icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

miskap2111
2. sep 2012

Super vzduch je dnes v Bratislave! Svieži, po daždi, 15 stupňov. Ide sa behať! 🙂

@whizzy držím palce k novému naštartovaniu!

mirka907
2. sep 2012

@miskap2111 u nas furt horuco... Zas ma byt 30 stupnov.... A ani ziadne ochladenie vo forme dazda.... Bleee... Ale idem behat poobede....

whizzy
2. sep 2012

Uz som aj naspat 😀 Hned ako som dopisala posledny prispevok som isla von. ALE asi po kilometri ma chytili hnusne MS krce, tak ze idem domov, najlepsie skratkou a ta je cez cintorin. Tak som si tam sadla k rodinnemu hrobu, predychala bolesti, vymenila par myslienok s babkami a sla domov. Pri dome smutku som stretla hrobarov, prave z auta vykladali nebozku, bez veka, nech to nemaju tazke ☹ Tak som videla aj co som nechcela.
Zajtra idem na sluzobku, tak naostro zacnem behat v utorok vecer. A uz naozaj, na horucavy sa v BA uz vyhovarat nemozem 😅

miskap2111
2. sep 2012

Aj ja už som naspäť. Včera som bežala devinu - síce pohodové tempo, 55 minút, ale na pretek ešte nemôžem, bol by to mierny trapas 🙂. Dnes som bežala s dcérou, tak sme išli len 7 km, 41 minút. Dnes v BA trénovali hlavne baby - stretli sme dosť bežkýň. No a nakoniec, keď sme dobiehali do Eurovea, trénovala tam celá skupina žien, asi 20. Mali trénera a ukazoval im tam super veci, tak som trochu obkukávala. 🙂 Škoda, že sa nedalo dlhšie šmírovať 😀 . Asi od budúceho roka si aj ja vyhliadnem niečo také. Myslím, že jedna z nás tu rozmýšľala o trénerovi - @opica - ak áno, daj vedieť, ako si spokojná!

kafoditka
2. sep 2012

Dnes to slo celkom fajn, super vzduch, zajtra rano idem zas lebo poriadne citim, ze som to flakala 😖
@miskap2111 Miska nebolievaju ta kolena? behame po rovnakom povrchu, ja ich citim niekedy menej, inokedy ovela viac 😕 baby a som nestastna, postavila som sa na vahu a tie dve zhodene kila ma naspat 😠 😠 😠 😠 😠 cize som totalne odhodlana a nasrata na seba, od zajtra si upravujem stravu, vyhadzujem total pecivo a zakazem mm kupovat gumenych medvedikov 🙄 doobeda ovocie, poobede len zelenina a budem jest 4x denne... 😝 za chvilu sa ochladi, ja vytiahnem rifle a budem chytat infarkty ked sa do nich nenarvem alebo ked aj, tak mi bude vsetko trcat a kypiet 😖

mariankach
2. sep 2012

@mirka907
@miskap2111
@kafoditka

baby, dnes som sa odhodlala...ked sa mm zobudi, chce ist von a kukaaaam z okna a hypnotizujem to pocasie - chcem ist zabehat na vodne. Tak bud pojde s malou sa poprechadzat, alebo k svokre, ale dnes by som aspon tie tri kiloemtriky dala.... 😀.
Ozaj! Nadcha uz polavujeeee....asi sa zlakla tej vcerajsej zumby. 😝.

mariankach
2. sep 2012

@kafoditka pocuj, ty mi citas z duse....ja som mala tie 2m dozadu 65 a po dovolenke som sa postavila na vahu a skoro ma trafil slak - 68!!!
ja tiez musim obmedzit pecivo, uz mam nakupene Knackebroty a idem este dnes kupit nizkotucny tvaroh, budem si ho robit s postruhanymi jablckami a skoricou na veceru...

