Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
Čaute baby, aj ja sa pridám. Tento rok budem mať 45 😠 🙂 , 2 deti (22 a 20). Celý život bojujem s váhou a u mńa je to tak, že čím som spokojnejšia, tým som okrúhlejšia 🙂 , akosi potom strácam motiváciu na sebe makať. Teóriu ovládam výborne a aj funguje (rovnica príjem a výdaj), ale to, čo bohužiaľ nefunguje, je moja pevná vôľa. 😀 To, čo mi určite pomáha, je beh @lorela @takyna . Bez toho by som vyzerala asi ako veľký sud. Snažím sa behať aspoň 5-6x do týždňa. Minulý rok som si ale prihodila zranenie (precenila som svoje bežecké schopnosti) a to ma od behu odstavilo na pár mesiacov, čo sa samozrejme odrazilo výrazne na mojej váhe, ktorú doteraz neviem skorigovať. Ale je to hlavne tým, že strašne zanedbávam stravu - proste neviem odkontrolovať chuť na sladké, začala som aj jesť znovu pečivo, čo sa mi predtým darilo nejesť, jem príliš veľké porcie (bohužiaľ ako drevorubač), cez víkendy zvykneme s priateľom otvoriť vínko, samozrejme, prípadne návštevy, kde sa teda nekrotím vobec. Naviac, mám prácu z domu, čiže nulový pohyb. Potrebujem sa znova nakopnúť a hlavne pri tom vydržať. Už sa mi aj 2 dni znovu darí 😀, ale dnes ideme s priateľom na párty do Antverp, takže už sa znova vidím.. 😀
@ninarigova mozem sa opytat aku 2tyzdnovku si drzala ? mam presne tvoje "miery" rok po porode :(
tak aj ja patrím k vám 40 v júli a na váhe číslo na infarkt 😀 😀 😀 od 11.januára som vylúčila maškrtenie ,sladkosti ,slané ...a začala piť vodu ...čo som do teraz nerobila ,váha mi išla dolu od 11.januara do teraz o 4 kg,ale pri mojej váhe to je nič ,potrebujem dať dole takých 30 kg ....neviem ako dlho to potrvá ,ale dala som sa na to 😎 viem že do jula na moju 40 chcem mať minimálne o 15 menej ...a potom ten zvyšok ,pomaly .. 😎 😎 😎 😎 teda držte prsty
Ahojte. Konečne téma pre mňa. I napriek tomu, že pravidelne pozerám tému chcen schudnúť, nezapájala som sa až teraz. Syn sa mi narodil keď som mala 41 rokov a i napriek tomu, že sa pri ňom musím statočne hýbať kilá stúpajú. Možno je to práve tým, že večer keď si sadnem dobíjam energiu jedlom a hlavne sladkosťami. No začala som pred dvoma týždňami pravidelnejšie cvičiť i keď som jedálniček neupravila 1,5 kg som schudla. Dúfam, že pomaly to pôjde ďalej dolu.
Ahojte kočky 🙂 Ja sa k vám tiež pridávam, nakoľko mi tento rok 40 klope na dvere a váha neúprosne ukazuje pre mňa neprijateľné číslo 76 (skoro som ráno zinfarktovala, keď som ho zbadala 😕 😠 ). Mojim cieľom je nejakých 60 kg, ale keď sa podarí viac, nebudem sa hnevať. Môj najväčší problém je však slabá vôľa. Akonáhle sa chcem pustiť do chudnutia, tak moje podvedomie spustí alarm a začnem mať neskutočné chute na všetko (aj veci, ktoré bežne vôbec nejedávam). A mám strašný pitný režim. Keď som sa aj snažila vypiť viac vody, tak som chodila veľmi často na WC (aj 5-6x za doobeda), čo je v práci celkom problém, hlavne keď cestujem. Mám sedavé zamestnanie, pohybu málo, aj keď mám pomerne veľkú záhradu, ale moje telo už na tento druh pohybu nereaguje. Ale dnešná váha ma hádam nakopla, aby som aspoň upravila jedálniček a možno sa prinútim aj niečo doma pocvičiť. Nejaké tipy na pravidelné stravovanie by ma tiež potešili. Teóriu ovládam, ako väčšina z nás 😀 😀 😉 , len tá realita je iná. Tak verím, že sa nám spoločne podarí dosiahnuť "sexi 40+" 😵
@zabinka pitny rezim je dolezity .. ja to robim tak, ze pijem po duskoch, mam odmerane ze 1 dcl je 8 duskov a to vypijem a za chvilu zase .. nie je dobre vypit viac vody naraz, pretoze take mnozstvo telom len "preleti" a ide von .. ked budes skusat pit po duskoch, tak budu pit aj Tvoje vnutorne organy, budu nasavat vodu a nebudes mat nutkanie ist na WC .. a mam vyskusane ze vypijem od rana do obeda 1,5 litra a prvy krat idem na WC o 11tej ...
