Cambridge diéta
Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať
@katmarkovacz no vies co, musis byt na to pripravena aj psychicky, inak je to tazke, prave tie prve tri dni treba prekonat, samozrejme, ze existuju diety, ktore su menej razantne, ale prave u tejto ten vysledok je motivacia, lebo sa chudne rychlo a to by Ta malo nakopnut, viem jak je tazke odolat sladkemu, ale ten med kludne vynechaj a za par dni si zvyknes na nesladky caj. Inak tie koktaily su sladke, takze ja napriklad nemam nejaku chut na sladke, aj ked mam horzne rada cokoladu, tak mi to nechyba. Ale pokial chces zacat s dietou, tak pockaj, nez si das psychiku dohromady. Na zaciatok staci, ked to nebudes prehanat a uvids nejaky vysledok.
@almavija no ja sa snazim zjest max. jeden kalerab za den, teraz som si kupila biele redkovky, vyzeraju trochu jak cibula a maju pribliznu velkost, tak som zjedla dve. Ten kalerab ma tiez nejake sacharidy, tak pozor na to. U uhorky by to malo byt tak polovicu salatovej za den. Ale u mna je to fakt tak, ze sa snazim zmestit do tych 800 kalorii, ono je to pre telo skok, tak by malo brat z tukov. Proste ked som moc hladna, jak som pisala, tak si uvarim kusok toho morcacieho, ked by som hladna nebola, tak si ho nedam, ale je to psychologicke, pretoze ked mas pocit, ze nemozes, tak mas chut, ked si ale hovoris, ze si to proste mozes dat a tak si to nastavis, tak ten psychologicky efekt je fantasticky.
@vynona presne som na tom ako ty...nedodrziavala som to poriadne ,ma dva tyzdene za sebou a -4kg,no chcela som aj viack ale co mozem cakat ked som to obcas porusila,aj kolac som si dala ...druhy tyzden som bola strasne hladna...ale jedno sa snazim dodrziavat ...vecer uz nejest nic,...len kokteil🙂,drzme si palec ..zajtra idem na meranie acgcem sa spytat keby si chcem zobrat jedlo len na jeden tazden je to mozne????alebo musi zase na dva????dikes paaacko
ahojte, dnes mam 16ty den CD a citim sa fajn - polievky mi uz az tak nerezu, ale ide to - pojdem si nejake vymenit za kokteily, tie si davam kazde rano a vecer a velmi mi chutia - v piatok som si uz dala aj kasu a dnes prvy krat tycinku. ked som pocas dna velmi hladna, dam si ten vyvar s brokolicou - velmi mi chuti. vcera som prvy a zatial jediny krat porusila dietu, ale velmi lahko - ako vynona vravi - dala som si na obed uplne mini platok kuracieho maska so zeleninou (uhorka/salat). vobec ma to nemrzi, z prirodneho kuracieho nikto nepriberie. citim sa skvele a vaha ide dole. v piatok som sa vazila, zda sa ze slo dole 9kg... ale nechce sa mi tomu verit, mozno mam divnu domacu vahu - na kontrolu idem az 8.2. tak musim dovtedy vydrzat, ze ako som na tom v skutocnosti. na margo sladkeho - zboznuje vsetko sladke - ale fakt mi nechyba - tie koktejly su uplne sladke, takze psychicky mam pocit, ze je to vlastne mlsanie, ked si ho davam 😉 . drzte sa, pekny vecer.
@katarinakatkakatuska 9 kg to by bola bomba, az prilis by som povedala. Ale drzim palce a urcite nemas mat preco blbe svedomie. Je to nakoniec tvoja vaha a tvoje telo
@vynona jasne, ja sa mam priliz rada na to aby som sa nicila. uvidime, ako to pojde a 8.2. dam vediet ako to je s tou vahou. 🙂
@almavija 🙂 ziadnu vedu v tom nehladaj, ja napustim do shaku z vodovodu od oka vodu, zhurba dva a pol deci, najprv to pretrepem a potom rucnym mixerom rozmixujem, lebo aj ked to pretrepes, tak su tam hrudky. Polievku, tu vo varnej konvici prevarim, necham chvilu stat, potom zalejem a rozmixujem vidlickou, ta hrudky nerobi. Vody davam tak dva a pol deci tiez, je potom trochu hustejsia, ale ked chces redsiu, tak mozes dat viac, to plati aj pre shake.
