Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@marfigirl ahoj, ,my sa mozme niekedy dohodnut, ja sa tiez bojim behat po tme, tak chodievame vzdy v pondelok o siestej s jednym chalanom a potom chodim piatky okolo stvrtej, ked je este svetlo, lebo v piatok chodi moj muz skor z roboty 🙂 A chodievam aj stredy niekedy na zeleznu do BA na spolocne treningy, tak aj tam sa mozme niekedy vybrat spolu ak by si chcela. V tempe sa prisposobim 🙂
jaj baby, ja som tak blbá... 😝 už som prišla na to, prečo som mala také tvrdé a boľavé lýtka. Totiž tie lidlové tenisky majú dosť vysoko dierky na šnúrky, tak tie mi zaškrcovali nohu a sťažovali krvný obeh. Ja som síce žiadny tlak necítila, ale vždy na treťom kilometri to proste už tie nohy nevydržali. Dnes pri treťom takomto behu mi to konečne došlo, vytiahla som šnúrky z dvoch dierok a od samej radosti, že to zase ide, som si zabehla polmaratón. 😵 😵 😵
Čas síce 2:17, ale vzhľadom na strašný terén a prevýšenie cez 600m, a na to, že prvé tri kilometre som mala zaškrtené cievy 😀 som spokojná.
iconka parádny november 🙂
21kolečok 42 min...išla som pomaličky...
Vaclavak...vsetky obchody a aj bocne ulicky....7 hodin nepretrziteho snorenia a behania po obchodoch.... 😠 ... svalovka ako po polmaratone....priemerne tempo nemam...jedine ak podla penazenky ale na to hrda nie som 😀
@lili_mia a keď ti nezaberá Ventolín pri záchvate, tak si neskúšala Atrovent? Zaujalo ma, že si vtedy ľahneš a pokojne dýchaš. Toto je fajn, že si vieš dohovoriť, ale pacienti pri tom väčšinou sedia...hmm rozmýšľam, či tam nemáš väčší podiel z chrbtice. Pomaly sa zaťažuj, pokiaľ ťa telo postí. Držím palce
Baby mám otázočku...používate teraz v tomto chlade niečo cez nos alebo ústa? Ja doposiaľ nič, ale stále soplím a pokašliavam, jak sa nadýcham toho chladného vzduchu. Dnes som si dala na tvár takú šatku, čo sa dáva na x spôsobov na hlavu. Vyzerala som, akoby som šla prepadnúť banku - na hlave čierna čiapka a cez nos a ústa tá šatka, len oči mi bolo vidieť. Ale nikto mi nevyťahoval peňaženky z kabeliek a neutekal predo mnou a ani polícia ma nenaháňala, takže to asi také strašné nebolo. Ale dosť na tom, že to bolo hneď vlhké, takže som z toho mala nepríjemný pocit. Čo používate vy?
Výňatok z jedného článku :::::::Ak chcete schudnúť a spaľovať tuky, nevyhnete sa kardio cvičeniam. Pri dlhodobom behaní na páse alebo bicyklovaní niekoľkokrát do týždňa dochádza k spomaľovaniu vášho metabolizmu a to, čo ste schudli, neskôr priberiete alebo v lepšom prípade už chudnúť časom nebudete. Ak ste sa behaním po chodníku alebo bežeckom páse neprepracovali k významnejším výsledkom (okrem boľavých kĺbov a páru opotrebovaných tenisiek), jednoznačne vynakladáte priveľa úsilia na získanie minimálnych výsledkov. ALE: Existuje efektívnejšia cesta, ako robiť kardio, než hodinu šliapať do pedálov.
Vymeňte váš pridlhý kardio tréning za necelých 20 minút intervalového tréningu. V čom spočíva? Po zahriatí budete striedať dvojminútové intervaly, ktorých obsahom bude pol minúty šprintu a 1,5 minúty úplne pozvoľného behu (bicyklovania, stepovania…). Intervaly opakujte 8x a mali by ste sa dopracovať k viditeľným výsledkom v polovičnom čase vášho pravidelného kardio cvičenia – a bez toho, aby došlo k zbytočnému namáhaniu kĺbov. Podrobnejšie si tento spôsob tréningu a aj to, prečo je taký efektívny, vysvetlíme v našom seriáli neskôr. Dozviete sa aj to, prečo tento spôsob cvičenia spomaľuje starnutie – no nie je to skvelé?
Záver: Intervalové tréningy sú pri chudnutí i budovaní kondície oveľa účinnejšie než hodinové kardio v konštantnom tempe. 😉
Ahojte sportovkyne...pridam sa k Vam aj ja, ak mozem....ja som zacala behat len pred 2 tyzdnami....nieje to este ziadna slava...beham 10 koleciek okolo futb.ihriska...to je len 4 km...ale som rada, ze to zabehnem bez prestavky...u mna uspech...zacala som behat na vahe 68 kg...upravila som aj stravu....k tomu denne len 50 drepov, 50 brusakov...dnes vaha 58 kg...ako citam, behate aj v zime...co ja som uz uvazovala o bez.pase...aspon mechanickom....
@iconka to nieje len koli behu....manzel po 10 rokoch od nas odysiel....tak to sa nakopilo vsetko...ostala som sama s 3 detmi...tak stres k tomu mi asi tiez pomohol....sviatky budu uplne zle...lebo deti vkuse sa pytaju na ocka...predsa su male....bohuzial, ked niekto strati rozum...a odyde od svojich troch krasnych zdravych deti...a najde si niekoho, kto mi nesiaha ani po clenky....a tiez z tromi detmi...radsej vychova cudzie cigancata...ako svoje....tak k tej vahe len tolko....tri mesiace placu....a otazok , ze Preco....behom si len cistim mysel
Aj ja som si dnes totálne užila beh - okruh okolo mesta Brugge, s už vianočnou atmosférou- no totálna nádhera. Necelých 14 km, ale najkrajšie bežecké trasy v mojom živote.
@nelciatko strašne ti držím palce, nech je tá bolesť aspoň trochu menšia.. Beh ti pomôže - aspoň nachvíľočku prečistiť hlavu..

Dnes som si vybehla na hrad. Zle sa mi s tou nohou beha teraz po rovine, tak som sa odhodlala po dlhej dobe na kopec a dobre som spravila. Sice som bola pomala ako slimak, ale vobec ma nebolela noha ani cestou hore, ani cestou dole, az na rovine som citila tu "podusku" takze dnes len 6km, ale zratala som si novembrove behy a za tento mesiac som dala svoj rekord a to 160,9km 😀 😀