icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

maria1989
25. jan 2014

@tenerifka no k alkoholu ti poviem asi toľko: na ňom je najhoršie, keď sa zrúbeš, máš neskutočnú chuť jesť, a keď to príde večer o 11-tej, neschudneš nikdy. ale ak odoláš, dá sa povedať, že vo väčšom množstve "vypáli tuky"... nebudem tu alkoholu robiť reklamu, u mňa to funguje presne takto. s čistým bielym alkoholom. ako je to s pivom, vínom, neviem.

tenerifka
25. jan 2014

@maria1989 cisty biely alkohol u mna nehrozi, asi by ma vystrelo

ajka20
25. jan 2014

@tenerifka kde dovolenka??

ajka20
25. jan 2014

@tenerifka keď si ráno hladná , znamená že ti v noci spalovalo a máš dobrý metabolizmus "nespiaci" čo je velká výhoda , niekto ako ja som na to musela prísť a veru mi to trvalooo 😀

davita
25. jan 2014

@briketa jejeeeeeej ze piatok vecera v pristave 🙂 pomooooc, ty ma budes dobra tyrat 🙂 ..... ale davaj, inspiruj nas, nech sa furt nevari knedlo vepro zelo 🙂
k tomu veku, ja 100% suhlasim, ako si to pekne napisala 🙂 .... ja som uz 5 rokov vravela, ze mam 40 a konecne ich mam 🙂
@henikav ahoj, ty nechudnes s Miladkou ??? 😀 ako sa mate? co pubertiak??? moj narastol v lete vyse 15 cm, ma 180 a nic mu nie je dobre, a nic mu neviem kupit 😒 .... a prvy rok na strednej, cakame vysvecko, uvidime, ale malemu ... jej ze MALEMU! ... velkemu sa paci 🙂 ... som rada, ze si s top skupine supermatiek 🙂

ajka20
25. jan 2014

@lorela mohla by som sa s tebou poradiť ohladom jedálnička aj ja? 😉 snažím sa stravovať podla Norbiho od 6.1 , cvičím JIIL M ,ale zatial ziadna sláva -1 kg 😉 , možno málo prijímam??

ivinka77
25. jan 2014

@ninarigova fuuuuuha... celkom dost masaker 🙂 no skusim.....a dam vediet... potrebujem aspon -20kg minimalne sakra... :( ty si kolko schudla ?

tenerifka
25. jan 2014

@ajka20 A co mi v noci spalovalo ked to nie je vidno? 😀

Asi uz viem co budem robit. Jednoducho budem obedovat skor ako ostatni clenovia rodiny, tak o 12,30 by bolo idealne, to vydrzim nejest dovtedy. Vecera o 19,00 je OK(aj doma aj niekde v restike), aj tak idem spat az okolo 22,30 h.
Len neviem, ako vyriesim obed, ak budeme jest vonku, lebo to je o 14,00 alebo neskor.

tenerifka
25. jan 2014

@ajka20 cheche Karibik 😎

davita
25. jan 2014

@tenerifka neskory obed sa da lahko vyriesit jeho rozdelenim, tak isto sa kamufluje ked niekto nevie vydrzat od jedla po jedlo:
das si v case obeda polievku typu minestrone alebo iny NEZAHUSTOVANY NESMOTANOVY BEZCESTOVINOVY teply predkrm, hlavne pozor na kremove polienky 🙂 aby boli NE... napr rajcinova, z cervenej repy byvaju NE 🙂 takze polievkou vies vydrzat dalsie 2-3 hod a potom si mozes dopriat planovany obed = zelenina a bielkoviny = dusena cerstva + losos, proshutto syr a ine mlsotky, co zasytia, hodia sa ku zelenine 🙂 .... tak poriesis neskory obed, bez ujmy, nakolko zeleninove vyvery vo forme polievka aj creme su takmer bez calorii .... vyzivovo sa daju doplnit par kvapkami oleja lis za studena, a miesto krutonikov vsade podavanych si pytaj semienka 🙂 slnecnica a pod ....

baby bude super, ked si budeme vselijake finty radit 🙂

velmi sa tesim .... ako si pochudneme

napisete mi, ci niektora behavate?, alebo kedy, (hlavne to kedy ma zaujima) a ako cvicite?

