icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mirka907
12. aug 2014

@lovacka pod 48min chcem teraz...podla toho kolko stravim casu na starte...kde budem stat...tam sa da rozbehnut na nejakom 2hom - 3tom km az..teda aspon po minule roky tak bolo.
A vyhrat urcite nie...k tomu sa ani nepriblizim...ale osobacik keby sa dalo sa nepohnevam...

lovacka
12. aug 2014

@mirka907 to tolko ludi bude behat ze na starte budeme stat?no pocuj zeby som sa k tebe pridala?ked dokazem zabehnut 10km kde je aj stupanie za hodku tak by som rovinu mohla s tebou dat

lovacka
12. aug 2014

@mirka907 pozeram ze ty si Ke stare mesto....ja som tiez zo stareho mesta 😀 z ktorej casti si?mozno sa aj pozname 😀 😀

marionjuraj
13. aug 2014

@juzienka cena?

dracik1
13. aug 2014

ahojte, vy mate riadny žargon, ze rozbit 😀
@iconka , @mirka907 , baby drzte sa, budem na Vas mysliet, hlavne nech nie je velmi teplo a neprsi
kolegova frajerka ide, zenska stafeta 12 bab , tak tu mam tiez take male prezivanie, ze ako to zvladnu 🙂

http://www.rychlikzb.wbl.sk/Zakladne-informacie...
nejdete niektora ? 7.9. ja idem na tu turisticku cast, 49 km........MM ma uz "pustil", tak dufam, ze sa doplazim, tento rok som dala len 35km v kuse ale s vacsim prevysenim, tak dufam, ze to dam...trat poznam, mam ju prebajkovanu, najvyssi stupak je na skalnatu a na Konske hlavy....zo Zosky to ide cca dole kopcom do BA, opacnym smerom je to narocnejsie

bobusa1
13. aug 2014

@mirka907 Ja idem tiez OTkD, tiez bezim 9-ty usek, len mne vychadzaju len 3, lebo sme dvanasti. Inac okrem mna sami chlapi. A startujeme o 10:50, tak mozno sa niekde na trati aj stretneme. Len ja sa teda necitim na tempo 48 min.

mirka907
13. aug 2014

@bobusa1 my ideme o 10.40, takze na tom 9tom sa podla mna vidime 🙂 ..tych 48 chcem na night rune...tu pojdem urcite pomalsie...rozlozit sily musim...ale mam tempo na ktore sa citim, tak snad sa podari🙂
My sme so Zuzkou (iconka) dve baby, inak vsetko chlapi...takze mame v kazdom aute zastupenie po jednej babe.

mirka907
13. aug 2014

@bobusa1 vlastne teraz pozeram, ze mame nejako popleteny cas.....v zozname timov start 9.40...v ucte kapitana mam 10.40...uz som im pisala ze co to?
ako sa inak volate? nech na teba na trati kricim ked ta vidim :D

bobusa1
13. aug 2014

@mirka907 my sa volame "Pohodovi pankovia" 😀 😀 😀 , ja som sa k nim pridala az nedavno, nazov uz nemenili, tak je to celkom vtipne, ked niekomu poviem, ze bezim za pohodovych pankov. Ja sa citim na 52 mozno 50 min., uvidim, ci mi to vydrzi az do posledneho useku.

opica
13. aug 2014

ja dnes idem kamzik so 4 chlapmi, zas ma rozbiju jak fras. ale tesim sa aj tak!!!

katpetdo
13. aug 2014

@dracik1 mna ten beh zaujal. Bojim sa vsak ist mesicac pred maratonom take nieco dlhe v kopcoch. Buduci rok sme s kolegom dohodnuty, ze nejaku trail 50km uz musime dat. Muz bude zase gulat ocami :-P

juzienka
13. aug 2014

@marionjuraj Už sú u novej majiteľky ....

