icon

Bicyklovanie a chudnutie

22. máj 2023

Ahojte zienky, kúpila som si nový bicykel a chcem začať pravidelne bicyklovať, cca hodinku denne. Tie, ktoré ste chudli, samozrejme znížením porcií jedla + bicyklovaním, koľko ste schudli a za aký čas a koľko km,prípadne času ste bicyklovali. Trochu pre inšpiráciu, nech sa nám na čo tesit 😉. Dakujem

lulamx
Autor odpoveď zmazal
nwnw
22. máj 2023

Po prvon porode kazdy den okolo 20km a jedla som vsetko len teda v mensich porciach a 10kg za 3m dole. Teraz neviem ani tu stravu nastavit. Stale som unavena, potim sa, hladna som az na umretie, z proteinov mi je na odpadnutie a toci sa mi hlava.. bicyklujem tu istu trasu.

lulamx
22. máj 2023

napisala som obsirny prispevok, zobrazil sa dvakrat, jeden som zmazala, zmizli oba. takze rekapitulacia.
na sledovanie odjazdenych km pouzivam aplikaciu sports tracker. udava aj spalene kalorie, ale je to len odhad. nemam to napojene na meranie tepu. napr. vcera som sla 70 km, z toho cast trasy ako pise @pribinak, ale do kopca mam len z toho len 15 - 20 km a pise mi cez 2 tis. kcal. aplikacia strava je asi lepsia aj popularnejsia.
bicyklujem kazdy den. je to okolo 50 km tyzdenne, ked nie je dobre pocasie, inak 90 - 200 km.
myslim, ze zo zimneho jazdenia som otuzila, plus pre mna je to vykrocenie z komfortnej zony, napriklad, ked rano vyzriem z okna a prsi. ako psychogiena vynikajuce.
ale nechudnem vobec. k zimnemu bicyklovaniu pridavam vikendove lyzovanie, vcelku intenzivne. kedysi som vazila jedlo a pocitala kalorie, takze cca viem, ako sa stravovat a nic. ci je to preto, ze som zvyknuta alebo, ze uz mam vek, netusim. ale pred tridsiatkou som jazdila s dietatom v sedacke, cize aj so zatazou, tiez dost vela a ani vtedy som neschudla.
treba si bicyklovanie uzivat, ale asi sa velmi neupinat k chudnutiu, ak sa podari, bude to prijemny bonus. drzim palce.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nwnw
23. máj 2023

@elizabet173 nie. Bola som pre mesiacom. No nechcu mi spravit hormonalny profil ani obvodak ani gyn. Na gyn mi dali hak a obvodak magnezium.. 3 mesiace a ziadna zmena. Od septembra nastupujem full time do prace a chcela som schudnut. Len hadaju.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nwnw
23. máj 2023

@elizabet173 neda sa... Neviem najst.vsade plno 🥺 a popri praci moc po Mudr chodit nemozem. Setrim pn na deti

kvietocek87
23. máj 2023

Netreba ti ani cvičiť, stačí stravu upraviť.Len musíš počítať, že je to na celý život.Inak priberies nazad.Ja som si kúpila ten elipticky trenažér či rotoped,kde cvicis aj ruky aj nohy a teraz slúži na sušenie vecí 😂😉. Jedla som 5 krát za deň a cvičila 4 krát do týždňa 45 minút na tom a za trištvrte roka som mala dole 20 kíl Ale potom som nastúpila do práce, stravu som mala rozhadzanu, nebol čas cvičiť ani chuť, ked človek prišiel vyzmykany z práce a pribrala som postupne nazad tie kilá.Cvicila a schudla som, keď som akurát nemala prácu, čiže som sa mohla venovať aj cvičeniu aj jedálničku a vklude papať, nič a nikto ma nenahanal

