icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

rebeka7501
30. apr 2014

@digysa zabudla som spomenúť - drepy s pätami na zemi.

riverparkdanceschool
2. máj 2014

Milé mamičky! Či už chcete schudnúť, vyformovať postavu, spevniť svalstvo alebo zlepšiť kondíciu a potrebujete poradiť ako na to, pripravili sme pre Vás FIT PROGRAM NA MIERU! Naši osobní tréneri a odborníci v oblasti výživy vám po konzultácií s vami navrhnú vhodný výživový ako aj tréningový plán z ponuky tanečných hodín a cvičení v Riverpark Dance School alebo formou individuálnych tréningov.
O konkrétnej forme, intenzite a dĺžke programu tak rozhodujete vy sami na základe odporúčaní a návrhov zo strany našich trénerov. Viac informácií na recepcia@riverparkdanceschool.sk alebo +421 (0)910 373 373 alebo na našej web stránke. Tešíme sa na vás 🙂

lorela
2. máj 2014

@gabriela5 Chuť na sladké môže tiež signalizovať, že niečo nie je v poriadku s jedálničkom.
Môže byť nevyvážený, môžu v ňom absentovať zložené sacharidy, no rovnako dostatok blielkovín (ktoré majú dobrú zasycovaciu schopnosť), alebo nedostatočný čo do celkového denného príjmu energie. Telo si tento nedostatok kompenzuje nástojčivo potrebou rýchleho dodania energie, čiže cukru, čo je "rýchla energia", ktorý telo naštartuje.

lorela
2. máj 2014

@rebeka7501 Áno áno, cvičiť v posilňovni, aspoň na začiatku, pod dohľadom trénera je naozaj dobrá voľba.
Telo posilňovacími cvikmi krásne spevnie a dá sa tiež krásne vyformovať.

Ale ak môžem, pre ostatných, čo chcú schudnúť desiatky kilogramov, posilňovňa na začiatok nie je správna voľba. Je to anaeróbna aktivita, čiže taká, pri ktorej sa nechudne ľahko... Na chudnutie sú vhodné aeróbne aktivity, také, pri ktorých má telo dostatok kyslíka na spaľovanie tuku. Napr. stacionárne stroje (mierne tempo bez záťaže alebo len s minimálnou), bicykel, plávanie, rýchla chôdza, aerobik.

Keď chudnúť v posilňovni, tak s tzv. kruhovým tréningom; počas hodiny sa posilňujú všetky partie tela takmer bez prestávky medzi jednotlivými cvikmi, na jednu svalovú skupinu sa vykonáva veľa opakovaní s minimálnou záťažou, alebo len so záťažou vlastného tela.

lorela
2. máj 2014

@digysa A keď už nie čerstvo chytené, tak aspoň ryby pochádzajúce z lovu a nie z chovu 🙂

biancaneve
3. máj 2014

@lorela Chodila som na kruhový tréning, neschudla som absolútne nič, a bodka za mojím cvičením bolo keď pani manažérka mi zakázala tam vstúpiť s mojou malou, celú hodin tam tá pani nebola ako naschvál prišla chvíľu pred skončením môjho tréningu, dcéra tam pekne sedela pri vchode, fakt sa ani nepohla a tá čúza že koho je to dieťa, deti majú zákaz vstupu...v zmluvných podmienkach takú klauzulu nemali a zodpovednosť mám za dieťa ja,zaplatené na 3 mesiace!!!!! som mala ja ,tak ma úplne znechutila a prestala som tam chodiť. Inak tie cviky sa dajú v pohode robiť aj doma len som chcela byť v kolektíve...

lorela
5. máj 2014

@biancaneve Otrasný prístup. Viem si predstaviť, tiež poznám jedno fitness centrum s otrasnou atmosférou a zamestnancami už od tých za pultom pri vstupe...
Veľmi záleží od osobného trénera, od jeho prístupu a zodpovednosti voči klientovi. Sú aj takí, ktorým ide len o peniaze a žiaľ, aj tá "odbornosť" trošku zaostáva.