janka1012
13. aug 2014

Ahojte🙂
Chcela by som poprosit o radu.V 16stich rokoch som zacala behavat len koli spevneniu postavy,pretoze vaha bola v poriadku.Behala som ako ma napadlo,ako som mala chut.Niekedy 4 krat do tyzdna,inokedy 2krat,alebo aj menej...Niekedy prestavka aj na 10dni,potom ma to zase chytilo a behala som aj niekolko dni za sebou,proste ako ma napadlo.Takto som behavala do 20tich rokoch a potom som prestala a nabrala 10 kg.
Napr ja som sa od malicka stravovala ako drevorubac,mastne,tatarska,pecivo,sladkosti atd,myslim ze nemusim pokracovat🙂Teraz mam 25 a samozrejme mi uz tak nespaluje a kedze jem rovnako,pribrala som 10 kg.Opet som zacala behat,len mam pocit ze vaha neklesa.Ale asi to bude tou stravou😀Mam 163cm a vazim 60 kg,ziadna obezita,ale mam velke brucho,boky a aj stehna su obiemnejsie.To len tak v kratkosti o mne...
No moja otazka je uplne o inom.Viem ze staci trosku upravit stravu a hehat a tych 6 kg navyse krasne odidu.Lenze ja mam s behanim velke trapenie uz davnejsie a napriek tomu to nechcem zdat,pretoze beh milujem aj ked mi sposobuje obcas bolest.
Od 16stich som mala bolesti v oboch vytkach pri behu.Lenze bolesti boli slabsie a po par minutach sa vytratili.Takze som tomu nepripisovala daku pozornost.Okolo 20tky som musela lytka pocas behu premasirovat aby som mohla pokracovat v behu.Ani to som neriesila.No dnes som na tom tak,ze dni kedy si zabeham bez toho aby som nemusela kazdych 10min zastavit a vymasirovat je uz velmi malo...Mam od prirody obiemne lytka a asi rok a pol do zadu mi zacala vystupovat zila na povrch a aj mi dost puchnu uz par rokov,no posledne 2-3 roky ovela viac.Ja odbehnem bez velkej namahy 10 km a ani sa dako extra nepremaham,len koli bolestiam som take dlzky musela skrai na 6-7 km.Trapi ma to,pretoze mi lytka brania odbehnut kolko chcem a este mi kazia zaziok z behu...Boli to ako velmi silna svalovica,ako keby mi tie lytka mali prasknut.Ano viem,mam nabeh na krcove zily,ale viem ze vela bezcov ich ma a behaju,navyse to speunuje zily...
Uz tak dlho riesim tento problem,ze uz sa bojim ze mi s tym nikto nepomoze☹
Uzivam rutin,u doktora som bola,samozrejme mi chcel dat Detralex,ale ja nechcem dalsiu chemiu,navyse si myslim ze to nefunguje.Ked som behala v kompresivnych podkolienkach,to ma lytka zacali boliet uz po 1dnej min a musela som ich dat dole...
Prepacte za taky dlhy prispevok,ale chcela som co najlepsie opisat svoju situaciu.
Uz neviem na koho sa obratit,ja nechcem prestat behat

dracik1
14. aug 2014

@katpetdo , chapem, je to dost a este aj kopce..., vyzera to na malu akciu, tak chcem skusit, moj Mm by siel so mnou ale nemame kde uskladnit deti 😖 ..pojdem sama , aspon sa prevetram , akurat sme sa s Mm bavili, ze sme to sli cca 8 rokov dozadu v zime, boze ja si uz nic nepamatam
@janka1012 a vymenit beh za bajk?????

laja77
14. aug 2014

dnesnych rannych 10km za mnou 🙂

@janka1012 tazko povedat, ale ak by to bol zdravotny problem, to Ti asi neporadime. Inac vymenit tenisky, zmenit povrch trate,strecing aj pred behom, ine ma nenapada

mirka907
14. aug 2014

@katpetdo vies kde pod? http://www.nonstopbehnt.sk/ ...49km...presne podla tvojich predstav 😀 Ja sa na to chystam nabuduci rok...je to aj kvalifikacka na nizkotatransku stihacku...tu ked bude zdravie sluzit chcem ist o 2 max 3roky s bratom do zmiesanej dvojice.

katpetdo
14. aug 2014

@mirka907 no to znie dobre, tiez by som raz rada absolvovala NTstihacku.mam dokonca dvoch adeptov do zmiesanej dvojice, len aby sa oni nespojili a mna nchali samu 🙂, lebo spolu by boli dost dobry tim.

mareli
14. aug 2014

@janka1012 a tie kompresne podkolienky si skusila len raz? lebo na ne si podla mna treba zvyknut, take prve 3razy som aj ja mala zvlastny pocit, dokonca az diskomfort, ale potom som si akoby zvykla na to spevnenie. a naopak, ked som ich v horucavach vyradila, tak mi zo zaciatku az chybali, zdalo sa mi ze lytka sa az prilis "hybu"... ale tak nikdy som nemala bolesti ani nic podobne, pisem len skusenost svoju s kompresnymi podkolienkami....

opica
14. aug 2014

@janka1012 ved detralex je uplne v pohode, ver mi, som farmaceut. a pokial ti nic nepomaha a si taka mladucka, asi sa tomu nevyhnes. kazdopadne pri krcovych zilach si treba davat pozor...