@zabinka Veru tak, pitný režim má aj pri chudnutí veľký význam. Ten najvýznamnejší spočíva v tom, že zrýchľuje metabolizmus. A čo si budeme hovoriť, tlmí hlad 😉. Zhruba 2 - 3 litre, v lete a pri pravidelnom sa potení pri športe aj 4l. Jasan, že nesladené vody a žiadne ovocné šťavy, ale čistá voda a čaje, prípadne nízkosodíkové minerálky.
Ahojte, ja ma sice 40tku este hodne daleko, no chcela by som pridat skusenost mojej maminy, ktore ju uz ma teda davno za sebou. Ma 55rokov a minuleho roku sa rozhodla, ze sa prida k mojej iniciative zmeny stravy. Stravovali sme sa uplne rovnako, ja som jedla o malilinko viac, pretoze kojim a mam o 10cm viac na vysku. Ilustracny jedalnicek-ranajky ovsena kasa s ovocim, tak 2dcl dokopy. Varila som si cerstvu, nie instantne, tis maju zbytocny cukor. Takze ovsene vlocky, voda alebo mlieko a ovocie. Obcas trosku medu. Desiata banan alebo jablko alebo dve tri mandarinky. Obed normalne polievka aj druhe jedlo, ale nie drevorubacska porcia ale taka ta zenska restauracna ;) samozrejme nic vyprazane a len zriedka sladke. Olovrant jogurt, acidko, alebo zeleninovy salat s jogurtom. Vecera bielkovinova, to znamena maso so zeleninou alebo ryby alebo syry, tvaroh atd.. uz bez zemiakov a cestovin. Ak som bola dlho hore a prisiel hlad, dala som si mlieko. Mliecne vyrobky sm ejedli vylucne plnotucne, ziadna biela voda. Uplne sme vypustili sladkosti aj slanosti. Na ranajky sme si obcas miesto kase dali celozrnne pecivo, ale naozaj celozrnne, nie len posypane tekvicou. A cuduj sa svete za ten rok sme schudli. Pomalicky, ziadne 15kg ubytky za mesiac. Ja som schudla pri vyske 174cm z 85kg co mi zostali po porode na 60. Mamina prj vyske 164cm z vahy 65 na 55kg. Co sa tyka cvicenia, necvicili sme od zaciatku, az asi po pol roku. Zacali sme s jillien a postulne sme si vytvorkli rozne zostavy. Ale cvicenie nie je nutne na schudnutie, nijako sa chudnutie nezrychlilo, len sme krasne spevneli. Cize schudnut sa da aj bez cvicenia ale urcite nie bez upravy stravy. Mama pripustila, ze sa vyhovarala na vek ale bolo to o odhodlani, ktore jej vekom chybalo asi najviac ;) takze drzim prsty, urco sa to da aj po 40tke. Prosim neberte to ako provokaciu, ze soplava si prisla rypnut, chcela som len motivovat maminym prikladom a ukazat, ze az taky rozdiel to nie je, ci chudnete v 25, 40 alebo 55 · dolezite je vydrzat. Tie priblble pohlady neprajnikov za to stoja ;););)
@silvia0310 Ahoj, ja budem mať tohto roku 36 a od polovice júla minuleho roku som dala dole 44 kg a to takým spôsobom ako ty, žiadne maškrtenie sladkeho, slaneho a pijem veľa vody 🙂 sice vynechala som bielu múku, omáčky a pridala viac pohybu.
