icon

Detox podľa Mačingovej

janielikk
24. sep 2013

Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.

senselinka
10. mar 2017

Dievcata, na tie susene slivky a Caro pozor, oboje su sacharidy a kedze Macingovej stravovanie je zalozene na delenej strave (tym padom aj detox), mozu sa len doobedu. Ak si date Caro s medom poobede, uplne si brzdite travenie.
A trebars ak je na ranajky jogurt, obed cestoviny a vecera borsc, caro sa zas moze poobede.
Ak si nie ste iste a drzite detox prvy raz, pytajte sa na kazdu blbost, ja som fakt vsetko pochopila az v tretom detoxe a vidim, kolko chyb som predtym robila

zaiaa
11. mar 2017

@senselinka tak u mňa je to prvý detox dlhší ako 2 dni 🙂 ale musím si ho prispôsobovať napr. výmenou obedou a večerí, takže 100% to nie je.

majuszka87
11. mar 2017

@senselinka ahoj...ja sa chcem pustit do druheho detoxu teraz a dufam ze ho dotiahnem do konca...co mi odporucis comusa vybarovat?

maykaaa1122
11. mar 2017

Ja som pred rokom skúšala - vydržala som necelé 2 týždne 😎

senselinka
11. mar 2017

@zaiaa vymena obedov a veceri vramci jedneho dna je v pohode 😉

senselinka
11. mar 2017

@majuszka87 neviem, ci zhrniem vsetko, ale pokusim sa:
- jest do ozajstneho pocitu nasytenia, ale nie prejedenia
- jest aj desiatu a olovrant
- orechy nie su odmena, ani "cipsy", jedia sa naozaj len v pripade hladu alebo ako sucast inych jedal
- nalacno rano sa piju 3x3dc prevarenej vody, najteplejsej, ako dokazes vypit, moze byt s citronom, skoricou, medom, zazvorom...
- pocas dna vypit 3-4 l odstatej vody, zeleny a bylinkovy caj, nic ine
- kava sa nemoze, ale... Ak si Acko krv.skuoina, je povolena, len moze zbrzdit detox. Pije sa bez mlieka, v sacharidovej cast dna sa moze so sojovym mliekom, v bielkovinovej len cista s medom
- orechy, med, olej je nieco, v com sa netreba obmedzovat prilis (vramci jedla), ale ani prehanat to, su vysokokaloricke
- desiata: susene slivky, orechy, ovocie
- olovrant: biely jogurt, moze byt s medom, orechami, skoricou alebo zelenina a kusok syra
- bryndza je velmi dolezita, ak to nejde, skus ovci syr
- na 400 g zeleniny ide 100 g bielkoviny (bud syr alebo to vyjde 2vajicka)

Ja osobne si menim "konzistenciu" a upravu jedal, ale vsetko z receptu zachovavam, takze brokolicu si robim ako polievku a nastruham do nej syr. Borsc aj zeleninovu polievku mixujem na hladky krem a vsetko, co vypraza, robim na peciacom papieri v rure (okrem reznov obalovanych v orechoch).

Psenovu kasu si robim den dopredu, odstata chuti ovela lepsie, pohanku robim instantnu, vlocky mi fakt nechutia.

Vsetko, co sa da a hlavne, co sa komplikovanejsie pripravuje, robim fo velkom: borsc a zeleninovu polievku naraz aj tri litre, dam horuce do 7dc flias, zavriem a vychladnute dam do chladnicky, potom uz len otvaram. Kuracie karbonatky si urobim z kila masa, zabalim do alobalu a dam do mraznicky. Zelene fazulky vo vode nevarim, len ich prelejem vriacou vodou a dam na olej opiect, setrim cas aj hrniec 😝 Brokolicu si kupujem mrazenu, je to sikovnejsie a vobec nie drahsie. Cviklu kupujem predvarenu vakuovo balenu v lidli. Ked je cviklovy salat za sebou, robim ho naraz aj na tri dni, to iste mrkvovy perkelt, oni vydrzia v pohode. Aj prekladanu cuketu. Tu si rovno zmiesam natenko nastruhanu so solou, bylinkami, cesnakom, olejom a syrom a tak peciem, je to vyborne!!!
Vsetko sa snaz si ulahcit, lebo ti to polezie na mozog. Ja som prvykrat v detoxe vsetko poctivo varila a skoro som sa zblaznila... A este aj kopu chyb som urobila 😢

Drzim palce ✊

gabuchah
11. mar 2017

@senselinka ty brďo,to si maniak iny 🙂 no pozeram,ze tiez koopu chyb robim,aj ked iba semafor sa snazim..a potom sa divim...🙂

zaiaa
11. mar 2017

@senselinka tie zaváraniny sú dobrý nápad 👍 ja som varenú brokolicu s vajíčkom spravila ako praženicu - rovnaké zloženie

senselinka
11. mar 2017

@gabuchah to nie, ale za ten rok som uz toho vychytala... A hlavne fungujem v skupine Macingova na FB a tam som sa velmi vela naucila

senselinka
11. mar 2017

@zaiaa brokolicu s vajickom mozes aj zapiect, pripadne ako muffiny spravit.

zuzkabreza
11. mar 2017

@senselinka prosim ta ako sa vola ta skupina macingovej na FB? Tiez by som sa rada pridala. Dakujem.

princeznatn
12. mar 2017

@senselinka ahoj, chcem sa opýtať je v niektorej z kníh schodíková metóda na 3 mesiace - recepty? 28čku dokážem dať v pohode, ale ďalej ak som chvíľku vydržala, tak vždy len to, čo bolo v 28čke.

