icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mata1976
30. aug 2012

ahojte baby, je beh vhodny aj ked kojim ???

mracik
30. aug 2012

no hej posilka je fajn. U mňa bol vždy v popredí skôr silový tréning. Behávať som začala vždy cez skúškové, ale presne tak, ako sa nemá, na doraz, najlepšie každý deň...Nikdy som nevydržala dlhšie ako pár týždňov, však pochopiteľne. 😝 Teraz sa trochu viac sústredím na beh ako na silu, lebo som konečn zistila ako na to 🙂
Do posilky nechodím, to mi už fakt nevydá, cvičím doma, mám jednoručky, polohovaciu lavičku a hrazdu, už som to tuším písala... to mi úplne stačí.

A teraz pomaličky prichádzam na chuť aj ďalšej aktivite, strečingu. Mám strašne skrátené adduktory 😝
Vy strečujete pred-po behu?

miskap2111
30. aug 2012

@luci78p ja mám k posilke trochu rešpekt - asi by som si to bez trénera netrúfla. Keď som občas bola v posilke na páse, tak sme tam debatili s rôznymi trénermi a oni mi práve ukazovali prípady, kedy baby zle cvičili - buď stále to isté dokola, alebo bez nejakého konkrétneho plánu na rozvoj svalovych partií, alebo proste nedotiahnuté/ zle urobené cviky, čo vedie k stagnácií, resp. človek si môže ešte aj ublížiť, resp. cvičí úplne zbytočne. Vtedy som si povedala, že cvičenie vo fitku nie je až také ľahké, ako som si myslela- takže ak už pôjdem, tak len s trénerom. Ale určite ti držím palce, je fajn, že to berieš tak komplexne.

mracik
30. aug 2012

@mata1976 aj ja kojím. Vraj by sa vtedy malo behať prevažne na nízkych frekvenciách, teda na tukoch. 😉

miskap2111
30. aug 2012

@mracik ja sa trochu snažím, ale nie som v tom až taká veľmi dosledná. 🙂 Mojou najväčšou chybou je, že veľa čítam - hlavne sa snažím také posledné vychytávky a výskumy a práve teraz v lete som niekde čítala, že robili porovnania bežcov, ktorí strečovali po behu a ktorí nie veľmi výrazne a nebol medzi nimi zistení nejaký veľký rozdiel čo sa týka frekvencie bežeckých zranení.. No a to som teda čítať nemala, lebo akurát ma to tak trochu podporilo v mojej lenivosti k riadnemu strečingu 🙂. Ale určite nikdy po behu hneď nezastanem, vyklusávam, aj chodím- aspoň 10 minút a väčšinou pridám aj pár naťahovačiek- ale len aby sa nepovedalo 🙂.. A ešte si občas masírujem lýtka- to mi pomáha. No zo mňa si príklad v tomto prosím neberte! 😀

luci78p
30. aug 2012

@miskap2111 nooo 🙂 plánik som dostala pri vstupe, cviky sa snažim obmieňať,a kukam aj na youtube videa,ako to robiť správne, občas niečo odkukám, od dobre vyzerajúcich ľudí 🙂 ktorí vyzerajú na to,že by to mohli vedieť,ono je to ťažko,aj každý tréner má svoj názor ako cvičiť,a môže ho mať úplne iný ako neaký druhý....ale keď nám tam nekého zoženú,určite skonzultujem,či to robim ok,a ako sa zlepšiť 😵 ty beháš kvôli chudnutiu,alebo kvôli kondičke?

mracik
30. aug 2012

@miskap2111 no ja som taká istá, tiež veľa čítam a potom mám hlavu ako balón, keďže všade píšu niečo iné a často aj úplne opačné. 😀 Strečing, strava, obuv... asi treba len experimentovať.

@luci78p odkukávanie od dobre vyzerajúcich ľudí 😀

miskap2111
30. aug 2012

@luci78p určite skonzultuj! Ty si aj možeš myslieť, že cvičíš dobre, ale pokiaľ nie si skúsená, a hlavne sa nevidíš, nemáš spätnú väzbu. ( prepáč, že som múdra ako rádio 🙂 - to mám chorobu z povolania - ja som školiteľ, ale nie fitnes, samozrejme! 🙂 ).. Ale aj som zostala trochu v šoku minule zo seba - bežala som oproti takej sklenenej vitríne a pozrela som sa na môj odraz.. No ale som si dovtedy myslela, aká som vystretá, keď behám a houby! 🙂 Hned som zaujala iný postoj! 🙂 Ja som začala behať kvoli postave, a to vlastne ešte je aj aktuálne, ale tak ma to znova chutilo, že teraz behám preto, lebo m to baví, čistí mi to hlavu a ešte sa aj zlepšujem, tak snáď z toho bude aj nejaký pretek. 🙂

mirka099
31. aug 2012

@mata1976 aj ja kojim a beham 🙂 moj maly ´vsak ma cici uz len ako taky bonbonik a zvacsa rano... mozno bezprostredne po behu budes mat v mliecku stopy kyseliny mliecnej, ale ta by vraj do troch hodin mala vyprchat.... ale mojmu to nevadilo nikdy 😀 aj bezprostredne po behu....
ak vsak mas obavy snaz sa po behani co najviac oddialit kojenie....

