icon

Čo jesť, aby ste sa najedli na dlhšie?

10. máj 2024

Ahojte, potrebujem trochu zhodit. Co vas zasyti najviac,ake jedlo ked zjete, nie ste niekolko hodín hladné. Ja napr som si dala vcera okolo 9tej tuniakovy salat, normálne ten kupeny hotovy gianna a k tomu kaiserku a 5-6 hodin som bola najedena. Hladam take jedla, ktore by mi pomohli byt dlhšie syta a tym pádom menej jest a zhodit nejaké kilecko.

Strana
z3
natalka13
17. máj 2024

Ja tuniaka s kuskusom rio mare jedavam na veceru s ladovym salatom.
Ma slusne zlozenie.
Suroveho tuniaka je do salatu skoda.
Taky stejk je fajn vecera s teplou zeleninou a zemiakom. A aj draha vecera.
Zasytia ta bielkoviny. Hocijake vajicka protein v kasi maso. A vzdy poltaniera zeleniny maj.

karo_lajn
17. máj 2024

Citala som tu hocijake komentare a musim sa k tomu vyjadrit.. diéta neni o hlade, to je to najhorsie co mozes svojmu telu spravit, vacsinou potom pride nezelany jojo efekt. Drzat dietu znamena jest zdravsie, v mensich mnostvach a castejsie .. samozrejme vela zalezi aj na zlozeni stravy, bielkoviny, sacharidy, tuky atd.. ak vobec nemas prehlad , odporucam dat si vypracovat jedalnicek kludne aj od nejakeho trenera vo fitku. Hlavne nehladuj!

sabinami
17. máj 2024

Treba konzumovať jedla s vyssim obsahom bielkovin 🙂 tie na dlhšie zasytia a nie je po nich chuť na vyjednanie či na sladke 🙂

dorottka
17. máj 2024

@karo_lajn suhlasim, akurat len hlavne nech si nenechava vypracovat plan od "nejakeho" trenera vo fitku... je to moj bocak a 90% trenerov vo fitku nema ani paru o jedalnickoch, len recykluju aj davno prekonane "povery", o nejakej customizacii jedalnicku pre konkretneho cloveka a jeho zivotny styl ani nehovorim.
@autorka ak chces konkretne rady, pripadne co najpresnejsie odporucania, odporucam sa obratit na nejaku babu, ktora sa venuje profesionalne primarne jedalnickom, kludne si najdi na insta napriklad Eriku Zajacovu, ponuka aj konzultacie, za nu dam ruku do ohna.

mmoni89
Autor odpoveď zmazal
ivankatal
17. máj 2024

V prvom rade by si mala jest kvalitné potraviny,nie polotovary,pečivo a konzervy..
Strukoviny sú skvelé,tak isto celozrnné produkty- krúpy,pohánka, cestoviny,..k tomu zelenina, na raňajky kaša s ovocím..držím palce

mmoni89
17. máj 2024

Ja som z obedov vylucila na cas ryzu,zemiaky aj cestoviny a k masu ,rybe alebo tofu jem salat(mix hocico aktualne zo zahrady-listovy,spenat,uhorka,rajciny,redkovky,tekvica)to ochutim s balzamiko ,trochu cotage syr,vymiesam
Obcas dam volske oko..Tou prilohou sa mi velmi usetrili kalorie
Ranajky ja musim mat sladke takze to jem kase.a ked mam chut na.nieco.sladke obcas tak jogurt s ovocim a na to orieskove maslo napr alebo milujem tie Kolatch Tuba na ochutenie

oliverceky
Autor odpoveď zmazal
any_soj
17. máj 2024

@lenkakravcova sýtosť je aj z objemu podľa mňa... Čiže nízkokalorické ale objemné zasýti viac. Ale súhlasím, že cieľom pri chudnutí nie je byť zasytena na dlho, lebo to potom spomaľuje metabolizmus, radšej 4-5x denne menšie porcie.

klip0
17. máj 2024

@kp7333
Jeden gram bielkovín obsahuje 4 kalórie
Jeden gram sacharidov obsahuje 4 kalórie
Takže nieje pravda že bielkoviny obsahujú menej. Len sa dlhšie trávia

eca12
17. máj 2024

Varené vajíčko tiež nadlho zasýti.Kľudne kombinuj so zeleninou alebo cestovinami. Tuniak, tiež výborná voľba. Aj uhorka a paprika pomerne dlho uchová pocit sýtosti. A polievky sú fakt dobré na večeru. Skvelá kombinácia cviklový šalát s vajíčkom. Len teda stále je to o tom nezjesť medzitým 4 horalky. Dobrá otázka, škoda tých od veci komentárov.

bobrina1
17. máj 2024

Podla mna je najdolezitejsie jest pravidelne a hlavne nebyt hladna!

dsc
17. máj 2024

Prihodila by som do jedál (hoci aj do šalátu, jogurtu…) oriešky. Ale hlavne sa hýbať, intenzívne, kašlať na váhu, ale nech sme zdravé! ☺️

dsc
17. máj 2024

A ešte pri varení veľmi vrelo odporúčam https://www.fitrecepty.sk/. Všetky recepty, aj tie, čo vyzerali, že budú nuda, mi vždy vyšli, boli rýchle a výborné. A už ten web sledujem roky, akurát včera som si objednala konečne knižku. ☺️

Strana
z3