senselinka
12. mar 2017

@princeznatn co ja mam knihu, tak tam je. A ty nemas knihu, ani si ju necitala? Lebo tam je vela veci doplnenych, samotny jedalnicek nestaci... Inak v tej skupine na FB je aj presny 90dnovy plan semaforu po detoxe, ranajky, obedy aj vecere

majuszka87
12. mar 2017

@senselinka dakujem.krasne za pomoc....tak od zajtra sa idem do toho pustit....a necvicila si pri tom?...ja len ci sa pri detoxe moze aj cvicit.....ak budem mat este nieco mozem napisat?

senselinka
12. mar 2017

@majuszka87 kludne pis a pytaj sa hocico, co ti napadne. Cvicit mozes, ak budes vladat 😂
Ja cvicim jogu a doma posilnovacky

majuszka87
12. mar 2017

@senselinka co sa tyka olovrantu...kolko jogurtu mozem?

senselinka
12. mar 2017

@majuszka87 jaxsi davam jeden 150 g s orechami, skoricou a cajovou lyzickou medu alebo zeleninu a pol mozarelly

hajdenova18
12. mar 2017

Dievcata, od zajtra idem na dalsi detox. Tak sa drzme navzajom 🙂

gabuchah
12. mar 2017

Baby a kolko si davate orechov? Ja detox nedrzim,ale chutia mi eanajky z neho,mrkva s jablkom a irechy s medom...a ked nestihnem ranajky a udem prec,zvyknem v buse cestou nazad chrumat prave orechy...student mix bez arasidov

majuszka87
12. mar 2017

@senselinka a kebyze si dam tu zeleninu a pol mozareli to kolko tej zeleniny?...mozem zmiesat trebarz uhorka paradajka a paprika ci iba jeden druh?..
A co sa tyka doobeda ked pride na mna hlad tak kolko orechov a slivak?....inak ked si robis tu cviklu aky hrasok a mrkvu davas?

senselinka
12. mar 2017

@majuszka87 zeleniny na olovrant si daj, kolko chces a kludne miesaj 😉 Ale cerstva by mala byt.
Na desiatu si davam zvycajne ovocie, jedno jablko, dve mandarinky... Ono viac ani netreba. Alebo par susenych sliviek. Orechov tak 10-12 ks, snazim sa len zahnat hlad, nejest to ako fajnu chutovku, lebo ja by som zjedla aj pol balicka tych mandli 😂 Lenze je to presne o tom, ze dat si len tu hranicu, zahnat hlad a nemat z toho maskrtu.
Ale ver mi, ze obcas ani desiatu nebudes potrebovat... Zaludok sa ti stiahne a ani si nevsimnes a budes obedovat 😉
Hlavne sa toho neboj dopredu, uzivaj si kazde jedlo, vsetko je vynikajuce, kazdym sustom si blizsie k svojmu zdraviu 😉
Mrkvu s hraskom kupujem sterilizovanu v Bille, gramaz cca 450 g, cisty obsah nieco cez 200 g, neviem presne. Je to akurat na pol kila sterilizovanej cvikly z Lidla. Pripajam foto. Ale nemusi to byt tato, to len na inspiraciu 😉 Len tato mi bola akurat na toho pol kila, mensia 330 g je malo a vacsia tych 700g zas moc vela, ta je potom na tri porcie.

smah
13. mar 2017

po 28 dňoch detoxu - 5 kg, a cca 8 cm v páse, ale necvičila som, mohli byť cm aj lepšie..., a aj som sem tam zhrešila, ale aj tak som spokojná, dúfam, že sa bude dariť aj semafór

zaiaa
13. mar 2017

👏 8cm je krása

princeznatn
13. mar 2017

@senselinka mám knihu v českom jazyku Zhubněte jednou provždy a jasné, že som ju čítala, ale schodíková je tam pre mňa len na okraj spomenutá, teda lepšie by mi bolo 90 dní mať napísaných, lebo už som to držala 28 čku viackrát, ale 90 dní som nedala z dôvodu, že som používala iba jedlá z 28čky, čo som proste mala strach, že to zle pomiešam. Už som sa pridala na fb, tak idem pohľadať, kde je ten 90 dňový. Ale dávaš tu fajn rady, Ďakujeme 🙂 PS: a v akej knihe je tých 90 dni? ja by som si ju aj kúpila (1,2,3??).

senselinka
13. mar 2017

@princeznatn celych 90 dni nie je asi v ziadnej knihe, ale v tej skupine je cely subor, ten ked si stiahnes, mas tam uplne vsetko 😉 V knihe su zvycajne len urcite tipy a recepty, ale tam je cely rozvrh na 90 dni
A dakujem, snazim sa 😇 Mne velmi pomohli ini, snazim sa poradit, kolko viem 😊

roamers
13. mar 2017

@princeznatn, ja mam ten rozpis na 90 dni ak mqs zaujem napis mi správu. A ja mam knihu 1 aj 2 ale tam to nieje. V 2 je len hrba receptov.

roamers
13. mar 2017

@senselinka tak zivot naucil aj mna, skoro vsetko ako pises, okrem toho borsctu, ten ja tiez mrazim. Este som si kupila mixer na 600 W a ten rozseka vsetko,okrechy, mrkvu, jablcka, usetri mi to more casu.

senselinka
13. mar 2017

@roamers bez struhadla a mixeru by som sa obesila 😂

majuszka87
13. mar 2017

@roamers mozem ta poprosit ten 90dnovy rozpis...dakujem