Detox podľa Mačingovej
Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.
@vieruna no aj ja som zistila že ak nevypijem kávu tak na wcko ma nič nedostane a tiež ak už je to zle tak mne pomáha raňajky mrkva jablko a obed fazuľové struky a bezpečne toľko vlákniny vyliezť musí 🙂 Inak tu mrkvu som už pred rokmi robila aj ja doma k ryži je to v jednej knihe recepty zo života ale tam to robíš normálne ako keby mäso len to nahradíš mrkvou, ale všetky koreniny dávaš ako na mäso a tak som robila aj túto ale tak nedávala som škoricu do nej dala som iba cibuľku na olivový do toho cesnak mrkvu korenie od výmyslu až po grilovacie a sójovu a worčestrovú omáčku a tuším som tam bľajzla aj kus horčice a tak som to dusila.
inak mne neskutočnééé chutia zelerové hranolky 😀 dnes som si ich robila namiesto cvikly k strukom /nech sa nikto nehnevá ale cviklu som ráno vykydla sliepkam a jáááák sa tešili ... aspoň dakto má z nej radosť/ a keď moja mama videla, že krájam polovicu zeleru, ta len kukala čo s ním idem robiť /ona ho nemusí 🙂 / ale aj jej takýto chutil ja by som kľudne pri ňom aj na zemiaky zabudla aj tak som alergická na škrob 😝
@lenuska74 ja si davam aj kavu. A som este len prvy tyzden, cize kazde ranajky mam jablko s mrkvou. Ale ja mam taky pocit, ze prave varena/dusena mrkva zapeka. Ved som to tusim aj detom davala, ked ich prehanalo. A surova by mala opacne zas prehanat nie? A dnes mam presne tvoj recept - ranajky jablko/mrkva a obed fazulove struky. Tak si moje eso v rukave 😉
Inak ja ked robim masovy perkelt, tak na cibuli podusim kuracie so solou a cervenou paprikou. To je vsetko. Koxo ale mrkva s cervenou paprikou??? No asi mam este velke medzery v chutiach 😀 Ale na tie zelerove hranolky sa tesim. Fakt som na to velmi zvedava. Tusim v sobotnajsom novom case to bolo medzi receptami ako uzasna chutovka. Len tam ich obalili vo vegete a tusim stiplavej cervenej paprike
Ja mam zajtra mrkva/jablko, obed perkelt, vecera cvikla.. nemam rada 😔
inak ta cuketa, to je dobry hnus... cerstvo upecena, to je lakocinka, ale ked to vychladne a potom to ohrievas bleee 😝
no tak to hej najlepšia je rovno z rúry ☹
no ja som robila predvarenú brokolicu ako cuketu a fajne to bolo s tým syrom no a ta zeleninova polievka čo ja viem jesť sa dá ale zabiť sa nezabijem za ňou 😀
no daj si neskôr večeru a medzitým si daj olovrant biely jogurt s medom a škoricou ale mne sa zdá že som najviac schudla prvý týž. ale dnes som sa vážila a mám presne toľko čo prvý týž. na začiatku :( tak ja už neviem ...