Niekedy stačí pár hodín s osobným trénerom, aby naučil, ako sa správne cviky vykonávajú, ako sa správne dýcha; to je nesmierne dôležité. Zle prevedený cvik s nesprávnym dýchaním = žiaden cvik.
Potom môže človek cvičiť sám a so zopár ľahkými činkami veru aj doma 😉.

victory1
5. máj 2014

@biancaneve
@lorela
Ja mam tiez skusenost s kruhovym treningom...prisla som, pokecala si s recepcnou, ta mi potom ukazala fitko, stroje...a zistila som, ze kruhovy trening vedie exmanzelka mojho draheho... 😝 ..a bolo po kruhovom treningu... 😎

lorela
5. máj 2014

@victory1 Brekeke!
Nuž, ale keby si zostala, pekne by ti naložila! Závažia na chrbát 😎

lorela
6. máj 2014

@victory1 Hoplá, ale teraz som si spomenula, že "kruhové tréningy sú dva"! 🙂 Jeden taký, odpustite, pseudo... V tzv. ženských fitkách, kde nič iného niet len pár strojov do tvaru kruhu... - Tak toto som nemala na mysli. Myslím porádné fitnesko, s porádným vybavením a porádným vyškoleným trénerom 😀 , ktorý voľbu strojov, cvikov, záťaže, intenzitu ušije presne na mieru a podľa toho, ako telo reaguje časom upravuje a mení atď. atď.

victory1
6. máj 2014

@lorela Jasneeee...ziadne zenske fitko s dakou ex...cvicitelkou.. 😀 ...treba paraaadne fitnesko s paraaadnym trenerom.... 😝 😀 😀 😀 ..uplny suhlas... 😉 ...nech sa je na co kukat... 😝

lorela
6. máj 2014

@victory1 Xixi, tak to tiež 😀 😉
Ja by som do ženského fitka nevliezla... Teda, nech nekecám, vliezla som raz a slovami klasika, prvý a posledný krát 😀. Čisto ženský kolektív vie byť veľmi nepríjemnýýýý. Röntgenové oči a nevrlé pohľady tam šľahajú sťa by blesky. Mužom slúži ku cti, že v ich spoločnosti sa cvičí naozaj príjemnejšie. A je jedno, či je žena silnejšia alebo chudšia 😉.

victory1
6. máj 2014

@lorela No, tak u nas v budove je tiez fitko..take zmiesane..ale na 90% tam chodia 20-rocni clapci, co viac cumia do zrkadla, ako cvicia...no, to by mi ani tak nevadilo, ale ten siiileny smrad... 😖 ..bola som tam trikrat a nikdy viac...

lorela
6. máj 2014

@victory1 Smrad, že by jeden pad? 😀

Mala som asi šťastie, onehdá som vymietla niekoľko fitness centier a až na jedno (pekelne snobské a prevažne "pipenkovské") som mala len a len dobré, príjemné až zážitkové skúsenosti 😉.

biancaneve
6. máj 2014

@lorela prezraď kde sa nachádza to pipinové fitko?? Ja som práve chodila do toho ženského...ženičky tam boli normálne, aj tie " trénerky" ale tá ježibaba vedúca to celé posr....la..Dievčence, všetci ospevujú Jillian Michaels, včera som si našla video s cvičením, že skúsim, prvé cviky ako na telesnej, no ale potom sa to gradovalo a dnes chodím ako robot Emil...takže začínam od zajtra, bracho mi to musí stiahnuť z netu a hádam sa budem môcť popýšiť výsledkami aj ja..O váhu mi pri cvičení ani tak nejde ako o spevnenie tela...dcéra ( 4r.) samozrejme mi robila pri cvičení parťáčku a pýtala sa ma, že čo je schudnúť, tak som jej vysvetlila a v polovici cvičenia sa ma pýta: " už sme schudli?" ooo, aká by som bola rada keby to malo taký rýchly účinok 😀

romanettka
7. máj 2014

Tvrdo driete v posilňovni a nevidíte zmenu? treba myslieť aj na toto!

Redukcia hmotnosti a formovanie tela nie je iba o pravidelnom pohybe. Strava a iné vedľajšie aktivity pomáhajú, alebo naopak spomaľujú účinky cvičenia.

Pri pravidelnom cvičení dbajte aj na tieto aspekty!

Jedlo nie je nepriateľ
Mnohé ženy majú mylnú predstavu o jedle. Keď začnú cviciť, myslia si, že jedlo je ich nepriateľ a tak sa jednoucho rozhodnú, že po tréningu jesť nebudú. „Je to veľká chyba, pretože telo potrebuje na regeneráciu dostatočné množstvo živín. Tým, že sa počas dňa alebo po tréningu nenajedia, iba spôsobia to, že telo nebude pracovať tak, ako má a výsledky ich snahy budú v nedohľadne,“ povedala exkluzívne pre Feminity osobná trénerka Kristína Kalinková.