denkabemommy
23. máj 2023

Prosím hlavne nezačni hneď hodinou, lebo ak si doteraz nemala žiadny pohyb, tak si odpáliš svaly, treba začať zľahka, ako sa hovorí pomaly ďalej zájdeš, aspon prvý týždeň si daj prípravu na hodinovú trasu, ak ťa bicyklovanie bude baviť ani sa nenazdáš a pôjdeš 3h 🙂. Čo sa týka stravy, tak nemeň nič, pridaj zeleninu, nájdi si svoj životný štýl, ktorý si budeš vedieť predstaviť aj o rok, dva, tri, potom to bude udržateľné. Netreba hneď robiť šoky telu, jeden deň som mala tlačenku a od zajtra budem len na šaláte. Sacharidy sú rovnako dôležité ako bielkoviny, pozor v sladkostiach sú hlavne zlé tuky, nie sacharidy 😅. Ale treba začať so všetkým zdravo a postupne, inak vydržíš len pár týždňov, lebo sa budeš cítiť obmedzene. Ak chceš kľudne mi napíš, napíšem ti ako sa dostať k udržateľnosti, bez hraničných porúch príjmu potravy, čo tu xy žien prezentuje ako super diétu 🤦‍♀️🙂

ewellina
23. máj 2023

Schudla som asi 8 kíl, keď som mala 19-20 rokov, stravovala som sa zdravo a chodila som na dlhé celodenné výlety na bicykli, aj 100 km za jeden deň, ale len každý víkend, prípadne každý druhý víkend. Cez týždeň len občas hodinka na bicykli, do školy, aj všade som chodila pešo. Okrem toho sem-tam plávanie, turistika. Hlavne som to robila pre radosť. Žiadne slzy, len radosť 😀 A tiež som skončila s trápnymi diétami a začala som raňajkovať.

0_0
23. máj 2023

Ešte pred tehotenstvom som chodievala asi 4-5x do týždňa cca 30 km s rôznym prevšením, ale žiadne extrémy a mne išla váha dolu, kondička hore. Myslím, že sa nedá určiť koľko schudneš a za akú dobu. Ovplyvňuje to množstvo faktorov, ktoré sú individuálne. No v každom prípade akákoľvek forma pohybu je super. Pre mňa cyklistika je bruálna psychohygiena lebo moje výjazdy sú takmer vždy za hranicou vlastných pomyslených možností a keď ich prekonám, tak je to brutálny pocit zadosťučinenia. Skús si zakaždým dať nejakú výzvu, aby si si zvyšovala level či už čo sa týka dĺžky, intenzity, času, terénu,.. ale nezabúdaj aj na regeneráciu, to musí ísť ruka v ruke so športom.

autor
23. máj 2023

Ďakujem žienky za skúsenosti a rady

ika11123
23. máj 2023

Tak ja som každý deň dávala 30km a fakt nič ono dosť záleží aj aká je rýchlosť a terén cez víkend som nemala problém dať 100km....ja som schudla ale rýchlou chôdzou 👌 odporúčam niekedy si dám aj 6kg zatažovu vestu dávam 12km

smiling89
23. máj 2023

Pred otehotnenim som dva roky po sebe chodila celu sezonu (cca 6 mesiacov) 2-3x do tyzdna 45km a cez vikend 1x 60km. Trasa aj rovina aj mierne stupania..vzdy som sa spotila riadne 😄dole neslo nic, kondicka super a aj ma to velmi bavilo, vyborne som vyvetrala hlavu.

zoeeoz
23. máj 2023

Ja planujem zacat chodit na bajku len teraz..ale iba tu po BA..stravou som schudla 16 kil a pohyb idem pridat az teraz ale upriamim sa na silovy trening

dominikakoll
23. máj 2023

Neviem teda ako rýchlo chces schudnúť a koľko kg. Mne sa skôr formuje postava ako chudnem. Stravu mám mierne upravenu. Teda tak, že nám diétu ale jem tak, ako chcem. Na 🚴 chodíme zväčša cez víkend a to minimálne 10 km tam, opečieme si a 10 naspäť. Za apríl to bolo 143 km. Váha -1 kg. No každý to má inak. Pred úrazom som denne jazdila 50km po rovine, čo je cca 2 hodiny a teda tiež som moc nechudla.

