Cambridge diéta
Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať
@cililing1123 ahoj, prave mi tu vybehol tento album
https://www.modrykonik.sk/blog/igrexova/album/m...
su tam tiez pekne recepty
Čím hřešíte abyste si nezastavili ketózu? Mě poradkyně povolila kousek okurku, salát, zelí a jakékoliv maso - ne smažené a max. 50g.. Díky
Ženy, ešte k tomu hrešeniu. Niekde dozadu, myslím že u @maros313 som čítala, že káva s mliekom je prehrešok, ale mne ju poradkyňa schválila 😕 , ako to teda je? Používam bezlaktózové mlieko, lebo mám doma alergika a to je samé osebe sladké jak ďas, takže už nesladím, ale aj tak, vypijem 2-3 denne. Ako to teda je? Môže sa či nie?
@anes52 eeejhaaa niekto si ma vsimol ze nevypisujem bludy 😀 😀 drzim sa fajn, aj ked som cez vikedn vtiahla 5 koliesok klobasky 😀 a obcas daco na lyzicku dzobnem, ale v ketoze som, dnes som si od mamy doniesla kyslu kapustu, viem ze sa nema, ale moja Konz. mi vravela ze nevie o tom zeby sa nesmela, ona vraj ju tiez jedla, zase aby ste si nemysleli ze zjem cele sklo, trosku zobkam, ale chcem sa toho zbavit...
od zajtra mi ma zacat EXTRA tyzden, nemala som cas studovat co vsetko mozem, s konz. som nevolala, na kontrolu idem az vo stvrtok, ale zajtra jej zavolam ze co si mozem konecne dat 😀 😀 asi mi to uz trosku chyba, zato obcas daco zobnem
a nepisala som zato, lebo som ani moc nemala cas, ale vo strvtok sa ohlasim, duffaaaam ze opat stastna a plna sil pokracovat 🙂
pozeram ze su tu aj nove zienky, ale nemam cas kazdu sledovat a uz sa mi miesate, ale potesi to ked viem ze nie som v tom sama, drzteeee sa!!! a nedajte sa !!! a nežeeeer cicaaaaaa 😀 😀 (ta pravá sa ozvala 😀 )
@baskax123 k tomu ph. Ja pijem caj na odkyselenie organizmu. Zakyseleny organizmus je velmi skodlivy, vtedy sa aj zle chudne. Tuky sa slabsie pustaju. Po dvoch tyzdnoch som sa konecne dostala zo zakyselenia do normalu. Nejde nam predsa len o to, aby sme boli stihle, ale hlavne zdrave, no nie? Len taky maly uryvok, clankov o prekyseleni a obezite je vela:
K typickým prejavom prekyslenia patria infekcie pošvy, močových alebo dýchacích ciest, alergie, plesne na nechtoch a kožné choroby ako akné, vyrážky a kožné nádory. V extrémnych prípadoch môže tento stav prispieť k vzniku cukrovky, srdcovocievnych ochorení a rakoviny. Ľudia s prekysleným telom sa často sťažujú na chronickú únavu a nadváhu.
Organizmus sa totiž prácne snaží vyrovnať nerovnováhu kyslosti tým, že ju neutralizuje zásadami zo svojich prirodzených zásob, napríklad odbúravaním vápnika z kostí, čo ho, prirodzene, vyčerpáva. Zhoršené trávenie a celkové vyčerpanie sú len následkom tohto stavu. Hlavným dôvodom prekyslenia je strava s prevahou živočíšnych tukov, mäsa, mliečnych výrobkov, bielej múky a rafinovaného cukru.
@inylog :D ja som tiež na materskej a niekedy mám čo robiť.Ja som to včera trochu pokašľala,lebo som cez deň poriadne nejedla-s malou som behala po doktoroch a potom som bola mimo domu-večer som zase išla k doktorovi ja,tak som o 17 vbehla do takých mini potravín a zobrala som si 100g dusenej šunky a tvrdého syra.No a keď som doma pozerala,koľko to má kcal,tak ma skoro šľahlo.Čo už.Hádam to nenarobí veľkú šarapatu.Ty si mala parádny úbytok.Ja som mala za dva týždne necelých 5kg ☹ Máš len 3xCD,alebo 3CD+1?
@baskax123 ved prave, ketony ti mozu znizovat zasaditost tela (teda telo sa zakyseluje) preto si myslim, ze je namieste pomahat telu dostat sa spat do zasaditeho stavu. Ja mam caj priamo od konzultantky, tento: http://www.biomajak.sk/product/odkyslenie-organ... a davam si aj zeleny kamut.
@maros313 ahoj Maros, az ma mrzi ze som sa zapojila urcite som nechcela zavadzat a hanit tuto dietu, ale ketoacidozu som rozoberala so svojou lekarkou - ze je mozne ju navodit aj paleom, v ramci jeho ketogennej formy, takze ketogennou stravou.... napisala som ze je to extrem a je to teda poznamka bokom...hadam som nikoho nezavadzala, nebolo mojim cielom tu mudrovat...ale podporit sa, myslim zi zi kratkodobe znizenie pH organizmu vyvolane ketonovymi latkami nie je tragedia, preto vznikol moj prispevok o tom
@sonickaopicka no konečne, tak sa teda držme, ja idem na meranie tiež okolo štvrtku ešte sme sa nedohodli a som zvedavá ako to dopadne,zatiaľ nič iné len 3xCD 😢
Môžem sa spýtať niekoho, kto chodil, resp. chodí na konzultácie do BA? Konkrétne ma zaujíma v akom čase ste chodili na konzultácie? Teraz mi odpísali na mail a sú tam uvedené časy konzultácie Po-Št 8.00 do 15.00 a pia 8.00 do 12.00. To by som si musela brať každé dva týždne dovolenku v práci? Ako ste to riešili? Uvažujem ešte nad TT, lebo vzdialenosťou som bližšie, ale teda neviem.
baby/maroš,nemáte skúsenosť,že čo s režimom počas choroby?Ja mám chorú malú a dnes som vstala s boľavým hrdlom a začínam kašľať.Chcelo by to cesnakovo,citrónovo, medovú kúru, no ale to potom asi môžem rovno dietu prerušiť...Či čo?Budem si míňať sáčky a výsledok bude nula nula prd ☹ Mne na hrdlo najviac zaberá med.
dievcata ked to tu citam, co vsetko jete a co vsetko vam poradkyna dovolila, tak to mate uplne hody 😀 a ja by som skor povedala, ze poradkyna nie je riadne zaucena, pretoze kyslu kapustu a sojove mlieko je nepripustne podla centra cd v BA. no ale nech to je akokolvek, je jasne, ze cim viacej jedla, tym pomalsie chudnutie 😝 a to nechceme. poradkyni moze byt jedno, ci schudneme 5 kg za mesiac, alebo 8 kg, ale nam to jedno nie je, takze je to skor o nas ako o nejakom dovoleni 😕 😕

@sonickaopicka ph je prve od vrchu, a malo by byt do zelena, cim viac oranzove tym horsie.