icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

iconka
30. nov 2013

Dnes som si vybehla na hrad. Zle sa mi s tou nohou beha teraz po rovine, tak som sa odhodlala po dlhej dobe na kopec a dobre som spravila. Sice som bola pomala ako slimak, ale vobec ma nebolela noha ani cestou hore, ani cestou dole, az na rovine som citila tu "podusku" takze dnes len 6km, ale zratala som si novembrove behy a za tento mesiac som dala svoj rekord a to 160,9km 😀 😀

megba
30. nov 2013

@marfigirl ahoj, ,my sa mozme niekedy dohodnut, ja sa tiez bojim behat po tme, tak chodievame vzdy v pondelok o siestej s jednym chalanom a potom chodim piatky okolo stvrtej, ked je este svetlo, lebo v piatok chodi moj muz skor z roboty 🙂 A chodievam aj stredy niekedy na zeleznu do BA na spolocne treningy, tak aj tam sa mozme niekedy vybrat spolu ak by si chcela. V tempe sa prisposobim 🙂

mracik
30. nov 2013

jaj baby, ja som tak blbá... 😝 už som prišla na to, prečo som mala také tvrdé a boľavé lýtka. Totiž tie lidlové tenisky majú dosť vysoko dierky na šnúrky, tak tie mi zaškrcovali nohu a sťažovali krvný obeh. Ja som síce žiadny tlak necítila, ale vždy na treťom kilometri to proste už tie nohy nevydržali. Dnes pri treťom takomto behu mi to konečne došlo, vytiahla som šnúrky z dvoch dierok a od samej radosti, že to zase ide, som si zabehla polmaratón. 😵 😵 😵
Čas síce 2:17, ale vzhľadom na strašný terén a prevýšenie cez 600m, a na to, že prvé tri kilometre som mala zaškrtené cievy 😀 som spokojná.

iconka parádny november 🙂

iconka
30. nov 2013

@mracik wau, ze prevysenie 600m a dala polmaraton, ja odpadnem, ty si aky kamzik 😉 sikulka, zavidim v dobrom samozrejme. 😉

janinkakvetinka
30. nov 2013

21kolečok 42 min...išla som pomaličky...

mirka907
30. nov 2013

Vaclavak...vsetky obchody a aj bocne ulicky....7 hodin nepretrziteho snorenia a behania po obchodoch.... 😠 ... svalovka ako po polmaratone....priemerne tempo nemam...jedine ak podla penazenky ale na to hrda nie som 😀

megba
30. nov 2013

@opica ides zajtra na zimnu desiatku? Idete niektora baby???

opica
30. nov 2013

@megba nie, nejdem...dnes sme boli na zurke s jednou babou, ta ide na prvu trojku ;) ja si netrufnem este a nejak nemam chut teraz chodit na preteky...ty ides?

opica
30. nov 2013

@mracik ty si proste hviezda! som skoro odpadla, ked som videla na endomonde...nuz, mam co robit ;)

megba
30. nov 2013

@opica hej idem...asi posledny pretek tohto roka, uvidim este Silvestrovske mosty 🙂 mozno ak budeme doma tak pojdem, ale este neviem ako a kde budeme Silvestrovat

opica
30. nov 2013

@megba tak drzim palce ;) ja mozno pojdem na vianocny, ale vidim to blede ;) moznoze mi prepne, ale od polmaratonu som viac ako 8 km nedala...hold, nejak chcem byt teraz hlavne fit a bez tych mojich zavrati...

megba
30. nov 2013

@opica jasne, ja som nevedela ze mas problemy, citam diskusiu iba sporadicky 🙂

mojinecka
30. nov 2013

@lili_mia a keď ti nezaberá Ventolín pri záchvate, tak si neskúšala Atrovent? Zaujalo ma, že si vtedy ľahneš a pokojne dýchaš. Toto je fajn, že si vieš dohovoriť, ale pacienti pri tom väčšinou sedia...hmm rozmýšľam, či tam nemáš väčší podiel z chrbtice. Pomaly sa zaťažuj, pokiaľ ťa telo postí. Držím palce

mojinecka
30. nov 2013

Baby mám otázočku...používate teraz v tomto chlade niečo cez nos alebo ústa? Ja doposiaľ nič, ale stále soplím a pokašliavam, jak sa nadýcham toho chladného vzduchu. Dnes som si dala na tvár takú šatku, čo sa dáva na x spôsobov na hlavu. Vyzerala som, akoby som šla prepadnúť banku - na hlave čierna čiapka a cez nos a ústa tá šatka, len oči mi bolo vidieť. Ale nikto mi nevyťahoval peňaženky z kabeliek a neutekal predo mnou a ani polícia ma nenaháňala, takže to asi také strašné nebolo. Ale dosť na tom, že to bolo hneď vlhké, takže som z toho mala nepríjemný pocit. Čo používate vy?

le27
30. nov 2013

Výňatok z jedného článku :::::::Ak chcete schudnúť a spaľovať tuky, nevyhnete sa kardio cvičeniam. Pri dlhodobom behaní na páse alebo bicyklovaní niekoľkokrát do týždňa dochádza k spomaľovaniu vášho metabolizmu a to, čo ste schudli, neskôr priberiete alebo v lepšom prípade už chudnúť časom nebudete. Ak ste sa behaním po chodníku alebo bežeckom páse neprepracovali k významnejším výsledkom (okrem boľavých kĺbov a páru opotrebovaných tenisiek), jednoznačne vynakladáte priveľa úsilia na získanie minimálnych výsledkov. ALE: Existuje efektívnejšia cesta, ako robiť kardio, než hodinu šliapať do pedálov.

