Cambridge diéta
Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať
ahojte baby,
chcem vas povzbudit, lebo viem ake je to dolezite 🙂 v zivote som dietu nedrzala, nedokazala som to. som clovek, ktory rad papka 🙂 zdravotne problemy ma "dohnali" k tomu (s krizami), ze som si povedala dost. predpokladala som, ze ked by sa mi podarilo schudnut MOZNO sa mi polepsi a nebudem uz rano vstavat s bolestami. keby mi bol niekto pred 2 mesiacmi povedal, ze budem "zrat sacky a chudnut" 😀 takl ho vysmejem. vela som o diete precitala, tato diskusia ma nakopla... a - kazdy nech si chudne ako chce. niekto nech drzi dukanku, niekto norbi up-date atd. ja neodsudzujem nikoho, ani tych, co su na sackoch 😀 mam dole 17 kil, od zaciatku som jedla aj zeleninu - karfiol, salat, cuketu... bez toho by som to nezvladla, aj ked som bola sama prekvapena, ze nie som az tak brutalne hladna, ako som cakala a pripravovala sa na to. dietu nedrzim uz 3 tyzdne, vahu si zatial drzim 😎 samozrejme, ked sa jeden den neovladnem a prezeniem to so sladkym, tak sa dalsi den krotim a hlavne si zacvicim...motivacia pre vas - za mesiac som mala dole 12,3 kg. drzte sa, ked som to zvladla ja, zvladne kazdy 🙂 citim sa skvelo, krize ma tak nebolia a nebudem klamat, je zo mna iny clovek - aj psychicky 😉
... este som zabudla - moj skromny ciel bol 10 kg, v kutiku duse 15 kg, ale 17 kg ma potesilo 🙂 z pasa dole 15 cm, "batoztek" - zataz pre krize sa scvrkol 🙂 poviem vam na rovinu, keby som sa po sackoch citila unavena, nervozna, hladna, nedrzim to ani 3 dni. ale zrejme fakt obsahuju vsetko, co zdravy clovek na fungovanie potrebuje 🙂
@minnie55 Mam len cisto vyrobky drzim to 3 den a dala som dole 2 kg takze zatial super a je fakt ze nepocitujem ziaden hlad zatial len ta cista voda mi lezie na nervy 🙂 mam skor radsej sladku vodu 🙂 skusim sa spytat mojej poradkyne ci by som nemohla mat ten sirup do vody od cambridge..aspon myslim ze to je sirup alebo nejaky napoj lebo stale len tu vodu... kavu nepijem a caj tiez len tak raz -2x za den..ale ked budem fakt pocitovat hlad tiez nebudem stenu skriabat 🙂 mozem si dat bud uhorku alebo kalerab nejaku zeleninu ved to predsa nemoze uskodit..len mame ist o 4 tyzdne na dovolenku tak neviem ako to bude tam 🙂)
no ziaden ako ziaden 🙂 jasne ze hlad je ked nieco vidim a mam na to strasnu chut ale inak sa to zatial da.
No dievčatá, taká otázočka, prečítala som si komplet všetkých 24 strán. Hlavne teda by ma zaujímalo, a nikto to tu nespomenul. Kedže pri rôznych diétach, ktoré som držala mi prvé išli dolu kozy 😀 😀 rada by som vyskúšala túto diétu, ale nechcem prísť o moje prednosti :-P nebudem mať po diéte ovisáky? 😀
ja nemám dobrú skúsenosť s luďmi konkrétne s konzultantkou cambridskej diety s pani Vyskočilovou, bola nepríjemná, vôbec nič konkrétne mi nepovedala ohľadne diety hneď ma nabalila so sáčkami polievok a nápojov, zaplatila som 150 eur - to boli sáčky na 2 týždne aj to by som prehltla , nedala mi doklad o zaplatení, o dva týždne ma odvážila, vôbec somnou nepreberala ako som sa cítila, zase nič ohľadne výrobkou len mi nabalila znova sáčky a ked som sa pýtala dokedy to mám brať tak dokial neschudnem na stanovený cieľ a zase som jej zaplatila, podotýkam, že na prvom stretnutí som platila 15 eur za konzultáciu s lekárkou, ktorú som ani nevidela, dokonca som sa pokúšala telefonicky k nej objednať a nepodarilo sa, proste veľmi neseriozna firma a hlavne na sáčkoch nie je slovenský návod ani nevieme čo jeme, nepíšem to preto, lebo by sa mi nepodarilo schudnúť to hej, ale ked nič nejete a pijete vodu a polievky tak .....