Ja si teraz ked je zima zarabam shake teplou vodou a je tonfajn;)
Vedeli ste o tom, ze by sa nemali jest tri sladke varianty za den? Vcera som si dala rano shake, na obed tycinku, lebo som nestihala nic ine a na vecer zas shake. Dnes som volala do centra spytat sa na nieco ine a poradkyna mi to mimochodom povedala. Tak ja len ze to tu spomeniem, keby to niekto nevedel (ako ja). 😉
no takze prvy den za mnou,ranajky jahodovy shake,obed sampinonova, a teraz pocuckavam vanilkovy shake,na obed to bolo najhorsie ked som pripravovala detom papanie,zjedla som uhorku-nevydrzala som .
@katarinakatkakatuska ahoj,nie si vobec hladna?
@almavija ahoj, ale jasne, ze mi aj skvrka v bruchu niekedy 😉 . ale clovek si zvykne. hlavne ide o to, ze to nebrat tak prvoplanovo - ze "hladujem" ... ja to beriem tak, ze si idem za tym po com tyzim a ked to dosiahnem, tak budem v zivote stastnejsia a spokojnejsia. je v tom velky rozdiel. ked som hladna, tak sa dolejem vodou, pijem matovy caj (bez vsetkeho) a ked som velmi hladna, dam si vyvar z CD korenidla Golden Vegatable - chuti vyborne, ako vyvar - dam si tam brokolicu, len trosku prevarim a je to fajn. Velka pomoc je, ze ja zijem momentalne sama, takze nemusim pre nikoho varit a mat stale dobrotky pod nosom - proste v chladnicke nemam nic, len zeler a brokolicu. 🙂 Mas to v tom tazsie, ze mas okolo seba normalne jedlo, ale o to viac na seba budes hrda, ked pridu prve vysledky. Vobec si nerob vycitky za zeleninu!!! Zeler, uhorka, brokolica.... to mozes! Netyraj sa, dopraj si to, co sa smie. Drz sa 🙂. A hlas sa, ako sa ti dari.
@katarinakatkakatuska dakujem,petri tam aj petrzlen,zemiaky,prave som citala na ceskej stranke,papali tam aj to,pisu tam aj o nejakom pudingu,napojoch ochutenych,te si skusala?a kolko asi mozem tej zeleniny za den?pripadam si uz ako drbko,ze sa vypytujem....
@almavija tak na zemiaky uplne zabudni, ziadne sacharidy, tie su plne skrobu a najhorsie, ziadne mlieko ani nizkotucne,je tam laktoza, ked si chces prilepsit, daj si radsej to varene maso, chude, morcacie, to sice kalorie ma, ale nie hned vyuzitelne. Takze bielkoviny su ok, ja si uvarim tri vajcia a tie zltky vyhodim. Ale musis naozaj odolat tym sacharidom, alebo si kup tofu bez nicoho. Ze by nemali byt tri sladke ma napadlo, ja jem kazdy den jeden druh, mam len polievku shake a tycinku. Pokial si ale das nejaky sacharid, zrusis si tu ketozu a budes prezivat stale dokola, to, co tie prve tri dni. Bez toho to nepojde. Kup si ten ketophan alebo hexa phan a kontroluj si to z moca kazdy den. So zeleninou to neprehanaj, hlavne z toho nerob vedu. Nemozes sa napchat kilom zeleniny. Jeden kalerab za den je ok, alebo polovica uhorky, kusok karfiolu.
@almavija skus si pozriet na internete co su sacharidy. toho sa fakt treba vyvarovat.
