icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

miskap2111
28. aug 2012

@alinoko, @mracik , ja som zatial v zime behala len na bežiacom páse (a ani to nie veľmi - kvoli tým mojim prestávkam 🙂 ). Mne pás nevadí, dokonca má menej z neho boleli nohy - je mäkkší a mnohé z nich sú konšturované tak, že povrch je mäkký ako behanie po trávnatej ploche. Jedine mi to tam pomalšie ubiehalo, ale keď je dobrá posilka, tak sa tam dá veľa naučiť (sem tam sa pristavia tréneri, dá sa porozprávať so spolubežiacimi, alebo obkukať - mňa to dokonca až motivovalo, keď si vedľa mňa niekto bežal na vysokých rýchlostiach - hneď som si aj ja pridala 🙂, aby som nevyzerala ako taký pako 🙂 ). Ale vonku je vonku, samozrejme. Chcem si kúpiť na jeseň nejaké vhodné bežecké oblečko, ale budem to musieť dvojmo - aj pre dcéru, takže budem musieť pohľadať niečo, čo má finačne neodpáli. Pozerala som nejaké veci na internete, ale tie ceny sú ako kúpiť si lyžiarsku výstroj.. v každom prípade chcem behať vonku aj v zime- keď to nebude nejaký strašné extrém a zbytok na beźiacom páse..

miskap2111
28. aug 2012

@alinoko, dnes bol nejaký "bežecký deň", tu v BA na nábreží. Ráno má vo veľkom chlapi obiehali - jedna dvojica síce mala intervaly, takže tí fakt šprintovali a potom len klusali (keď klusali, tak som ich obehla 🙂 ). Ale ďalší to tam šliapal teda riadne. Potom sa otočil a išiel aj oproti mne, ale taký zachmúrený, až som mu chcela povedať, veď sa trošku teš, veď bežíš super! 🙂 A behali aj ženy- no také ako ja, tak sme sa na seba len usmiali, s maximálnym pochopením. 🙂

alinoko
28. aug 2012

ja na zimu oblecko mam davam si tielko s dlhym rukavom na to taky tenky flisovy rolak a este tenku nepremokavu bundu.Nohavice mam adidas dlhe no a este ciapku,nezabudnut rukavice a ja si davam aj satku okolo krku.Ja viem,ze tie funkcion veci su drahe, ale ja mam zo vsetkeho po jednom (ved to neperiem kazdy den)a to oblecenie ti aj dlho vydrzi.ja mam svoje nohavky uz 3roky,skor castejsie treba menit topanky.Ja som uz behala aj v zime je to super pokial nie je minus a najhorsie je ta capavina zo snehu to su topanky hned mokre.Ale inac sa da...

alinoko
28. aug 2012

@mracik tie bezky su super napad!musim to skusit 🙂

opica
28. aug 2012

@mracik ale podla mojho veku a tak mi toto hadze ako optimalny, tak neviem ;) teda, moja svagrina behava polmaratony a mava okolo 165 (ma o 7 rokov viac ako ja). ja behavam pre seba,aby som mala aj aerobnu aktivitu, vyvetrala si hlavu a prekonala samu seba. niekedy behavam aj okolo 150, ale vtedy vobec nemam pocit, ze nieco robim. kolko by som podla teba mala mat? totizto aj na tepomeri to mam ako nejake 85%-ne zatazenie...

opica
28. aug 2012

@alinoko @ mracik joj, na bezky sa uz teraz tesim, zas som si minulu rok nezabezkovala moc, kedze nebolo snehu a rok predtym som bola tehotna, ale pred 3 rokmi, som chodila kazdy den, je to parada 😎

opica
28. aug 2012

@miskap2111 skus http://www.sportsdirect.com/, my odtial objednavame vsetko, aj detom, aj nam. je tam sice drahsie dodanie,ale stale usetris. moj muz si tam napsoeldy kupil behacie tenisky asics za asi 50 eur, ked pozeral tu, tak tu stali okolo 100