Ja mam zas dobru skusenost s konzultantkou odvazila ma omerala kolko mam v tele tuku kolko vody vsetko vysvetlila a aj povedala ze raz sa jej stalo ze to jedna pani nezvladala ze stale z toho vracala tak ze aby som sa nebala ked to nebudem zvladat kludne mi vrati peniaze dala mi brozurku v slovencine co vyrobky obsahuju ako sa zarabaju o co vlastne ide aj mi to vysvetlila aj som si to mohla precitat takze myslim ze to nieje o firme ale o ludoch .povedala mi ze ked budem hocico potrebovat alebo budem mat nejaku krizu ze to nebudem zvladat tak jej mozem hocikedy zavolat firma ma len v tomto pripade smolu ze nasla blbeho zamestnanca..a to ze pijeme vodu a jeme polievky ? No ja neviem keby som si asi dala obycajnu polievku bola by som stale hladna ale toto obsahuje asi vsetko co telo zasiti ..len tolko VŽDY JE TO O LUĎOCH
Zasyti ;) preklep
áno súhlasím je to o luďoch ale ja som sa zatiaľ nedopátrala k inej konzultantke v Bratislave, proste táto pani Vyskočilová je tam stále a keď aj volám telefonicky a pýtam si pani PhDr. Pochylú tak povie že tam neni takto paracuje v BA centrála ktorá sídli v MEDISSIMO na Tematínskej 5/A
@konvalika1 Daj si www.cambridgediet.sk a tam je kolonka najdi si svojho konzultanta a na bratislavsky kraj ich je tam ale 5.urcite najdes nejaku schopnejsiu.
@konvalika1 no to si ma moc nepotešila, práve som sa chcela prihlásiť na konzultáciu ☹ asi pôjdem do Senca k MUDr. Márii Fulovej radšej, pretože tu v BA je na všetky konzultantky jedna mailová adresa, takže tam si moc nevyberiem ku komu chcem ísť ☹ 😒
Aj ja som si spravila fotky a budem sa fotit kazdy tyzden a uvidim ci spozorujem ten rozdiel mam uz za sebou 4 dni a 3 kg dole..ja potrebujem dat dole este 15 kg aby som sa dostala aspon na vahu ked som sa vydavala a potom este by som chcela nejakych 10..aby som bola uz fakt ze spokojna..viem ze su to velmi vysoke ciele ale dufam ze sa mi to podari.a dufam ze aj vam..po skonceni vycapime fotky ;)
No a este by som na tie prednosti asi takto ja aj ked som po prvej dcere zacala cvicit schudla som nejakych 8 kg ale prednosti som mala stale rovnake takze neviem 🙂 ale ak by sa zmenili dam vediet ;)
Ja tiez stale rozmyslam, ci to cele nie je len sikovny marketingovy tah. Ved ked vysolim 150€ eur aza dvojtyzdnovu dvku jedla a cele dni jem len polievky a kokteily, musim schudnut. Tak ja teda neviem...
@minnie55 Tato dieta, nesoucí název známého anglického univerzitního města, vznikla v 80. letech minulého století na čistě vědeckých poznatcích o obezitě a nadváze. V celém světě způsobila doslova „dietní“ revoluci a široko přesáhla hranice Britských ostrovů. Od všech ostatních diet se totiž liší tím, že nepracuje s běžnými potravinami, úpravou jídelníčku, nepočítá kalorie, ani nezakazuje tuky nebo sacharidy. Cambridge dieta rovnou nahrazuje veškeré jídlo vlastními instantními výrobky, které obsahují přesné množství všech látek potřebných pro správné fungování organismu, a to při minimálním obsahu kalorií.
Veškerá strava je zcela nahrazena instantními koktejly, teplými polévkami a výživnými tyčinkami, jejichž obsah je přesně vyvážen tak, aby zajistil všechny potřebné vitaminy, stopové prvky, bílkoviny, sacharidy, tuky a další látky nezbytně nutné pro tělo. Kalorická hodnota je však zmenšena na naprosté minimum, výdej energie je tím pádem vyšší než její příjem, a tak dochází k hubnutí. Krom toho probíhají v těle další fyziologické pochody nastartované dietou, které mají za úkol bojovat s tuky a odvést z těla přebytečnou vodu. Součástí diety je také pitný režim, který vede ke správnému trávení a odbourávání tukových zásob.