Nedostatočné zaťaženie pri tréningoch
Jednou z najčastejších chýb, ktoré ženy pri cvičení robia je, že necvičia poriadne. Chodiť len tak od stroja k stroju a nevyužívať váhy, vám pri zmene postavy nijako nepomôže. „Neustále používanie strojov na ktorých ženy len sedia, rozprávajú sa a cvičia s minimálnou záťažou, je akoby iba hladkanie svalov. Pri tréningoch sa netreba báť aj záťaže a taktiež zvýšiť intenzitu tréningu. Po celom dni sedenia v práci, nemusíme predsa sedieť aj v posilňovni.“

Po tréningu vínko
Skutočný zdravotný štýl si, okrem cvičenia a zdravého jedálnička, vyžaduje aj zrieknutie sa alkoholu. Alkohol, aj keď iba pohár vína, má vysokú energetickú hodnotu. Ak si dáte príležitostne jeden pohár vína, vaše chudnutie to vo veľkej miere neovplyvní. Sú rôzne druhy a značky vína, ale v priemere obsahuje 2dcl bieleho moku až 200kalórií!

Kvalitný spánok
Dostatočný spánok je dôležitý nielen kvôli cvičeniu. Aj na to, aby ste zvládli „obyčajný“ deň, musíte dovoliť organizmu odpočívať. Ak vás čaká náročný tréning, je spánok o to dôležitejší. Cvičenie a spánok sú navzájom prepojené. "Svaly nerastú v posilňovni, ale v čase odpočinku."

Nesledovať neustále váhu
„Netreba sa vždy pozerať na čísla, ktoré ukazuje váha. Ak človek cvičí, rastie mu aj svalová hmota, tým pádom sa môže stať, že váha nám stojí, alebo dokonca aj rastie. Najlepšie je, ak si každé tri mesiace urobíte fotku. Alebo aj naše šaty a ľudia, ktorí nás dlho nevideli sú dobré ukazovatele.“

Cvičenie s prázdnym žalúdkom
„Človek by nemal nikdy trénovať úplne vyhladnutý, ale nemal by jesť ani mastné jedlá, pretože by mu mohlo prísť ťažko. Predtréningové jedlo by malo obsahovať aj sacharidy a bielkoviny a netreba sa báť ani rýchlych cukrov. To znamená, že ideálne sú napríklad ovsené vločky, proteín a banán. Počas tréningu totiž potrebujeme stály prísun sacharidov, aby sme mali dostatok energie. Treba dbať na to, aby nedošlo ku katabolizmu, čo práve hrozí pri cvičení na lačno.
Tvrdo driete v posilňovni a nevidíte zmenu? treba myslieť aj na toto! Redukcia hmotnosti a formovanie tela nie je iba o pravidelnom pohybe. Strava a iné vedľajšie aktivity pomáhajú, alebo naopak spomaľujú účinky cvičenia. Pri pravidelnom cvičení dbajte aj na tieto aspekty! Jedlo nie je nepriateľ Mnohé ženy majú mylnú predstavu o jedle. Keď začnú cviciť, myslia si, že jedlo je ich nepriateľ a tak sa jednoucho rozhodnú, že po tréningu jesť nebudú. „Je to veľká chyba, pretože telo potrebuje na regeneráciu dostatočné množstvo živín. Tým, že sa počas dňa alebo po tréningu nenajedia, iba spôsobia to, že telo nebude pracovať tak, ako má a výsledky ich snahy budú v nedohľadne,“ povedala exkluzívne pre Feminity osobná trénerka Kristína Kalinková. Nedostatočné zaťaženie pri tréningoch Jednou z najčastejších chýb, ktoré ženy pri cvičení robia je, že necvičia poriadne. Chodiť len tak od stroja k stroju a nevyužívať váhy, vám pri zmene postavy nijako nepomôže. „Neustále používanie strojov na ktorých ženy len sedia, rozprávajú sa a cvičia s minimálnou záťažou, je akoby iba hladkanie svalov. Pri tréningoch sa netreba báť aj záťaže a taktiež zvýšiť intenzitu tréningu. Po celom dni sedenia v práci, nemusíme predsa sedieť aj v posilňovni.“ Po tréningu vínko Skutočný zdravotný štýl si, okrem cvičenia a zdravého jedálnička, vyžaduje aj zrieknutie sa alkoholu. Alkohol, aj keď iba pohár vína, má vysokú energetickú hodnotu. Ak si dáte príležitostne jeden pohár vína, vaše chudnutie to vo veľkej miere neovplyvní. Sú rôzne druhy a značky vína, ale v priemere obsahuje 2dcl bieleho moku až 200kalórií! Kvalitný spánok Dostatočný spánok je dôležitý nielen kvôli cvičeniu. Aj na to, aby ste zvládli „obyčajný“ deň, musíte dovoliť organizmu odpočívať. Ak vás čaká náročný tréning, je spánok o to dôležitejší. Cvičenie a spánok sú navzájom prepojené. "Svaly nerastú v posilňovni, ale v čase odpočinku." Nesledovať neustále váhu „Netreba sa vždy pozerať na čísla, ktoré ukazuje váha. Ak človek cvičí, rastie mu aj svalová hmota, tým pádom sa môže stať, že váha nám stojí, alebo dokonca aj rastie. Najlepšie je, ak si každé tri mesiace urobíte fotku. Alebo aj naše šaty a ľudia, ktorí nás dlho nevideli sú dobré ukazovatele.“ Cvičenie s prázdnym žalúdkom „Človek by nemal nikdy trénovať úplne vyhladnutý, ale nemal by jesť ani mastné jedlá, pretože by mu mohlo prísť ťažko. Predtréningové jedlo by malo obsahovať aj sacharidy a bielkoviny a netreba sa báť ani rýchlych cukrov. To znamená, že ideálne sú napríklad ovsené vločky, proteín a banán. Počas tréningu totiž potrebujeme stály prísun sacharidov, aby sme mali dostatok energie. Treba dbať na to, aby nedošlo ku katabolizmu, čo práve hrozí pri cvičení na lačno.

