Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@boba82 ja teraz beham rano ,muz ma 3 tyzdne dovcu tak je s malym.Ale potom budem behat az vecer okolo 19 ked pride chlop z roboty tak ale do vtedy sa hadam ochladi! ja beham po asvalte asi 15min.potom uz je park a tak sa to stieda.Baby poviem vam neuveritelny zazitok z mojho behania minule.Cely cas ma mama,segra,kamosky strasia ze nebehaj sama,nebehaj s muzikou v usiak,pozor uchylaci atd,atd vsak to poznate!Uz som bezala naspet domou takou polnou cestickou napravo,nalavo nic len polia a ja a zrazu mi nieco tak treplo do hlavy az mi siltovka kvecla na zem! boze baby to bol sok mali ste ma vidiet 😀v nemom uzase uplne obarena som zastale ze co to UFO? 😀ved tu siroko daleko nic a nikto! tak kuknem hore a uz dost vyssie som zbadala maleho sokolika 😲on si ma asi z vysky pomylil s neakym vtacikom(teda moj vo vetre povievajuci cop 😀)ked mi svocil na siltovku.Baby ja som sa tak zlakla,celu ceste domov som letela ako strela a obzerala som sa napravo nalovo jak sibnuta.Teda poriadne ma bolela z toho narazu hlava.no potom sme sa doma dobre zasmiali toto clovek neocakava 😎
Nikde nikoho?asi vsetky behate chichi...ja som uz zvladla moje ranne kolecko 70minut, puls okolo 145 to je vela?neviem...inac dnes sa mi behalo uz lepsie hura 😉 pekny den
Ahojte!! Tak už som konečne pripojená k wifine- konečne! 🙂 Ale nás tu pribudlo za ten týždeň, čo som dovolenkovala! Super- teším sa! Už by teda nemal byť problém aj s nejakou perspektívnou štafetou v budúcnosti! 🙂 Baby, inak, stáva sa zo mňa bežecký maniak!! Behala som za posledný týždeň každý deň minimálne hodinu. Raz dokonca 1 hod 30 minút. A dala by som aj viac, ale som nemala čas. 🙂 Vládzem ako nikdy! Síce v aeróbnej zóne celý čas ( v pohode dýcham so zavretými ústami), ale nohy idú a idú. 🙂 Ale aké terény! Lesík, pláž, no radosť! Ale najväčšia motivácia- kniha Zrodení pre beh. Baby, ak si ju prečítate, tak sa Vám možno stane to isté ako mne- dokonalý paradigmový shift- ako behať a prečo vlastne behať. Tá kniha je energetická bomba a mala by sa stať povinným čitaním. Neskutočná kniha. @mirka907 , na budúci rok idem určite maratón! 🙂
@miskap2111 tak som si objednala a nasla som este malu cervenu knihu o behani, boli na nu tiez dobre recenzie, tak som zvedava. Citali ste niekto? O par tyzdnov ideme na dovolenciu, tak sa hadam po veceroch k tomu dostanem, nakolko s dvoma malymi detvakmi sa nas nocny zivot bude odohravat na apartmane. Inak super citat, ze sa takto zlepsujes, ja som sa vcera vecer vyslovene trapila nejakych 45 minut, mna tieto tepla odrovnavaju, ja som horsky clovek, toto su na mna tróóópy.
@opica , ides na ten DM run? Práve som si to pozerala na tom linku, čo si vložila pred týždňom a cca to kopíruje trať , čo som začala behať týždeň pred dovolenkou. Ja behávam síce len časť trasy -začínam na grosslingovej ale zabehnem k eurovea, odtial po most Lafranconi a naspäť. Ale asi dĺžka je taká istá- nebežím síce cez mosty, ale ten úsek od grosslingovej k eurovea môže byť akurát ten prídavok. Trvá mi to hodinku. Keď budem naspäť na Slovensku - v stredu, tak asi skúsim presne tú trasu a uvidím, zakoľko to dám a prípadne sa prihlásim. Vo štvrtok by som si mala ísť po moje nové Garminy a to už potom budem mať aj šajnu o mojej rýchlosti a tepe.
@susul , červenú knihu o behaní som nečitala, ale aj Haruki Murakami - "o čom hovorím, keď hovorím o behaní" je tiež fantastická kniha. Ale na "Stvorení pre beh" nemá. Síce sa rozbieha trochu pomalšie, ale po 100 strane sa od nej nedá odtrhnút a keby sa dalo, chodila by som behať denne aj 3 hodiny. 🙂
@miskap2111 tak uz si jasna 😀 zavislost ako vysita 😀 😀 😀
@miskap2111 musim kuknut o akej knihe to pises...tak a ja oficialne oznamujem, ze idem na KE maraton...ako sucast stafety, bude sranda 🙂 😉
cez vikend som nebola behat, len vcera hodku rychla chodza, dnes sa chystam, no je strasne teplo. baby, ako riesite beh, ked je takto teplo? neskoro vecer alebo skoro rano? ja sa pri behu strasne potim a este ked je takto teplo 😠 uff, no nevadi, vecer idem na to a uvidim. 😉
@lenitta007 ja beham vecer, ale rano je to urcite prijemnejsie, lebo vzduch je po noci chladny, mne v tychto teplach, leti tep strasnou rychlostou hore. Inak obdivujem vsetky, co vybiehate rano, ja som rano mechom udreta a protivna, lebo som hladna a behat s plnym bruchom neviem ☹
@lenitta007 , ja SIM teraz v Belgicku, aj tu je teplo, ale na Slovensko sa to nechyta. 🙂 Behávam ráno - pred 2 týždňami som bola na Kréte a horúčavy neskutočné, tak som si privstala aj na dovolenke. Ráno sa mne super behá.
