Detox podľa Mačingovej
Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.
@jarus21 jaaaaj, tak to mas fakt perne, klobúk dole. Ja mam 7,5 rocneho chlapca a 10 mesacne dievcatko a padla😊. Prehrešok som mala v nedelu, kedze sme boli u svokrovcov na oslave, tak som si k cukete dala kusocek kacky😜, nemohla som odolať. No a kedze 2x do tyzdna intenzívne cvicim, tak si predtým dávam banan ( vtedy nejem jogurt ), ale aj tak mi pri cvicku chyba para😞. A mas pravdu, ta hrachovka bola eno-nuno, najprv som tam ani to pesto nechcela dar, ale urobilo vybornu chuť....dalsie jedlo, co zaradim do bezneho jedalnicka...som prekvapena, ale tie jedla su veľmi chutné,mnam😊.
@aladarka včera nám nefungoval net tak až dens píšem .-). Cvičievala som jillian doma a ptom chrisa powela...je to len 40minútové cvičenie aj so strečíngom tak sa mi celkom darilo ked pospali alebo sme cvičili spolu všetci...ale vtedy sme sa viac nasmiali ako cvičili. Teraz skušem tento detox a k nemu opať pridám cvičenie. A čo vravíš na dnesnú špeicalitu bryndzu s bielkami? Inak mám stiahnuté 2 knihy jedna je v češtine -a tam nie je tato bryndza v jedálničku ale čevená repa so slivkami aj niektoré dni su tam pomenené. Inak dnes som si dala na obed miesto fazule brokolicu. Zabudla som že už v mrazáku nemám fazulku tak hádam nevadí.
@jarus21 ja som tiež zo dva krát vymenila recepty v rámci tyzdna a myslím, ze je to ok. Ja mam slovensku verziu a idem podľa nej ( práve aj kvôli tej bryndzi, lebo ju mam veľmi rada a na počudovanie bola jedla aj s tými bielkami, hoci som najprv myslela, ze to nedam ). Ešte 2 dni a máme polku za sebou😜. Uz citis nejaké zmeny?
@aladarka radšej sa nevážim aby ma to nedemotivovalo ale skusila som obliecť rifle, ktoré mám ako model ´´tieto oblečiem a dosť´´...tak už mi veru chýba iba kúsok...resp. už ich aj zapnem, len este tlačia. Ale myslím že to ide dobrým smerom 🙂. strasne sa teším na zajtra konečne maaaaassssooo. Strasne mi chybalo. A kedže píšu že jedzte do sprasknutia tak tomu ver že zítra si to užijem .-). Ked som držala tu dukanovu dietu tak mi to uplne vyhovovalo jesť kedy chcem a jesť bielkoviny...tie ja môžem veru. Ale časom zistujem že aj čisto zeleninka je fajná napr. ´´mrkvový perkelt´´ celkom pochutka a este ked si k tomu dám štipku parmezánu...nooo už je neskoro...neidem sa tu rozplývať nad chutami lebo už začínam byt hladná 🙂
@jarus21 tak super, ze sa zmestis do rifli, to určite potesi. Ja som si pred cca mesiacom kúpila nové, ale uz teraz si mi velke a padaju zo mňa😊. A dnesne mesko .....lahoda, výborne bolo aj zo zelerom, super, ze ho máme aj zajtra. No a zajtrajsie rozky su top, uz mi aj kus chyba pecivko na raňajky. Vodu zvladas 3 litre? Ja úplne ne, sa aj tak furt beham na wc😞
@aladarka ked som si tam dala poriadnu dávku medu tak mi to aj z tej misky zmizlo 🙂. Našťastie sa tieto ranajky vyskytujú len raz za čas...tiež nepatria medzi oblúbené. Inak ja som zas domotala dni, lebo som si to zle odpísala z knihy. som zmenila obedy s večerami...tak snád nevadí ked som to inak skombinovala. zatial sa držím bez sladkého a ani mi už akosi nechýba...asi si pomaly začínam zvykať na tie zdravšie ovocné sacharidy. S tou pohánkou to bude podla mna horšie dolu krkom, lebo má takú špecificku chut. No ale tiež je tam spomenutá asi len 2x tak to nejako prežijeme 🙂
Ja by som chcela skusit,ale neviem či to vydržím pri mojich deťoch.
Ja by som chcela skusit,ale neviem či to vydržím pri mojich deťoch.
@aladarka dnes som navarila na obed tú nastruhanú cviklu a druhú polku som použíla do šalátu na večeru...veru, mi to viac chutilo ked je tá cvikla nastrúhana ako ked je na kocky. Takto si ju budem robiť už stále len na strúhanú. No a tie morčacie prsia sa mi nechcelo vyprážať, tak som ich poukladala do jánskeho misy pekne zasebou a dala zapiecť do rúry...to bola mnamka...odporúčam to spraviť pre zmenu aj takto v rúre. masko bolo veľmi šťavnaté...nabudúce skúsim navrch poukladať aj cibuľu na kolieska. A čo ty?
