Chudnem, cvičím, ale váha neklesá. Čo s tým?
Ahojte,
potrebujem radu.
Mám 38r, 100kg (166cm)
Môj režim:
• sedavé zamestnanie
• Strava: 1700-1800 kcal (vážim a zapisujem).
• Pohyb: 2-3x týždenne silový tréning + 7 000 krokov denne.
V roku 2023 som dala dole 26kg (zo 114 na 88), ale potom stopka a váha sa vrátila na 100kg.
Napriek tomuto režimu sa váha už rok a pol nepohne.
Bola som na preventívke – všetky výsledky sú v norme (cukor, štítna žľaza atď.), podľa lekára som zdravá. Ja sa však cítim vyčerpaná a mám pocit, že môj metabolizmus úplne „zaspal“.
Máte niekto skúsenosť, že ste boli podľa krvi zdraví, ale aj tak to nešlo? Pomohol vám niekto (obezitológ, lieky ako Metformín/Saxenda), alebo ste zmenili niečo v tréningu/strave?
Som už zúfalá, keďže sa snažím a výsledok je nulový. Ďakujem!
@simsalabim mala som 80kg a každý mi hovorí, aj dlhodobé návštevy, aj ľudia čo s nami boli na dlhších dovolenkách a mali možnosť vidieť čo jem, nechápali, že mám postavu akú mám. Vyjadrili sa, že strašne málo jem. Popíšem kedysi ako som jedla, raňajky ovsená kaša+ banán, kiwi, alebo iné ovocie, vždy však len 1 druh, ľanové semená, škorica, varená vo vode. Potom malé capucino. Obed polievka, cestovina. Malá porcia- ja keď vidím tie kýble kolienok s vajcom, tak nechápem. Alebo obed kuracie prsia na grile a grécky šalát. Potom 10 ks mandle, večer biely jogurt. Koniec. Minimum pečiva, za celé leto 2 mini zmrzky, 2x pizza. Alkohol vôbec, žiadne sladené vody, vyprážané, klobásy, jelitá, parené buchty, šišky. Palacinky som mala minule asi po roku s tvarohom 2 kusy. Ja som typ, ktorý zvládne zjesť silné raňajky, desiata no ako tak, jablko ok, obed polievka, som polievkový typ a tam sa to končí. Druhý chod jem aj na 2x ( ryba zelenina, alebo prsia zelenina) ešte protein puding niekedy a hotovo. Ja už fakt reálne rozmýšľam čo so mnou ďalej, lebo ja tú masu potravy jem nasilu🙄 a som obézna. Tak potom nechápem, ako niekto schudne keď len obmedzí veľkosť porcií a príloh
@anonym_4f4b14 tak by som sa asi poradila s nejakym odbornikom na vyzivu, diabetologom. Z mojho pohladu je nemozne jest miniporcie v hodnote 1200kcal a priberat. Inak, podla toho, co popisujes, jedavas vobec nejake (zdrave) tuky? A aj sacharidy podla mna nie su nepriatel.
@anonym_4f4b14 tak by som sa asi poradila s nejakym odbornikom na vyzivu, diabetologom. Z mojho pohladu je nemozne jest miniporcie v hodnote 1200kcal a priberat. Inak, podla toho, co popisujes, jedavas vobec nejake (zdrave) tuky? A aj sacharidy podla mna nie su nepriatel.
@simsalabim áno jedávam. Olivový olej z Grécka, v zile tekvicový olej, makový, ľanové semená, syry, vajcia, ryby. Nemám problém s chlebom, cestovinami, vločkami, zemiaky. Tiež už rozmýšľam, že vyhľadám pomoc odborníka
@simsalabim áno jedávam. Olivový olej z Grécka, v zile tekvicový olej, makový, ľanové semená, syry, vajcia, ryby. Nemám problém s chlebom, cestovinami, vločkami, zemiaky. Tiež už rozmýšľam, že vyhľadám pomoc odborníka
@anonym_4f4b14 syry majú strašnú kalorickú hodnotu zjesť 100 gramov syra a máš hneď 400 kalórií čo je pomaly celý obed, semiačka majú tiež na mraky tuku
@anonym_4f4b14 syry majú strašnú kalorickú hodnotu zjesť 100 gramov syra a máš hneď 400 kalórií čo je pomaly celý obed, semiačka majú tiež na mraky tuku
@zuzubb007 píšem niekde že jem 100 g syra alebo semiačok? Všetko vážim a prispôsobujem tabuľkám tak aby mi to sedelo,plánujem varenie aj zloženie jedla vopred. Ináč syr kúpiš aj nízkotučný, to nevieš, keď už tak poučuješ o mrakoch tuku?