no ako babenky @lenkove @vieruna a ostatné držíte sa ? ja mám dnes čisto cviklový deň, tak sa "teším" ☹ ale urobila som si ráno len normálnu cviklu soľ rasca korenie a už nič viac 😀 neznášam ten hrášok v cvikle a dnes mám na obed aj s tuniakom tak toto jóbova kombinácia, už vidím jak asi najprv zjem toho tuniaka a potom cviklu s cibuľou, inak nenašla som nikde či to ma byť opražená cibuľa či normálna nakrájana, ale ja si ju asi opražím na olivovom 🙂 @janielikk ty žiješ či sa ešte spamätávaš ? No už vidím že keď budem musieť na budúci týž. už do práce tak som so 4 týž. skončila si to teda neviem predstaviť jesť to prihriate
Ja každý deň sa držím.. ale teda pijem kávu, občas aj viac ovocia sušeného či orechov... Moje dni prišli o týždeň skôr a ja som hladná ako pes..No vydržím 😀 ale keď neschudnem, asi sa naštvem 😀
no moja váha sa asi zasekla lebo stále ukazuje rovnako, brucho sa mi vidí spľasnuté ale na moje prekvapko keď som sa ráno premerala tak zadok mám 99 čo som mala asi 102 hore nič žiadná zmena a pás mám 84 a mala som 82 🙄 ta teraz neviem či som sa rozliezla do šírky či čo. Inak ja tiež kávičkujem a celkom mi chutí káva zo zajacom tak si ju dávam na olovrant do 3dc. pohára 😀
Asi po skončení prejdem na obed na tu novu tukožrúcku sa mi celkom pozdáva a hlavne nieje v nej žiadna cvikla a kapusta 😀 a vidí sa mi že je to skoro to isté jak mačingová sama zelenina a mäso, takže si spravím asi vlastnu dietu raňajky mačinovej a obed polievka a večera uvidím 😀 do práce sa mi to vidí skladnejšie a da sa to ohriať http://lesk.azet.sk/clanok/104102/nova-tukozrut... pre tých čo sa im nechce hľadať
-------------
Nezabudnite veľa piť!
Počas celého dňa môžete piť vodu alebo bylinkové čaje.
Polievku skladujte v chladničke a ohrejte si vždy len toľko, koľko skonzumujete. Ak si ju beriete do práce, môžete si ju preniesť v termoske. Polievka je bez kapusty, a preto nebudete kolegom v práci rozvoniavať.
........................
Raňajky
Slané: 1 krajec celozrnného chleba natretý polotučným maslom s 1 plátkom dusenej šunky. K tomu paradajka nakrájaná na plátky a ochutená mletým čiernym korením.
Sladké: 150 g bieleho jogurtu (1,5 % tuku) premiešajte so 100 g čerstvého ovocia (hruška a banán).
Každý deň sú dve porcie polievky povinnosť! Najviac si však doprajte 3 porcie a medzi jednotlivými jedlami by ste mali dodržiavať 4-hodinový odstup. Takže polievku si môžete dopriať o 12., o 16. a nakoniec o 20. hodine. Týmto spôsobom sa vyhnete návalom hladu.
SOS polievka
8 PORCIÍ
Potrebujeme:
2 veľké biele cibule, 600 g kuracích alebo morčacích filiet bez kože, 2 veľké strúčiky cesnaku, 1 čerstvá feferónka aj so semienkami, 2 mrkvy, 2 stonkové zelery, 400 g bielej fazule (konzerva), 2 veľké paradajky, 2,5 l nízkotučného kuracieho vývaru, 2 PL olivového oleja, 1 ČL sušeného oregana, 60 g strúhaného parmezánu, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Kuracie mäso nakrájame na kocky. Cesnak a feferónku nasekáme nadrobno. Mrkvu a zeler nakrájame na plátky. Bielu fazuľu prepláchneme a necháme odkvapkať. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a 5 minút opečieme. Pridáme mäso a za občasného miešania 5 minút opečieme. Prisypeme cesnak, feferónku, oregano, mrkvu a zeler a za stáleho miešania 2 minúty podusíme. Zalejeme vývarom a pri strednej teplote privedieme do varu. Prisypeme fazule a paradajky, ešte raz necháme prevrieť a odstavíme. Polievku ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Každú porciu polievky si vychutnáme s 1 až 2 ČL strúhaného parmezánu.