zuzanamv
31. aug 2012

Ahojte,
ja mam teraz par dni nutenej pauzy, lebo muz je prec a nemam s kym nechat deti ☹
Ale mam doma taky maly stepper, tak aspon na nom budem, aj ked to nie je ono, lebo na behu sa mi paci aj to, ze vypadnem z domu, pustim si hudbu a nikto odomna nic nechce 🙂

sunnysummer
31. aug 2012

@mracik ahoj, zaujal ma ten tip na knihu, akurat idem dnes kupit stvoreni pre beh do knihkupectva, tak pozriem aj tuto. teda sa ti paci? nevies ju nahodou porovnat s malou cervenou knihou o behu? ja by som chcela vsetky, teda vlastne nechcela, nechce sa mi dat za knizky 30€, hlavne ked sa tam budu pisat rovnake alebo podobne veci. nevies nahodou?

mamutka
31. aug 2012

@sunnysummer ahoj, ja som citala "Stvoreni pre beh"-aj som ju tu uz chvalila, je super, a uplne ina ako"Mala cervena" Aj ta je fajn, ale uplne iny styl, Stvoreni su pribehy konkretnych ludi a je to silna motivacia.
Vcera som kupila"Nelezme, bezme"😀 ( povedala by som "mala modra" ) len som to tu zazrela, sli sme nahodou na nakup a uz to bolo. ja som mala firm darcekove poukazky, vsetky padli na knizky...... esteze tak, lebo knihy su hrozne drahe. Su v nej aj obrazky, ale este som nemala cas zacat citat.
vcera som skusila zaradit tempo. po mojich 8 km predvcerom som potrebovala oddych, tak som si dala 2 km a kusok z toho rychlejsie, no citila som cely cas unavu. ale kedze dnes mi beh nevyde koli inym povinnostiam, musela som vcera daco..... snad precitam tuto knizku a zacnem k tomu pristupovat nejako profesionalnejsie, lebo ja idem moc zivelne asi-dlho, pomaly, co to da a nakoniec zistim, ze stagnujem 😅

mracik
31. aug 2012

@sunnysummer červenú knihu som nečítala, ale kukla som teraz recenzie. Myslím, že v niečom môže byť dosť podobná, tá moja je zrejme zameraná technickejšie. Ale na to, aby sa človek vyhol najväčším začiatočníckym chybám stačí úplne jedna. 🙂
Ale ja som knihomoľ, tak som si aj tú červenú šupla už do wishlistu 😀

sunnysummer
31. aug 2012

@mamutka heh, dobre co? len tu niekto da link a uz sa knizky kupujuuuu, to je 100x lepsie aka akakolvek reklama. no isla by si do knihkupectva a vsimla si taku knizku? 😀 vidim to tak, ze tam pojdem a prelistujem ich obe (cervenu aj modru) a jednu kupim + tu stvoreni pre beh. to dam manzovi k meninam (2 muchy 1 ranou 😀 ) ja pojdem behat vecer, rano nestiham, jasle, praca atd. vidim to dnes aj na dlhe gate, tak som zvedava ako posluzia..... @mracik

mamutka
31. aug 2012

@sunnysummer moj muz dostal Stvoreni pre beh na meniny 😀 za tri dni som ju sfukla. ale Cevenu aj Nelezme, bezme som musela pytat, nevedela som ich najst v knihkupectve. takze veru nevsimla by som si ich.... ani by ma volakedy nenapadlo hladat knihy o takej elementarnej zalezitosti ako je beh, ze jo 😀

miskap2111
31. aug 2012

Dievčatá, no nie je lepšie kupovať knižky ako tabletky na chudnutie? Ja zbožňujem knihy tiež. Ak je niektorá z vás ešte aj filozofická nátura, tak si určite kúpite aj Haruki Murakami: "O čom hovorím, keď hovorím o behaní". Je to trošku tak jemne "coelhovské" a ja som sa strašne stotžnila s autorom - keď som to čítala, úplne akoby čítal v mojej hlave pri behaní...
Dnes som ešte nebehala, bola som posledný deň v starej robote, od pondelka začínam v novej... Nejako sa tu v BA rozpršalo, ale možno pôjdem aj v daždi.