miskap2111
2. sep 2012

@kafoditka mňa kolená nebolievajú, čo je dosť prekvapujúce, lebo jedno som mala pred rokom a pol zlomené a myslela som si, že to mi bude robiť šarapatu. Mňa ale bolievajú lýtka (ale nie svalovka, skôr úpony) a achilovky. Dosť závisí aj od našľapovania... Pozerala si si, po čom väčšinou beháš? Ja som bola v tom, že je to väčšina asfalt, ale mám to pol na pol s betónom. Minule som čítala článok o povrchoch a asfalt je 10x mäkší ako betón a betón je na behanie úplná katastrofa. Asfalt sa ešte ako tak dá. Takže bola som v šoku, keď som si vlastne uvedomila, že veľká časť mojej trasy je vlastne betón. Uvidíme, čo to urobí s mojimi nohami. V zime budem musieť asi tak či tak občas zaradiť bežecký pás, tak aspoň nohy si trochu oddýchnu.

miskap2111
2. sep 2012

@kafoditka, @mariankach nebojte sa, čo sa týka váhy- tie 2 kilá môže byť kľudne nejaký hormonálny výkyv! Treba sa odmerať - klasika cez prsia, brucho, boky, stehná a sledovať úbytok cm. Alebo to skúšať na nejakých veciach. Pre mňa sú moje kostýmčeky hlavným "benchmarkom" 🙂 Na konci mája to bolo teda dosť zúfalé, ale teraz baby, už pomaly moźem ísť znova reprezentovať 😀 . Kilá však neriešim, veď mi rastú pekné svaly. 🙂 Úprava stravy je doležitá. Ja sa vyhýbam sladkostiam, bielemu pečivu a chlebu, príloha väčšinou len veľa zeleniny, zemiaky nejako ja nemusím (ale hranolky raz za mesiac určite dávam, veď mám priateľa Belgičana a tam je to "povinné"). Ovocie ja jem aj večer - viackrát som to spomínala- vždy s bielkovinou. A jem častejšie, porcie tak akurát a veľa pijem. No a pekne tie cm idú dolu. 🙂

kafoditka
2. sep 2012

@miskap2111 hmmm u mna je to vacsinou beton 😖 😖 😖 az ked dobehnem k Drazdiaku a dam si koliecko okolo neho tak beham po zemine, po trave a strku. Ale povedzme si uprimne, ze po asfalte a betone sa beha daleko lepsie ako po lese, pripadne po strku 😔 ked som bola u nasich na Kysuciach, behala som s kamoskou v lese po upravenej trase posypanej strkom, zabehla som 7km za 45min a poviem ti, ze nohy to poriadne citili. Normalne som si makla ovela viac ako ked beham po betone. Aj ked verim, ze nasim klbom sa to iste nepaci a o par rokov budem mozno banovat 😝
@mariankach moja a kolko merias? ja som male pivecko - 158cm a nemozem si dovolit vazit tolko, co mam teraz 🤐
idem na to a verim, ze 1. oktobra budem vazit 55kg a 1. novembra len 53kg 😎

sunnysummer
2. sep 2012

boozinku baby, to ste toho popisali! cele dve strany! 🙂 ja pojdem behat vecer, uz sa tesim 😵 teraz idem do stareho mesta na dni majstrov ULUV, mozno si aj dajaku blbost kupim a poobede chceme ist na hrad. mame take miesta kam sa snazime ist aspon raz do roka a na hrade - teda v hradnej zahrade, sme tusim tento rok este neboli.

knizku nelezme, bezme som uz precitala, mam nejake pasaze aj vyznacene ruzovym zvyraznovacom 🙂 tak to sem mozem hodit, pre tych, co tu knihu nemaju. ale v podstate je to o tom, ze hybat sa treba, beh je idealny a treningy si mas urcovat podla toho o co ti ide. ci chcete behat dlhsie alebo rychlejsie. a kedze ja chcem behat najme s a pre radost tak si to mozem skombinovat.co sa tyka chudnutia, tak som to pochopila tak (opravte ma ak sa mylim), ze lepsie je sice behat pomaly a dlho ale ani rychle behy nie su zle(vtedy sa sice v realnom case, aktualne nespaluju tuky ale glukoza / glykogen, ale tuky sa i tak rozpadavaju a dostavaju sa do krvi vo forme TAG a mastnych kys. a pri tomto rychlom behu je ale velmi dolezite dat si pozor na stravu a nejest cukry po sporte, lebo spaleny glykogen sa nahradi prave z tychto prijatych cukrov a TAG a MK sa vratia pekne naspat pod kozu. takze treba nechat telu dost casu aby si to obnovila z tych rozpadnutych tukov.

