Chcem schudnúť, ale nedarí sa
Začnem tým, že nechcem sa pridávať do žiadnych skupín, chcem radu len tu, od tých, čo vedia a majú skúsenosť, či už z vlastnej skúsenosti, alebo pracujú v odvetví s výživou, diétami atď.
Necvicim, stiahla som si kalorické tabuľky, všetko mám nastavené správne. Aj prvý mesiac sa mi darilo schudnúť, až som nadobudla sebavedomie a videla som, že to ide. Lenže po mesiaci sa to zastavilo a nejak neviem pohnúť kilami. Problémom je, že vždy som jedla malo, nikdy nie pravidelne. Ráno musím mať kávu, zvykla som si na umelý cukor a nízkotučné mlieko do kávy. Čo je ok. Potom jem až na obed, pri deťoch ani neviem kedy, je aj jedna hodina, urobím si jesť podľa plánu, ale predtým som mala naplánovanú aj desiatu, čo som samozrejme vynechala. Už nedokážem doplniť tabuľky, aby som mala celkový príjem. A tak keď týždeň nemám plný príjem, o týždeň sa snažím jesť zase podľa tabuľky a kilá idú hore.
Prosím, poraďte, ako sa nastaviť na to, aby som som dodržala kalórie a nepriberala ale chudla. 😭 Veď to nie je normálne, že za mesiac som schudla 4 kg a za dva mesiace som to pribrala naspäť.
Urcite nejes malo. Keby si jedla malicko, tak stale plati, ze mas vyssi vydaj ako prijem. Ak vsak si priberala, proste si mala prijem vyssi. Teraz nechudnes, lebo vela papas a ak papas este aj junkfoody, mas malo spanku, vela stresu, tak telo dost zadrziava aj vodu.
Keby to fungovalo tak, ze kto malo je, tak nechudne, ci pribera, nevyzerali by tie africke deti tak ako vyzeraju.
Treba si upravit hlavne stravu, jest dostatok kvalitnych potravin a dodrziavat kalorie a pravidelne cvicit.
@zmrzlinka2021 ale ani som nepresvihla kcal. Píšem, že som nezjedla všetko, čo som mala pripravené. Čiže som zjedla menej. No o týždeň už som sa snažila dodržať tabuľku, ale kilá išli hore
@elizabet173 tak si ma utešila. Budem sa snažiť dodržať tabuľku. Musím to urobiť kvôli sebe.
Problem pri kalorickych tabulkach je v tom, ze vacsina ludi ich nevie spravne pouzivat.
Napr. neda do nich uplne vsetko, staci troska oleja a to je velmi vela kalorii. Bezne v kasi vidis x druhov orieskov, orieskove maslo, ovocie - lenze to je kasa pre "fitnessaka", co nechudne, ale udrzuje.
No neviem, ja som v kalorickom deficite každý deň a aj tak som schudla, len ja mám aj cielený pohyb- bicykel a rychlochodzu
@zmrzlinka2021 nejem polotovary, a zapisujem všetko. Aj lyžičku oleja, aj mleté čierne korenie, soľ, aj keď si dám deci koly. Ešte aj kávu si počítam koľko vody a koľko mlieka.
@avanka veď keď som mala deficit, som chudla, ale keď som naplnila tabuľku tak som pribrala. To sa pýtam.
Aha, tak to som zle pochopila. Ja len neviem, ako môžu kt vyrátať takéto veci. Kolegyňa chudne cielene s poradkyňou, najprv jej vzali krv a aj podľa toho stanovili kalórie. Ja som chvíľu zapisovala, ale nebavilo ma to. Jem intuitívne