Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@mirka907 , možno budem opäť kontroverzná, ale mne sa napríklad svalovka dobre rozbeháva. Pokiaľ nejde o natiahnutie svalu, ale fakt svalovku ( vtedy bolia väčšinou svaly na obidvoch nohách), tak ide len o nahromadenie kyselinej mliečnej a tá sa metabolizuje práve pohybom. Ale keď si dáš oddych, alebo ako píše bonaquaba, plávanie, tak nič nepokazíš. Svaly musia aj regenerovať! A veľmi dôležitý je strečing po behu!! Tým predchádzaš svalovke.
@mirka907 , a tu je to tak v krátkosti zahrnuté: http://www.zenavnitre.sk/magazin/122/svalovica
@modrofuzik11 ja mám relatívne "veľké" deti - 6 rokov - no jeden z mojich synčekov má DMO + diagnostikovaný autizmus - pokiaľ by som teda nemala čas na seba aspoň chvíľu denne, ako hovorí @susul som zrelá na psychiatriu - behám buď na úkor spránku (čiže vybehnem okolo pol šiestej ráno), alebo vtedy, keď uložím deti (okolo 20:30)
@modrofuzik11 jedine s podporou partnera 😉 vsetko sa da, ked sa chce
baby, vcera som videla v televiznych novinach, teda v sportovych, olympijske behy na 100m 200 a 1500m. normalne som sa nahlas rehotala, akoze nie z tych bezcov ale som si predstavila moj beh ako sa suchcem a tie ich rychle pohyby 😀 tak od srdca som sa zasmiala... no ale taky beh samozrejme nie je mojou metou 😵
a este dnes som videla na plagatoch, ze bude v BA velvet run - 5km pre zeny http://www.velvetrun.sk/ 8.9. v sade janka krala. tak kto by mal zaujem...
ja najradsej beham sama, prave si chcem oddychnut od davu, kriku a ludi, takze ja take akcie nevyhladavam
@sunnysummer ja som tiez kukala atletiku a je to uzasne, co clovek dokaze. Ale myslim, ze cernosi, by mali mat vlastne bezecke kategorie. su neskutocny ako zeny tak aj muzi 🙂
Napadla ma taka jedna myslienka, ak budete mat chut sa pridat budem rada. O rok by som rada skusila zabehnut polmaraton, zeby sme sa (tie co su na behu zavisle) na nejakom spolocnom vybehu stretli 😉 . Co vy na to? Nemusi to byt polmaraton, kludne aj nejaka kratsia trasa. 😎
@miskap2111 inak suhlasim, svalovku je najlepsie rozbehat. Na spektere chodil kedysi kanadsky serial, co nam skodi a co prospieva a tam robili taky test, mali pokusnych kralikov, ktorych pretazili v treningu, aby mali svalovicu. Jeden si to mal potom natierat nejakou mastou chladivou, druhy si dal lieky od bolesti tusim acylpyrín , treti bol na masazi a posledny sa mal venovat opat treningu a naefektivnejsie/najrychlejsie odstranenie bolo u posledneho.
