icon

Chudneme podľa Antónie Macingovej - január 2012

mucilienka
9. dec 2011

Ahojte maminky, nemaminky! Hladam "partacky" ku sebe - chcem sa po dvoch tehotenstvach konecne spamatat a dostat do formy - hladam partacky, ktore by zacali spolu so mnou papat do stihlosti s Antoniou Macingovou...

zgurkaa
13. mar 2012

mne uz to kura nechuti, uz ho jem treti den ☹
@emanka sprav si nieco zo zeleniny na olovrant, alebo nieco na baze bielkovym. 🙂 Inak v tej slovenskej knihe je rozpis ako sa stravovat podla semafotu rozpisany na 28 dni. 🙂

emanka
13. mar 2012

@zgurkaa dala som si kaleráb, moc som sa nenajedla. Ja mám tú slov. knihu, práve si robím na večeru zapekanú cuketu podľa Simony, krásne to vonia, teším sa. Nedá sa mi písať, ostrúhala som si palec 😒

emanka
13. mar 2012

Mne to mäso tiež už nechutilo, je toho moc.

majka35
13. mar 2012

baby ahojte ... nemôžem vymeniť cviklu za niečo iné? ja som ju jedla s neskutočným odporom 🙄

kathrin17
13. mar 2012

@majka35 moja cvikla je podla mna jedno z naj veci 😀 Ja som zase do seba nedostala fazulove struky....zjedla som ich iba raz, ale vajicko k tomu som si spravila ako prazenicu, inak by to nehrozilo a vymenit cviklu?No neviem...V celom detoxe sa papa cvikla dost casto ☹ Mozno baby budu zbehlejsie....ja som si prave dovarila to pšeno na ranajky...som zvedava ci sa z toho najem a ci mi to vobec bude chutit 🙂

emanka
13. mar 2012

@majka35 ja som ten cviklový šalát nenávidela, potom som si to robila inak a to mi chutí. Surovú alebo uvarenú cviklu nastrúhaš na hrubo, trošku zeleru na jemno a jablko na hrubo. Pokvapkáš citrónom. A nepotrebuješ ani soľ, korenie, ale môžeš si dať.

emanka
13. mar 2012

@zgurkaa a môžem si dať na olovrant aj mozarellu? nie je to moc?

emanka
13. mar 2012

@majka35 a ešte si môžeš dať do toho šalátu cviklového pomleté alebo nasekané orechy. Alebo si skús vygoogliť nejaký lepší recept 😉 ale tá cvikla nech tam je, to by bolo najlepšie 😉

majka35
13. mar 2012

@kathrin17 tiež som si myslela, že mi bude chutiť, ja milujem cviklu s chrenom, ale táto kombinácia ma dostala, no absolútne mi ten šalát nechutil

@emanka a nemohla by som si ju ugrilovať?

emanka
13. mar 2012

@majka35 to netuším 😒

majka35
13. mar 2012

alebo ju skúsim neuvariť, neviem, šokoval ma ten šalát a to som si myslela, ako ho budem doslova žrať po večeroch 😔 😕

emanka
13. mar 2012

@majka35 ja som si myslela presne to isté 😅 cviklu mám rada, tešila som sa na neho...a nenávidím ho!

majka35
13. mar 2012

@emanka ja ho tiež nenávidím, a to chudnem prvý den ... pomooooc .. 😎

veverina
13. mar 2012

@emanka tu som 🙂 nepisem lebo nemam co 😒 v tej kuchyni sa moc varit neda,uz nech to dokoncime,nervozna som z toho...ranajky som zaspala,dnes som riadne potiahla,tak som si dala kavu s medikom...za chvilu banan,obed ryzu so zeleninou..olovrant tuniak s rajcinou...a veceru som pokaslala,dala som si trocha co ostalo z obeda,lenze som si tam pridala aj maso kuracie..a bola som aj v keksikoch 😔

zgurkaa
13. mar 2012

@majka35 toto som nasla na stranke Macingovej: Cvikla je nenahraditelna. Nielen ze podporuje proces odburavania tukov, ale je to prirodna lekaren v jednom baleni. Odstranuje anemiu, podporuje rast vlasou, kvalitu nehtov a pokozky. Nerobte dobre chutovym bunkam, ale oeragnizmu.
skus pozriet ine recepty z cvikle 🙂

martinka1981
13. mar 2012

Ahojte baby,
hlasim že som uspešne všetko zjedla dokonca aj struky 😀 mala som ich na večeru lebo som nemala doma a musela som nabehnuť do obchodu,ale dobre boli,a radšej bez škorice som robila,to mi tam vobec nepasuje.
Cviklovy šalat mi chuti 🙂