Pridavam sa aj ja k chudnutiu chcejucich styridsiatkam, len neviem dokedy mi to vydrzi 😀 Mam 43
@silvia0310 Ty potrebuješ dať dole 30 kg a ja minimálne ešte 30 kg ale spokojnejšia by som bola keby išlo dole ešte 40 kg 🙂 dáme to vylúčením mastneho, slaneho a maškrtenia sladkeho a ukru, cukor len minimum v ovocí alebo nejakom jogurte. Nič si neslad, nejedz kysnute, vyprážané a pôjde to 🙂
@lucinka1552 tak to je perfektné ..obdivujem ,najhoršie boli prvé večere bez maškrtenia ,no sú tomu 2 týždne ,zvladla som ich a ani ma viac neťahaju sladkosti ...,začala som piť 3 litre vody a vylúčila biele pečivo ...od 11.januara ked mi váha ukázala 102,3 kg 😲 😲 😲 bol pre mna šok ,také číslo som ešte nevidela ,som dala dolu do 21.januara na 98,9 ,vážila som sa v robote ,teda nie na mojej váhe ,doma mi váha odišla ale už čakám balíček s novou 😀 ,uvidím čo mi uáže nová váha ...ale nevzdám to ... 😀 😎 aj tých 3,4 je niečo za tých 10 dní no do svojích narodenín by som chcela mať 85 a to je v júli 😀
Baby, a co alkohol? Ja si totiz obed alebo veceru bez pohara dobreho vina neviem predstavit.....
@silvia0310 Uvidíš časom ťa prejde úplne chuť na sladké 🙂 ja som si dala na vianoce koláč a absolútne mi nechutil, včera som u susedy len ochutnala susedinu sladenú kávu a fuj už mi nechutila, mňa už sladkosti vôbec nelákujú , ked tak si dab doobedu jednu kocku horkej čokolady 70 % kakaa čo má inak ked jem biely jogurt tak si dám lyžičku medu. Ja by som do leta chcela dať ešte aspoň 20 dole , no uvidíme či to pôjde 🙂 . Pôjde ti to len pridaj viac pohybu 🙂
@tenerifka Alkohol by si mala uplne vyradiť, alkohol viaže tuky.
@lucinka1552 ono skusala som asi tyzden bez kvapky alkoholu, a zda sa, ze som vtedy este nieco nabrala. Ono nie je alkohol ako alkohol, lahke biele suche vino a nejaky presladeny liker su 2 uplne odlisne veci.
@tenerifka Neviem, len čo čítam a čo počujem že žiaden alkohol ani sladke likery, ani tvrdý alkohol a ani pivo, možno víno ano ale neviem naisto.
@lucinka1552 S tvrdym alkoholom a likermi to ma logiku,fuj, to som nepila roky rokuce.....ale vino(samozrejme kvalitne) je naozaj zdrave. Pivo-obcas si dam jedno, ale da sa bez neho prezit.
@tenerifka Toto su pre mna najlepsie vina na svete
http://style.hnonline.sk/veda-139/zavislych-na-...
no co na to poviete? podla mna vsetko treba robit s mierou aj pit, aj ine .. pitny rezim je dolezity, to tvrdim stale
@silvia0310 Držím palce Silvi 🙂
Takže dievčence ..moje dnešné menu : Raňajky ..tri krajce to su maličke toskansky chlebík so šunkou a syrom+kávička a čajík z Alchamilky..Obed :Fazuľová polievka+ tri šíšky malé ..a na večeru o piatej budu špagetky a dosť ..ešte čajík 20 brušákov prechádzka ....Neznášam drastické diety a obmedzovať sa .. treba len mať menšie dávky a po šiestej už nejesť ak sa dá len ovocie ..a voda popr.čaj.. Ja mám 175/ 76kg ale mne sa tie kila rozliali po celom tele a hlavne na prsia !!Joj dala by som niektorej z nich 🙂 ..takže to na mne až tak vidno nieje ale ja sa necítim dobre ..lebo pred rokom som mala 68 a to je pre mňa tak akurat Na môj krásny vek 🙂 a ešte chcem veľmi bábätko ...