Inak ja to mam aj s chorobou tak, ked citim, ze nieco na mna lezie (este len taky ten zaciatok, ako uchcaty nos, horuce v hrdle), tak vybehnem a bud vypotim alebo zalahnem 😀
@susul , @sunnysummer a ostatné bežecké nadšenkyne, fakt by sme mohli dať budúci rok nejaký ten spoločný beh. Zatiaľ natrénujeme, vybudujeme/ vybrúsime kondičku a môžme niečo dobré vybrať. Ja idem zajtra skúsiť 55 min. Možno dám aj hoďku, podľa toho, ako mi to zajtra pobeží. A postupne si začnem robiť nejaký plánik. Hlavne keď budem mať tie hodinky s GPS a HR monitorom. A potom odpadnem, keď zistím, že bežím 6km/h pri tepe 180. 😀
No baby tak ja sa tu na vas vobec nechytam 😅 😀 moje maximum je cca 30-40 minutovy beh ale kedze stale nemam pulzmeter a na moj mobil vivaz neviem stiahnut ziadnu aplikaciu, kt. by mi merala km, tak netusim, kolko presne zabehnem.. beriem to len tak cca ... zajtra rano idem opat behat a beriem si len klasicke hodinky a skusim trasu od mojho panelaku po Velky Drazdiak v Petrzalke - na cedulke je pisane 4,2km tam, 4,2 naspat, cize dokopy vyse 8km. Tam by som to este zabehla celkom v pohode, naspat budem urcite striedat chodzu s behom... Rano dam vediet, ako mi to slo 😉
@susul
@bonaquaba
@miskap2111 tak som to bola rozbehat...rozhodol manzel, ktory ma proste tak vytocil, ze by som ho bud poslala velmi skaredo a velmi hlbo niekde alebo som mohla ist prevetrat hlavu...tak som sla na 7micku...teda sla som na 5tku nech to nahodou neprezeniem a bola z toho 7micka 😠 ...nohy ma boleli prvych max 5 minut...potom to uz slo...bezala som usmiata od ucha k uchu....mamicky co kocikovali a prazdninujuca mladez na hradzi si o mne urcite mysleli, ze som si nieco snupla... 😠 😠 😀
Kosicanky ste tu? ideme ? http://www.kosicenightrun.sk/
kocky a este by ste mi mohli dat tip, co pocuvate dobre pri behu vo vasich mp3kach 😉 dakovam 🙂
@kafoditka inak, ja "beham" 4. den 😀 😀 😀 😀 a moje maximum je zatial 30 minut, ale vzdialenost neviem odhadnut, avsak viac, nez cca 2,5-3 km to nebude... neviem, ci to nazvat rychlochodzou ktora stale porusuje svoje pravidla, lebo nohy od zeme dviham, alebo velmi velmi pomalym behom, lebo len zacinam a zatial by som nezvladala inak dychanie... no a ja pocuvam MIKU a QUEEN 😉 ale len vybrane skladby, ktore maju dobre tempo pre mna, cize ani nie sladaky, ani nie divoke, zlatu strednu cestu 😉
@mandragora22 tak ale vies, ze pomaly dalej zajdes, nie? 😉 😎 😎 😎 odkial si od ZA? ja pochadzam z CA 😉
@mandragora22 k tej rychlosti...dnes ako som behala, som myslela, ze vlastne stojim....ved ma vsetko co len trosku rychlejsie slo predbehlo..ja beham zatial pre svoj pocit....vobec si nemeriam tep ani nic podobne...max vzdialenost a cas....
@kafoditka byvam v ZA 🙂 a z rychlosti si nerobim nic, lebo to nie je podstatne, podstatne je, ze citim, ako sa potim a zahrievam, potom pridem domov a na striedacku dam dokopy asi 100 opakovani na brucho, asi 40 opak. na paze a asi takych 60 na stehna ci zadok. trva mi to dokopy cca 15 minut, takze ak by som vydrzala v tomto tempe, tak si myslim, ze to bude mat nejaky efekt 🙂 no a zatial som bola 4x behat a netusim, ci si davat nejake dni "pauzu" alebo ako... bojim sa toho, ze ked zacnem pauzovat, ze neskoncim, kedze som este len na zaciatku 😀 😀 😀
@mirka907 tak tak 😀 😀 😀
@mandragora22 tak na zaciatok sa nepresiluj, skus tak kazdy druhy den... nie ako ja, ze 6x za tyzden a po dvoch tyzdnoch som odkvecla unavou a bolestou v nohach 🙄
@kafoditka nuz mna boli cele telo uz od utorka 😀 😀 😀 ale bolest postupne odchadza, uz nie som taka tuha, ako napr. v stredu, to som myslela, ze sa ani nepohnem, ked som si vecer asi 20 min. posedela 😀 😀 😀 😀
@mandragora22 ja beham tak, ze citujem kolegu...ona je taka, ze 2 tyzdne nic a potom 4 dni po sebe aj dvakrat denne....ta tak nejak....kazdy sa ma pyta, ze ako rychlo beham aky tep....., vzdy poviem, ze to zatial neriesim...ked zabehnem 10tku bez nejakych vaznejsich problemov (pichanie, nutnost prejst do chodze a podobne) tak potom zacnem riesit cas...zatial dam 7-8cku spokojne, s usmevom, bez potreby prejst do kroku a trva mi to tych 50-55 min...a ked nemam cas tak cvicim doma...bicykel, aerobne cviky a podobne..a inak co nechapem, tak vobec nechudnem...asi mam tu hranicnu vahu, pod ktoru ak by som chcela ist musim obetovat par veci.....sladke ranajky a podobne...a to teda nechcem..