inak k tepu, ja mam tiez vysoky, 130 uz pri rozcvicke 😀 udrzat sa v aerobnom pasme mi pride realnejsie na bicykli. ale podla tej knihy, citujem: trening pozostavajuci z vysokointenzivneho prerusovaneho zatazenia vedie k zlepseniu aerobnej kapacity a zvyseniu vytrvalostnych schopnosti. odporuca po 30 az 40 s vysokej intenzity behu mat 4 min chodzu. to zopakovat 4 - krat. ale iba 1 krat do tyzdna.

takze ja si budem podla aktualnej chuti a nalady striedat aerobne pomale behy, potom take zmiesane a tieto opakovane intenzivne zatazenia.

behu zdar! 😉

mirka907
2. sep 2012

baby to v tych nasich salenych Kosicoch sa neochladi? 25 stupnov a ani mracik...vsak ja tam dnes zgegnem 😠 😀

mirka907
2. sep 2012

oprava, uz je 28...

mariankach
2. sep 2012

@kafoditka sevaas, ja mam 163 a 68kg, v tehu som na konci vazila 81kg, po porode 71 a..u som mala aj 65 🙂.
Ja chcem tych 58-59kg.

mariankach
2. sep 2012

baby..a idem behaaaat

mariankach
2. sep 2012

4,33km, 32,56min priemerna 7,89km/h...7,36min/km

miskap2111
2. sep 2012

@sunnysummer múdre slová! Super! Vďaka za tento príspevok!!!

gudulo
2. sep 2012

Ďakujem za prijatie a hneď aj hlasom, že behanie sa musí odložiť ☹ Položilo ma do postele nejake nachladenie 😒 a tak tu sedem a smrkam 😖
S dietami mamsvoju skúsenosť a preto hovorím, že nie, ďakujem viac nie, je potrebné zmeniť štýl života a začať sa hýbať
Takze verím že sa čoskoro vystrabim a pochválim sa že uz behavam, trať som si uz vyhliadla, tak som sama zvedavá ako ju zvladnem

miskap2111
2. sep 2012

@gudulo nič si z toho prechladnutia nerob, radšej sa vylieč a potom začneš. Neviem, či si už pred tým niekedy behala, ale ak nie, určite začni striedaním chodze a behu - ako ti to pôjde komfortne- riaď sa tým, čo ti nebude sposobovať žiadne muky 🙂, aj oveľa viac chodze, ako behu a postupne sa snaž intervaly behu predlžovať a chodzu skracovať. Ak si nikdy nebehala, tak táto fáza môže trvať aj pár týždňov, podľa toho, ako často sa tomu budeš venovať. Ak si pred tým behala, tak asi už toto vieš, tak potom sorry, že ti dávam tieto základné rady! 🙂

mariankach
2. sep 2012

@kafoditka
@miskap2111
@mirka907

uuuuuuu....som dobraaaaa, vodne sice nebolo, lebo dosiel moj bracho na navstevu, ale supeeeer
http://www.endomondo.com/workouts/sPKCFh-yIVc

miskap2111
2. sep 2012

@mariankach júj super ti to išlo!!!! Veď toto si nechcela náhodou behať okolo Vianoc? 😀 To dovtedy už ideš aj maratón! Pozerala som tvoj výkon- ty beháš fakt s elánom- tie niektoré úseky máš veľmi rýchle! Takto sa ti bude dobre chudnúť! Ja behám omnoho stabilnejším tempom a k rýchlejšiemu sa musím teda dokopávať. Dnes som tiež mala úseky okolo 5minút na kilometer, ale k tomu som sa teda vedome doháňala. Ja radšej tak v klídku. 🙂