@jarus21 ja som tiez bola happy, ze bola cvikla nastruhana, normalne to zmenilo chut, kolko malo staci a mame ine jedlo ☹. Vecer som si pekne pripravila salat a uz som len zbehla pozret do pc, ze ci mame vajicko, abo syr a naraz pozeram, ze morcacie prsia 😕 . Hladna som uz bola jak vlk, a prsia v mraznicke - uplne som na ne zabudla. Nastastie som mal uz rozmrazene kura na dnes pre rodinku, tak som si odflakla prsia, obalila a ich v mandliach a oprazila....super mnamka a za 15 minut som uz jedla. Dnesnu pohanku som vsak nedala, akusim zajtra.
@sussanne77 treba sa zatat a da sa to zvladnut, aj my s jarus mame deti a ide to.
Dnes som varila 3 obedy - chlapom polievku a hlavne, malej jej mixovanu gebuzinu a mne detox. Sice som stala cele doobedu pri sporaku, ale zvladla som to 🙂 Chce to len pevnu volu 😉
@aladarka ja sa opat priznávam že som porušila jedálniček...kedže sme na obed šli k svokrovcom gratulovať a nestihla som si doobeda pripraviť obed tak som si zbalila to čo mi ostalo zo včera čiže šalát cvilkový a morčecie prsia v orechoch. Snád to nie je až taký prehrešok. Tu tresku si dám o týžden 🙂. Inak sa často aj na zjednodušenie situácie varievam všetky jedlá bez soli, lebo často z nich odoberám do príkrmu a až potom si dochutím.
@jarus21 to nie je žiadne porusenie, to by pochopila aj pani macingova😁. Ja som myslela, ze napises, ze si zjedla pol torty a k tomu vepdo, knedlo, zelo 😵. Ja zas dosť veľa solim a hlavne vegetim, neviem si zvyknut obmedziť abo to nechať nakoniec, tak radšej malej varim zvlast v dalaom kastrolku. Jak ti išla ráno pohanka ? Uz sa na mu psychický pripravujem😝
@aladarka vieš čo? bola som prekvapená že som ju zjedla ale samozrejme s lyžicou medu a jablčkom 🙂. Nedelné dopoludnia su u nás náročné chichi /ved asi si vieš predstaviť/, tak som to len narýchlo napchala do seba, že som ani nevnímala chut. Nabudúce si ju vychutnám chichi.
Inak som sa zamyslela že sa blížime ku koncu, ten posledný týžden čo som pozerala čo treba jesť tak to mi už nepríde vôbec ako diéta...
Teraz už tretí týžden sledujem jedálniček a zrazu to skončí a bum...čo variť aby som pokračovala dobre? Keby tak mala rozpis aj na rok 🙂.
Este mi celkom nie je jasné ako to budem kombinovať...keby som tak niekde našla tabuľku kde su rozdelené potraviny čo kam patrí - bielkoviny, sacharidy. Nevieš o niečom takom?
@jarus21 tak ja si ju nabuduce urcite nevychutnam, bo ziadne nabuduce nebude 😝 . Pre mna fuj tajbl a detto pseno, skrtam a nahradzam niecim jedlym 😀
Veru, aj mne by vyhovovalo, keby som mala presny rozpis, ze co dalej, ale zas na druhej strane je to niekedy velmi obmedzujuce a treba sa prisposobit aktualnej situacii.
Inak zadaj si do vyhladavaca delena strava a tam ti vyhodi hafo informacii o tom, co s cim kombinovat. Ja potom pojdem asi systemom 5+2, kedze som velky gurman 😎 a na jar si mozno hodim este jeden detox, kedze uz teraz som s vysledkom veeeeeeeeeellmi spokojna 🙂
@aladarka no tak som si naštudovala narýchlo princíp delenej stravy, ale nie je mi celkom jasné, že kam vlastne patria strukoviny? Našla som viac tabuliek v ktorých vôbec nie su spomenute strukoviny a našla som jednu kde strukoviny su ako zelená potravina. Ale potom prečo sa tie fazulové lusky kombinujú zo syrom? Tak isto aj s olejom...fakt som z toho jelen...na roznych stránkach rôzne píšu. A este som čítala aj článok kedy sa bielkoviny vraj namajú jesť po 12,00 a sacharidy sa môžu/opačne ako som si doteraz myslela/...no a teraz sa človek vyznaj 🙂
@jarus21 ahoj, nestiham sa teraz vobec venovat otazke dalsieho stravovania, takze ti neviem poradit s tymi strukovinami, ale z mojho pohladu ta zelena fazulka je skor zelenina ( preto ju jeme so syrom ), zatialco uz sucha fazula je fakt strukovina ( aspon ja si to tak vysvetlujem 🙂 Informacii je kopec, aj pritichodnych, asi sa clovek musi zorientovat podla vlastneho rozumu...ale s tou skupinou mas vyborny napad, kludne zalozme a snad sa nas tam nazbiera viac. Ako inak v poslednom tyzdni ? Ja som vyhodila tu pohanku a pseno a inak idem poctivo 🙂

@aladarka nemám trojičky ale 3,5ročné, 2ročné a 8mesačné deti...celkom nahusto. Ozaj a už si si aj dala nejaký ten prehrešok? Lebo mna este po obede trasie po dobrote ale zatial odolávam. Dnes tá hrachovica bola skvelá...nepoužila som zelené pesto ale červené tak snad nevadí.