Vymeňte váš pridlhý kardio tréning za necelých 20 minút intervalového tréningu. V čom spočíva? Po zahriatí budete striedať dvojminútové intervaly, ktorých obsahom bude pol minúty šprintu a 1,5 minúty úplne pozvoľného behu (bicyklovania, stepovania…). Intervaly opakujte 8x a mali by ste sa dopracovať k viditeľným výsledkom v polovičnom čase vášho pravidelného kardio cvičenia – a bez toho, aby došlo k zbytočnému namáhaniu kĺbov. Podrobnejšie si tento spôsob tréningu a aj to, prečo je taký efektívny, vysvetlíme v našom seriáli neskôr. Dozviete sa aj to, prečo tento spôsob cvičenia spomaľuje starnutie – no nie je to skvelé?

Záver: Intervalové tréningy sú pri chudnutí i budovaní kondície oveľa účinnejšie než hodinové kardio v konštantnom tempe. 😉

opica
1. dec 2013

@mojinecka myslis buff ;) ja mam nakrcnik, ale uz ho pouzivam malokedy. snazims a dychat nosom,a le ten buff je an toto super

nelciatko
1. dec 2013

Ahojte sportovkyne...pridam sa k Vam aj ja, ak mozem....ja som zacala behat len pred 2 tyzdnami....nieje to este ziadna slava...beham 10 koleciek okolo futb.ihriska...to je len 4 km...ale som rada, ze to zabehnem bez prestavky...u mna uspech...zacala som behat na vahe 68 kg...upravila som aj stravu....k tomu denne len 50 drepov, 50 brusakov...dnes vaha 58 kg...ako citam, behate aj v zime...co ja som uz uvazovala o bez.pase...aspon mechanickom....

iconka
1. dec 2013

@nelciatko za dva tyzdne schudnut 10kg nie je v poriadku! Davaj si pozor, nech to neprezenies.

mojinecka
1. dec 2013

@opica dakujem, popracujem na tom dychani pri behu. Vcera vecer po behani som citila akoby take steklenie na slizniciach, take ako ked na tebe nieco lezie.Dnes rano uz v pohode.Asi si aj telo musi zvyknut,lebo v zime som nikdy nebehala.

nelciatko
1. dec 2013

@iconka to nieje len koli behu....manzel po 10 rokoch od nas odysiel....tak to sa nakopilo vsetko...ostala som sama s 3 detmi...tak stres k tomu mi asi tiez pomohol....sviatky budu uplne zle...lebo deti vkuse sa pytaju na ocka...predsa su male....bohuzial, ked niekto strati rozum...a odyde od svojich troch krasnych zdravych deti...a najde si niekoho, kto mi nesiaha ani po clenky....a tiez z tromi detmi...radsej vychova cudzie cigancata...ako svoje....tak k tej vahe len tolko....tri mesiace placu....a otazok , ze Preco....behom si len cistim mysel

opica
1. dec 2013

baby, dnes je absolutne perfektny den na beh...uzila som si to NESKUTOCNE!!!

@megba uricte sa vam bezi perfektne, uzi si to...

mirka907
1. dec 2013

@opica aj ja som bola...vahala som ze ci idem, lebo mam zapalene dutiny ale to sa nedalo neist v taky krasny slnecny den...uz som nalozena vo vani s horucim cajom v ruke 😀

miskap2111
1. dec 2013

Aj ja som si dnes totálne užila beh - okruh okolo mesta Brugge, s už vianočnou atmosférou- no totálna nádhera. Necelých 14 km, ale najkrajšie bežecké trasy v mojom živote.

miskap2111
1. dec 2013

@nelciatko strašne ti držím palce, nech je tá bolesť aspoň trochu menšia.. Beh ti pomôže - aspoň nachvíľočku prečistiť hlavu..

dorothy77
1. dec 2013

@mojinecka ja mám takú flísovú šatku z tchiba, ale nemám ju celý čas na ústach, ale aspoń okolo krku ma zahrieva... lebo ja mám okuliare a keď som do nej dýchala, zahmlievali sa mi a nič som nevidela 🙂 🙂 takže sa snažím dýchať nosom

megba
1. dec 2013

@opica super bolo, pocko krasne, parada. Rano sice mrcha dosla na navstevu, ale nejak som to zvladla 🙂

iconka
1. dec 2013

@nelciatko To ma mrzi, drz sa 😔

nelciatko
1. dec 2013

@iconka uz sa pomaly dostavam dopohody..aj ked je to tazke, koli detom, musim byt silna, lebo keby so sa trapila otazkami preco....sa zblaznim...dakujem ...pomaha mi beh...deti...

opica
1. dec 2013

@megba mne sa napr vtedy behava strasne dobre ;) a za kolko si to dala? som zvedava ;)

opica
1. dec 2013

@nelciatko moja zlata, hlavu hore, taky chlap si deti nezasluzi...drzim palce!!!