ponúkam aj výživové doplnky na chudnutie čaje, koktejly, detox, 9 dnový Clean bližsie info IP

victory1
7. máj 2014

@lorela ja som vymietla v TN len tri..a tak ti poviem, radsej budem cvicit v teple domova.... 😉 ...vlastny smrad je len vlastny... 😝 😀

victory1
7. máj 2014

@biancaneve 😀 😀 😀 ...mala je dobraaa..kiezby boli jej slova svate, ze? 😉

victory1
7. máj 2014

@romanettka ..blahozelam ! ....aj ked k neuspesnej reklamnej kampani , ale za to k uspesnemu stiahnutiu clanku a fotiek... 😝 😉 ...nuz, citaj zadanie diskusie...z cajov na chudnutie a detoxov sme tu uz vsetky vyrastli.... 😀

lorela
7. máj 2014

@biancaneve Nenahneváš sa? 🙂 Nechcem robiť zlú reklamu, a tak si nechám meno fitka pre seba. Ale je to v BA - Ružinove.

A potom poreferuj, ako sa ti cvičí s JM a či s i spokojná s výsledkami 😉.

... No detičky sú proste úžasné!

lorela
7. máj 2014

@victory1 A ja zase neviem cvičiť doma. Resp. nie je to vončo! Márne hľadám v okolí svojho nového bydliska, márne sa snažím časovo zladiť s rozvrhom 😖... Ništ! Ach, ja úbohá, kam sa podejem! 😀

lorela
7. máj 2014

@victory1 Ty si číslo! 😎

biancaneve
7. máj 2014

@lorela nenahnevám jasnééé 😀 len že ja som z Ružinova tak aby som sa zďaleka vyhýbala... 🙂 poreferujem, aj ja som zvedavá...takto keď som sa k tomu už verejne prihlásila tak aj musím prezentovať potom nejaké výsledky ale nenahneváš sa keď fotky nezverejním, že 😀 ?? Stačí mi keď sa vidím v zrkadle v obchodoch, zo skúsania nohavíc mám následne do konca dňa depku, ja neviem aké zrkadlá tam inštalujú sakra, človeku padne aj ten máčik makový sebavedomia čo ešte má....alebo som možno až priveľmi sebakritická 🙂 Také Angličanky v Turecku keď som videla, tie nemajú hapták z ničoho - ani z mega prsisiek ani z mega zadku, v pohodičke mini veľkosť aj hore aj dole.... 😀

lorela
7. máj 2014

@biancaneve A to sa zase ja nenahnevám 😉, že sa nechceš zviditeľniť (navyše, sama som tak trochen "proti" zverejňovaniu fotiek zo súkromia na internete).
Tak z Ružinova? Potom iste toto fitko poznáš... 😉
Juj, ani nehovor, a zrkadlá v Tesco sú asi najhoršie. Akurát dnes som si skúšala nejaké veci v butiku, a až som sa nahlas zasmiala, aké tam mali milosrdné zrkadlo, čomu aj osvetlenie napomáhalo. V takom zrkadle naozaj všetko pristane. A keď je mierne zošikmené smerom dole, postava vyzerá vysoká a štíhla. Koniec koncov, milý ťah (pretože vyčarí žienke hneď lepšiu náladu), keby som bola majiteľkou obchodu s oblečením, neurobím inak; čestne priznávam 😀.
Mám jednu kamošku (nie je Angličanka 😉 ), ktorú vlastne obdivujem za jej bezprostrednosť a sebaistotu. V skratke napísané, neexistuje oblečenie, ktoré by si nedala na seba, keď sa jej páči.