miskap2111
14. aug 2014

@janka1012 ja mám takmer 46 rokov a žilovú insuficienciu a varixy (kŕčové žily) mám asi od 20tky. Naviac, s komplikáciami a hlbokou žilovou trombózou po porode mojej druhej dcéry (pred 20 rokmi). Takže odjakživa problém so žilami. Mne Detralex neskutočne pomohol- nielenže mi odstránil všetky symptomatické obtiaže, vrǎtane opuchov, bolestí, ale aj zabrzdil progresiu ochorenia - tie žily sa mi dokoca zlepšili vizuálne po ňom- ja na Detralex teda nedopustím.. 🙂 Ale teraz, ako 2 roky intezívne behám, tak ho ani neužívam- beh mi to ešte viac zlepšil. Tak ako ma strašili, že moje nohy bez operácie dlho nezostanú, tak ešte stále sa nimi pýšim 🙂 bez akéhokoľvek chirurgického zásahu... Takže Detralex v pohode, kompresné podkolienky a kľudne behaj. 🙂

janka1012
15. aug 2014

@opica dakujem ti za odbornu radu.Uz mi bol doporuceny,ale nebrala som ho.Proste som nechcela brat dalsie lieky,je to precalen chemia... Uzivala som v tom case ine lieky a uz z toho som bola dost nestastna ze to musim brat.A co ten Detralex vlastne obsahuje?Nerada by som ich brala pokial len potlacaju priznaky a neliecia(Ako vecsina liekov)
Vela ludi chvali ten Detralex,len ja sa bojim ci to moc nezatazuje pecen,pripadne ked ich clovek prestane brat,tak ci sa mu este viac nezhorsi stav ako pred liecbou...Ale ako od odbornika si necham poradit 🙂
@miskap2111 To je super ze ti tak pomohol 🙂 Ja mam zatial take dve mensie zilky co mi vystupuju na povrch,inak ani metlicky nemam...Jednu mam od 13stich rokoch,nepuchla,len bola skrutena a presvitala cez kozu.A ta druha,ta sa mi obiavila asi 2 roky do zadu.V tom case som mala sedave zamestnanie 12h denne...Vtedy mi aj nohy zacali puchnut.Ja mam obiemnejsie lytka a este ked napuchnu,vypadaju ako stlpy v kostole 😀
Tie komp.pancuchy som nosila na denne nosenie,absolutne mi nevadili,nohy menej puchly,ale ako vravim,mam obiemne lytka a nesedili mi ziadne.Jedny co sme skusali zliezali dole a druhe boli nad koleno a pri ohnuti nohy mi tlacili na tok zil a to nieje dobre.Tak som ich vyhodila. Jedine na mieru a to neviem kde zozeniem.Behat som v nich nemohla,pretoze mi nohy pri behu puchnu a ta kompresia zase stahuje a ten tlak bol tak silny,ze som mala pocit ze mi tie lytka vystrelia a domov pojdem po rukach 🙂
Mozno ak by Detralex zabral a tie lytka by nepuchli,mozno by tie pancusky boli vhodne aj na beh.
Velmi si ma povzbudila.Naozaj ti aj po estetickej stranke pomohol?

janka1012
15. aug 2014

@dracik1 Beh je srdcovka,nechcem sa ho zdat 🙂Sice niesom daka proficka,ale ten beh mi prirastol k srdcu.Chcela by som zlepsit kondicku,behavat pravidelne,no zatial je to podla moznosti...

janka1012
15. aug 2014

@laja77 Beham po ceste,pretoze pracujem v zahranici a vecsinou byvame v meste a stale v inom a tak sa vzdy drzim na blizku az sa nestratim🙂
Zatial som ziadny lepsi povrch neobiavila...
Tenisky mam nove(60 eu v zlave asics)Ale bolia ma lytka viac ako v starych asics za 30eu. 😠
Niesom v tom odbornik,v topankach sa nevyznam a kupim prve na ktore ma nahovoria ze su uzasne 🙄 .
Neviem ake si mam kupit.Investovala by som aj do kvalitnejsich,ale neviem ani na aku znacku sa mam zamerat.

opica
15. aug 2014

@janka1012 detralex obsahuje diosmin,co je prirodny flavonoid.nezatazuje tvoje telo viac ako hocijake jedlo. co sa tyka tenisiek,v akomkolvek sportovom obchode,idealne bezeckom, ti zmeraju chodidlo a ci ho nemas inak tvarovane a odoporuvia ti podla toho tenisky. tie kupuj idealne cez internet.pokial si nekupis spravnu tenisku, naozaj z toho mozes mat problemy s nohami.asics su podla mojho nazoru uplne super

miskap2111
15. aug 2014

@janka1012 áno, podarilo sa mi to esteticky zlepšiť Detralexom a neskôr behom.