susul
28. aug 2012

@miskap2111 nosis aj ortopedicku vlozku do topanky? Ja mam priecne plochu nohu a nosim vlozky v topankach mna po dobehnuti bolia pistali. Rano ked sa zobudim citim clenky, ale to si nemyslim, ze je z behania, lebo to ma boleli aj po porode. Prave kvoli mojim kadejakym predispoziciam ma zaujalo behanie naboso, len stale si to akosi neviem predstavit v reali. Co som pozerala aj new balance robia tenisky s efektom behania naboso.http://www.behnaboso.sk/new-balance/nb-obuv
inak sportdirect je fajn, ak ti staci taky bezny behaci štandard.Ak som spravne pochopila tak dost cestujes, takze mozno aj tam lepsie nakupis, lebo tam urcite budu mat lepsi vyber. Ja ked som kukala tie five fingers body tak predavacka ma pobavila, prisla za mnou, s tym, ze je to novinka 😉 ,
inak pokial ide o bezcov, tak ja kazdemu spolubojovnikovy kyvnem a vacsinou dotanem ku kyvnutiu i pridanu hodntou - usmev, ak zdravim len pokial nebezim do kopca to sa trapim sama so sebou 😀 , tam uz na mavanie nemam siiil

susul
28. aug 2012

inak dievcata mam pocit, ze sme sa od povodnej temy dostali niekde uplne inde 😉 od kil k vykonom. super

miskap2111
28. aug 2012

😀 @susul, fakt!! Už som aj myslela, že založme fórum pre tie, čo idú na výkon, ale pri behu to ide ruka v ruke! 🙂 Ja stále ešte musím schudnúť - ešte stále nie som na mojej želanej veľkosti (36). 🙂 Ale už som tento pocit už zažila-vždy keď som začala behať, tak najprv kvoli postave a to sa potom dalo na druhú koľaj, lebo hlava to už neriešila a začala som mysliet na iné a to na to, ako zlepšiť môj bežecký výkon. 🙂 No a popri tom som vždy ešte aj dosť schudla. Myslím si, že všetky môžme profitovať z tejto diskusie- aj tie, ktoré začínajú (od tých skúsenejších) a možno aj tie, ktoré už behajú dlhšie - je vždy príjemné rozdávať skúsenosti (aspoň si myslím 🙂 ). No ale v každom prípade ma celá naša diskusia teší, lebo sledujem aj iné "chudnúce" diskusie a zdá sa, že sme na tom, čo sa týka životného štýlu, výrazne v popredí 🙂 (dúfam, že som sa týmto nikoho nedotkla, lebo uznávam, že beh nemusí byť pohybová aktivita pre všetkých )

miskap2111
28. aug 2012

@susul , vložky do tenisiek nemám, ale už o nich uvažujem dlhšie. Ty si ich kde kúpila? Videla som v "Run" reklamu na bežecký obchod v BA a tam mali aj vložky do tenisiek- podľa typu nohy a nartu. Pôjdem to tam pozrieť. A ďakujem za ten typ na oblečko sportdirect, @opica, @susul. Mrknem to tam, prípadne v Belgicku, keď tam pôjdem.

miskap2111
28. aug 2012

@opica , @mracik a ostatné kočky, čo si chcete pozrieť ideálne tepovky: tu je perfektná kalkulačka : http://www.marathonguide.com/FitnessCalcs/heart... Podľa tohto mne vychádza, že ja uz som v anaerobnom spaľovaní pri tepe nad 160. Ale je pravda, že ja už som stará korytnačka 😀

opica
28. aug 2012

@miskap2111 tak pdola tohto mi to tiez sedi. mne to nastavoval muz, tak som nejak nedavala pozor ;)

sunnysummer
28. aug 2012

@miskap2111 ano, musim potvrdit, dnes na nabrezi to zilo 🙂 ja som nebehala, ja som sa viezla v elektricke do prace 😎 nenosis nahodou cervene gate, ciernu bundu a ciernu siltovku? ja sa uz idem chystat, dam si hodku. ja nemeriem vzdialenost, lebo nemam ako ale tepovku a cas..

mariankach
28. aug 2012

@miskap2111 @opica @sunnysummer ahojte babule, pridavam sa pomaly do klubu, predtym som behavala 10km 3x tyzdenne, postava ako lusk, este som behavala 5km do konca 3. mesiaca tehu a teraz by som sa rada znova nastartovala. Uz nejake pokusy boli a behom mesiaca behania cca 3km som schudla 3 kilecka. Mate aj nejake trackery? Endomondo a pod?