@ivinka77 Pisem.Skratky R-ranajky,O-obed,V- vcera.P-PONDELOK-R-cierna kava bez cukru.O-1 celozrny rozok-2 vajicka na tvrdo-V-1 kuraci stejk s dusenou akoukolvek zeleninov.U-UTOROK-R-kava s mliekom-1 rozok celozrny.O-kuraci stejk-zelenina dusena,V-bieli jogurt-ananas-bud cerstvy alebo zavarany, ten vsak treba oplachnut.STREDA-R-kava s mliekom-1 rozok,O-2 vajicka na tvrdo-tuniakova konzerva-1 rozok,V-20dg-sunka kuracia-zelenina cerstva.STVRTOK-R-kava s mliekom-1 rozok,O-bravcovy stejk-zelenina dusena.V-2 vedie zemiaky varene-zelenina dusena.PIATOK-kava s mliekom-1 rozok,O-dusena ryba,moze byt aj file-zelenina dusena,V-20dg kuracia sunka - ovocie v surovom stave.SOBOTA-R-citronovy caj,O-2 vajicka na tvrdo-1 rozok-Zelenina.V-vsetko kolko vladzete,co len chcete.NEDELA-R-kava s mliekom-1 rozok,O-polka grilovaneho kurcata-zelenina.V-rozok-ovocie alebo zelenina.OPAKOVAT ESTE 1 TYZDEN.
ovocie by sa malo max do 14, pretoze potom sa uz v tele nespracuje energia vyrobena spalovanim sladkeho ovocia, ja do tejto skupiny radim aj mrkvu a kukuricu .. ale 🙂 poznam ludi, ktori jedia vecer co vecer jablka, pomelo, ine ovocie .. kazdy je asi individualny a mal by si na sebe vyskusat co mu vyhovuje, a co nie .. kto cvici, spali viac energie, takze kludne nech si da jablko aj vecer .. ja sa drzim rad, co mam od lekarky diabetologicky, ale to tiez plati na ludi, ktori maju problemy

Aj mne uz 40-ka klope na dvere, a mate pravdu, nie je to s udrzanim si vahy tak, ako ked som mala 30.
Co ma dost pletie su hlasky typu "spomalis si metabolizmus".....co je zle na spomalenom metabolizme? Alebo co je na nom dobre? Este nikde som necitala nijake argumenty pre a proti, preto sa pytam.....Ono totizto je pekne tvrdit, ze sa treba najest, aby sme chudli, ale u mna to vobec nefunguje, aj ked uz dlhu dobu nejem ani chlieb, cestoviny, zemiaky, ryzu(pravdepodobne tieto potraviny nase telo vobec nepotrebuje),.....obmedzila som aj syry,sladkosti nejem vobec-obcas kus tmavej cokolady, ovocie len obden......V mojom pripade, ak si dam ranajky a pocas celeho dna dodrziavam 5 jedal za den, vaha sa vobec nehne, mozem robit co chcem. Akonahle vynecham ranajky a dam si len obed a veceru, vaha ide automaticky dole. Nemam nadvahu, pri 168 cm mam 60 kg, ale chcela by som dat do 55kg, mam tenke kosti, preto to skresluje.
Este k tomu jedzeniu/nejedzeniu......v poslednej dobe citam, ze cim menej jeme a obcas aj hladujeme, tym pravdepodobnejsie sa dozijeme vysokeho veku v dobrom zdravi. Tak ako to vlastne je?