Cambridge diéta
Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať
@zuzana808 no CD musis dodrziavat, aby si zachovala tie vitaminy, Tebe ona nic nehovorila? Nedostala si tu brozuru? Inak nema vyznam si dat menej nez tri jedla z CD za den. To maso som si dala ja jak nieco navyse. Kazdy si to urpavi individualne, pozri pocet kalorii na den by mal byt 26/kg. Takze u CD je extremne znizeny, ja myslim, ze ked pridas par kalorii sto dvesto, tak aj tak budes chudnut, nesmies sa ale rozozrat a prehanat to. Prvych sest dni som s dietov vydrzala len tri CD a nic ine. To maso som zacala jest az druhy tyzden. Ale len to....
@vynona bola som dnes s poradkynou a bavila som sa aj o tomto portaly a ona sem nakukla : divi sa ze ješ syry... syr obsahuje aj sacharidy a hlavne laktozu... takze sa netreba divit ze mas slabu ketozu, teda ze nejaku mas... vlastne ty to drzis tak ako keed je extra tyzden🙂 koniec citatu🙂 ze ked chceme drzat CD nabeh na ketozu trva 2-3 dni a ked zjes nieco co ti ju narusi tak preto stojis🙂 uprimne ja ked som hladna dolejem sa vodou alebo si dam zeleninu ale nie vela.... ako nehovorim ze ma nelaka krpcov nedojedený jogurt , alebo palacinka ale je to prosto o pevnej voli.... nedam si radsej sa nejako zamestnam🙂
noo ja mam zajtra tyzden.....nevydrzim len na tri CD za den....bola som velmi hladna a bolo mi zle..tak som si davala medzi obedom a vecerou aj zeleninu...robim v restike a su to casto 14 az 16 hodinove smeny a nonstop pri jedle.....pani co k nej chodim je sice zlata ..ale ma toho asi vela , lebo vzdy mi to pride tak medzi ,,dverami,,a uz niekto klope. Tak ma vela otazok napada az ked zavrem dvere.
@andreina143 a aku zeleninu jes? a ako casto a v akom mnozstve?
@andreina143 ale prd, to som si dala tak dvakrat az v poslednej dobe, min. tyzden a tento, inak som to normalne drzala, na laktozu a sacharidy som pozerala a tento mal 1 gram, pri CKD a Atkinsone, kde mas tu ketozu silnu sa prave tento syr odporuca, nebol to ziaden lacny syr, prave naopak kvalitny. Navyse som uz tu ketozu mala slabu aj predtym. To nebude v tom. Ja tie poradkyne zase chapem, oni proste to chcu predat, ale ked sa bavime o ketoze, tak by Ta to proste vykopnut nemalo z nej. Ja si totiz myslim, ze ked naozaj niekto bude jest len CD, tak priberie potom raz tolko, to je zname riziko CD, myslim prave, ze ten co si nieco dava pravidelne, si tu vahu udrzi skor. Vody pijem dost, ale to som pila aj predtym. Ale ketoza sa mi zastavila prave predtym, preto som si ten syr dala, ale o laktoze a sacharidoch v nom nemoze byt ani reci. Ja som vtedy myslela, ze to bolo kvoli menstruacii, ale evidentne nie.. Skor premyslam, ze mozno predsa len vyhodim jedno CD a nahradim to prave tymi bielkovinami, ze predsa oni tam maju tiez dost tych sacharidov, ale zas nemam kde brat tie mineraly a stopove prvky. Uvidim jak to pojde. No a na palacinky chut ani nemam, na nic take. Ja skor myslim, ze chcem pouzivat ten zdravy rozum a prist tomu na klb. Pevna vola samozrejme, ale o tom to u mna neni, je to u mna o tom, aby to bolo proste chudnutie, ktore vydrzi a nesmies byt hladna, inak je to v keli. Jogurt by ma ani nenapadol.