@lenuska74 ja sa drzim v poho. Mne to jedenie nerobi problem. Nie som nejaky obrovsky gurman. Ked mam pred nosom cviklu, tak sa proste je cvikla 🙂 Ten perkelt ma strasne zarazil, lebo ona to v tej knihe opisuje ako neskutocnu lahodku, ktoru musi varit aj pre zvysok rodiny. Moj zvysok rodiny ked to len videl, tak ma polutovali a s chutou sa pustili do knedla,vepra,zela 😀 Dnes mam na veceru ten borsc. Vcera som si to uvarila a ked som to chutnala, tak sa mi to zdalo celkom fajn. Uvidim vecer. Inak mna co zabija nie je jedlo, okrem mrkvy 🙂 mi v podstate vsetko chuti. Ale to varenie. To je otrocina. Lebo mm si vymyslel dietu, tak jemu speci jedlo, detom speci a sebe speci. No na porazku. Ale neva, mesiac vydrzim. Dnes som zacala druhy tyzden a citim si nejake rozgajdane gate. Vazit som sa nevazila, ani nemerala. Vlastne ani na zaciatku. Ja som mala nejakych 52 kilo, takze mi nejde o chudnutie. Ale mala som total zdemolovany organizmus po borelioze a antibiotikach, takze kvoli tomu. A po tyzdni mozem povedat, ze to zatial stoji za to. Citim sa lepsie a ocividne sa mi lepsi plet 🙂
no baby ja sa práve napchávam cviklou s tuniakom a cibuľou a musím povedať že prekvapko, najprv som to ani nechcela robiť ale nakoniec že vyskúšam ale tak ja som nedávala cviklu na kolieska lebo som ju ráno nastrúhala dala soľ, rascu, korenie a teraz som do toho dala tuniaka v oleji a na troške olivového som opražila do chrumkavá jednu cibuľu ktorú som posolila a výsledok celkom jedlý 🙂
A ja som dostala moje dni o týždeň skôr včera.. Bolo mi tak mizerne, a tak som sa ľutovala, že som si dala večeru s ostatnými zapekaný karfiol /ako šalát bola cvikla), dnes ráno detto, tak chlebík s rybičkovou nátierkou ma zachraňoval.. Ach, neviem či som ja neskončila s tým detoxom...
@lenkove Leni ja som tiež presne dostala o týž. skôr ako obvykle, má to zrejme nejaký vplyv na organizmus , ale tak ja na rozdiel od ostatných dní som to hoci skôr ale bezbolestne nejak a dokonca ani migrena sa nedostavila. A inak máme rovnaké raňajky 😀 ja som si tiež prehodila z pondelka grahamový den a dala som si tie moje grahamové žemle s rybacou nátierkou čo som robila včera deckám a tak mi išla na chuť a pohánku ja nesmiem podľa krv. sk. tak nemám ani výčitky a fajna bola 😝 kľudne preruš a normálne pokračuj dňom čo ide, veď ide o ten dobrý pocit nie o to aby si schudla 10kg 😉
...detoxikácia nie je na chudnutie ale na očistu organizmu =D ja to skôr beriem, ako prírpavu na chudnutie.. ak nie je telo v poriadku nedokáže schudnúť... takže ja by som povedala, že je to v pohode, ak sa Vám mierne posunú mesiačiky =) ... http://www.dixo.sk/detoxikaciou-proti-celulitide/ ja som našla tento článok a je tam hladovka, ale aj mierna postuná detoxikácia, ktorá sa aspoň podľa mňa dá vkľude dodržiavať nie len 2 týždne, ale aj žiť podľa toho =)
@daduska132 ale veď my to vieme 🙂 len neviem či si prečítala o čo tu vlastne ide, lebo toto je mesačný detox a práve na to aby si zmenila chute a prešla na stravu ktorá ťa robí zdravšou a nie naopak. Ja už som prišla na to že prečo niektoré potraviny mi nechutia 🙂 🙂 lebo nepatria ku mne podľa krvnej skupiny a fakt to sedí 🙂 a ak som jedla to čo nemám tak jasne že som mala pocit únavy nafúknutia netrávenia a pod. 🙂 ale naozaj musíš dodržať jesť iba povolené potraviny /aj keď menšie prehrešky asi musia byť ... bo čo sa zabijem keď dostanem chuť na čokoládku 😀 / ale tak v podstate sa tu všetky snažia dodržiavať to a mám pocit že sa nám to aj nejak darí či ? 😀
inak z tej stránky hneď tie 3 byliny na čaj by mňa osobne zabili,. keďže som na ne alergická 😀
@lenuska74 Leni, presne tak, aj ja viem (už) že jedlá, ktoré ani nemám rada, vlastne nemôžem.. Ty si tiež 0, že? inak ja ani zemiaky nemôžem 😅 a fakt to sedí, z nich najviac priberám.. (včera som si možno pol zemiaka dala a hneď mám cez pupok o 5!!!!! cm viac...ale ešte sa ich neviem vzdať...)
