Chudnutie po návrate do práce z rodičovskej dovolenky
Ahojte, zaujima ma, ci sa Vam po navrate do prace z rodicaku chudlo lahsie ako na rodicaku. Predstavujem si to tak, ze pracovny stres, stres zo soferovania do a zo skolky a celkove zrychlenie tempa mi pomozu chudnut rychlejsie ako to ide na rodicaku. Teraz je to bieda, aj ked pocitam kalorie, nechudnem, maximalne sa mi podari udrzat si vahu. Mam aj malo pohybu, maly ziarli, ked robim nieco, co nesuvisi s nim, takze pohyb mam iba postavanie na ihrisku (cca 2 000 krokov denne). Aky pohyb ste mali na rodicaku?
@galganka a ako si dokazala mat 20 000? Lebo po ihrisku tak 2 000 - 4 000, podla toho ako sa malemu chce a nahanie po byte mam max tak 1 000. Kam si chodila resp. ako vyzeral Tvoj bezny den, ked si mala 20 000?
Malý žiarli keď robím niečo čo nesúvisí s ním… a? Nech si zvykne že svet sa netočí len okolo neho. Zarábas si s tým že skaces ako píska na riadny problém. K otázke. No nie, v práci chudnutie ľahšie nepôjde. Práveže často sa stane ženám, že ešte priberú viac
Ja som nástupom do práce pribrala 10 kg a to nemám sedavú prácu. Ale bolo veľa stresu, ja stres zajedám. Na RD vždy okolo 10 tisíc krokov. Už len cesta na ihrisko u nás bola na 3000 krokov, niekdy aj viac s prechádzkou. Ak máš ihrisko pod nosom, tak si predtým spravte niekam prechádzku a potom na ihrisko. Alebo zmeňte teritórium😉
Ráno sme zbalili batoh, kočík, alebo dvojkočík a vrátili sme sa domov navečer. Ihrisko, obchody, návšteva, nejaké podujatie v meste, obed vonku, alebo sme išli autom do iného mesta a to sme obehali... Ja som v Nitre napr. A bežne som chodila pešo s kočíkom z Klokočiny na druhý koniec mesta pešo. Pod Zobor, do Janikoviec a hneď sme mali niekoľko kilometrov odchodených.
2000 krokov denne? Veď to mám len ráno, keď odprevadim deti do školy/škôlky, a to ju máme asi 5 minút od domu. .. to si sa hýbala tak málo, že čokoľvek budeš teraz robiť, tak sa budeš hýbať viac ...
Minimalne mam 15 tisic. Postavanie na ihrisku?? U nas nehrozi. Prechadzky, kdrazadlo/ bicykel...... ked mil mensi kocik a sli sme.
@galganka My sme tiež behali kade-tade. Teraz, keď boli jarné prázdniny, sveta žiť. Pri práci, škole, škôlke a všetkých povinnostiach sa to toľko nedá. Ale zas už ide teplo, slniečko neskôr zapadá...😉
U mna presny opak, na prvej materskej ked som mala iba jednu dceru, tak som od cca jej roka, ked zacala lepsie spat, tak pocas denneho spanku som doma kazdy druhy den cvicila, doobeda detsky kruzok/plavanie alebo prechadzka na ihrisko, poobede prechadzka, dostatok casu na zdrave domace jedlo, salatiky ale aj domace kolaciky, proste za mna od dcerinho roka do konca materskej kopeec pohybu, stretnutia s kamoskami, dvaja rodicia na jedno dieta, tak jeden krat do tyzdna aj podvecer fitko, najlepsia postava za cely moj zivot. Ked som sa vratila do prace, sedave zamestnanie zial tak krokov za den malo, do ro roboty autom lebo aby som rychlo stihla skolku, poobede par hodin pre nas a na cvicenie tiez malo casu, .
Ja som na rodičovskom, mám riadnu nadváhu, teraz ešte aj tehotná a teda denne pod 20 000 nejdem. Keď mám maximálne "lenivý" deň prejdem 12 000. Tých 2 000 krokov za deň sa mi zdá strašne málo. Ani v zime som toľko nemala.
Necvičím, robím bežné činnosti ako nákup, varenie, upratovanie, práce okolo domu a chodím sa s dcérkou prejsť. Ona na odrážadle / motorke a ja za ňou rýchle chodím, prechádzame sa okolo zámku, jazera a pod. Ideme vlakom do susedného mesta a peši cez celé mesto do cukrárne a späť. Neviem si predstaviť, že len tak postávam na ihrisku.