@vynona vies ona podla mna je kazdy organizmus trosku iny co vadi jednemu nemusi druhemu.... tiez povedali ze sa nesmie mlieko a mne nevadi davam si ho do kavy samozrejme troska a stale mam silnu ketozu... prosto asi treba prist na to co skodí tebe... ako podla mna je to celkom dobry napad vynechat jedno cd a dat si namiesto toho to masko🙂 a tym by si mala dodrzat aj rovnaky pridel kalorii.... ja niekedy 3jedla ani nestiham kedze ma byt ten rozostup tusim 4h tak si dam aspon kalerab hlavne aj preto aby som mala pocit ze nieco prežúvam🙂
@zuzana808 len bielu a zelenu ja najcastejsie kalerab 1 denne ten mi chuti... ale robila som si uz aj cukinu....a šampiony a pouzivam ten ich pripravok co chuti ako vegeta... lebo vraj sa normalna sol nesmie.... ale je to dobre... ked nechcem caj spravim si s toho vývar... takze mozes: kalerab ,špenát, zelený šalat, brokolicu, karfiol, bielu redkovku, šampiony, cukiny a viac na nenapada🙂
@zuzana808 v lekarni hexaphan alebo pentathan🙂 pýtaj si take co meraju ketony v moči
@andreina143 hej, tusim to tak vyskusam, ked som v praci by to nemal byt problem, horsi je vikend, ale skusim vyhodit jedno jedlo denne, mozno bude idealne to ranne, nez idem do prace, to pijem tak trochu nasilu a este mam kavu, takze mi tak chybat nebude, necham si to len na obed a vecer a skusim len to maso a malo by mi to stacit. Vynimku asi urobim cez vikend, dam si tri, pretoze to ma chytaju chute, ked nepracujem. Ale cez tyzden to asi budem robit tak a uvidim.
@zuzana808 Zuzka, ked si hladna, daj si radsej zeleninu ako maso. Ja som sice nikdy zeleninu, ani nic okrem CD nejedla (mimo extra tyzdna), ale je to podla mna ovela rozumnejsie. Mne poradkyna povedala, ze sa moze len zelenina biela a zelena. Maso iba ked nemas uplnu nahradu stravu. Ale pre istotu sa jej opytaj, neviem kam chodis. Ja si ani nemeram ketozu, pride mi to uplne zbytocne. Ved vidis, ci chudnes alebo nie. A ketozu ti skontroluju na kontrole. Ja som ju mala zatial vzdy, okrem poslednej kontroly, co som si bola vedoma toho, ze ju mat nebudem, lebo som mala extra tyzden a urobila som si cukrovu zalievku do salatu. Nejde o zivot 🙂
@zuzana808 ano, po 4 tyzdnoch CD je tzv. extra tyzden. Ale je mozne, ze ti to poradkyna upravi inak, napr. uz po 3. Ja ked mam extra tyzden, tak jem 2 jedla CD - rano a vecer a na obed jem normalne jedlo. Samozrejme by nemalo obsahovat cukry. Opat je mozne, ze tvoja poradkyna ti to upravi inak. Lebo v tej knizke je napr. pisane, ze jes 3CD + pridas 80g ryby alebo kuracich prs. Mne ale povedala, ale ona uprednostnuje tento sposob, aby si telo az tak nezvyklo na CD a malo aj nejake normalne jedlo, a tym sa zabranilo potom jojo efektu. Ja si dam bud rajcinu s mozzarelou, alebo maso so salatom. Mozes teda bielkoviny, napr. maso, ryby, cottage, tuniak, vajicka, tofu.... no a zeleninu. Ono neviem ci sa v extra tyzdni moze aj ta rajcina (cervena 🙂 ), no toto ja neriesim, z jednej alebo dvoch rajcin pribrat nemozem. Ja som schudla zatial 15kg za necele 3 mesiace, posledny mesiac sa mi chudnutie zastavilo, no to bolo asi stresom, ale uz to opat ide 🙂
Tak ze si Lenka mala 4 tyzdne iba CD..a teraz maz uz dva mesiace 2 krat dene CD, plus relativne normalny obed?
