icon

Ako úspešne schudnúť zo 95 kg bez fitka?

14. okt 2024

Dobrý deň dievčatá. Som veľmi silná - mám 95 kg pri výške 174 cm myslím že som v prvom pásme obezity. Konečne som sa dokopala ku KT. Bazal mi vyrátalo na 1700 kcal
Tak ja som si to nastavila na 1300 kcal denne . Myslite že sa mi podarí niečo schudnúť ? Prosím nepíšte mi fitko či výživových poradcov, nemám na to peniaze a zatiaľ si myslím že na začiatok snáď pomôže úprava stravy aspoň trošku pri takejto veľkej nadváhe. Načítala som milión článkov na internete a začínam sa v tom strácať. Ďakujem vopred za každú radu, postreh. (Nikdy som nebola stihla pohybovala som sa okolo 72-23- maximálne 75 kíl) , 30 kíl som nabrala ako tehotná a už sa toho neviem zbaviť.

miskajerry
14. okt 2024

@simsalabim asi toto 1,479

simsalabim
14. okt 2024

@miskajerry takze rozdiel cca 200kcal. Cize viac ako tych 40.

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim autorka chce chudnúť. aj ja 🙂 teda ak chceš chudnúť musíš znížiť príjem cca 500 kcal 🙂 ak chceš spevniť svalstvo máš príjem ako ti vyšiel cca, ak chceš pribrať, musíš ho zvýšiť ...

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 zle. Ak si nastavis v tabulkach ciel schudnut a spravne nastavis aktivitu, kolko ti tabulky vypocitaju, tolko mozes zjest. Nic neodpocitavas. Kcal budes mat vyssie, ak chces “nabrat svaly”, kusok nizsie “byt fit” a najnizsie “schudnut”. Uz nic neodpocitavas.

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim presne, mne vypočítali tú polmandarinku navyše ... nič som ja neodpočítavala - tak mi vypočítali KT ... ak chcem schudnúť, mám zjesť nad bazal pol mandarinky 🙂

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 prepac, neverim 🤷‍♀️

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim prepáčim:

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 trvam na tom, ze tam mas daco zle nastavene. Som tiez rocnik 1970. Mam 64kg. A uplne ine hodnoty. Ten sedavy rezim zmen na mierne aktivny, porad sa na fore, co som dale hore link… nechapem, co tam musis mat zle s takymito hodnotami. Ak sa ti dari chudnut? Neumieras hladom pod bazalom?

lucia13022023
14. okt 2024

@simsalabim ona nechápe asi ten sedavy režim. Áno, sedavy režim majú len ležiaci co prejdú na WC. Nie ti, čo sedia v kancli. Lebo neverím tomu, že 24/7 sedí niekto v kancelárii, ani ne upratuje, nechodí, atď... To aj klientkam vždy vysvetľujem. Jasne, že by jej vyšlo viac kcal keby zmení režim. Ale keď jej to vyhovuje 🤷🏻‍♀️☺️

sono2
14. okt 2024

@gemerka17 o 22hej sa napchat ako čím? V jej váhe?

Som taktiež zástancom toho po 18tej nejesť. Človek ak rozumne je cez deň, už večer vlčí hlad nedostane. A hold byť trochu hladná, to patrí k chudnutiu.

sono2
14. okt 2024

@lucia13022023 tak, je to iné byť v práci v pohybe a sedieť v kancelárii 90 percent času. Jasne, že to je rozdiel.

nops
14. okt 2024

Fitko vobec nepotrebuješ,cvičiť sa dá krásne doma a vonku byť v pohybe je najjednoduchšie pre začiatok.Aj bez peňazí sa dá v pohode schudnúť/pribrať

gemerka17
14. okt 2024

@sono2 kľudne rôznou zeleninou, urobené ako chipsy, chrumkanie k telke - ako syrové chipsy, cicerove chrumky. Hocijaký protein, bielkovinovy vyrobok. Samozrejme všetko do cca 300 kcal, aby to nebolo veľa. Samozrejme musí dodržať kaloricky deficit. Po 18 stej nejesť je blbosť, najmä ak niekto chodí neskoršie späť. Je jedno kedy ješ ale nie je jedno čo ješ.

sono2
14. okt 2024

@gemerka17 tak z tohto by bola akurát tak zdutá po 22 hodine, sa už nemá čo konzumovať.

gemerka17
14. okt 2024

@sono2 ak ide spať o 2-3 nie je v tom problém. Kľudne niekto môže pracovať na smeny a ma nočnú a keď mu zadres, že po 18 stej nejedz, tak chudák ma byt 14 hodín v nejakej aktivite hladný? Treba trosku uvažovať.

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim nie som pod bazalom, som nad ☺️ a mám nastavené presne ako vidíš. nemám tam nič iné poprestavované. a mám sedavý spôsob života. som kancelárska krysa ☺️ keď budem mať pravidelne mierne aktívny tak si nastavím mierne aktívny - ale nemám… ak mám mimoriadne energetický vydaj - navyšujem príjem. keď ho nemám, tak nenavyšujem. a ty máš 64, ja chcem SCHUDNÚŤ na 64… to je rozdiel…

biba_18
14. okt 2024

@lucia13022023 to som ti dala zo stránky KT čo znamená sedavý spôsob… mám napísať na KT že majú zle napísané v popise? že sedavý neznamená čo majú napísané oni?

simca06022011
14. okt 2024

@gemerka17 nie je to blbost, na chudnutie intermitent fasting funguje spickovo a prave clovek do dokaze lahko takto vykryt, ze neskoro nejedava.