mariankach
31. aug 2012

ahojte babule, aj ja sa hlasim, makali sme ako dabli okolo nasho noveho domu, drobec samozrejme na nas pozeral z kociara a manzel ma teraz az do nedele nocne, takze som beh zatial odlozila. Ale v nedelu uz konecne chcem vybehnut. Dostala som aj nejaku dost silnu nadchu, tak sa aspon poliecim - bola som dost unavena, malej lezu zuby a chce pit aj 20x za noc, tak je to narocne teraz.
Ale uz sa tesiiim, zas som sa zapisala do mojej tabulecky excelovskej - co sa tyka mier a som zvedava😀
A s tymn behom mate pravdu...pri behu je to super, nic nepocut, len vypnut a bezat, nikto nehuci za usiskami, no parada 😀.

mariankach
31. aug 2012

@miskap2111 pekneee.... 🙂

miskap2111
31. aug 2012

@mariankach 🙂 ďakujem!

mirka907
31. aug 2012

ahojte....dnes trapenka...sla som behat o 5tej....este teraz o 7mej je tu 27 stupnov.....o piatej ako v pekle na priamom slnku, co bola skoro cela moja trasa. Dobehnem, kuknem na hodinky a ze 5,10km za 34 min.....avg. pace 6.42 min/km...pozeram na mobil, nestastna pridem domov, rozmyslam...o ono mi to ten pip tracker cas meral od zaciatku ale vzdialenost zacal az odhadovo po 500 az 800metroch...pozeram predposlednu trat, to iste....tam je to az skoro kilometer...jaaaaaj nervy mam....vyzera to na garminy 😠 😠 😠 😠 😠 😀 ...zlozite sa mi? 😀..potom pozicam

miskap2111
31. aug 2012

@mirka907 🙂 neboj, dofičí tam ku vám vietor a dážď zajtra odtiaľto.. A Garminy sú super!!! Nedám na ne dopustiť, ale mám ich len necelé 2 týždne. Ja som sa dnes definitívne rozhodla pre oddych. Behám bez pauzy už asi 2 týždne a dnes to na mňa teda nejako doľahlo. Alebo je to tým splnom, zmenou počasia a roboty? No nevadí- pôjdem zajtra za každého počasia.

mirka099
31. aug 2012

Ahojte, ja som dnes nebola, nemala som s kym nechat deti.... Ja v pondelok asi tiez nabehnem do knihkupectva, len teraz neviem ci kupit Stvorení pre beh alebo Nelezme, bezme.... Ktora by bola lepsia? Obaja s manzelom sme bezci - zaciatocnici....

miskap2111
31. aug 2012

@mirka099 myslím si, že obidve knižky sú úplne iné. Stvorení pre beh je skutočný príbeh pretkaný vedeckými faktami a poznatkami- je to motivačná kniha - jedna z najlepších knižiek, ktoré som v poslednej dobe čítala.. Neležme- bežme je skôr metodická knižka, ktorá sa podrobne venuje bežeckému tréningu, so všetkým, čo to obnáša a čo je dôležité na dosiahnutie ešte lepšieho výkonu.

happyfrog80
31. aug 2012

@luci78p blahozelam ,pani ze 11 kg ,aj mne je treba zhodit 15 este ufam,sa radsej nevazim ale myslim ze mam 65 .Tiez chodim do fitka a neviem ako zpevnit zadok .Ja beham 20 minut rychlo a potom idem ruky posilnit,lyžovat😉 pol hodky ,a po 10 minutach bicykel normal a bicykel co šlapem presebou.Celkovo tam stravim hodku a pol.

Neviem ci je tato stranka len pre dievcata po porode abo aj pre bezdetne.

Ja som behala tyzden kazde rano na dovci pri plazi a zistila som ze som vlastne naberala na svaly ,tym som mala pocit ze nechudnem.Vo fitku je to jednoduchsie na pase ale myslim ze sa rychlejsie chudne.

Prave oddnes idem na tyzden len na zeleninove jedla a ovocie bo o 9 dni idem na dovcu 😀 .

Prajem vam rychle chudnutie ;) a spevňovanie svalstva 😉

mamutka
31. aug 2012

@mirka099 ja hlasujem za Stvoreni pre beh. Tu druhu som este necitala, zatial ma pekne caka, prednost dostala Neznesitelna lahkost bytia, ale fakt to vyzera ako prirucka, ta prva nadherne motivuje.