@mandragora22 postupne to bude lepsie a lepsie, ja som 3-4 roky dozadu behavala aktivnejsie, mala som to potom ako drogu, takze teraz sa snazim vratit do tych kolaji ale nejak to ide pomalsie 😝
@mirka907 ja som "zrusila" sladku veceru, cize pollitra kakaa a chlieb s maslom 😀 😀 ak si to aj nahodou dam, tak najneskor okolo 16,30, potom sa uz len napijem, okolo 19,45 "vyrazam" von a potom ak si nieco dam, tak uz len syr alebo paradajku (bez peciva) a len pijem a pijem a pijem (vodu)
@kafoditka ja v to verim, najviac sa bojim ochladenia, ze ako studeny vzduch bude vplyvat na moje dychacie ustrojenstvo, lebo napr. v zime, aj ked len kracam po vonku, ked je mraz, tak amen tma, mna az boli v hrudi, co ja neznasam mrazivy vzduch.. 😒
@mandragora22 jaaj tak to je nafigu 😒 tak ja odchovana na Kysuciach som na super studeny vzduch zyvknuta 😅 behavala som aj v zime na snehu - no bratislavskom snehu, takze slovo sneh berme s rezervou 😀 a dokonca mne osobne sa daleko lepsie behava ked je chladnejsie pocasie, toto teplo nie je na beh zrovna vyhra 😖
@kafoditka ja za chladnejsie povazujem to, co bolo u nas dnes podvecer, cize pocitova cca 14-15 stupnov 😀
@mandragora22 uz sa na tych 15stupnov tesim, o dva tyzdne ideme k nasim a odtial na dovcu do Tatier 🙂
vcera na obed sme mali syr s hranolkami a poobede mi to nedalo,tak som si sla zabehnut a ezat 1x sa mi podarilo bezat 55 minut, neviem kolko mm to neriesim,bo nemam na to gps ani hodiny,to az ked budem doma a inac ma to uplne dostalo v zavere som myslelea,ze vypustim dusu, dnes rano idem znova ale neviem kolko mi to da pekny den a prijemne behanie
@mandragora22 aj ja som Zilincanka, kam chodis behavat? Mozno sa niekedy aj stretame 😉 . Ja behavam od Vlciniec cez Lesopark, okolo hvezdarne a Carefuru.
Inak mne sa tiez lepsie beha v chladnejsom pocasi, ani dazd mi nevadi. Nehovorim, o prudkych zlievakoch, teraz cez leto, ale jesenny dazd je v pohode. Dokonca som behala aj v mrazoch, ale to len tak opatrne jednak kvoli studenemu vzduchu a riziku urazu. A mozem povedat, ze ziadne nadchy a ani skolkarske bacile som nechytila, zato tuto jesen a zimu, ked som nebehala tak sa vsetko na mna lepilo. Neviem ako Vam, ale v tych teplach mi pulz leti hore sialene rychlo...
@kafoditka s tou zavislostou to poznam, uz na obed v praci som spekulovala ako to zariadit, aby som mohla ist behat 😀. A najradsej by som behala kazdy den, len tiez som potrebovala regenerovat, takze pre mna je asi zlate pravidlo kazdy druhy den. ALe co, sak lepsia zavislost ako napr. cigarety 😉
@miskap2111 takze ideme do toho a buduci rok sa na nejakej akcii stretneme. 😉. Inak dobre hodinky si si vybrala, mozno aj ja napisem jeziskovi a nieco mi najezi pod stromek :D

no baby radte...mam svalovku, nic hrozne, uz som zazila aj horsiu, no nohy ma bolia....Ist to dnes rozbehat alebo skludnit nohy a ist az v nedelu? Zajtra beh casovo nestiham....privodila som si ju zrejme tym, ze som este vcera vecer po rannom behu cvicila