mracik
28. aug 2012

@mariankach čo sú to trackery? 😅
dnes 13,5 km, hodinka dvadsať, paráda, ešte teraz sa musím usmievať ako mi je dobre 🙂

mirka907
28. aug 2012

@mariankach ja pouzivam sports tracker..tam ma najdes....nieco zdielam aj na webe...
ja som zavalena robotou, takze idem teraz pracovat...vidim to na 3 hodky minimalne co este stravim za kompom a zajtra budem tiez robit, tak neviem ako sa mi podari ale aj keby motyky mali padat, zajtra musim ist....a do toho mam este malu choru, ATB dostala a len mojkat by sa chcela, bude to funny...drzte palce, nech sa podari vybehnut

miskap2111
28. aug 2012

@mariankach , tak vitaj v klube. 🙂 Tu schudneš veľmi rýchlo a už budeš za chvíľu aj závodiť! 🙂 Ja mám tracker - presne pred týždňom som si konečne zaobstarala hodinky s GPS - Garmin 110 HR v ženskej verzii. Sú super!
@sunnysummer , to som nebola ja v tej šiltovke. 🙂 Ja mám čierne trištvrťové gate, tričko som dnes mala tyrkysové, a mám ružové ASICSy, ale to si asi nemohla vidieť z električky. 🙂 A dlhé čierne vlasy, v cope. 🙂 Poznávacie znamenie - vlečiem sa ako slimák a ešte sa aj usmievam. 🙂

sunnysummer
28. aug 2012

@miskap2111 ze ako slimak, to urcite! 🙂 ja hlasim navrat, 58 min, 257kcal spalenych, priemerna tepovka 151. behlo sa mi dobre ale ja stale striedam beh s chodzou, ked je prudsi kopec. inak diky za tip na dychanie, dnes ma nepichalo, dychala so 2 doby nadych a 3 - 4 vydych.
@mariankach vitaj, nech sa ti dobre beha, tu su baby vselijake, od skoro pretekarok az po zaciatocnikov ako ja, co moj beh je jak slapanie kapusty 😀 ale na to, ze som mala k behu, a to neprehanam, odpor, tak teraz beham fakt s radostou 🙂

mariankach
28. aug 2012

@mirka907 @miskap2111 juuj baby, normalne ste ma dostali, idem aj ja zajtra - ja som najradsje behavala rano, alebo hned po robote. Inaaak z 80kg mam uz "len" 68, ked som zacinala tehu, mala som cca 62. Ale rada by som sa dobre citila a spevnila a jasnacka, aj vaha aby sla aspon na tych 59, lebo teraz sa citim ako jelito a aj tie 3km som "prefuciavala". Dokonca aj na dovci na Krete, kde sme boli teraz s drobcom, som behala 3km, ale bolo prilis teplo a mala som uplne zhorene hrdlo.
Stravu uz mam ciastocne upravenu, aj ked stale kojim - na behanie mi to nejak neposobilo.
Robotou som zavalena aj ja, pracujem uz od 2t po narodeni malej, mam homeoffice a 1x, 2x tyzdenne chodim do robotarne "vysypat" veci na disk.

miskap2111
28. aug 2012

@sunnysummer , supiš! 🙂 Som rada, že dýchanie pomohlo! Inak, mne keď sa ťažšie beží, tak sa práve sústredím na dýchanie a v duchu mám takú "mantru"- hovorím si že: "Dýchame, dýchame..". A pomože mi to.. A to mi potom pripomína môj pôrod spred 20tich rokov - aj to som si opakovala to isté, keď prišli kontrakcie- tiež mi to pomáhalo.. V živote všeličo zužitkujeme na rôzne účely. 😀

susul
28. aug 2012

Tak dnes odbehane, ale trapila som sa statocne, najskor ma pichalo v clenku, potom v kolene vboku,skoncilo to v ramene. No hruza.
@miskap2111 vlozky mam od ortopeda, je to lepsie ako bez nich, ale ked som mu hovorila, ze beham tak nadseny moc nebol 😉