@minnie55 nie nerobím, len behám po nete a hľadám recenzie od ľudí, hlavne som o tom presvedčená, pretože mám tri kamošky, čo mali CD tak cca pred rokom a sú nádherné a hrozne moc im závidím :-P samozrejme dôležitý je hlavne prechod na normálnu stravu a toho sa ja bojím, výdrž a vôľu mám silnú, ale mám aj silnú chuť dať si po diéte poriadnu mega mega porciu niečoho fajného, mastného, smotanového a neviem akého 😀 Verím tomu, že tam je ten najväčší problém, zmeniť po diéte svoje doterajšie stravovacie návyky, pretože neželaný jo jo efekt určite príde, keď do seba človek začne hádzať zasa všetko možné, ako pred tým.
http://www.omlazeni.cz/cambridge-diet-38-1448-0... prečítaj si toto 🙂
tak konzultáciu mám budúci týždeň v stredu sa tešííííím 🙂 niekto z BA čo tiež začína? že by som v tom nebola sama? 😎
No moj nazor je asi taky ze urcite neprestanem.mam znamu ktora tuto dietu drzala schudla 25 kg za 3 mesiace bolo to asi pred 10timi mesiacmi a vyzera stale rovnako.len je jasne ze ked sa vratis k normalnej strave budes sa prepchavat jo-jo efekt pride..treba sa kontrolovat a papat potom zdravo a s rozumom ;)
ahojte, 3 mesiace a minus 20,6 kg 🙂))
Ahojte, citam Vas uz dost dlhu dobu a povodne som sa nechcela zapajat, ale vyprovokoval na text od minnie55,,, nie v zlom, ale povedala som si, ze teda ako laik sa ozvem. Cely zivot som bojovala s nadvahou, nikdy som nebola stihla, ale vdaka roznym zarucenym dietam som si za slobodna vedela udrziavat vahu pri vyske 168 cm asi na urovni okolo 75-80 kg. Ano, viem, ze je to vela, ale v obleceni som to vedela zamaskovat a na menej sa mi nikdy nepodarilo schudnut,,,,, potom prisla svadba , deti a nejako sa mi podarilo sa vypracovat na neuveritelnych 125 kg,,,,,, ano, viem, hrozne cislo 🙂 Pred 2 rokmi som sa rozviedla,,,,to nebudem popisovat, ale pri prvom soku sa mi podarilo schudnut na 105 kg, cize prvych 20 🙂 No a dalej to uz proste neslo,,,, stertla som znamu, ktora bola na CD a vyzerala neuveritelne, tak som si povedala, ze skusim 🙂 ,,, zacala som 29. 8. 2012, bola som na uplnej nahrade stravy, dietu dom dodrziavala do 24.12.2012 uplne bez jedineho porusenia, citila som sa uplne super, mala som energiu a elan, az som sa obcas sama sebe divila. Od januara do marca 2013 som dietu drzala uz len podla seba, cize som postupne zacala jest a musim povedat, ze uplne vsetko, ale rozumne a s mierou. Na uplne normalnu stravu soim preska od aprila,,, a vysledok? Dnes vazim 65 kg, to som mala naposledy na zakladnej, nosim velkost nohavic 36-38, podla strihu, tricka a svetre si kupujem vo velkosti S ,,,,, moja vaha sa pohybuje okolo 65-67 kg, vzdy, ked ide trosku hore, tak pribrzdim a na par dni a som opat na svojej vahe. este chcem podotknut, ze vobec nesportujem, ak sa nerata prechadzka so psom,,,,, Takze ano, naozaj to funguje, po ukonceni diety sa stale citim skvelo a zdravo, popravil sa mi tlak, po 8 rokoch nemusim brat lieky a priznavam, ze sa bavim, ked ma oslovuju vyrazne mladsi muzi 🙂 ,,,, aha,,, a este,,,, byvaly muz, ked ma videl, tak zabudol dychat a pravidelne mi pise aka som uzasna, sexy a neviem co,,,, Takze ak niekto potrebuje a chce naozaj schudnut, tak tuto dietu vrele odporucam a nedam na nu dopustit. Aha,,, este som nepisala, ze mam 45 rokov 🙂 Tak Vam vsetkym drzim palce 🙂
Baby, fakt to funguje, som chodiaci dokaz, kam pridem, vyvolavam senzacie 🙂 fotku sem nedam, ale kto je z bratislavy, kludne sa mozeme stretnut na kave 🙂 ked som to dokazala ja, zvladne to kazdy 🙂

ahaaa tak prepac necitala som vsetko tak neviem 🙂) a ty tiez chudnes s cambridge? ja som dnes prvy den a zatial je to fajn tak dufam ze nebudem mat moc silnu krizu 🙂metabolizmus mam na prd takze neviem neviem tak to nebude do pol roka ale do roka len dufam ze sa to podari videla som vela super vysledkov..