janka1012
15. aug 2014

@opica cez internet sa bojim kupovat ze netrafim cislo...Ale,ak by som sla do obchodu,nasla dobru velkost co mi bude sediet,tak si ich mozem obiednat cez net.Nemusim sa tak bat ze mi nesadne velkost🙂
Dnes a vcera som bola behat cca 7 km a vcera bolest lytok menej a dnes este menej.Ako boleli,ale bol to po dlhom case prijemny beh a konecne som nemusela zastavovat koli bolesti 🙂
Dala som na vase rady a riadne som sa rozcvicila a zamerala som sa hlavne na lytka.Poriadne som natahovala svaly az to bolo mierne bolestive,pretoze boli stuhnute.Priznam sa ze tu rozcvicku som dost flakala.Len tak decentne aby sa nepovedalo. 😔
Cez den som vcera a dnes cvicila tak,ze chodim po patach a potom zase po spickach.A hlavne niekde som citala ze pri opuchani lytok treba vela pit,aby sa zriedila krv a tak som do seba naliala asi 2 litre,co je u mna uspech,pretoze mam problem dodrziavat pitny rezim,proste niesom smadna.Tak neviem co pomohlo,ci ta voda,ta rozcvicka pred a po behu,ci ta moja gymnastika proti opuchom pocas dna 🙂
Ten Detralex si asi kupim.Ako dlho ho treba brat kym zacne ako tak zaberat?

miskap2111
15. aug 2014

@janka1012 Detralex musíš brať dlhodobo. Ja som ho brala v kuse aj 3 roky. Symptomaticky zabral takmer okamžite, ale ten estetický výsledok som videla až po 1-2 rokoch. Je to však pálka na peňaženku.

janka1012
16. aug 2014

@miskap2111 Inak vraj Mobivenal je zlozenim uplne to iste,len sa predava ako vyzivovy doplnok a nie liek.
Je lacnejsi,ale neviem co je na tom zlezeni pravdy.Dnes je bohuzial vsetko drahe,ratala som s tym.Kolko to vychadza na meciac?d

@opica Co myslis,ako je to s tym zlozenim?Detralex-Mobivenal
Asi budes vediet o tom viac ako farmaceut 🙂

susul
16. aug 2014

@miskap2111 mne tiez doktor predpisal detralex, len priznam sa, ze ako ustupila bolest, tak som nebrala pravidelne. Inak v lekarni mi odporucali mobivenal, ze tam je rovnaka ucinna latka, rozdiel v cene bol hadam aj 10€, nevies cim to moze byt? Detralex je liecivo, mobivenal je vyzivovy doplnok, ale hadam tam ta ucinna latka bude. Ale ked pises, ze pomaha a treba brat DD, tak sa posnazim, mame to v rodine, tak nech to aspon ten prosces ide pomalsie.
@janka1012 Inak mne dost pri behu pomohli v kritickom obdobi kompresne podkolienky na beh, ak nechces investovat vela tak byvaju obcas v lidli a aj v tchibe. Tie z lidla su fakt pevne, ale strasna umelina, ale stahuju super, tie z tchiba su prijemnejsie na nosenie, ale zas nestiahnu to lytko az tak.

janka1012
16. aug 2014

@susul ja nepotrebujem az take silne stahovanie,pretoze pri behu mi lytka navru a ked som nosila kompresivne pancuchy na beh,myslela som ze ma porazi.Lytka ako keby mali vystrelit.Ak by mi zabral ten Detralex a uz by mi nepuchli pri behu,potom mozem nosit tu kompresiu.Precalen to setri zily.
Inak tie podkolienky co kupis v obchode na beh asi niesu az take stahovaky ako predpisana kompresia od lekara nie?Lebo ja som tie kompresivne podkolienky mala problem natiahnut na lytka.Musela som si najst taktiku a potom uz v pohode.
Nemam skusenost s tymi z obchodu.Je to vlastne urcene pre bezcov na spevnenie,ale mozu to nosit aj ludia co maju krc.zily?Precalen ta kompresia od lekara je na to urcena,len neviem ci aj v sportovych potrebach myslia aj na ludi co nemaju bezproblemove lytka...Proste nerada by som si kupila nieco,co mi moze zhorsit stav.