@lenkove nie ja som AB môj muž O a deti jedno B a jedno A ... takže mám doma ansámbel a až teraz som pochopila čo furt každý vymýšľa s jedením, veď jasne keď každý niečo iné môže a chce 😀 inak tie zemiaky ... mne normálne začal chutiť ten zeler tak momentálne mi nevadia aj keď tuším ja ich môžem ale min. sobotu som uvarilá také fajnové že som sa vzdala obedu v prospech čistých zemiakov s maslom 😀 😀 ale skôr sa učím že nekombinovať a jesť to na čo mám práve chuť a myslím že po tomto detoxe som prišla na chuť aj iným potravinám ktoré som nejedla nie preto že by som ich nemala rada ale nejedla som ich ... neboli v kurze 😀 ale tých tvojich 5cm to bude nafúknutim nie pribratím 😉 😉 a to spľasne neboj 🙂
@lenuska74 tak to mate ozaj doma pestre!!! 😀 my sme doma vsetky 0 takze pohodicka. ale aj tak tie moje baby stale nieco vymyslaju... a mladsia mi vobec nechce jest maso a ani ryby... starsia zasa jogurty, a takto by som tu pisla aj do zajtra. ja zjem vsetko co nezje mna(teda okrem borscu a leca 😝 😀 )
zeny musim sa priznat dobrovolne, nie na silu... vcera aj pred vcerom mi tak strasne chybal cukor, ze som si musela dat dve lyzicky nutely 😨 . jednoducho telo to uz nezvladalo bez cukru. tie orechy a med mi uz asi nestacili. a asi aj ked cvicim tak telo vyzaduje viac energie. ale co?! dala som co si telo ziadalo a idem dalej. uz len tyzden!!! 😉 😵
@happysmile no aj ja som mala aspoň raz do týždňa deficit a už keď nepomohlo pchať med do všetkého do čoho sa dalo /samozrejme aj tak len na lyžičku / tak som to vzdala a podľahla som čarovnému mojej dcéry že "mami nedáme si čokoládku 😵 " 😀 tak ja akože som si len oriešky vyberala ale tak olúpem tu čokoládu ? :D jááj tak to sme
@happysmile rovnako v 3 týždni 🙂
@lenuska74 ja som zacala vcera 4. koncim na buduci tyzden v stredu... a tiez musim povedat,ze uz nevarim/nestravujem sa presne podla jedalnicku. lebo 3jedla na obed ja proste do seba nedam. takze vyberam len jedno ktore mi chut. a vcera som mala mat na veceru morcacie maso obalene v orechoch. tak to som nerobila. prislo mi "tazke" na noc jest vysmazene maso. tak som si dala cviklu s tuniakom a cibulkou.
snazim sa dodrziavat co najviac, ale ked mi to nevyda nezblaznim sa aby som vsetko do seba napchala. a tiez nikde nemozem zohnat pohankove vlocky, tak som si dala zakazdym psenovu kasu.
prve dva tyzdne som isla uplne v pohode bez jedineho prehresku(len tu vodu nemozem do seba naliat v 3-4litroch, ak dam 2Ltak som happy 😅) ale ku koncu tretieho uz telo zacalo strajkovat a pytat si aspon kus nieco sladkeho kde nieje med. a jasnacka, ako dlhorocna cokoholicka si nedam predsa cukrik?! ale dobru cokoladku 😵 😀

dik, ja som "vdaka" tomuto zazitku od vikendu vyfajcila 3 krabicky ☹