emanka
13. mar 2012

@veverina náhodou na to, v akých žiješ teraz podmienkach, tak si to zvládla celkom dobre 🙂 Neviem si predstaviť, ako to tam zvládaš s babami. My sme len maľovali celý dom a musela som na víkend ísť k našim. Lea je taký odborník na všetko, že hneď kopla do kýbla s farbou a polku vyliala, potom tam ruku strčila, no a ja som nemala na to nervy, tak som zbalila kufre a išla.
Cez víkend má byť vraj až 20 stupňov, tak som volala sestre, nech príde k našim na víkend, aj s deťmi a budeme sa korčuľovať. Len dúfam, že mi dovtedy príde ten cyklovozík, aby mohla ísť aj malá s nami. Sestrina dcéra tiež korčuľuje a malý syn pôjde na kolobežke. Tak sa vytešujem, len aby počasie vyšlo 🙂

emanka
13. mar 2012

@martinka1981 ja tiež robím bez škorice tie struky, dávam si tam len rozmarín.

martinka1981
13. mar 2012

@emanka ja som len tak s cesnakom a syrom a bolo to mnam 😉 aj ked som sa bala že mi nebudu chutiť 😝
No idem hajať,pobolieva ma hlava tak idem sa vyspinkať,teda ak mi moj mladši poklad dovoli 😎
dobru nocku....

m.a.r.t.i.n.a
14. mar 2012

Dobré ránko kočky, tak som sa na lačno povážila, pomerala, zapísala a hurá do druhého dňa. Mám v sebe veľký pohár čistej vody s citrónom a čakám pol hoďku kým si budem s kyselým výrazom dávať tie mrkvové raňajky 😖 😅 Kúpila som si pred dvoma mesiacmi filtračnú konvicu Brita, tú XL a voda z nej mi naozaj chutí, v pohode vypijem za deň aj 2litre + čajík. Ale čo je super, že z tejto vody sa absolútne nezanáša rýchlovarná konvica vodným kameňom.
Chcela som sa opýtať, ako to riešite, keď ste niekde na víkend preč alebo sú sviatky. My chodíme skoro stále víkendovať a nevaríme si,tak neviem ako sa tam prestravujem, podľa knihy to pôjde ťažko,len si asi vybrať niečo zdravé a diétne...A Veľkú noc neviem ako prežijem, máme už zaplatenú plnú penziu a na obed určite zeleninový tanier nebude 😒

katussska24
14. mar 2012

@emanka no z mojich studii posledu dobu... 😀 😀 😀 mi vysla skromna rovnica. popoludni by sme sa mali vyvarovat sldkemu, vratane ovocia - a naopak, s vynimkou medu. teda ak ma chut na sladke, skus mandle s medom. mandle inak posobia velmi dobre omladzujuco, proti vraskam 🙂 inak snazim sa zaradit aj taketo omladzovace do stravy 😀
dalsia alternativa moze byt surova mrkva, kalerab...ten biely jogurt je super kvoli tym prospesnym bakteriam, kt. nam posobia na travenie a zabranuju nafuknutemu brusku. napadlo ma nahradit to z casu nacas kyslou kapustou. ja som si naordinovala ten jogurt every day, zatial mi chuti 😉

a este jedno moje male priznanie. baby, hrozne sa mi nedari nezhresit..den co den 😅 vcera som mala miesto polievky na vecer 2celozrnne pecivka a potom..3rohlicky sladk(dzema tvaroh..ach.). no a dnes rano...ku kave padol coko donut. pomoc. ale na obed mam mrkvovy perkelt s troskou brokolice a vecera bude cviklovy salat...takze som vas testovaci objekt, ako to funguje s malymi prehreskami 😉

a este pikoska dna..vaha stoji, miery tiez.a vcera mi strasne vela ludi povedalo, ze som dako schudla. tak som sa divila, ze co...2tyzdne po detoxe ...2tyzdne s kopu sladkeho, pizze a mcdonaldom 🙂

m.a.r.t.i.n.a
14. mar 2012

@katussska24 Kati, ja keď som to držala v lete cca 2-3týždne, tak som mala po prvých troch dňoch každý deň prehrešky a to v podobe sladkostí. Ja mám nezastaviteľnú chuť na sladkosti po obede, ale hroznú, takže vždy, keď sme sa s malým najedli sme išli von a ja v prvom obchode hneď tyčinku čoko kupovala a tiež som nevarila všetky jedlá podľa poradia, niekedy som mala to isté aj 3-4x za týždeň a schudla som. nechcem to tým ale zľahčovať a nabádať baby aby sa nebáli zhrešiť 😉 , každá jedna máme iný metabolizmus a čo funguje u mňa,nemusí u druhej a tiež nemusím písať aké sú sladkosti nezdravé. teória mi ide, len prax je horšia 😀
Ale zase na druhú stranu, ja keby som si to sladké po obede nedala, tak som protivná, nervózna a odskáče si to môj malý, takže čo je menšie zlo?! 😅 😵