victory1
7. máj 2014

@lorela Nuz...ale ved ak sa ti bude pacit fitko, mozes aj tam najst daku spriaznenu dusu... 😉 ..ja mam spriazneny rotoped /a velku hrubu deku miesto zinenky/ doma...a cas si s nim zladim, kedy chcem... 😝 😀 ..je fakt hodne prisposobivy... 😎

victory1
7. máj 2014

@biancaneve
@lorela
No a najdebilnejsie zrkadlo je ale u mna doma...rano sa obleciem, kuknem pri odchode do zrkadla...vyrazim veselo do prace a ked pridem do kancla, tak sa ma baby pytali, ci som v bunde ranajkovala... 😠 ..no, flak pomaly cele cele lave prso.... 😠

Hej, hej...anglicanky, americanky, ale ani rusky nemaju s tym problrm, ked im sadlo trci kade-tade...to je aj o sebevedomi ako pise @lorela....hold, nasa generacia na to nie je prave zvyknuta...

Inak, v 2011 sme boli s drahulom na dovolenke v Egypte...no, vypadala som vtedy fakt ako reklama na bravcovu konzervu... 😠 ..na 158cm uspesnych no mozno aj 90 kil...A bola som teda mierne povedane v soku, pretoze kazdy domorodec sa otacal a vykladal drahulovi aku ma nadhernu zenu../kokos a ja komplexov plnu onu .... 😀 /...no, proste , ked si chce niekto s nadvahou zvysit sebavedomie, Egypt vrelo odporucam.... 😀

naturonline
7. máj 2014

@takyna ja sa držím východného stravovania a ak nehreším, tak je to skvelé! oni idú na vec úplne inak ako naše diéty:
raňajky: po zobudení sa 3-4 hodiny nič nejesť.
desiata: po 3-4 hodinách ako prvé jedlo má byť ovocie - kľudne 2 kusy a je jedno aké
obed: uhlohydráty so zeleninou ( v podstate delená strava) zemiaky alebo ryža, cestoviny, ale bez mäsa či rýb
olovrant: orechy (nie pražené) - ak je chuť na ovocie, tak môže byť, ale po 15.00 už len jablko, ostatné druhy kysnú a tým človek priberá
večera: bielkoviny (mäso, ryba) so zeleninou - na večer je ale v tepelne upravenej forme ľahšie stráviteľná

hocikedy ak ste hladná na tvrdo uvarené vajce

3x do týždňa cvičiť stačí. Ak je to viac, Váš organizmus si zvykne a nebudete vidieť želaný efekt. Výnimkou zostáva 5x do týždňa ranný beh podľa Dr.med. Strunza pol hodina nalačno. V tom prípade stačí iné cvičenie 2x do týždňa. Držím palce!

lorela
7. máj 2014

@victory1 Aj ja mám niečo, čo malo byť spriaznené, a je to za dverami mojej izby rodičovského bytu, číha to tam asi 10 rokov 😀. Proste doma seriózne cvičiť neviem ani v predstavách...
Apropo, mne sa páči vôňa vo fitkách, potu a železa (no to som si dala teraz! 😀 😀 😝).

lorela
7. máj 2014

@victory1 Pohodička 😉 , ale podľa toho, akej veľkosti máš prsia 😝 🤐.
Mňa odprevádza každé ráno z bytu veľký kritik - biele (lebo bolo na výber aj matné, né že né) roldorovské zrkadlo v nadživotnej veľkosti. To je pohľad! hehe

Tak už aj Rusky v úzkych?! 🙂

Egypt, poznávací zájazd, je môj celoživotný sen! Ale od kedy som v detstve o ňom začala snívať a videla sa sťa by egyptologička, pribudli k tomuto snu ešte mnohé ďalšie cestovateľské. Už len zvoliť poradie a naškudliť si na splnenie aspoň 2 - 3 (či všetkých? 🙂 ).

lorela
7. máj 2014

Pekne nám tu pribúdajú jedálničky.
Ešte očakávam, že pribudne odporúčanie 30 banánov alebo 30 vajec denne.
A skoro by som zabudla; piť šťavu z niekoľkých kíl mäsa (toť obľúbená diéta cisárovnej Alžbety, Sissi).