym_b8e53d

@anonym_autor no ty si celkovo extra pripad. Pribrat 30kg pocas tehotenstva teda rozhodne bezne neni a je to dvojnasobok toho, co je standard

@anonym_b8e53d niekto nepriberie veľa, niekto áno. Ako to môžeš v tehotenstve ovplyvniť? Nebudeš nič jesť a dietovať? Jedla som vyvážene, sladké takmer vôbec a aj tak som pribrala veľa kg.
Viem, že sa chudne deficitom, lenže ja či som cvičila či nie, či jedla alebo nie, nechudla som absolútne počas dojčenia, akoby mi to blokovalo váhu.

autor
Včera o 06:56
@kiki68

@anonym_autor moja kolegyna bola ten pripad. Vsetko zhodila po dojceni. Ale ze komplet. Dalsia zase zhodila nieco, tak 10kg a tamale to stoji. Ma pred 50tkou uz a proste to telo asi nejako dalej nepusti. Neviem, nepoznam tak dobre jej zivotospravu

@kiki68 mne ešte chýba nejakých 5kg, ale pred pôrodom som bola dosť vychrtlá, takže som teraz v podstate spokojná.

anonym_b8e53d
Včera o 07:03
@anonym_autor

@anonym_b8e53d niekto nepriberie veľa, niekto áno. Ako to môžeš v tehotenstve ovplyvniť? Nebudeš nič jesť a dietovať? Jedla som vyvážene, sladké takmer vôbec a aj tak som pribrala veľa kg.
Viem, že sa chudne deficitom, lenže ja či som cvičila či nie, či jedla alebo nie, nechudla som absolútne počas dojčenia, akoby mi to blokovalo váhu.

@anonym_autor ked niekto priberie 30kg, tak tam nebude nieco v poriadku. Napriklad stitna zlaza

autor
Včera o 12:57
@anonym_b8e53d

@anonym_autor ked niekto priberie 30kg, tak tam nebude nieco v poriadku. Napriklad stitna zlaza

@anonym_b8e53d nič v tom nebolo, len zavodnenie.

anonym_b8e53d
Včera o 13:02
@anonym_autor

@anonym_b8e53d nič v tom nebolo, len zavodnenie.

@anonym_autor urcite nie, to vam povie kazdy lekar, ze zavodnit sa 30kg je blbost. Urcite ste nemali stitnu v poriadku

lucia245
Včera o 13:09
@anonym_b8e53d

@anonym_autor urcite nie, to vam povie kazdy lekar, ze zavodnit sa 30kg je blbost. Urcite ste nemali stitnu v poriadku

@anonym_b8e53d chudé ženy priberú aj 30 kg a štítnu majú v poriadku. A ide prevažne o "vodu" . Tie ženy priberajú akoby aj z toho, že len pijú a dýchajú, preto sa zrejme zažívalo hovoriť, že z vody. Poznám takých veľa, všetky zdravé, bez porúch štítnej žľazy. Pribrali veľa, aj schudli po pôrode.

autor
Včera o 16:28
@lucia245

@anonym_b8e53d chudé ženy priberú aj 30 kg a štítnu majú v poriadku. A ide prevažne o "vodu" . Tie ženy priberajú akoby aj z toho, že len pijú a dýchajú, preto sa zrejme zažívalo hovoriť, že z vody. Poznám takých veľa, všetky zdravé, bez porúch štítnej žľazy. Pribrali veľa, aj schudli po pôrode.

@anonym_b8e53d Jasné a po pôrode sa zázračne štítna žlaza vyliečila…😀

@lucia245 Mala som 55kg a 173cm bola som fakt vychrtla ani s tymi 85 kg som nebola nejaká obrovská. Ja som priberala a pritom som jedla ako predtym. Sem tam nieco sladke ale ziadne prejedacky a aj tak 30kg navyse

anonym_e67528
Včera o 16:33
@anonym_b8e53d

Áno, kojením sa krásne chudne, telo má neskutočnú spotrebu energie na tvorbu mlieka. Pri výške 173 cm a 55 kg si vychrtla určite nebola. Toľko mám ja a som pekne štíhla.
@anonym_b8e53d 30 kg závodnených je hlúposť s tým úplne súhlasím, ale nie za všetkým je štítna žľaza, to je len taká výhovorka. 30 kg sa priberie jedlom.

kiki68
Dnes o 09:09
@anonym_b8e53d

@anonym_b8e53d ano, ale v tehu s tym nic nespravis, Kamoska pribrala v tehu po stimulacii hormonmi pred IVF a v tehu zase hormony na udrzanie. Ja som nabrala 10kg za mesiac z progesteronu, vacsina tiez voda, porode som doslova splasla. Nemam z tehu ani kilo navyse.

autor
Dnes o 09:18
@anonym_e67528

Áno, kojením sa krásne chudne, telo má neskutočnú spotrebu energie na tvorbu mlieka. Pri výške 173 cm a 55 kg si vychrtla určite nebola. Toľko mám ja a som pekne štíhla.
@anonym_b8e53d 30 kg závodnených je hlúposť s tým úplne súhlasím, ale nie za všetkým je štítna žľaza, to je len taká výhovorka. 30 kg sa priberie jedlom.

@anonym_e67528 vieš lepšie než ja ako som vyzerala, to ma pobavilo🤣 vyzerala som zle a to, že ty vyzerás štíhlo je ok, ale nemáme rovnakú stavbu tela.