veverina
14. mar 2012

Baby tak ja som to vyriesila a varim kapustnicu,mne sa v tej rozbombardovanej kuchyni varit kazdy den nechce 😅 Aspon aj zajtra bude obed a pokusim sa nedat si tu uzasnu klobasku a udene,co tam plavka 😀 alebo len trosku ze by som si dala ? 😕 😀

katussska24
14. mar 2012

@m.a.r.t.i.n.a dakujem za povzbudenie. ja sa bojim hlavne toho, ze po detoxe, po tom schudnuti to zas naberem. skor by som chcela este dake tri kilecka dole. potom budem mat fakt ze idealnu vahu 😎 ale tie tri kilecka su sialene tazka cesta 😉

katussska24
14. mar 2012

@veverina no ved prave...ked enmas podmienky 😒 tak to ide strasne tazko 🙄 aj detox aj udrziavacka.
hodim vam tu poobede planovany jedalnicek, som zvedava co poviete 😉

m.a.r.t.i.n.a
14. mar 2012

@katussska24 Kati, musíme sa na to pozerať tak, že keď "SKONČÍME", tak si niektoré tie stravovacie návyky z tohto režimu musíme zachovať... Ja by som takto nemohla jesť ani tri mesiace, ale keď dám dolu čo potrebujem, budem sa snažiť niektoré jedlá, ktoré mi z toho chutili variť... Taktiež dodržovať určité zásady, ktoré platia všeobecne... sladké doobeda, k masku zeleninku, nie zemáky 😀 a ešte k tomu pečené či smažené atď. Ja viem, ľahko sa to píše, ale zase keď si spomenieme ako sme tu "makali", ako sme si deň čo deň tlačili do úst na raňajky mrkvu s hrozienkami /čo mne teda nejde a nejde/, pripravovali zdravé jedlá a dopracovali sa k nižším číslam, tak predsa ten rezeň, či tá plná misa koláčov za to nestojí. Ak budeme po skončení dodržovať aspoň tretinu z toho čo doteraz, tak si to sakra udržať musíme, nie?!? 😅 🤐 😎

majka35
14. mar 2012

ahojte 🙂

@zgurkaa no, veľmi si ma nepotešila, ale zmierila som sa s tým 😔 ja plánujem nezhrešiť, som si povedala, ak raz zhreším, končím s detoxom 😀 😀 😀 chuť na sladké nemám, ale na pečivo neskutočnú 🙄 mm ma v tom podporuje, stále opakuje: keď to vydržíš, budeš na seba hrdá, nič nie je lepšie, ako sebadisciplína, ono sa mu to hovorí s teplou bagetkou v ruke a šunčičkou 🙄

chcem sa opýtať /furt vás tu budem otravovať 😀 /, ked skončíte s detoxom a idete podľa semaforu, riadite sa jedáloničkom podľa mačingovej, alebo len dodržiavate delenú stravu, mám doma knihu, kde je jedálniček na dva týždne a neskutočne chutne vyzerajú tie recepty ... ak by ste chceli, mohla by som vám po večeroch popísať deň po dni

majka35
14. mar 2012

@m.a.r.t.i.n.a veľmi pekne napísané 😉
no ja tu mrkvu tiež tlačím s odporom v tvári, som si povedala, že od zajtra jablko, mrkvu aj oriešky a hrozienka bude jesť zvlášť, pekne jeden po druhom 😵

m.a.r.t.i.n.a
14. mar 2012

@majka35 Ja mrkvu,jablko,hrozienka, med spolu a orechy zvlášť po 😀 Ale zistila som,že keď pri tých raňajkách niečo robím /pozerám TV, niečo na nete/, tak sa na tú chuť až tak nesústredím ako keď sedím za stolom s plnou miskou toho síce zdravého ale nechutného jedla 😅

zgurkaa
14. mar 2012

@majka35 mne skor take ako parky, salamy chipsy a pod. chybaju 😀
Ja som dnes vobec neni hladna, ledva prezuvam jedlo a pritom ho milujem ☹ Dufam ze nebudem mat daku crevnu chripku 😒