lucia13022023
14. okt 2024

@biba_18 ak ti vyhovuje jest toľko kalórií, nech sa páči. No nie je to pre telo prospešné. Kalorické tabuľky nie sú výživový poradcovia. Ale ako hovorím, ak ti to vyhovuje, nie je čo riešiť. No kalórií prijmas malo.

zuzuliennka1
14. okt 2024

@sono2 jem rozumne cez den, prave som 19:20 dovecerala 2 knackebroty s maslom, sunkou, jedna velka paprika, jedna uhorka, hrst rajcin. Chudnem.
Spavat chodim medzi 22:30-23:00. Keby som po 18:00 uz nemala jest, ok ale spat by som musela chodit tak do 21:00 najneskor.
Tak isto vstavam skoro, a teda aj ranajkujem a mam prve jedlo dna v case, ked niektori sa este len na druhy bok prevaluju. Keby som mala cakat na ranajky do nejakeho “normalneho” casu tak asi odpadnem. Celu noc bez jedla a cakat dalsich xy hodin rano lebo ranajkuje sa “vtedy a vtedy” (rovnako ako “nejest po 18:00”).
Kazdy si to musi podla svojho denneho rezimu nastavit. Nemoze sa casovo rovnako stravovat niekto, kto vstava o 7:00, o 9:00 zacina sedavu pracu v kancelarii, kam sa dovezie autom, potom sa odvezie domov, cestou nejaky nakup, navarit, upratat a lahnut k TV - a niekto kto vstava o 5:00, pracu zacina o 6:00, stoji na nohach, poobede uteka po dieta do skoly, doma navari, uprace, prip. este robi nieco ine,… a spat ide neskor

twinflame
14. okt 2024

Autorka, tak ako ti radia aj ine - pod bazal nechod, caka ta neuspech. S KT sa da krasne schudnut ked su dobre nastavene a mas vydrz. Dolezite je vydrzat na zaciatku aspon tak, pokial neuvidis prve vysledky. Potom ta to co uvidis na obleceni a v zrkadle bude motivovat dalej. Na konci ta caka dobry pocit samej zo seba a to za to stoji. Ja na KT nedam dopustit. Nehladujes a chudnes.

detskytovar
14. okt 2024

Všade sa píše o bazálnom metabolizme.. ja neviem, či je to ozaj treba až tak analyzovať.. Kedysi ľudia jedli málo, niekedy aj hladovali alebo jedli denne to isté dokola.. a žili, fungovali, mnohí dnes majú 90 rokov.. Ǎno, asi to nebolo stále, striedali sa rôzne obdobia..
Tým chcem povedať, že stačí trochu aj použiť sedliacky rozum. Jesť zdravo, pestrú stravu, menšie porcie, trochu aj hladu neuškodí. Ja som zatiaľ schudla 16kg za 6 mesiacov, píšem si aj do kalorických tabuliek, lebo viem, koľko cca denne mám prijať kalórii, aby mi "to fungovalo" (cca 3kg za mesiac), ale neanalyzujem to, nestresujem.. snažím sa jesť zdravo, vyvážene, veľa ovocia a zeleniny, obedy normálne ako doma varím, aj to čo mi chutí.. menšie porcie, veľa vody, užívam rôzne vitamíny. neriešim percentá bielkovín a pod.

catherinah
14. okt 2024

@twinflame čím to je, ze ja hladujem pri KT?

biba_18
14. okt 2024

@lucia13022023 raz sa odvolávate na KT a raz že sa podľa nich človek nemá riadiť…

twinflame
14. okt 2024

@catherinah ja citim hlad pri KT len v taky den, ked nenaplnim aspon na 75% bielkoviny a jem viac sacharidovu stravu. Ked idem nad 75% bielkovin, az sa musim nutit jest, si hovorim, ze opat “musim” jest. Napriek tomu vaha isla dole

lucia13022023
14. okt 2024

@gemerka17 presne tak. To sú zastaralé názory, že po 18:00 už nejesť. A tí čo chodia na nočnú alebo chodia spať neskôr, by sa zbláznili dovtedy.

Ked človek chce schudnúť, musí byť v deficite. Ale nemôže ísť pod bazal. Človek by schudol aj keby zjedol len dve horalky denne - samozrejme, nie je to zdravé.
Dlhodobé chudnutie je bez odopierania jedla. Milujem keď ľudia napíšu - vyrad prílohy, Pecivo, sladké, slané, olej, a najlepšie zi zo vzduchu 🤦‍♀️ toto nie je ani zdravé, ani udržateľné.
Som zástancom zdravej stravy - takzvané "čisté jedlo". Žiadne polotovary, zelenina, ovocie, celozrnné pečivo, kvaskove, ryby, morčacie mäso, kuracie, hovädzina, losos, strukoviny, tvarohy, syry, med, vločky...
Samozrejme pohyb - akýkoľvek.
Tie tabuľky sú dobré na orientáciu, no nepozeraj sa na jedlo ako na čísla, niekomu z toho môže prepnúť.

lucia13022023
14. okt 2024

@biba_18 kde sa na ne odvolavam?
Len vravím, že pri zmene režimu v kt sa ti zmení aj príjem kcal. Lebo ješ malo. Ale ako vravím, rob tak ako ti vyhovuje 🙂

biba_18
14. okt 2024

@lucia13022023 nemám psa, nemám malé dieťa, sedím v robote, sedím doma. keď cvičím, zjem 500 kcal viac. keď lyžujem plné bomby 4 hodiny tak možno aj 1000. keď celý deň nerobím nič, vyslovene nerobím nič.

lucia13022023
14. okt 2024

@biba_18 okej

katka700
14. okt 2024

Pozri stránku Mira Veselého chudnutie-ako.sk
Má k chudnutiu udržateľný prístup.