V kancelárii som sa ale takto nehýbala. Takže za mňa opačne, viac pohybu mám doma než v práci.
Alebo na bycikel. Dáš krpca na sedačku a môžete ísť. Ty máš kardio, on zmenu. Určite máte aj nejaké cyklochodniky alebo nejaké trasy v okolí. Keď bolo teplo, ja som sa často vybrala byciklom po chodníku cez les do susednej dediny k rybníkom, na ihrisko.
@anna_anicka83 presne na toto čakám. Deti sa budú vracať dnu len kvôli hladu, ja dotankujem solárne baterky... 💪🏻
ja som bola chuda na rodicovskej, pribrala som zo stresu v praci, vzdy ked som ostala doma som schudla
Praveze sa bojim opaku
Na rodicaku som momentalne za pol rok schudla 24kg
Postavanie na ihrisku? Fu.
Toto u nas nikdy nebolo, cela RD aktivna, s oboma detmi, odrazadla, bicykle, dlhe prechadzky, vylety. Mrle by ma zozrali postavat 3 roky. Ak si chudnutie nepredstavujes pohybom (??!) ale stresom, tak si zarabas na poriadne problemy. Nie je absolutne ziaden problem hybat sa s dietatom, zacnite, bude to pre teba aj pre dieta zachrana 🙏
Je velky rozdiel ci niekto byva v byte alebo v dome. V dome je to take prirodzeny pohyb, vacsi priestor = viac krokov. Clovek vyjde na dvor daco porobit, popozerat, upratat a 10 000 krokov mas ani nevies kedy. V byte takisto upraces, poperies, vyvesas, behas a okolo dietata a mas 2000 krokov, lebo je to mensi priestor a vsetko mas blizko, ak mas mensi byt. A ked na ihrisku sa ti dieta hra a nebeha, tak proste sedis pri nom. Cize autorka ja ta chapem. Tiez byvame v byte a myslela som si kolko mam pohybu, ze stale beham za malym a kupila som si hodinky a bolo to 2-3000 krokov. A k otazke. Ja som po navrate ani neschudla, ani nepribrala, kedze pracujem z domu 🙈
@surama ano, uplne suhlasim a tiez uplne chapem tych 2000 krokov.
A hlavne, aj ked je zena doma aktivna v tom, ze stale nieco upratuje, perie, beha okolo dietata, to absolutne nezarucuje to, ze zena automaticky takymto pohybom schudne.
Ja ked som nastupila po 2.dietati konecne do prace, tak som praveze schudla aj ked mam kancelarsku pracu. Mal na to vplyv pracovny stres, po praci vyzdvihnut deti, kym sme prisli domov, cakala ma robota doma. Co sa tyka jedla, tak nosila som si krabicky do prace, takze som mala prehlad co jem a snazila som si nosit zdrave jedla a ziadne sladkosti (vobec mi nechybali). Chcela som sa do prace pekne obliekat, takze aj toto bola pre mna motivacia. Bolo to jednoduchsie, kedze som nebola doma a nemala po ruke chladnicku, spajzu, odkial si mozem kedykolvek ma napadne nieco vytiahnut. Jednoducho, len to, co som si vzala do prace, som jedla.
S detmi sme vela chodili, urcite viac ako v praci. Tvoja predstava je pekna, ale myslim, ze ak sa chce tak sa da aj pocas RD. S dvoma detmi sk zrovna nebol dazd, tak sme pochodili ihriska v okoli, vacsinou sme chodili pesi alebo mhd. Kroky som nesledovala, ale bola som stihlejsia ako potom v praci. Teraz uz cielene sportujem lebo v praci vela sedim, uz by som len priberala alebo nejedla
Chodila som cvičiť do fitka 2-3x do týždňa dieťa strážil otec. Aj ked sme sa potom rozisli, tak si ju často braval takže čas som mala
Veľa sme chodili na bicykli, v sedačke, potom v cyklovoziku - to milovala obehali sme všetky ihriska v meste aj mimo mesta.
Potom ked bola staršia tak dcéra na bicykli a ja behom.