Ahojte kočky,
nečítala som všetky príspevky, takže neviem, či sa problému, ktorý mám, dával priestor... Ide o to, že som rok po pôrode sekciou a následnou brušnou operáciou, takže moje brucho, okrem toho, že je zjazvené, je aj veľké. Vyzerám ako tehotná. Dlho som nemohla cvičiť, ale už sa na seba nemôžem pozerať. Na chirurgii mi minulý týždeň predpísali brušný pás (škoda, že nie skôr :( ) a doktor povedal, že s ním môžem už aj opatrne cvičiť a aj behať. Chcem sa vás spýtať, máte niektorá skúsenosť s behom s pásom a aké dosahujete výsledky s bruškom?
Ďakujem!
@boba82 Ahoj, tak to si bežala úplne najvhodnejšie na chudnutie, striedať poklus so šprintom, ak sa nemýlim, volá sa to fartlek. Ja som kedysi takto behala, a aj som mala omnoho väčšiu výdrž 🙂
@babulik505 ak Ti doktor povedal, ze mozes pomaly behat a cvicit, tak zrejme tam problem nebude, asi bude aj dobre, ked svalstvo spevnie. Ten brusny pas ma velmi pevny? Ja som mala oba porody sekciou, po prvej bolo brucho vo forme uz po 6 mesiacoch, teraz to je horsie, pri druhom tehu sa mi rozisli trochu bursne svaly, ja som zo zaciatku behala s pasom, je to trochu nepohodlne, ale da sa to. Brucho je zial partia, ktora sa formuje ako posledna, najskor uvidis vysledky na nohach a na zadku, spevnie a vyformuje sa. Ja chodim aj do fitka, raz tyzdenne pripadne dvakrat ak sa podari, schudla som, ale je to oddrete. Brucho mam stale (i ked o kusok mensie), ale hovorim si, ze pomaly dalej zajdes.
@susul brusny pas je pevny, podla toho, ako si ho nastavim. Problem u mna je podla mna ta druha operacia brucha, aj ked chirurg sa teraz tvaril, ze je to ok, a cvicit s pasom mozem, nie klasicke brusaky, ale klzanie sa na malej mierne vyfucanej fitlopte. Na beh sa tesim. Dnes ma ale pani, ktora mi sila ten pas, trosku vydesila, ze sa mi to nemusi upravit, ked som rok nic nerobila, ani pas nenosila. Ze mozem mat rozidene svalstvo. No nehadzem este flintu do zita, snad to cvicenie s pasom pomoze. Dakujem za radu 😉
@miskap2111 chystam sa. uvidime, co dovtedy bude. teda este som sa neprihlasila, ale pojdem.
ja totizto zvacsa behavam po nespevnenych cestach (pole a tak), takze ked vybehnem na asfalt, zvacsa to je rychlejsie. len nech nie je hyc 🙂
@lentilla007 ja obcas v tom hyce idem aj okolo 17 (proste, ked sa da), ale je to o hubu. zvacsa neadma viack ako 4-5 km a fakt bojujem.