@katarinakatkakatuska prosim Ta este sa chcem spytat, Ty tu ketozu si kontrolujes? Ja hej a niekedy ju mam viac a inokedy menej, dnes som pred chvilou pozerala a mam ju uplne slabucku, myslis, ze je to tym, ze som vecer mala tu jejich tycinku? Ze sa mi zdvihol cukor? Inak neviem, preco ju mam tak slabu
@vynona Ahoj, nie, nesledujem si ketozu. Po tyzdni ked som bola na kontrole mi ju skontrolovali tam a vraj som mala velmi silnu - papierik bol az syto cerveny. Pochvalili ma, ze super a ze urcite je to aj preto, ze tak vela pijem - ja som pred tym pila tak 1-2 pohare vody denne a teraz som zodpovedne skocila na 3-4 litre. Povedali, ze je to nevyhnutne pre udrzanie stavu stiepenia tukov a ich "odchodu" z tela von. Slabsiu ketozu mozes mat aj ak si solis to masko alebo vajko.. neviem.. u kazdeho je to individualne. A este citron - ten sa nesmie vobec - ani ovocne caje, lebo obsahuju stopy citronu - citron u niektorych ludi (nie u vsetkych, ale nemienim to skusat 😉 ) oslabuje / zastavuje ketozu... Urcite to nie je tou ich tycinkou - vsetky tie ich dobroty su urobene tak, ze ti to praveze ma pomahat do ketozy. Ja som si povedala, ze proste nic neporusim, nebudem sa stresovat s vazenim (len max. raz za tyzden) ani s papierikmi a 8.2. sa necham prekvapit ako sa mi darilo... 🙂
@katarinakatkakatuska ano o tom citrone viem, ale ja som si prave naopak vsimla, ze ked som mala koncentrovanejsi moc, tak bola silnejsia, ale mozno to bola nahoda, caje nepijem vobec, nerobia mi dobre, na to vajco sol nedavam, ale na to maso trochu hej, mozno to bude tym.
@vynona Já právě potřebuji zhubnout opravdu hodně :( Aspoň 10 ... a s tou pletí jsi mě navnadila, protože s tou také potřebuju něco udělat, bojuju hlavně se zarudnutím a akné na bradě, na palici :/ Takze k te Diete a typologii postavy nic?
Pokusím se tedy najet na CD - ale vazne nevim, jak to zvládnu 🙂 Budu pravidelně podávat report.
JInak
@vynona Jsi uzasna a moc zavidim! 🙂 Doufám, ze budu mit stejnou vuli jako ty... Ja to mam take tak, ze mi stacil treba jen maly kolacek rano - a uz jsem se se sacharidy do vecera nezastavila :(
Ahojte dievčatá. Musím sa priznať, že ste ma veľmi navnadili na CD, a tak som sa tiež dnes na ňu dala. Dúfam, že budem mať pevnú vôľu a podarí sa mi zhodiť nejaké tie kilá, chcela by som tak 15 kg dať dole. Potom sa ohlásim ako sa mi darí.
Chcem sa vás spýtať, ako si robíte tie kaše? Mne poradkyňa kázala v mikrovlnke, ale to sa mi moc nepozdáva, nerada používam mikrovlnku. Vy to ako robíte? Ďakujem.
@renata19 ja myslím,že práve ten tvoj príbeh veľa kočiek naštartoval, 😉
Tak dievcata dakujem za navnadenie.... dnes som bola na vysetreni a zajtra s mamou zaciname.... budem sa hlasit ... snad to vydrzim...drzte sa
@andreina143 ahoj, ja uz som na CD treti tyzden - da sa to 🙂 . drzim palce. mozem sa ta spytat - moja mamina by tiez chcela ist na tuto dietku - ale ja som si neni ista, ci je to pre nu dobre - ma 64 rokov a berie vselijake lieky .... ako sa postavili k tvojej mamine? pytali sa jej na choroby / lieky? dakujem. 🙂
@ludka111 ludka, sprav si to presne ako je na obale - najprv to zalejes trochou teplej (skoro vrelej, nie vrelej) vody, poriadne rozmiesas a potom to das na 40 - 60 s do mikrovlnky - zavisi od vykonu mikrovlnky (moja ma 1000w a davam to na 40s). neboj sa toho, nie je to ziadna veda a mikrovlnka je uplne bezpecna na prihrievanie - naco ine ju mas doma? 😀

@vynona Díky za dlouhou odpověď. Asi máš pravdu. Pokusím se teď omezit sacharidy na minimum. Problém je ten, že mi to vydrží dva dny - a pak si to všechno "doženu". A třeba ovoce? Miluju. Nebo med do čaje, i když vím, že zrovna to je snad nejhorší. Pokusím se od února (!!!) vážně zamakat a začít cvičit JIll. Neustále to odsouvám (škola, práce, problémy v osobním životě), ale pokud jednou nezačnu, tak prostě nikdy.