@zuzubb007 máš pocit, že mám tak hroznú skladbu jedálnička?,U mňa je fakt rekord a úspech dosiahnuť 1300 1400 kcal a to musím jesť aj o 21:30 aby som to dotiahla aby kolieska v KT boli zelené
7000 krokov je malo.
Pohyb stimuluje metabolizmus, isla by som týmto smerom.
Každý druhý den ráno cvičiť a viac chodiť.
A otázka je, čo v tých kaloriach je. Niečo nutrične prínosné?
Úprimne,bude pravdepodobne vekom. Ja som cca pred siedmimi rokmi schudla po pôrode 30 kg na 63. Normálne som si asi od 20 tich drzala váhu cca 65 kg a teraz mám 41. Pohybu mám určite viac ako pred tým,diétu nedrzim,ale cca viem koľko zjem. Určite by som podľa tabuliek bol v deficite. Ale aj tak som za 5 rokov pomalým tempom vyšplhala na 78. Hocijaký snaha schudnúť má prejde po dvoch mesiacoch,niekedy dokonca mám ďalšie pol kilo navyše . Mám 41,liečim sa na štítnu a už aj perimenopauzu. Tak som si aspoň povedala,že to robím pre svoje zdravie a trochu nadobudnúť svaly
1700kcal je normalne mnozstvo pri polosedavej praci pre zenu. Ak chce autorka schudnut mus prijat menej. 2000kcal je odporucanych pre muza taktiez pri polosedavej praci, cize pokual cely den sedi mal by sampzrejme pridat menej.
Mozete mi vypisovat, ze pisem blbosti kolko chcete. Mne vysiel u udbornika pri KOJENI bazal 1720kcal, ktory som nemala znizit, kedze som kojila. Po skonceni kojenia, pri pravidelnom pohybe (3x posilka, 2x beh) 1500kcal a pri uplnom sedavom zamestnani a nula pohybu co som v tom case mala mi vypocital 1200kcal. A ano. Je to malo a je to neudrzatelne na cely zivot, cize je to len na schudnutie. Ja mam bezny prijem 1600kcal a som stihla. Tieot hodnoty mam vypocitane odbornikmi (dvoma, riesila som to dva krat) a oba razy som schudla. Manzel ma 190cm a pri prijme 2000kcal nechudne (ano vazi si vsetko a dokladne zapisuje).
Autorka robie nieco zle a ja vidim aj co.
@simona92101 ja áno a úplne bez problému a pocitu hladu. Mne stačí aj 900. Minule som tu kvôli tomu založila diskusiu a koľko nenávisti sa spustilo. Že som sprostá, neviem počítať a zle zapisujem. Všetko robím správne. Ja som proste plná ako sud a nedokážem to zjesť. Naprìklad dosť často sa mi stáva, že večer okolo 20:30 hod mám 800 900 kcal a varím večer kašu s malinami a mám okolo 1200 kcal ledva ledva. Niekedy pol tej kaše vyhodím. Za mňa osobne je fakt blbosť takto sa týrať, vyžierať ešte o 21: 30hod nasilu. To je choré. Len tak pre obraz, čo som schopná zjesť a mám dosť 🙈 2 vajcia, alebo volské oká, 100 gr protein šunky, 200 gr cottage, esspreso, jablko, protein puding,kocka horkej 80% čokolády, zeleninová polievka , 200 gr tresky( s tým objemom sa fakt trápim) k tomu šalát listový, rajčiny, rukola, pak choi...no a tu som skončila. Som plná ako kôň a potom jem jedlo len aby som naplnila KT. Za mňa otras, mám zjesť 1450 a zjem s trápením 1200. Ja keď tu čìtam že niekto je hladný pri 1700 a má málo, tak nechápem.
@anonym_4f4b14 ja mam 3 male deti,malo spanku,cely den v pohybe +cvicim silovy trening a kardio.neviem si predstavit zit na 900kcal,salate a polievke.odpadla by som od vycerpania.prijem mam 1780kcal
@anonym_4f4b14 ja mam 3 male deti,malo spanku,cely den v pohybe +cvicim silovy trening a kardio.neviem si predstavit zit na 900kcal,salate a polievke.odpadla by som od vycerpania.prijem mam 1780kcal
@simona92101 pošlem ti moje kalórie 😄
1700kcal je normalne mnozstvo pri polosedavej praci pre zenu. Ak chce autorka schudnut mus prijat menej. 2000kcal je odporucanych pre muza taktiez pri polosedavej praci, cize pokual cely den sedi mal by sampzrejme pridat menej.