miskap2111
28. aug 2012

@mariankach, to sa skoro rozbeháš a tú váhu máš už teraz super. Aj keď teda neviem, koľko meriaš, ale pár mesiacov po pôrode byť takmer na hmotnosti spred tehu, je super! Ja som mala 7 mesiacov po pôrode viac ako tesne pred pôrodom. No veľryba 🙂.. Potom prišli diéty, jojo, rozhádzaný metabolizmus... No proste, keď tu čítam niektoré tie chudnúce fóra, tak im tam chcem strašne napísať, nech tie baby neblbnú s rôznymi nezmyselnými diétami, tabletkami a tak - rozhasia si metabolizmus a potom sa len pozrú na sladké a už sa priberá.. . Ja som síce musela tiež zmeniť určité zlé stravovacie návyky, a nakoniec som na staré kolená začala behať a je to super a bez týrania - práve naopak- totálne potešenie a ešte aj s efektom! A nie JoJo! 🙂

miskap2111
28. aug 2012

@susul , dík za radu. Asi budem musieť ísť teda k ortopédovi. Viem, že oni bežcov majú ako na páse. Ale veľakrát je to aj zlá technika, a tiež je jasné, že ak si beh niekto obľúbi, tak je to závislosť a snaha viac a viac zabehnúť a lepšie (no proste ako my všetky tu 🙂 ). A tým potom stúpa počet tých bežeckých zranení... Ja si práve chcem ustrážiť zdravú mieru, lebo chcem behať ešte veľmi dlho. No ale uvidíme po prvom maratóne. 🙂

mariankach
28. aug 2012

@mracik cauko - trackery su aplikacie do mobilu napr. - sledujes si trasu, mozes aj tep, rychlost, cas. Ja mam Endomondo PRO.

mariankach
28. aug 2012

@miskap2111 dik..no ja som hlavne tou upravou stravy. Ja som ani pocas tehu nejak nehodlovala takym ze vepro-knedlo-zelo, ale ked som neskor kojila, priserne mi slo na chut sladke (aj ide, aj ked mala uz papa aj zeleninku, ovocie a kasicky). Tak som to teraz okabatila orieskami a 80% cokoladou, co si dam kusok. Ale zatial len tak - posledne 2 mesiace nejak a stale drzim tych 68. Ale zas viem, ze ked zacnem behat poctivo, tak ujujuuuj to pojde dole.

miskap2111
28. aug 2012

@mariankach , to ti teda určite pôjde dole! Ja inak som tiež veľmi na sladké. Ale som tomu trochu prešla cez rozum. 🙂 Prišla som na to, že keď jem sladké, tak mám ešte väčšiu chut na sladké. Tak sa všeobecne sladkostiam a bielemu pečivu úplne vyhýbam a potom už na to chuť nemám. A dám si to len raz čas a to už väčšinou potom nielen jeden kúsok, ale vždy to je ako odmena po nejakom dobrom dlhom behu.. 🙂 No a bežne - každý deň - jem zo sladkostí len ovocie, ktoré si kombinujem s bielkovinami (do jogurtu, do smoothy, do tvarohu). A to si dám kľudne aj večer - bez výčitiek svedomia - veď ráno idem behať a glykogén potrebujem. 🙂

opica
28. aug 2012

@mariankach super, sikula 🙂 ja pouzivam endomondo

opica
28. aug 2012

@miskap2111 ja inak presne tieto pocity. ako som zacala viac behat, tak si davam riadny pozor na stravu. a fakt aj to ma vyrazny vplyv. ja osobne som moc neschudla odkedy beham, mam asi o kilo viac ako pred tehotenstvami, ale zas, cm ubudli, cize asi fakt svalova hmota...lebo bruchom sa fakt sama sebe pacim a to uz je co povedat, ked volakedy som mala "lavor". len tie stehna a zadok, ach jo, ale pevne su dostatocne...len ten objem, ale toho sa asi nikdy nezbavim 😀

mariankach
28. aug 2012

@opica pekneeee
ja som tam normlane - Mariana Chovanova, takze ak chces, mozes ma pridat. Len nechapem, preco mi ukazuje tam zabehnute 1,14km, ked som zabehla viac ako 3...