gudulo
2. sep 2012

@miskap2111 vďaka za rady, ja som nebehavala nikdy ale veľmi chcem lebo mi to príde take prirodzene, chodila som na plavaren na vodný aerobic, ale uz sa mi neda a minule sme si s mm kúpili bicykle tak sme stihli byt dva krát aj s deťmi, takze trosku som sa hýbať začala, ale všetky rady prijimam pretože som v tomto fakt začiatočník

miskap2111
2. sep 2012

@gudulo to je super! Beh je fakt fantastický a prirodzený pohyb. Hlavne však treba telo opätovne na neho naučiť. Preto treba zacínať pomaličky. Väčšina začiatočníkov, ak nemá žiadne inštrukcie, sa totiž na začiatku proste rozbehne a po pár metroch aj skončí, lebo nevládze. Netreba sa hanbiť začať fakt len chodiť, potom si pobehnúť tak pomaličky, potom znova chodza... Treba dobre aj dýchať- na jeden nádych akokeby 2 výdychy. Najprv si vyčleň aj len takých 20 minutiek, pochoď si, pobehaj a potom môžeš pridávať. Ak ti to bude robiť dobre, kľudne daj aj viac- hlavne sa riaď svojimi silami a intuíciou.

mariankach
2. sep 2012

@miskap2111 ako si pekne dole povedala o behu, ... Hlavne však treba telo opätovne na neho naučiť.
Ja som behavala v posilke tak 11,5km/hod. Tuto mame aj dost velke prevysenia u nas, takze to bola fuskaaa...ale pzoeram, ze endomondo ma aj aplikaciu "dance", tak nabuduce si zapnem - rano som pol hodiny cvicila take fajn zostavy na brucho co som nasla...

miskap2111
2. sep 2012

@mariankach ty si riadny makač! Ja si svoje odbehnem a potom teda sa už k ničomu nedokopem. 🙂 Také posilňovanie ako kombinácia, resp. iný typ pohybu je výborný- rozvíja iné svalové partie a predchádza stagnácii a jednotvárnosti. Ale ja som skôr super teoretik a čo sa týka " praxe", robím len to, čo má baví. 🙂 Našťastie ma beh strašne baví! 🙂

mariankach
2. sep 2012

@miskap2111 ja som aj predtym - zabehala asup do posilky este na hodinu...ale teda to som aj docela pekne vyzerala 😀 ..ale nevadi, aj to bude...

lenitta007
3. sep 2012

tak ahojte kocky..... vcera vecer sme sa vratili z chorvatska, a veru som nebehala pri mori, ako som chcela 😒 ☹ bude sme mali stale nejaky program, a dva dni nam prsalo v kuse 😖 ale dnes idem na to, som zvedava kolko vydrzim 😀 😀 😀

nunusimi
3. sep 2012

ahojte, ja som zacala minuly tyzden, bola som 2x dala som 1,5km, ale! to som asi 1/3 chodila. Moja kondicia je v minuse nie ze na nule, verim, ze sa vrati.
@miskap2111 ty si to tak krasne zhrnula, ze verim, ze sa aj mne niekedy podari zabehnut aj viac ako 2km suvisle.
drzte palce! 😎

miskap2111
3. sep 2012

@lenitta007 dúfam, že sa podarilo!

@nunusimi neboj! Ideš na to veľmi dobre! Hlavne treba vytrvalosť a robiť to s radosťou. Ak začínaš behať - ideš na to správne (hlavne pomaly 🙂 ) uvidíš rýchlo pokroky, ktoré ťa budú motivovať viac a viac. 2km v kuse už zabehneš čoskoro! Držím palce! 🙂

nunusimi
4. sep 2012

@miskap2111 dakujem za podporu. ja mam pocit ze to potrva 🙂 Ale nevzdam sa. len uz by sa mohlo trolinku ochladit lebo behat v 30°C je onicom