ja_na27
23. máj 2023

@denisah6 skus pozriet prerusovany post 🙂 ja som dala za dakych 5-6 mesiacov dole 12 kil len tym ze som drzala 16/8. Jedla som len od 8-15 a vsetko aj sladkosti...

sabusik321
23. máj 2023

@aurinia normalny chlieb vymenit za pukancovy? to nie je žiadna výhra. Radšej si dať krajec špaldového alebo kváskového chleba, ako vysokospracovany ryzovy či iny pufovany chlebicek. Pozri si niečo o glykemickom indexe 🙂

zoeeoz
23. máj 2023

@ja_na27 no len treba napisat, ze to je kvoli kalorickemu deficitu a nie kvoli casovemu oknu

denisah6
23. máj 2023

@ja_na27 Akurát som na to inak myslela, v niektorej diskusií o tom baby písali. Myslíš, že je to rovnako efektívne, keď posunieš časy úplne inak? Pretože ja neraňajkujem, je mi na grcanie ak sa ráno najem, len zase mám obavy, že ak by som to posunula od 12-20, tak zase to večerné jedenie mi to pokazí 😔

martinq54
Odpoveď bola odstránená
mira0611
23. máj 2023

Ahoj, ak budes tyzdenne 3x chodit sa bicyklovat urcite schudnes.
Dala by som si pred bicyklovanim L-karnitin alebo synefrin.
Ja som si nevsimla chudnutie, ale celulitida sa zlepsila ako aj krcove zily, ale len 2.tyzden sa bicyklujem.

lailaveve
23. máj 2023

@ja_na27 ahoj ak sa mozem opytat to co xnamena ze si jedla od 8-15?....myslim kolko jediel za ten cas a co asi?...toto ja,asi nesam lebo od 15.hod kym pojdem o cca 22:30-23:00 spat tak urcite umriem od hladu.. mne ked klesne cukor(cikrovku nemam)tak koniec...idem odpadnut,celu ma trasie atd...myslis ze je nieco take vhodne aj pre mna?..diky za rady🙂.

ja_na27
23. máj 2023

@zoeeoz asi ano aj preto ze telo stihne vyhladnut...ale v case jedenia jem vsetko aj pecivo a sladkosti 🙂

ja_na27
23. máj 2023

@denisah6 popravde netusim pred 3 rokmi (pred tehotenstvom) som takto schudla 7 kil a to som nededavala po 17-18ej (poradila mi kolegyna nejest po tomto case ani som nevedela ze daky prerusovany post existuje)...na fb je skupina Prerusovany post pre zaciatocnikov tam by urcite poradili...ale co som tam citala tak je vraj jedno ake casy si clovek zvoli cize aj od 12-20 by malo fungovat...ale na sebe odskusane nemam 🙂

autor
23. máj 2023

@mira0611 2.tyzden bicyklujes tak 3x týždenne?

ruza112
23. máj 2023

@pribinak súhlasím....ak nejdeš cez...aj každý den

ja_na27
23. máj 2023

@lailaveve neviem pre koho to je vhodne pre koho nie 🙂 ak si na fb je tam skupina Prerusovany post pre zaciatocnikov urcite by tam vedeli poradit viac...a to dlhsie cislo znamena cas kolko sa neje, kratsie kolko sa je...cize da sa dat napriklad aj 10/14 samozrejme v tom pripade by slo chudnutie pomalsie ... Cas jedenia je na tebe ako si nastavis ...

veronicka88
23. máj 2023

Každý šport je fajn,dôležitá je pravidelnosť. Moje telo si nezvykli a chuflo aj napriek tomu že som viac menej len rýchlo chodila minulú jar/leto toho roku už behám+bicykel. Môj manžel vždy povie všetko je lepšie ako ležať doma. Postupne ti nebude stačiť budeš pridávať. Dĺžku alebo intenzitu. Ja spalín na 14km 320kcal. To je to čo mne tri krát do týždňa stačí pri strave akú mám na udržanie. Ak začnem ísť začiatkom leta striktnejšie pôjdem s váhou dole