Mozete mi vypisovat, ze pisem blbosti kolko chcete. Mne vysiel u udbornika pri KOJENI bazal 1720kcal, ktory som nemala znizit, kedze som kojila. Po skonceni kojenia, pri pravidelnom pohybe (3x posilka, 2x beh) 1500kcal a pri uplnom sedavom zamestnani a nula pohybu co som v tom case mala mi vypocital 1200kcal. A ano. Je to malo a je to neudrzatelne na cely zivot, cize je to len na schudnutie. Ja mam bezny prijem 1600kcal a som stihla. Tieot hodnoty mam vypocitane odbornikmi (dvoma, riesila som to dva krat) a oba razy som schudla. Manzel ma 190cm a pri prijme 2000kcal nechudne (ano vazi si vsetko a dokladne zapisuje).
Autorka robie nieco zle a ja vidim aj co.
@anonym_058635 pises blbosti. Ak ma zena 50kg potrebuje ine mnozstvo kcal ako zena, co ma 100kg. Rovnako je rozdiel, ci ma 20 rokov alebo 60 - starsia by si mala vystacit s mensim mnozstvom. Takisto je rozdiel zlozenie tela - viac ci menej svalov. Toto vsetko su dolezite faktory a to pri rovnakom dennom rezime.
@anonym_058635 pises blbosti. Ak ma zena 50kg potrebuje ine mnozstvo kcal ako zena, co ma 100kg. Rovnako je rozdiel, ci ma 20 rokov alebo 60 - starsia by si mala vystacit s mensim mnozstvom. Takisto je rozdiel zlozenie tela - viac ci menej svalov. Toto vsetko su dolezite faktory a to pri rovnakom dennom rezime.
@simsalabim sakozrejme, ze to co plati pre mna neplati pre autorku, moja pointa je a tu mam pravdu ci chces ci nie, ze ak autorka chudne rok a pol a prijma len 2000kcal denne je a nedunguje to tak mam proste pravdu 🤗
@simsalabim sakozrejme, ze to co plati pre mna neplati pre autorku, moja pointa je a tu mam pravdu ci chces ci nie, ze ak autorka chudne rok a pol a prijma len 2000kcal denne je a nedunguje to tak mam proste pravdu 🤗
@anonym_058635 pise, ze je 1700-1800kcal, nie 2000. Ano, kazda sme ina, s tym suhlasim, ale niektore faktory su ozaj dolezite. Ak zena v 20 mohla zjest 2000kcal a nepribrat, v 50 to uz pravdepodobne bude privela a zacne naberat. Ak teda nema metabolizmus ako moja byvala kolegyna, ako cverna tenka, co iba na ranajky zjedla moj denny prijem a pokracovala desiatou, obedom a olovrantom, kazdy z ktorych by som si ja rozdelila aspon na 3 dni. Jej oblubeny olovrant bola mliecna ryza, makovka a banan 🙈
@anonym_058635 pise, ze je 1700-1800kcal, nie 2000. Ano, kazda sme ina, s tym suhlasim, ale niektore faktory su ozaj dolezite. Ak zena v 20 mohla zjest 2000kcal a nepribrat, v 50 to uz pravdepodobne bude privela a zacne naberat. Ak teda nema metabolizmus ako moja byvala kolegyna, ako cverna tenka, co iba na ranajky zjedla moj denny prijem a pokracovala desiatou, obedom a olovrantom, kazdy z ktorych by som si ja rozdelila aspon na 3 dni. Jej oblubeny olovrant bola mliecna ryza, makovka a banan 🙈
@simsalabim pozri na mňa, 19:30 a ešte musím jesť. Plná ako jelito
@simsalabim pozri na mňa, 19:30 a ešte musím jesť. Plná ako jelito
@anonym_4f4b14 nechapem, ale ak si ty spokojna 🤷♀️

@anonym_4f4b14 Ta strava a porcie, co jes, su asi v pohode na udrzanie stavu a dalsie nepriberanie. A bude dobra po zhodeni na opatovne udrzanie schudnuteho stavu. Na schudnutie musis nejako sokovat telo a prinutit ho chudnut. Ak to nejde jedlom, tak pridat sok. Su tri sposoby. 1. Lahky, popularny ozempic a munjaro 2. pridat extremne vela pohybu (chodza, beh, bajk, turistika) 3. pridat 3-5 postnych dni v mesiaci. ked sa vela hybes a zjes malo kalorii. Aj kulturisti po urcitom case dospeju do bodu, ked telo uz nereaguje rastom, uz dalej nepride ziaden progres a snazia sa vymysliet nieco, cim telo sokuju a nakopnu do dalsieho zlepsenia. (nekonecne serie, pyramidy, heavy duty od Mika Mentzera,...).
@anonym_97eb88 ďakujem za postreh. Vyberám si bod 2 a 3. Bod 2 ešte musím počkať, som po operácii, takže zatiaľ chôdza. Ale nechápem ako niekto schudne len s KT bez pohybu 🤷♀️ alebo niekto bez KT len úpravou porcií od oka a behaním okolo detí