tenerifka
25. jan 2014

@davita vies ze ja si taketo polievky robim? Uvarim vo vode zeleninu, pridam trochu soli , muskat, nakoniec petrzlenovu vnat a olej(olivovy, lanovy alebo tekvicovy), do toho polu citrona a rozmixujem

tenerifka
25. jan 2014

@davita Len robievam aj z mrkvy, cervenej repy alebo tekvice....asi tam je chyba, je to sladka zelenina

tenerifka
25. jan 2014

@davita Nebeham, ak tak, rychla chodza po plazi cca 45 minut alebo Orbitrek

davita
25. jan 2014

@tenerifka ja mam orbitrek zatrepany v pracovni, uz uz sa ku nemu prepracovavam 🙂 ... inak u nas dnes zacala asi zima, ze 12,00 a -7°C :( ciao, behanie nehrozi, hoci ja beh neznasam uplne z duse, ale asi mi nic ine neostane :(
sladka zelenina problem nie je na 100%, sak mrkva ma niekolko x menej na 100g cukrov ako jblko .... mozem ti to napisat presne, ked vstane mm (lezi a trpi, dava si robit zuby auauauuuu) .... problem je cestovina s vysokym obsahom lepku, smotana s vysokym % tuku a tiez zasmazky a zaprazky, jíšky a ine strasne veci 🙂
polievky vieme zahustit tak, zepouzijeme zemiaciky ako neutralnu potravinu 🙂 ... v mojej reci 🙂 lepidlo

tenerifka
25. jan 2014

@davita tie potraviny, co si uviedla, su pre mna uplne tabu, ja nejem ani zemiaky.

Ale sladku zeleninu mam rada. Mozno by sa nemala jest vecer.
A co orechy? Kedy je najlepsie ich jest, na obed?

Orbitrek vytiahni, je to super vec, ja pri cviceni pozeram na tablete potapanie na koralovych utesoch alebo dokumenty

davita
25. jan 2014

@tenerifka 😀 no tak ja pri orbi pozeram slovenske spravy, lebo sme zakotvili tu 😀 a kokso to je iny adrenalin!!! niekedy mam pocit, ze ..... no to je jedno ... vytlacim ho urcite 🙂 len sa odpoucaju vianocne ozdoby tam, kam maju a to suvisi s nefungujucim mm :(
no a ta zelenina je okacko cely den, ovocko s ohladom na cukry a potrebnu rychlu energi dopoludnia a orech su co??? no co??? su nasi nocni kamosi, lebo majuvysoky obsah omega mestnych kys, neschval nepisem cislo, lebo ktore ako .... a tie si v noci natravime, a rano ich ehm .... lebo su v crevach viac ako 8 hod 🙂
pri ich chrumkani mame pocit, ze nam papulka pri TV alebo na party slape, ale netvorime skoro vobec inzulin a to chceme vecer a v noci 🙂 no a druha skupina, co si da chlebovina a cestoviny a kolacoviny od obeda a v noci maju tooooolko inzulinu az az az
juuuuuuj ked to vsetko so vsetkym tak moc suvisi 🙂

ajka20
25. jan 2014

@tenerifka xixi ja že na Tenerife xi kedže si tenerefka 😀

henikav
25. jan 2014

@davita v podstate si ma nachytala na hruskach, veru nechudnem s Miladkou, ani s nikym inym zatial, len som padla na tuto temu a tak ma to nejako nastartovalo ze hups po 40tke, idealna miera daleko, tak by sa snad zislo trosku zhodit, ani nie preto ze by ma to nejako trapilo, skor preto ze sa neviem normalne obliect. Pubertak je v tazkej pohode, krasne s nim plieska puberta a ja si z neho uz pomaly trham vlasy 😀 😀 😀 aspon ze na malu neziarli, ze ju lubi. A kde som?? V skupine supermatiek?? To je kde, ani neviem, zeby som nieco poklikala? Lebo teda ja mam od supermatky na mile daleko, uz veeeelmi davno som upustila od dokonalosti, som rada ze aspon kompromisy funguju 😀 😀 😀

tenerifka
25. jan 2014

@ajka20 No ved ja z Kanarov v zime utekam do tepla, tu sa teraz neda kupat 🙂

tenerifka
25. jan 2014

@davita Nepochopila som to s tymi orechami, to akoze je dobre dat si ich na veceru? Nie je lepsie doobeda? Nemam na mysli slane arasidy(to je tabu), ale normalne surove vlasske orechy prip.lieskovce

davita
25. jan 2014

@henikav matka po 40, co ma spolocnu temu chudnutie je supermatka ... no nic, zase moj čudny humor ... dakujem za spravu 🙂 super, ze si tu 🙂