Obcas turistika s nosičom, to je tiez riadny fyzicky zaberák šlapať do kopca s dietkom na chrbte
Pozor na toto tvoje nastavenie - “maly ziarli, ked robim nieco, co nesuvisi s nim”
Áno deti v tomto veku sú koncentrovaný egoizmus, ale to neznamená ze sa mu musíš podvoliť vo všetkom
Nájsť si čas na seba a svoj šport pri deťoch je extrémne tazke a pokiaľ sama nebudeš vnútorne presvedčená ze to chceš, ze mas na čas pre seba plne právo tak si ho nikdy nenájdeš. To je jedno či ma rok, dva alebo osem
Ako komu..jeden schudne, druhý priberie...To som si vždy myslela aj ja. Robila som veľa rokov v závode nočné aj na dvanástky chodila roky. Pri osmičkách 6 dní v týždni nočné bolo pravidlo. Pravidelný stres,makačka čo ti poviem..Boli dni, že práca v stoji na mieste aj dni kedy som aj vyše 20tisic krokov dala a pritom druhá práca doma. Domácnosť, traja chlapi, mama..chodila som aj veľa na bike ,pravidelne keď sa dalo výlety a neschudla nič.Jedine si váhu držala (keďže rada jem a zajedala som únavu sladkým).Čo je brutálne zle. Teraz som zmenila prácu a od Vianoc som brutálne pribrala. Jem rovnako, ale pohybu už menej, hormóny, zlý spánok a chudnúť mi nejde..nemám absolútne pevnú vôľu večer najesť.
No nie návratom do práce to zvykne byť ešte horšie, žiadne schudnutie ja som skôr pribrala, lebo nestíhaš niekedy tak zjes čo máš po ruke, a nemáš tam žiadne kardio ani nič, to, že spravíš o 5000 krokov viac nemá nič s chudnutím, takže ak sa vieš sústrediť na zdravú stravu a nižší príjem jedine vtedy to pojde
@galganka ja som v dome pri NR áno je to trochu iné samozrejme ale aj tak ceeely deň a čo dieťa jedlo celé dni nosila si obed ? To si nwm prestaviť my keď aj do mesta tak doobeda na obed domov jesť a spat a poobede von zas.. kvôli jedlu hlavne no domáca polievka a druhé .. ale kroky super si mala určite haha 😁😁
Na rodicovskej - peso do skolky, zo skolky (15 minut mojej rýchlej chôdze, s detmi tak 25 minut jedna cesta), ak tak cez mesto na nakup, niekedy bolo 10 000 krokov len som prisla domov 😂 20-30 minut trening (online video), poobede zas do skolky, zo skolky, ak tak kruzky dalsie kroky navyše. Bezne som mavala 18 000 krokov. Ked mladsia spavala na obed len v kociku, robila som si okruhy okolo mesta, po cyklotrase, 25000 krokov ako nic.
Teraz ked chodim do práce, tak peso do skolky, do práce, po praci to iste, ked tak na krúžky, snazim sa 5x do týždňa cvicit podla videi ako na RD. Krokov je menej, tak som zabrala na strave (nosim si z domu).
@surama ja tomu napriklad nechapem. To, kolko mam pohybu v byte, predsa urcujem JA. Nebudem kysnut ako knedla postavanim na ihrisku, znicilo by ma to. Preto s detmi sportujeme, vela chodime, vela bicyklujeme, chodime ako rodina na male tury do okolitej prirody. Kto si chce najst vyhovorky, tak mu na to byt a ihrisko posluzi dokonale. Ano, na dome je pohybu viac, to je jasne, to nespochybnujem. Ale to, ze nic nerobim, len 3 roky rodicovskej prestojim na ihrisku, to je len moja volba a som si za to zodpovedna iba ja. Otazka, preco to ta mama takto nastavila? Moja prva myslienka, lebo pohyb nema rada, nekde mu naproti, nechyba jej.
No sice uz cvicit nebudem,lebo sa to otocilo naopak,ale tak aj tak chudnem a spevnujem telo v robote,okrem rannych tam nebudem,ale na poobednych a nocnych opet budem.Uz teraz je to na tych nohach vidno.
Nechapem ako moze mat niekto na rodicaku 2000krokov 🤣🤣🤣 nedajboze pribrat. Nonsens

Na rodičáku bežne aj 20 tisíc krokov. To po dni v kancli nedám, ani keby čo. Takže, podstatné asi bude, akú prácu budeš mať.