@zuzana808 musis si to samozrejme nastavit podla seba. Zelenina obsahuje zase sacharidy, takze napriklad podla mna chude maso je lepsie, ale je to na kazdom, ide o to, aby si nejedla na co prides, ked na Teba pride hlad, pretoze to je potom zle. Musis ale vydrzat hlavne tie prve dni na CD, tie su najhorsie, potom uz uvidis, mozno nebudes hladna a neubdes k CD jest nic, mozno len zeleninu, ja jem vajcove bielka alebo to maso a v pohode. Mozes si urobit kompromis sama pre seba, je to Tvoje telo, ide o to, aby si to vydrzala a nie sa trapila. Ked sa budes trapit, tak vydrzis mesiac a vykasles sa na to. Ked to bude unosne, tak vydrzis dlhsie. CD hlavne podla mna pomaha zahnat chut na sladke, lebo tie koktaily su sladke a aj tie tycinky Ti nahradia cokoladu, su moc dobre.
@zuzana808 aha, no oni to na Slovensku robia inak, mne dala tycinky uz na druhy tyzden, chodim tam len raz za dva tyzdne, naco castejsie, sa mi to zda zybotcne. To je jasne, ja som si kase ani nikdy nevzlala, viem, ze by mi nechutili. Koktaily mi chutia najviac maslovy a cappuccino, ten je super. Nikdy som nemala ovocne - to je fuj. No a tycinky su dobre skoro vsetky, ja mam rada pean nut a s brusinkami, ta je super, a este tofee a cokolada.
Zbridili sa mi uz aj polievky, takze teraz mam len koktaily a tycinky a hovorila, ze nevidi dovod preco nie, ze s tym neni problem, ale je fakt, ze tycinka ma viac uhlovodanov a tri denne by Ti narusili ketozu, ja mam jednu denne, niekedy dve. Neboj sa schudnut musis, uz len kvoli tomu prijmu kalorii, je to urcite menej, nez pred tym. Hovorim, mala by si zjest 26 kalorii na kilogram vahy, takze 500 cal je malo a aj ked pridas nieco, tak stale do 1000 kal je to vlastne o chudnuti. Ketoza Ti zabezpeci chudnutie rovno z tukov, aby si nestracala svalovinu, preto je dolezita, ale myslim, ze schudnes aj bez nej, prve kila su ale aj tak iba voda.
ok ..dakujem moc za cas....snad to pojde lepsie. pekny den
@zuzana808 sama prides na to, co ti chuti 🙂 a ked budes hladna, tak si proste nieco daj s rozumom, fakt musis schudnut pri tomto prijme kalorii.
ja som mala prvy mesiac len kase, ma napinalo, len ked som ju videla. Lebo mi poradkyna vobec nepovedala, ze mozem tycinky. Ked som ju ochutnala prvykrat, som myslela, ze sa zblaznim od radosti, ze mam sladke 🙂 A mala som prvu brusnicovu, ta mi aj najviac chuti. Mne tie tvrde chutia, zuvackove uz nejem. A polievky napr. vobec nemozem paradajkovu, ta je najhorsia, problem mi robila aj chilli a teraz mi moc neberie uz ani kuracia 🙂
ahojte dievčatá,chcela by som vás poprosit o krátke zhrnutie celej diéty,lebo čítam vaše príspevky a vy si už predávate skúsenosti,ja som laik v tomto,ale tiež by som sa rada pridala. som z ba,kde mám ísť? dakujem
@stastenka42 ahoj ja som z BA....chodim do petrzalky.... neskorti mozem dat presnejsiu do spravy...
@andreina143 super,aj ja som z petržalky 😀 😀 😀 😀
@andreina143 mne tiez poradkyna povedala,ze mozem s kludom zjest 25Odkg nizkotucneho syru,alebo COttage syr.

@vynona A to meso mam miesto CD sacku, alebo 3 sacky/koktejl, kasa, polievka / a to mesko medzi jedlami?