davita
25. jan 2014

@tenerifka ano ano, surove, vlasske pripadne lieskovce a este by som dala do pozornosti mandle SO SUPOU (tou hnedou) 😀 😀 😀 nie tou tvrdou ..... ano vecer ako mlsotku a stihnu sa natravit v crevach, ked predpokladame, ze požívateľ bude 6 az 8 hod spat 🙂

ajka20
25. jan 2014

@tenerifka no ja si večer zobnem arašidy za hrsť šak som A krv sk tak možem 😀 ked mám chuť niečo mlsnúť

henikav
25. jan 2014

@davita hehe si ma rozosmiala 😀 😀 😀

briketa
26. jan 2014

vikend, vecera vonku. ked jem surove ryby, nemam chut na sladke (chute mi nejdu dokopy)

bronia13
26. jan 2014

@briketa mnam mnam dala by som si 😵

tenerifka
26. jan 2014

@briketa
@bronia13 sushi som este nejedla, a to som mala 1000 moznosti, ale bojim sa Anisakis. V Europe sa ryby na sushi musia na 3 dni ultra zmrazit(kvoli spominanemu parazitu), ale v Azii nie, vraj ta ryba potom uz nechuti ako cerstva.Jedenkrat, ked som robila lososa len tak na grile, bol trosku polosurovy, zjedli sme-mnamka, ale potom som mala stresy, ze ci sme sa nenakazili 😀

miskap2111
26. jan 2014

@davita ja behávam. Ale ja pracujem z domu, takže vačšinou vybehnem pred obedom- podľa toho, koľko mám času. Ale snažím sa aspoň 5-6x do týždňa. Cez víkendy dlhé behy- nad 10km. Včera som si dala 16km, ale teraz som v Belgicku a je tu príjemných plus 4-5 stupňov, takže sa super dá. Ale u mňa je problém so stravou, takže v tomto sa musím naštartovať.

silvia0310
26. jan 2014

tak žienky za posledný týžden mínus 0,8 kg ,ked neprší aspon kvapká 😀 chudnuť som začala v robote v rakúsku ,a teraz som sa vážila doma ...teda môže to byť trošku iná hodnota,ale nevadí ,hlavne že ide pomaly dolu a nie hore 😀 😀 😀 😀 a ideme do dalšieho týždna 😎 😎 😎 😎 😎 😎

davita
26. jan 2014

@miskap2111 🙂 no tak tu si spravne 🙂 tu sa upravuje vsetko, uvidis 🙂 .... velmi obdivujem ludi, ako si vedia zabehat, a potom si "cucnut" endorfinov, a usmievat sa cely den 🙂 ......
ja mam cas "na seba" az ked domvecer zaspi :( no a to uprimne som psychicky aj fyzicky off .... nasla som dierku v kazdodennej rutine, maly mi chodi spinkat rano do kocika = ja sa prechadzam a on zaspinka, potom ho nechavam vonku pri dome pri zimnej zahrade, kde si na neho vidim, spolu spinka hodinu, hodinu a pol na vzduchu, takze to by som chcela vyskocit na nas orbitrek .... skusala som vo fitku "veslicu" aj bezecky pas, podla mna je to brutus hlucne, ako v tom fitku je ruch, hudba, ludia si nieco povedia, takze som si to nikdy neuvedomila, ale bola som tam hned po otvorenie sama, len s recepcnym a hucalo to statocne, neviem si to predstavit v "domacej prevadzke" :( takze pocitovo musim si vystacit s tym orbitrekom a ked na nom naberiem nejaku kondicku, snad by som s lepsim pocasim vybehla, kocik na to mam 🙂 ... no a po kardio by som si chcela dat este spevnovanie a to mam premyslene ako jednoduche "bezpohybove " cviky na fitlopte, ako napr, opriet sa predlaktiami o loptu a akoby do kliku a dychat si do toho a dostat sa aspon na 30 sec vydrze .... no a do leta budem jaaaaaaaaaaaaaaj jaka kocka 🙂 hm 🙂

co sa tyka jedla, tak sa kludne pytaj, co budem vediet, to napisem, co nie spytam sa nutricneho poradcu alebo mm co su obaja v tomto velmi mudri 🙂

babulky peknu nedelu, nedame si kolaciky, dame si cokoladku kvalitnu aspon 70% a vychutname si ju, prilohy rozumne, a nehlceme pri drese 🙂

naozaj velmi sa tesim, ako si vzajomne pomozeme 🙂