ja najradsej behavam podvecer, ale aj rano sa da, ked nie je ina moznost ;) vcera som bola behat a bola to katastrofa. v sobotu sme boli na svadbe. vinko a malo spanku spravili svoje,ale som sa prekonala a aspon nezmorela 😎
dnes sa zatial nechystam, este sa ale uvidi, ale zajtrajsok to isti. v stredu odchadzame na svadbu do anglicka, takze z behania par dni nic nebude...nevadi, aspon chodit budeme 😀
@lenitta007 bola som od 18.30 do 19.00 skoro som umrela, a to som sla tretinu v tieni a popri rieke a navyse tu, kde som teraz, dnes cely den straaaaaaasne fucal vietor, sice teply ako fen, ale aspon trochu osviezil, takze sa to dalo... ale neviem si predstavit po slnku a bez vetra, ee 😖 😖 😖 😖
@mandragora22 dnes som isla az o 19:40, no ale zajtra uz tak neskoro nepojdem, bo dnes som dosla po tme, a veru, ked som sla naspat o pol 9, uz som sa aj bala, stretla som par psickarov, samozrejme aj so psami bez voditok - neznaaaasam to 😠 chodim behat po polenj ceste, pri lese a samozrejme jeden pan si tam v pohode chodi cvicit vlciaka.... no u nas je dost aj tulavych psov ☹ zajtra pojdem o 19:00 , ale to teplo je des ... dnes uz bolo dobre o tom case, ked som bola, no len uz sa skorej stmieva.... clovek si nevyberie 😀 😀 😀
@lenitta007 @mandragora22 ja som dnes sla az po 9tej vecer a teda tiez mi nebolo vsetko jedno v jednej asi 500m casti...skoro nic nebolo vidno...ale ako nahodou sli vedla po ceste na obhliadku policajti, tak sli ten usek pomaly so mnou....asi vedia preco a preto tou cestou uz asi nepojdem...skor sa nedalo...a odveci bolo aj to, ze hod predtym som jedla, takze som odbehla len 5.7 km.....a teraz mam v rure zajtrajsi obed, cakam kym sa dorobi, tak som si dala este 10km na bicykli...Zajtra behat nepojdem mala ma 3 rocky, tak budeme oslavovat 🙂 a dam si aj tortu, co ja inak nejem, no ked som za nu vysolila 40eciek, tak kostovka musi byt.
Inak neviem ktora ste spominala tie veci v LIDL ale bola som tam a kupila si jedno triko (to zelene) a ja sa vam v nom neskutocne topim...ze vraj S ale ma velmi daleko k Sku...no velmi prijemny material, tak aspon na tielko ho budem nosit...
@mirka907 inak v lidli su cislovania katastrofalne. par krat som tam kupila nieco malej, ale oproti ich cislovaniu bolo skutocne cislo mozno o 2-3 cisla mensie.... pisem ako talian 😀
@mandragora22
@mirka907 ja som si kupila raz v lidli leginy, zobrala som M/L a katastrofa, urobila by som si z nich dvoje leginy, ale material dobry 😀 🙂 😉 len treba fakt kupovat mensie, ja sa na tie bezecke tricka chystam vo stvrtok, dufam, ze ich budu mat.... mam teda takisto kupovat mensie velkosti? no asi to tam rozbalim 😀
@lenitta007 ja som to tam rozbalila a navliekla na seba na to upotene triko, co som mala cely den v praci 😀 ...najprv take bez rolakovej casti, tak to bol cisty koniec...som chvilu myslela, ze mam na sebe panske a potom kukam ze damske s/m....skusila som to zelene rolakove a fakt dobry material, tak reku beriem, za 8 e inde nekupim ale doma som na seba kukla a kludne by sme sa aj dve don zmestili....je uzsie ako to prve ale furt velke....a mensie nemali
@mirka907 uvidim, ako nakupim ja 🙂 a tie nohavice na behanie mali? ake su? nevies? 🙂 😉
@lenitta007 mali, material ok ale teda bez vyskusania som sa na to vykaslala.....zdalo sa mi, ze budu velke
@lenitta007
@mirka907 ja som zas mala s dcerou opacny problem. kupila som 86-tku cislo a asi by som ju do toho nenavliekla, ani keby nosila 74. proste to bolo zas velmi male 😀

caute babule,
mna to behanie tiez teraz poriadne chytilo, len to chudnutie ide akosi pomalsie, zrejme tento beh uz mojmu telu nestaci, uz asi je na neho zvyknute 😅 ,tak som ho dnes troska sokovala, dala som si ako obvykle 9km, ale asi v polovici trate som zacala urcite kratke useky sprintovat a potom behat ako obvykle a takto som to striedala...tak som zvedava, co mi zajtra povie moje telo na tento sok 😀 ...lebo je pravda, ze ozaj uz dlho som nemala poriadnu svalovicu.... 😅
tiez by som si chcela kupit tie hodinky, len teraz nam to nas rozpocet velmi nedovoluje 😠 tak snad neskor, ale urcite je to tiez super motivacny prvok, ako este lepsie behat 🙂 🙂 🙂
posledne dva tyzdne, od kedy sme sa vratili z dovci som bola 5x behat, tak dufam, ze mi to co najdlhsie vydrzi 😅
@susul len si daj sladke ked mas chut, telo to proste potrebuje...ja si myslim, ze pokial sa hybes, kludne si mozes dopriat 😀 ja si tiez doprajem, lebo pri drobcovi niekedy clovek je tak vystaveny, ze potrebuje cez den dobit energiu 😝
@alinoko ja tiez najradsej behavam rano, ale nie vzdy sa to da, tak chodim teraz az vecer o pol osmej, do parku od domu bezim cca 8 min., to bezim po chodniku, to je dost este horko, ale ako pridem do parku, je tam dost aj stromov, tak uz tam je super vzduch, taky chlanejsi, takze sa to uplne v pohodicke da...inak aj ja sa obavam tohto tyzdna, co to bude, ci budem vobec vladat dobehnut este do parku, ked este vecer bude 30stupnov...a ty kam chodis behavat?