@miskap2111 no ja spln uplne milujem ....... neviem spavat a chodim po par blbych nociach ako duch 😖
dnes tu dost prsi, manzel si bol zabehat, mne to dnes nevyslo, ale zajtra sa mi to dufam podari. Tu knizku co pises asi tiez musim pohladat. Len casu keby bolo viac. Po robote je to uz len take ponahlanie, jeden behat, druhy behat, pri dietati sa vystriedat, poprat, daco jest a je 21.hod prec ....... u nas sa TV ani nepusta kolkokrat aj par mesiacov a pritom nie je cas na nic. ked si o tej 21. sadneme ku knizke, to je este stastie, ja neviem ako ini ludia vsetko stihaju... kedy ziju? 😔

miskap2111
31. aug 2012

@happyfrog80 myslím si, že táto stránka je asi pre všetky ženy - každá si tu niečo nájde 🙂. Ja mám už veľké dcéry, najmladšia sa narodila v 1993, čiže po pôrode mám značne ďaleko. 🙂 Ale ubehlo to tak rýchlo, že si ani neuvedomujem, že tu patrím asi medzi tie najstaršie. A mnohé témy, ktoré sa tu riešia, sú mi veľmi blízke. Napríklad naše fórum.

@mamutka , s tým časom to úplne chápem. Aj vás teda všetky tu obdivujem- s malými deťmi, všetko stíhať a ešte si nájsť aj chvíľku pre seba- to si viem dobre predstaviť, veď som si tým tiež prešla. Medzi mojimi babami je 2,5 ročný rozdiel, tak bolo sa čo obracať. Ale čas strašne letí a teraz keď som doma, tak som väčšinu sama- buď sú v škole, alebo idú von, aj teraz odišli na diskotéku a prídu až okolo 3 ráno, tak zase budem tŕpnuť.. Ale potom, keď nepracujem, mám viac času na seba, knižky atď.. Takže každé obdobie má svoje pre a proti. Ale najkrajšie to bolo, keď boli fakt maličké. A ako som si vtedy priala, aby už vyrástli. 🙂 No hovorím ako stará žena. 😀

mirka907
31. aug 2012

@miskap2111 mudro hovoris 😀 ...a stara zena? ked som videla tvoju foto na linkedIn az som sa musela vratit do fora a precitat si kolko to mas rokov... 😉

sunnysummer
31. aug 2012

caute, no tak ja som si dnes cez obednu pauzu kupila nelezme, bezme a citala som ju vpraci, v elektricke aj ked som dosla domov, mam ju uz skoro celu precitanu. nakoniec som sa rozhodla pre tuto a nie tu cervenu. v cervenej sa mi zdalo, ze su iba take "kecy", v tejto su take odbornejsie "kecy", viac faktov....

inak ja som bola behat aj v dazdi, bolo to supeer! keby mi niekto v juni povedal, ze ja budem dobrovolne hodinu bezat v dazdi tak si asi na celo zaklepem 😀 ale dalo sa to, mala som dlhe gate, dlhe termo tricko, na tom polartecovu vestu a taku handru na hlave. sa mi zdalo, ze lepsie ako siltovka, nebolo mi zima na usi. a kedze som citala uz nieco z tej knizky, tak som sa to snazila uviest do praxe. no a panko mal pravdu, ked tam pisal, ze pokial vies dychat aj vydychovat so zavretymi ustami, tak urcite si v aerobnom pasme. skusila som to a nad 150 pulzov som nesla. zas na druhej strane, to cupitanie sa nedalo nazvat behom 😀 no co, mam mizernu kondicku 😖 ale verim, ze sa to zmeni. ja mam ale taku predstavu o svojom behu, ze by som chcela hodinu bezat tak, ako bezim dolu kopcom. take veelke kroky, rychlo a lahko 😵

miskap2111
31. aug 2012

@mirka907 🙂 tak vďaka. Poteší! 🙂 No je to samozrejme aj o pevnej voli a vytrvalosti ( veď sa predsa neopustím, keď mám nad 40 🙂 ), aj našťastie genetika ( vďaka mojej peknej maminke ! 🙂 )

luci78p
31. aug 2012

@happyfrog80 tak mne by tych 65 aj stačilo 🙂 ono je rozdiel,ked sa schudne 5 kg a v zrkadle nevidite ziaden rozdiel - vätšinou po nezmyselnych dietach a 5 kg schudnutych vdaka sportu a vyvaženej strave si na vás všimne každý 😀 proste vydaj energie vätši než jej príjem a kvalitná,zdravá strava ,obsahujúca bielkoviny,tuky aj sacharidy.nič iné dlhodobo nefunguje
prajem,nech sa darí aj vám 🙂